• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grilesmis beyaz camasirlara cagre.

Arkadaşlar benim de bi sorunum var.Beyaz çamaşırlarım hiç bi zaman makinadan bembeyaz çıkmıyor.
Pahalı deterjanların hemen hemen her markasını denedim ama olmuyor.Ankaranın suyundan diyeceğim ama tanıdıklarımda böyle bi sorun yok.Acaba beyazlarınızı kaç derecede yıkıyorsunuz.Bi de sorun makineden kaynaklanıyor olabilir mi?

Arkadaşlar benim de bi sorunum var.Beyaz çamaşırlarım hiç bi zaman makinadan bembeyaz çıkmıyor.
Pahalı deterjanların hemen hemen her markasını denedim ama olmuyor.Ankaranın suyundan diyeceğim ama tanıdıklarımda böyle bi sorun yok.Acaba beyazlarınızı kaç derecede yıkıyorsunuz.Bi de sorun makineden kaynaklanıyor olabilir mi?

ilk önce deterjan Alo kullanıyorum ne deterjanlar kullandım bana mısın demedi, 2 seferde yıkıyorum beyazları 1. sinde kısa program 40 derece domestos ve deterjan atıyorum, 2. sinde 70 derecede domestos ve deterjan atıyorum bembeyaz çıkıyor yalnız deterjanda elini korkak alıştırma yeteri kadar koy göreceksin çamaşırlar tertemiz çıkacak, şimdiden kolay gelsin:dance:

ben bi çamaşırı iki defa makineyi çalıştırıp yıkamam dogrusu biderece daha beyaz olsun diye yazık yani.bence bunun asıl nedeni makineler.annemin makinesine bakıyorum içinde foşur foşur su ile yıkanıyo benimkindede suyu göremiyorum.yeni makinelerde su tasarruf oranı artınca çamaşırlarda gırileşiyolar.ben 90 derecede yıkıyorum ve çamaşır suyu ekliyorum ama anneminkiler kadar olmuyor

Ben bütün beyazlarımı (ama sadece iç çamaşırı yada çok açık renkliler olacak) En yüksek dereceye ayarlıyorum, Daha sonra makinam ön yıkama yaptıktan sonra 2. yıkamadaki deterjanı allıcağı zaman 1 çay bardağı domestos döküyorum sonrada makinayı kapatıp yaklaşık 1 saat bekletiyorum Daha sonra makinayı çalıştırıp yıkama işlemi bitiyor.. Biraz zahmet ve dikkat istesede inanaın çamaşırlar kar gibi beyaz oluyor.. Bi deneyin derim...

öncelikle merhaba ben beyazlarimi persil camasirsodasi ve karbonat ile 95 derecede yikiyorum ve kar gibi cikiyor camasirlarim sanada tavsiye ederim

kızlar yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bende kocişimin 2 tane çok pahalı beyaz gömleğini yıkarken siyah çorabı karışmışşş..
sonuç gömlekler haşat ikisinide 1 kere giydi nasıl kurtarıcam bu gömlekleri ben renkler gri akıl verin yahuuuuuuu

kesinlikle 90 ve 95 derecede yıkanan çamaşırın bembeyaz olduğuna inanmıyorum aksine morartıyo çamaşırları... ben bim in çamaşır beyazlatıcısını ve deterjan olarakta ariel kullanıyorum 70 derecede hem ön hem normal yıkama yapıyorum bembeyaz olmazsada asmıyorum deneyin görün...birde beyazlarım çok kirliyse makinayı ikinci yıkmada bir saat kadar kapatıp bekletiyorum...

kızlar yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bende kocişimin 2 tane çok pahalı beyaz gömleğini yıkarken siyah çorabı karışmışşş..
sonuç gömlekler haşat ikisinide 1 kere giydi nasıl kurtarıcam bu gömlekleri ben renkler gri akıl verin yahuuuuuuu

sadece aşk bende senin gibi eşimin en sevdiği gömleğini mahvettim öyle kara kara düşünüyorum nasıl çıkaracağım diye kızlar bir fikri olan yokmu?

Benimde iç çamaşırlarım grileşti, yeni makineler ne köpürtüyor nede su görünüyor, birde benim makinemde 30-40-60- 60 lekeliler- 90 var.
Beyazlarımı 60 da yıkıyorum 90 a hiç atmadım bişey olur diye korkuyorum açıkçası .

Birde arilem mz5 çok iyi dediler diğer deterjanlardan daha pahalı ama beyazlarımı kar gibi yapmıyor.

beyazları 70 derecede ve ön yıkamalı yıkıyorum
95 derece de yıkamak israftır bana göre
o kadar zengin bir ülke değiliz
renklileri de en fazla 40 da yıkarım
amwayin deterjanlarını kullanıyorum konsantre
ayrıca domestos renkli,kosla action ya da amwayin leke çıkarıcılarını da kullanırım
çamaşırların renginin değişmesinin kalitesiyle ilgisi var bence

ben bi çamaşırı iki defa makineyi çalıştırıp yıkamam dogrusu biderece daha beyaz olsun diye yazık yani.bence bunun asıl nedeni makineler.annemin makinesine bakıyorum içinde foşur foşur su ile yıkanıyo benimkindede suyu göremiyorum.yeni makinelerde su tasarruf oranı artınca çamaşırlarda gırileşiyolar.ben 90 derecede yıkıyorum ve çamaşır suyu ekliyorum ama anneminkiler kadar olmuyor

bende bu çamaşırlar niye grileşiyor diyorum 2 sene önce tasaruflu makinelerden aldım hiç su görünmüyor yıkarken. atletleri sürekli yeniliyorum sudan tasarruf edelim derken çamaşırcılara kazandırıyoruz galiba...:uhm:

kizlar 90-95 derecede yikanan camasirlar ne hayir gelir? sutyenlerin donlarin lastikleri mahvolur. kas yapayim derken goz cikarmaktir bu.
bir gun oncesinden bir legen icine biraz toz camasir suyu bekletin ertesi gun makinaya atin. piril piril olur.

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım..

kızlar şu anda tv de reklamı yapılan bir ürün ar magnofix benüç yıldr onu hem çamaşır hem bulaşık makinamda kullanıyorum az deterjan hiç calgon düşük ısı bazen bir tatlı kaşığı yumaşıtıcı istediğim sonucu alıyorum bulaşık makinamda parlatıcı yerine elma sirkesi tuz yok deterjan yarım ölçü kısa program sonuç mükemmel magnofixi herkese tavsiye ederim araştırın makinalarda kireci önlüyor suyu yumuşattığı için daha az deterjan yeterli oluyor çamaşırlarda deterjan artığı kalmadığı için beyazlar grileşmiyor

Ben beyazları geceden makineye atıp Ariel deterjanı koyduktan sonra çalıştırıp suyu almasından belli bir süre sonra makineyi kapatıyorum.Çamaşırların deterjanı almasına ve ıslanmasına dikkat edin.Yani suda bekletiyorsunuz.Ertesi sabah tekrar deterjan koyarak makineyi baştan çalıştırıyorum.Bunu bana komşum söylemişti.Gerçekten işe yarıyor.

ben çivit denedim.biraz tereddüt etmiştim ilk başta ama
çamaşırlar mavi olur diye.bir çay kaşığı deterjana ekledim beyaz havlularım filan
rengi açıldı ço güzel oldu.....
ayrıca süreki yüksek derecede yıkayınca çamaşırlar sararıyor......

Back