Grip olmuş müstakbel anne 🤗

İnsan hamileyken olabildiğince ilaç içmek istemiyor hele ki antibiyotik(b grubu olsa bile) . Ama hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu (enfeksiyon durumları) bebek için daha tehlikeli. Koca karı ilaçları bir yana doktorunuzu dinleyin. Kar zarar hesabı yaparak bebeğiniz için en sağlıklı seçeneğe göre ilerliyorlar ilaç konusunda.
Doğum sonrası bebeğim enfeksiyon riski ile yenidogan yoğun bakımda kaldı. Doktorun ilk sorduğu soru hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu geçirdin mi idi. İlaçlarınizi kullanın doktoru dinleyin.

Doktor zaten biliyo bu ilacı yazarken sizin hamile olduğunuzu. Merak etmeyin. Bende iki defa idrar yolu enfeksiyonu oldum kullandım o tek seferlik ilaçları. Vücuttaki enfeksiyon atılmazsa daha zararlı. Birde herkes iyiniyetli yardımcı olmaya çalışıyo ama birine iyi gelen diğerinde korkunc sonuclar verebilir.ot çöp lütfen tavsiye etmeyelim hele de hamile birine. Sadece soğana karanfil batırıp odaya koyma yada limonu dilimleyip üstüne kaya tuzu serpip bunları odanıza yerleştirebilirsiniz. Rahat nefes almayı sağlar

Bol bol su içmem gerekiyo ama içemiyorum kan hapı folik asit hep mide bulantısı yaptı en son içtiğim hapı afedersiniz çıkarınca sudan tiksindim su içmekten tiksinen bi ben varım galiba çok saçma ama
Yok canım hamilelik işte.. birkaç ay böyle bulanacak dayanacaksın, ben de su içemezdim.. geçmiş olsun. Bu arada doktor ilaç verdiyse iç ihmal etme kendi kafana göre birşey yapma.

Dusuk yaptirir bu ya..
Sogan suyu hamilelikte asla icilmez.
Lutfen boyle tehlikeli seyler onermeyin.
Eskiden soganla bebek dusururlermis.
Sakin konu sahibi sakin sogan suyu icme sakin
Hamileyken sogan da yedim suyunu da ictim. dusuk falan yapmadim.
sizin dediginz soganin kabugunu kaynatip icmek. Odur eskilerin dusuk yapmak icin ictigi. Sogani rendeleyip suyunu icmekle bebek dusmez. Bu kadar cahil olmayin. O zaman 9 ay sogan yemesin hamileler. Cok degisik kafalar bunlar valla.

Serum fizyolojik satılıyo eczanelerde. Bebeklere falan da onu kullanıyoruz. Buruna bolca damlatıp açmak için. Evde de su kaynatıp içine tuz ekleyip soğutup benzer bir çözelti oluşturabilirsiniz.

idrar yolu enfeksiyonu olmayan varmidir ki hamilelikte? tehlikeli evet ama korkmayin, bende antibiyotik kullandim hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu icin. bol su icin ilaclarinizi icin gecer.

onun disinda, grip icin yapacak bisey yok ne yazikki, ihlamur bal, portakal suyu... burun tikanikligi icin de burun yikama yapmanizi oneririm. burun yikama aparatlari satiliyor eczanelerde, cok rahatlatiyor.

okyanus suyu da iyi gelir ama muhtemelen yetersiz kalir suan

Bir de midem alir dersen sogan suyu ic. Dogal antibiyotik. Sogani rendele suyunu sık. Bir yemek kasigi kadar ic. Gunde 3 kere yap bunu. Her defasinda sogani yenileyin ama. Sabahkini oglen falan icmeyin. Gercekten iyi geliyor.
Ay lütfen yanlış bilgi vermeyin soğan suyu falan çok tehlikeli hamilelikte allah korusun ya

Asıl siz cahillik yapmayın yahu herkes doktor olmuş maşallah burda. Size iyi geldi düşük yapmadınız diye nasıl önerirsiniz soğan suyunu ya konu sahibine bi zararı olursa hiç mi korkmuyorsunuz? Soğanı yemekle suyunu kaynatıp içmek bir değil kabuğu kaynatıp içmek zaten düşük sebebi ama suyunu kaynatıp içmek de çok tehlikeli kibliycem sizi

Antibiyotik kullanma canım. Bol bol c vitamini tüket
İdrar yoku icin vermis dr antibiyotigi. İdrar yoku enfeksiyonunun dusuge kadar erken doguma kadar yoku var. Munorol vermistir. Dogru sekilde kullan bol su ic. Temizlenmezse surekli tekrar eder. İc camasiri tuvalet temizligine dikkat et.

burnuna sirkeli su çek tıkanma geçer garanti

Hamileligimin 7.haftasinda grip oldum.Kanimda enfeksiyon degerim cok yuksekti ve kullandim antibiyotik hatta tum hamileligim boyunca baya kullandim idrar yollari ve bitmeyen yesil akinti sebebiyle.Bir sikinti olmadi cok sukur.

Kanda crp yuksekse mandalina,greyfurt tuket tavsiyesi vermeyin lutfen kimseye.Dusuge kadar gidebiliyor.Olaki dinledi konu sahibi sizleri ve almadi ve olumsuz bir durum oldu.Kendinizi bu durumda birakmayin bayanlar.Tavsiyedir !

