- 19 Kasım 2019
- 53.598
- 136.095
-
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
- #11.781
İnşallah canım kısa bir sürede olsa biraz keyfi hakediyoruzİnşallah yaa biran önce gazlar bitseydi.Disler başlamadan keyfini surseydik
Günaydın canımgünaydın kızlarrrr
dün pikniğe gittik.. çantama temizleme pamuğu atmayı unutmuşum.. bu yüzden ıslak mendille yolumuza devam ettik...
lakin ben kızım doğduğundan beri temizleme pamuğu kullandım yazın ise ev içinde sürekli yıkarım altını değişmeden önce poposunu
gel görki ıslak mendil kabusu yaşadık.. eve bi geldimki kız kıpkırmızı
Allah kolaylık versin canım ek gıdaya geçene kadar siz ikiz annelerinin işi zor mamalar çok pahalı Rabbim yardımcınız olsunBende hipp ile basladim ilk zamanlar hipp kullandık. Yedikleri mama miktarida azdi o zamanlar tabi. Cogu zaman sütte veriyordum.
Büyüdükçe yedikleri mama miktari artınca hipp pahali gelmeye basladi, sma optipro kullanmaya başladık kabızlık yapmadi. Doktor zeytinyağı ile vermemi söyledi. Gün icinde su da iciyorum bi sıkınti yaşamadık.
Fiyat konusuna gelince maalesef kutusu ortalama 150 tl haftalik bir kutu bitiyor 800 gram. Ayda 4-5 kutu rahat bitiyor.
Şöyle birsey duydum ( ikiz anneleri sayfasında gördüm baska bi sitede) doktora rapor cikarttirmis bir cok kişi devlet destekli mama alabilmek icin. Doktorda taniya gelisim geriligi, düşük kilo yada süt alerji tanısı girmis. İşte bu yüzden ücretsiz aliyoruz yada cok cüzi rakamlar vs yazılmış.
Eczane ile görüştüm mamalar arasinda cok fark olmadığını kullanilabilir olduğunu söyledi.
Çocuk doktorumuzla görüştüm, çocukların herhangi bir sorunu olmadığı icin rapor veremem dedi. Benim aklima yatmisti ama yapamadık belki senin isine yarar
belkide ayaklanmak istiyorBenim oğluşum şu 2 gündür uyurken o kadar çok kımıldıyorki neden yapıyor anlamıyorum gaz değildir diye tahmin ediyorum acaba sıcaklardan mı ama klima açıkken de yapıyorher gün yeni bisey
O kesin maşallah çok hareketlibelkide ayaklanmak istiyor
Benim ki de hep öyle kabullendim artık.kipir kıpır ve gözünu açıyor sürekli uyandı sanıyorum ama gözü açık uyuyormuşBenim oğluşum şu 2 gündür uyurken o kadar çok kımıldıyorki neden yapıyor anlamıyorum gaz değildir diye tahmin ediyorum acaba sıcaklardan mı ama klima açıkken de yapıyorher gün yeni bisey
Allah razi olsun canim 4 ayımız var ek gidaya sabırsızlıkla bekliyorumAllah kolaylık versin canım ek gıdaya geçene kadar siz ikiz annelerinin işi zor mamalar çok pahalı Rabbim yardımcınız olsun
Erkenci sabırsız kuş bunlarBenim ki de hep öyle kabullendim artık.kipir kıpır ve gözünu açıyor sürekli uyandı sanıyorum ama gözü açık uyuyormuşgaz olsa anlarsın onun kivranmasi ayrı oluyor Hareketli olduğu için rahatı bulana kadar yapıyor olabilir.Bir de benim ki oturmak istiyor ağlıyor oturacam diye arada tutuyorum mecburen ama çok erken daha sabırsız bebe
Belki mama yediğiniz için daha erken başlarsınız canımAllah razi olsun canim 4 ayımız var ek gidaya sabırsızlıkla bekliyorum
Umarim öyle olur doktor önerirse tabi. Cok memnun olurumBelki mama yediğiniz için daha erken başlarsınız canım
Benimde doğum yaptığım hastane sma optipro kullanıyormuş. Bizde onunla başladık. Aynen bizimde ortalama haftada 800 gr. Gidiyor. Trendyoldan alıyorum. Bende 2 mama da bir zeytinyağı koyuyorum. Su vermiyorum. Bir ara verdim çok da vermeye gerek yok denildi. Kabızlık sorunu yaşadılar. 4 günde falan yapıyorlar. Yapmayınca da fitil yapıyorum. Anca öyle rahatlıyor lar. Bizde mamayı değiştirelim dedik. Hipp önerildi. Ama dediğin gibi şuan miktar çok. Bebelac gold veriyorum şuan. Evolvia önerildi birde.Bende hipp ile basladim ilk zamanlar hipp kullandık. Yedikleri mama miktarida azdi o zamanlar tabi. Cogu zaman sütte veriyordum.
