Grip tedavi yöntemlerimiz..

Pluie

Her şey çok güzel olacak
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
965
33
Merhaba kızlar. 2 gündür hastalıktan kırılıyorum.. :2: Eskiden hiç böyle değildi, grip olurdum ertesi güne geçerdi.. Ama son senelerde virüsün değişmesindendir herhalde, günlerce hasta kalıyorum. Hele de boğazlarım beni öldürüyor. Malum soğuk algınlığına iyi gelen sarı toz içecekten içerek ve boğaz pastilleri sayesinde biraz rahatlıyorum.. Kimisi bal, karabiber karıştırıyormuş.. Kimisi ıhlamur.. Peki ya siz ? Üşüttüğünüz zaman neler yapıyorsunuz, uyguladığınız ve memnun kaldığınız bir kür var mı? Havanın böyle git gel yaptığı ve salgının olduğu dönemde paylaşıp birbirimize yardımcı olalım.. Hepinizi mikrop bulaştırmamak adına sosyete öpücüğüyle öpüyorum :KK54: :2:

Merhaba kızlar. 2 gündür hastalıktan kırılıyorum.. :2: Eskiden hiç böyle değildi, grip olurdum ertesi güne geçerdi.. Ama son senelerde virüsün değişmesindendir herhalde, günlerce hasta kalıyorum. Hele de boğazlarım beni öldürüyor. Malum soğuk algınlığına iyi gelen sarı toz içecekten içerek ve boğaz pastilleri sayesinde biraz rahatlıyorum.. Kimisi bal, karabiber karıştırıyormuş.. Kimisi ıhlamur.. Peki ya siz ? Üşüttüğünüz zaman neler yapıyorsunuz, uyguladığınız ve memnun kaldığınız bir kür var mı? Havanın böyle git gel yaptığı ve salgının olduğu dönemde paylaşıp birbirimize yardımcı olalım.. Hepinizi mikrop bulaştırmamak adına sosyete öpücüğüyle öpüyorum :KK54: :2:
Belki saçma gelcek ama ben burun deliklerime vikcs sürüyorum sürekli.artık vücudumdaki mikrobumu kırıo nefes çekince bilmiyorum çok etki edio bende.birde pastil çok kullanıyorum.10 tane limon yesem banamısın demez.2 gram viks ertesi gun dikiyor beni ayağa.Geçmiş olsun bu arada size

Son düzenleme:
Çook teşekkür ederim Allah daha ağır bir hastalık vermesin..
Yok hiç saçma değil evet viks çok iyi geliyor. Bende burnumun üstüne, kenarlarıma sürerim.. Hatta birazda kaşlarımın oraya. İltihabıçok güzel akıtıyor.. Bazen hasta değilken, burnumun tıkalıolduğu zamanlarda da yaparım :)

ben bol c vitamini alıyorum.adaçayı boğazı yumuşatma özelliği var,ihlamur çayı, 1 tane limonu sıkıyorum.boğazıma gargara yapıyorum çok iyi geliyor.çok geçmiş olsun...

merhaba tatlım . öncelıkle çok geçmiş olsun. bende gribi daha yeni atlattım. canım nane limon çok güçlü bir çay gripli zamanlarımızda. tavsıye ederim akşamları yemekten sonra nane limon kaynatıp iç mutlaka. ayaklarını sıcak tut sıcak su torbasıyla. bogazların için adaçayı iyi gelir. bal karabıberde faydalı dıye duymuştum. c vitaminide onemlı tabıkı. portakal suyu içebilirsin. bogazlarınıda çin yağı gibi yada viks tarzı merhemlerle ovup ferahlatabılırsın. öpüyorummm

ıhlamuru, karabaş otunu, hibiskusu, kabuk tarçınıda unutmamak lazım :))

canım geçmiş olsun..
ben önce bal zencefil zerdeçalı karıştırıp 1tatlı kaşığı yerim.elma sirkesi balı sıcak suya karıştırıp içerim..sarmısak yutarım bol su ile :))

Çook teşekkür ederim hepinize kızlar. Annemi küçük yaşta kaybettiğim için, ailemde de başka bayan olmadığı için hiç bilmiyorum böyle iyi gelecek şeyleri.. Etraftan sora sora öğreniyorum işte. Sarımsak yutabileceğimi sanmıyorum :KK17: Bunun dışında bütün önerileri denemeye çalışacağım.. Hatta hemen kalkıp poşet adaçayımı yapayım :) İçine de bal atayım :) Herşeyden çok boğazım mahvediyor çünkü.. Kupkuru. Yutkunmak işkence gibi. İnşallah bana da,gripten muzdarip diğer arkadaşlara da faydası olur. Öptüm uzaktan hepinizi :KK54:

X