“Güçlü duygular, ancak küfür ederek ifade edilebilir”

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
“Güçlü duygular, ancak küfür ederek ifade edilebilir”
Paylaş Paylaş
Melissa Morh: Küfürler daha doğrudan anlamlara sahip
page_guclu-duygular-ancak-kufur-ederek-ifade-edilebilir_488393725.jpg

inPaylaşın
Küfretmenin kitabını yazan Melissa Morh, insanların neden bir diğerini lanetlemeyi tercih ettiğini ve bunun neden daha iyi hissettirdiğini anlatırken, “Bütün güçlü duygular en iyi küfür ederek ifade edilebilir” dedi.

Sputnik’e konuşan Morh, Kelimelerin gücüne her zaman inandığını ifade eden ‘Kutsal B.k*/Vay Anasını: Küfretmenin Kısa Tarihçesi’ (Holy Sh*t: A Brief History of Swearing) kitabının yazarı Morh, “Dil, bir sürü şeyi başarabilir, insanları bilgilendirebilir ya da eğlendirebilir ama aslında küfürler çok daha doğrudan anlamlara sahip” diye konuştu.

Küfür karşısında insanların sinirli ve aşağılanmış hissettiklerini ifade eden yazar, kişiyi buna yapmaya itenin ise ‘rahatlama duygusu’ olduğunu belirtti. Küfretmenin ağrıyı azalttığına dair çalışmalar olduğunu aktaran Mohr, şunları söyledi:

“Küfrediyoruz çünkü kelimeler istediğimiz şeyi yapıyorlar. Doğrudan beynimizdeki duygusal merkezlerle bağlantı kuruyorlar. Onları kızgın ama aynı zamanda mutlu ya da şaşırmış hissettiğimizde kullanıyoruz; bütün güçlü duygular en iyi küfür ederek ifade edilebilir.”

Tarihsel ilerlemeye birlikte kullanılan küfürlerin de değiştiğini kaydeden Morh, Orta Çağ’da dini kökenli kelimelerin daha yaygın kullanıldığını belirtirken, Viktorya döneminde ise cinselliğin ön plana çıktığını dile getirdi.

http://t24.com.tr/haber/guclu-duygular-ancak-kufur-ederek-ifade-edilebilir,347597

Bana göre de küfür kendini savunamayan insanlarin ve konusma yetisi az olanlarin başvurduğu bir yoldur ve bunu yaptıklarında karsisindakini sinirlendiriyorlar evet ama bi o kadarda aciz gorunuyorlar ve gercekten de acizlerdir ornegin konusmaktan ACİZ!!..

küfür bana yakışmıyor ama gittiği yere çok güzel yakışıyor diye bi laf var ya:KK48:

küfür bana yakışmıyor ama gittiği yere çok güzel yakışıyor diye bi laf var ya:KK48:
O lafta tamamen bi hata gittigi yere yakismasi imkansiz hicbir normal insan bu tur ozelliklere sahip oldugnu sanmıyorum eger küfre layik biri ise bile ona da soylenecek soz var ama bu kufur degil hayatımda en nefret ettiğim sey bu

Back