Ayak altina surulen limon ilac kullanamayanlar icin birebir cozum. 1 gun boyunca 4 saatte bir atesdusurucu ictim sitma titreme hic kesilmedi bu yontemle ayaga kalktim ama doktora sormadan birsey yapmayin hamilelikte nasil olur bilmiyorum

Benim doktorum bana bunları iletmişti.Belki işinize yarar.Okyanus suyu ile genzinizi acın mutlaka.. Rahat nefes almanız cok onemli.. Tavsiyeler arasında var mı bilmiyorum ama boğaz içinde 2 Kaşık sırkeye 2 kaşık su ile gargara yapın.. Yutmayın ama cok ıyı gelecek Bi arkadasın tavsitye ettiği gibi Acılı şalgam yada tursu suyu bana cok ıyı gelmişti.. Bundan sonra grip oldugumda asla ilaç içmem.. Çok geçmiş olsun..

Doktor tavsiyeleri.

Nezlede en etkili tedavi yatak istirahatiyle başlar. El yüz yıkama gibi temel hijyen kurallarına uyma yanında sık duş alma, insan ilişkilerini sınırlandırma ilk sayılabilecek önerilerdir. Mümkünse evde gebeye bakım verebilecek bir yardımcının bulunması çok uygun olacaktır.

Diyetin daha sulu yumuşak olması, acılı, baharatlı, yağlı yiyeceklerden uzaklaşılması önerilir. Yayla çorbası, tavuk suyu çorba gibi yutması kolay ve gebe için gerekli bir çok şeyi yoğun bir şekilde içeren çorbalar hastalığın en ağır günlerinde diyetin temelini oluşturacaktır. Sık aralıklarla yenebiliyorsa taze meyve yoksa meyve suları gebenin artan sıvı ihtiyacını karşılayacağı gibi vücut direncini de arttıracaktır. Komposto, ıhlamur, adaçayı, tarçın ve açık çay bolca içilmelidir. Gebe hastalık sırasında kendisine önerilen demir, vitamin ve kalsiyum ilaçlarını almaya devam etmelidir.

Ateş varsa soğuk uygulama yapılabileceği gibi kırıklık, boğaz ve baş ağrısının giderilmesi için gebeliğin hangi dönemi olursa olsun günde 3 - 4 sefere kadar 500 mg.’lık parasetamol haplarından kullanılabilir. Boğaz pastilleri ya da en azından naneli, okaliptüslü şekerler de yutaktaki sorunları hafifletebilir. Buğu yapılabilir.

Nefes darlığı olursa yastık sayısını artırıp yarı oturur pozisyonda uyumaya çalışmak doğru olacaktır. Oda ısısı belli bir düzeyde tutulmalı, kaloriferli bir evde havanın kurumasını önlemek için geceden peteklerin üzerine ıslak havlular atılmalıdır. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla kullanmak ya da mentollü buğu uygulamak en iyisidir. Uykuyu bozacak kadar tıkanıklık olursa belki günde bir seferliğine burun açıcı sprey ya da damlalar kullanılabilir. Yine zorda kalmadıkça antihistaminik kullanmamak gerekir.

İkincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişmediği sürece antibiyotik kullanmak yarasızdır.

Bu tedbirlerle düzelmeyen ve rahatlamayan gebelerin mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi ve belki de bir sağlık merkezinde yatırılarak izlenmesi gerekmektedir.

Allah askina ic ilacini. Iye yi portakalla tedavi edemezsin. Tedavi olmazSan iye bebege zarar verir.
Ilk verdigi tek kullanimlik olan monuroldur. Zaten antibiyotik degil. Onu icip gece boyu cisini tutuyorsun
Dezenfektan arzi bir ilac mikroplari olduruyor cis yapana kadar.

Yahu siz okudugunuzu anlama ozurlusu musunuz ?
Sogani kaynatmak mi var benim yazdigimda. Sogani alip rendeliyosun suyunu sıkıyosun. Bu islemin sogan yemekten farki ne?
Ay nolur kible beni. Cahillikten kiriliyorsunuz yemin ederim oysaki biraz dusunmeniz yeterdi benim yazdigimi anlamak icin. Demek ki dusunemiyosaniz

Lütfen bu hastalığınızı sadece hangi meyve ve çaylarla atlatırım diye düşünmeyin, idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte çok riskli.
Niyetimiz asla sizi kaygılandırmak ve korkutmak değil ama yaşanmış örnek vermem gerekirse, en yakın arkadaşım idrar yolu enfeksiyonu ile bebeğini 24 haftada erken doğurdu. Neyse ki çocuk hızla iyileşiyor. ama lütfen doktorunuzun dediğinden asla şüphe etmeyin.
bir de acile gidip sürekli başka doktorlara muayene olmak yerine, hamilelik takibinizi yapan tek bir doktora ilaç yazdırın. şu an hamile olarak özel bir takibe muhtaçsınız
çok geçmiş olsun
Allah tamamını erdirir, sapasağlam bir çocuk verir kucağınıza inşallah

Burada hiç kimse hamile bir kadına antibiyotik kullan veya kullanma deme yeterliğine sahip değil. En iyisini doktorunuz bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…