kızlar az önce sağlık ocağından aradılar.domuz gribi aşısı hamileler için olan geldi gelin görüşelim diye.dok. sormuştum vurunabilirsin demişti.aşıyı yaptıran var mı aranızda.son ayındaki gebeler daha riskliymiş korkuyor insan.
Bende 19. haftamdayım yaptırmayı düşünmüyordum ama hem kendi doktorum hemde her ikiside doktor olan kuzenlerim yaptırmamı şiddetle tavsiye ettiler. Bu gün sağlık ocağına sordum henüz başlamamış bizim burada ama başlayınca yaptıracağım
ben hala düşünüyorum. aşı mantıklı geliyor aslında. öğretmen olduğum için hergün yüzlerce öğrenciyle muhatab oluyorum. hamile olmasaydım kesin yaptırırdım. ama bebeğe bir zararı olur diye çok korkuyorum.
canım bende hamilelikle birlikte zehirli guatr çıktı heray endokrin metabolizma doktoruna gidiyorum hem endokrin hemde kendi doktorum çok fazla kişiyle muhatap olmuyorsam toplu taşıma araçlarını kullanmıyorsam aşı olmana gerek yok dedikleri için bende aşı olmadım ama umarım aşı olanımızda olmayanımızada bişey olmaz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız.. opuyorumnanaktan