• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

grip ve hamilelik

abc3

Kun fe yekun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
1.597
433
198
5 haftalık hamileyim ve grip oldum nasıl atlatirim gribi ne yapmaliyim bebisime zarari olur mu yardim lütfen

Bol bol bitki çayları iç hiçbirşey olmaz hiç korkma...İlaç içemiyorsun ama doktoruna danış hamilelerin kullanabileceği ilaçlar olabiliyor belki bişey verir.

günde iki bardak ıhlamur iç ballı.
hiç zararı olmaz.
bir de tavuk suyuna çorba yapıp bol limonlayarak içebilirsin.

her grip aynı değilki çaylar fayda etmeyebilir ciğerlerine inerse çok kötü olur ozaman hem hamilelik döneminde gribi atlatmak çok zor bünye zaten zayıf düşüyor kör 3-4 gün sonra kötüleşme hissedersen doktora git hamileyken ilaç içilmeyecek diye birşey yok hatırlarmısınız bilmem geçen sene haberlerde çıkmıştı 8 aylık hamile kadın bronşit olmuş ilaç içmeyi reddetmiş karnında bebeği ile birlikte ölmüştü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

her grip aynı değilki çaylar fayda etmeyebilir ciğerlerine inerse çok kötü olur ozaman hem hamilelik döneminde gribi atlatmak çok zor bünye zaten zayıf düşüyor kör 3-4 gün sonra kötüleşme hissedersen doktora git hamileyken ilaç içilmeyecek diye birşey yok hatırlarmısınız bilmem geçen sene haberlerde çıkmıştı 8 aylık hamile kadın bronşit olmuş ilaç içmeyi reddetmiş karnında bebeği ile birlikte ölmüştü

E tabi dr a gitmekte fayda var ama ağır bi grip degil suan icin ilerlerse mutlaka giderim

5 haftalık hamileyim ve grip oldum nasıl atlatirim gribi ne yapmaliyim bebisime zarari olur mu yardim lütfen

Canım yasadım biliyorum, yazılanları okudum ve hemen çorbada bir tuzum da benim olsun istedim. Birkaç uyarı ile ; her bitki çayını içme zararlı bitkiler var bebeğin daha cok küçük rezene ada cayı gibi bitki çayları dusuk etkisi yapıyor diye biliyorum. Ihlamur icebilirsin ama bol limona hayır. Limonun kan sulandirici etkisinden dolayı yine dusuk riski yaratıyor. Kan pihtilasma sorunun varsa iyi gelir ama eğer bir problemin yoksa riske atma derim. Bol sıvı tüket sadece su bile toksinleri atmanda yardımcı olur. Bol su ve istirahat ile atlatirsin sıkı giyin terle ve ılık duş al. Eğer öksürük varsa bunun icin de guzel bir kür yapabilirsin. 1 elma soy ve dogra çekirdeklerinden ayır, 3-4 tane elma çekirdeği, 1 tutam ıhlamur, 1-2 tarcin kabuğu, 1 yemek kasığı bal, 1 lt su ile kaynat iç. Allah şifa versin, saglikla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah 😉😊

Canım yasadım biliyorum, yazılanları okudum ve hemen çorbada bir tuzum da benim olsun istedim. Birkaç uyarı ile ; her bitki çayını içme zararlı bitkiler var bebeğin daha cok küçük rezene ada cayı gibi bitki çayları dusuk etkisi yapıyor diye biliyorum. Ihlamur icebilirsin ama bol limona hayır. Limonun kan sulandirici etkisinden dolayı yine dusuk riski yaratıyor. Kan pihtilasma sorunun varsa iyi gelir ama eğer bir problemin yoksa riske atma derim. Bol sıvı tüket sadece su bile toksinleri atmanda yardımcı olur. Bol su ve istirahat ile atlatirsin sıkı giyin terle ve ılık duş al. Eğer öksürük varsa bunun icin de guzel bir kür yapabilirsin. 1 elma soy ve dogra çekirdeklerinden ayır, 3-4 tane elma çekirdeği, 1 tutam ıhlamur, 1-2 tarcin kabuğu, 1 yemek kasığı bal, 1 lt su ile kaynat iç. Allah şifa versin, saglikla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah 😉😊

Cok tesekkur ederim

Yesil cayin bebegin kalbine zarar verdigini okudum bitkisel caylardan olabildigince uzak durdum hamileligimde cok nadir gunde bir bardak siyah cay ictim o da bir yerde misafirlikteysem falan ...
Ben grip oldugumda kuzenim söylemişti ona da yillarin profesoru doktoru soylemis bol c vitamini al portakal yemeye calisma yemegin yanında cig yesil biber ye demis. Yani portakal da olur da yesil biberde daha cok c vitamini var diye demiş. Bir de bir şişeye tuzlu su yap burnuna iyice cek ve burnunu temizle o suyla yutacak hizaya gelene kadar gargara yap bol su ic demisti nitekim ben de yaptim özellikle tuzlu suyun faydasini Cok gördü. Allah sifa versin canim kendini sicak tutmayi ve uzanip dinlenmeyi unutma

Son düzenleme:

Seni cok iyi anliyorum, bende 8-9 haftamda gribi gecirdim. 3 gun atesim inmedi, yataktan kalkmadim 5 gun. 3 doktora gittim hicbiri ilac vermedi, dogal meyve sulari, BOL limon, vitamin C, corba, aldim. Gunde 3-4 litre sivi ictim(su meyve suyu falan) atesim ancak oyle iniyodu azcik. Ve ben cok sansliydim, ailece doktorumuz var, 3 gundur gelip sivi veriyodu, icinde vitamin C ve B vitamini koyuyodu. Beni ayaga kaldiran o...
Gecmis olsun, uzulme sabret.. 3-4 gunde daha iyi olursun insallah

Cayin ne olursa olsun hamilelikte hicbiri tavsiye edilmiyo. Doktorum bana yasak etti. Dedigim gibi sadece ve sadece sikma dogal meyve sulari ve su...

hemen doktora gitmelisin doktorun verceği ilaç yada nasihat daha rahat geçirmeni sağlayacaktır....

Seni cok iyi anliyorum, bende 8-9 haftamda gribi gecirdim. 3 gun atesim inmedi, yataktan kalkmadim 5 gun. 3 doktora gittim hicbiri ilac vermedi, dogal meyve sulari, BOL limon, vitamin C, corba, aldim. Gunde 3-4 litre sivi ictim(su meyve suyu falan) atesim ancak oyle iniyodu azcik. Ve ben cok sansliydim, ailece doktorumuz var, 3 gundur gelip sivi veriyodu, icinde vitamin C ve B vitamini koyuyodu. Beni ayaga kaldiran o...
Gecmis olsun, uzulme sabret.. 3-4 gunde daha iyi olursun insallah

Saol canm bende gittim dr a ama bana da ilac vermedi.. bebegime bisey olmasinda cekerim gribi gecer nasil olsa ben ona bişey olacak diye panik olmustum Allah'tan bi zarari yokmuş

bitki çayı iç bol bol yazan olmuş. aman diyim. bitki çayları özellikle ilk 3 ayda düşüğe neden oluyo.bana dr um ıhlamur önerdi sadee o da günde 2 fincanı geçmesin dedi. baş edemiyorsan dr a görün antibiyotik yazar sana uygun. geçmiş olsun.

Back