Büyüdükçe yedikleri mama miktari artınca hipp pahali gelmeye basladi, sma optipro kullanmaya başladık kabızlık yapmadi. Doktor zeytinyağı ile vermemi söyledi. Gün icinde su da iciyorum bi sıkınti yaşamadık.
Fiyat konusuna gelince maalesef kutusu ortalama 150 tl haftalik bir kutu bitiyor 800 gram. Ayda 4-5 kutu rahat bitiyor.
Şöyle birsey duydum ( ikiz anneleri sayfasında gördüm baska bi sitede) doktora rapor cikarttirmis bir cok kişi devlet destekli mama alabilmek icin. Doktorda taniya gelisim geriligi, düşük kilo yada süt alerji tanısı girmis. İşte bu yüzden ücretsiz aliyoruz yada cok cüzi rakamlar vs yazılmış.
Eczane ile görüştüm mamalar arasinda cok fark olmadığını kullanilabilir olduğunu söyledi.
Çocuk doktorumuzla görüştüm, çocukların herhangi bir sorunu olmadığı icin rapor veremem dedi. Benim aklima yatmisti ama yapamadık belki senin isine yarar
Gerçi ml ler farklıdır seninle. Biz 2.5 aylık oldukBende hipp ile basladim ilk zamanlar hipp kullandık. Yedikleri mama miktarida azdi o zamanlar tabi. Cogu zaman sütte veriyordum.
Evet canım bebeklerime herşey feda ama gerçekten hayat çok pahalı.Canım bende hip kullandım benimde kızıma çok gaz yaptı zaten hip evony sma içerikleri gramlarına kadar aynı ben öok araştırdım bebelac gold ve aptamil gaz yapmıyor ben bebelac gold kullanıyorum gaz sancısı var ama daha iyi en azından kzıımda mamalar dehşet oahalı benim sütüm hiç yok olanda sadece ağzını ıslatıyor. Mama yetişmiyor bana bide senin ikiz Allah yardıcımız olsun
Canım Allah yardımcımız olur inşallah miniklerimiz sağlıklı olsunlarda mama frda olsun benim sütüm yok gibi sadece az emiyor ama bir kaç damla geliyor ben o yüzden mama baya veriyorum 3 saat bi 125 mlye yakın yiyiyor 1 hafta öncesine kadar 100 ml beriyordum doymuyordu şimdi yükselttim anne sütüyle doymuyor ben suda veriyorum bide zeytinyağını bende senin gibi mamaya karıştırıyordum canım ama mamayla karışmıyor sana tavsiyem çay kaşığıyla ver daha iyi olıuır benim kızım günde 2-3 defa tuvaletini yapıyor ama masajla yapamayınca çok ağlıyor huzursuz oluyor masaj yaparak rahatlıyor benimki biraz fazla gazlıEvet canım bebeklerime herşey feda ama gerçekten hayat çok pahalı.
Çok maliyetli mamalar. Bebelac gold da topal topal sanki. Biraz deneyelim dedik. Bizim haftada 800 gr mama gidiyor.
Sen ne kadar sürede besliyorsum ve kaç ml veriyorsun. Kakasını ne kadar zamanda yapıyor birde.? Birde son olarak gündüz uykusu kaç saat oluyor ortalama?
Gazlarını çok güzel çıkartıyorlar. Hem alttan hem üstten boş boş gaz çıkartıyorlar. Ama tuvalete gelince yok işte. Günde 2 - 3 kez kaka mı yapıyor Zeytinyağı mamaya karışıyor aslında ama kaşıkla vermem daha mı etkili olur. Her sabah masaj spor yapıyoruz aslında ama pek faydası olmuyor.Canım Allah yardımcımız olur inşallah miniklerimiz sağlıklı olsunlarda mama frda olsun benim sütüm yok gibi sadece az emiyor ama bir kaç damla geliyor ben o yüzden mama baya veriyorum 3 saat bi 125 mlye yakın yiyiyor 1 hafta öncesine kadar 100 ml beriyordum doymuyordu şimdi yükselttim anne sütüyle doymuyor ben suda veriyorum bide zeytinyağını bende senin gibi mamaya karıştırıyordum canım ama mamayla karışmıyor sana tavsiyem çay kaşığıyla ver daha iyi olıuır benim kızım günde 2-3 defa tuvaletini yapıyor ama masajla yapamayınca çok ağlıyor huzursuz oluyor masaj yaparak rahatlıyor benimki biraz fazla gazlı
Benimkide alttan üstten gazı çıkarıyor ama kakasını günde 2-3 defa yapıyor yapöazsa çok sıkıyor kendine ama zeytimyağı ben mamayı kaşıkla karıştırmamam rağmen hep biberonun dibinde kalıyordu o yğzden kaşıkla vermeye başladım en azından kabız olmuyor masajla yaptırdığımda hafif sıvı yapıyor damlarlar bize fayda etmedi malesefGazlarını çok güzel çıkartıyorlar. Hem alttan hem üstten boş boş gaz çıkartıyorlar. Ama tuvalete gelince yok işte. Günde 2 - 3 kez kaka mı yapıyor Zeytinyağı mamaya karışıyor aslında ama kaşıkla vermem daha mı etkili olur. Her sabah masaj spor yapıyoruz aslında ama pek faydası olmuyor.
Benim bebeğimin biri gaz krampı giriyordu. Damla kullanıyorum daha rahatladı.
Benimkiler de 90 ml yiyorlar canim. Bugün tam 53 günlük olduk. 2 saatte bir yiyorlar yalnız 3 saati asla beklemiyorlar gece gündüz. Bu yüzden çok yorucu oluyor. Ne yapsam 3 saate dönduremedim. Neredeyse hic uyumuyorumBenimde doğum yaptığım hastane sma optipro kullanıyormuş. Bizde onunla başladık. Aynen bizimde ortalama haftada 800 gr. Gidiyor. Trendyoldan alıyorum. Bende 2 mama da bir zeytinyağı koyuyorum. Su vermiyorum. Bir ara verdim çok da vermeye gerek yok denildi. Kabızlık sorunu yaşadılar. 4 günde falan yapıyorlar. Yapmayınca da fitil yapıyorum. Anca öyle rahatlıyor lar. Bizde mamayı değiştirelim dedik. Hipp önerildi. Ama dediğin gibi şuan miktar çok. Bebelac gold veriyorum şuan. Evolvia önerildi birde.
Ben 3 saatte bir 10 dakikaya yakın emziriyorum.ardındam 60 ml mama veriyorum. Ama artık 60 ml yetmiyor. 90 ml e çıktık. Sen ne kadar veriyorsun?
Devlet raporlu mamayı duymamıştım. Sorayım bakayım bende doktoruma. Teşekkürler