- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.877
- 548
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Öncelikle konumu taşımazsanız çok sevinirim benim içime dert oldu çünkü
Arkadaşlar merhaba, benim hazirana kadar geçerli gri pasaportum var süresi bitmeden yeniden kullanmak istiyorum vize derdiyle uğraşmamak için.
Risk alacağım onu biliyorum, yine de ikilemde kaldım, bi taraftan biletler çok ucuz bi taraftan korkuyorum da kalır mıyız havaalanında öylece diye :) şimdiye kadar görev için yurtdışına giderken havaalanında ne bana ne arkadaşlara sormadılar hiç görevlendirme yazısını falan ama sordukları oluyor mu bilen ya da başına gelen var mı? Diğer bir deyişle görevlendirme dışında gri psaportunu kullanan var mı?
Şimdiden teşekkürler
Son ziyaretimden bu yana 6 aydan fazla zaman geçti, emniyete gitmem gerekiyor mu ki şu durumda pasaportum zaten hala geçerli?Kapıda kalırsınız. Hazirana 4 ay var, pasaportunuzun ise bazı istisnai ülkeler hariç (Azerbaycan mesela) ziyaret tarihinden en az 6 ay öncesine ait olması isteniyor. Siz Haziran ayında göreve bile gidecek olsanız, Emniyet yeni pasaport çıkarın der size.
Görevlendirme yazısı sormuyorlar ama hakikaten. Business deyip geçersiniz daha uzun geçerlilik süresi olsa.
Pasaport alın normal, rahat rahat seyahat edersiniz yeşil alana kadar.
dedıgınızde haklısınız ama bende eylulde gıttım grı pasaportla yurt dısına gecerlılıgı subata kadardı, o arada pasaport bende kaldı, suresı dolmasına yakın ıade edıp kendı sahsı pasaportumu gerı aldım cunku rehın alınmıstı grı pasaportu aldıgımda...görev kağıdı sorulmaz aten.onun takibini emniyet yapıyor.şöle bir durum var emniyetin bi yazısı var yeni yayınlandı bi kaç ay önce gri pasaportun süresi 6 ay olsa dahi kurum her yeni görevde talep formu tanzim etmekle mükellef sizde her görevde pasaportu yenilemeseniz bile o formla emniyete gitmek zorundasınız emniyet sisteme işliyo ama yenileme yapılmıyor.görevden döner dönmez ise biriminize pasaportu teslim etmek zorundasınız.diğer bir göreve kadar amir muhafaza etmekle mükellef.anladığım kadar birim emniyetin bu yazısnı uygulamıyor.tehlikeli bir durum.
aynen.dedıgınızde haklısınız ama bende eylulde gıttım grı pasaportla yurt dısına gecerlılıgı subata kadardı, o arada pasaport bende kaldı, suresı dolmasına yakın ıade edıp kendı sahsı pasaportumu gerı aldım cunku rehın alınmıstı grı pasaportu aldıgımda...
emnıyete ıade etmek ısteyen arkadaslarınkını emnıyet genel mudurlugu almadı, sızde kalsın denıldı, kurumda pasaportlara gorev donusu el koymadı muhafaza için...
bu durumda yurt dısına cıkabılır grı pasaportu ıle ama takıbı yapılıyorsa gorev yazısı olmadıgından ılerde kendısı ve kurumu ıcın suc teskıl eden bır durumla karsı karsıya kalabılır konu sahıbı ....
Evet çoğu kurum geri almıyor, hatta bi arkadaşım balayına gidecek kendi pasaportuyla kurumundan yazı istedi vize için kurumu gri pasaportunuz var ya ne uğraşıyorsunuz demiş :/dedıgınızde haklısınız ama bende eylulde gıttım grı pasaportla yurt dısına gecerlılıgı subata kadardı, o arada pasaport bende kaldı, suresı dolmasına yakın ıade edıp kendı sahsı pasaportumu gerı aldım cunku rehın alınmıstı grı pasaportu aldıgımda...
emnıyete ıade etmek ısteyen arkadaslarınkını emnıyet genel mudurlugu almadı, sızde kalsın denıldı, kurumda pasaportlara gorev donusu el koymadı muhafaza için...
bu durumda yurt dısına cıkabılır grı pasaportu ıle ama takıbı yapılıyorsa gorev yazısı olmadıgından ılerde kendısı ve kurumu ıcın suc teskıl eden bır durumla karsı karsıya kalabılır konu sahıbı ....
benım anladıgım kurumlarda emnıyette pek takmıyor gibiEvet çoğu kurum geri almıyor, hatta bi arkadaşım balayına gidecek kendi pasaportuyla kurumundan yazı istedi vize için kurumu gri pasaportunuz var ya ne uğraşıyorsunuz demiş :/
İşte bunun takibi yapılıyor mu ya da nasıl yapılıyor ondan emin olmak istiyorum.
Ben böyle yazıp durdukça enselenirim zaten gitmeden
yalnız grı pasaport alırken baska pasaportunuz varsa gecerlılıgı olan sahsı pasaport gıbı onu emnıyet rehın alıyor, sahsı pasaportu almak ıcınde grıyı teslım etmek gerekıyor, o zaman da ıptal oluyor zaten grı pasaport...benım anladıgım kurumlarda emnıyette pek takmıyor gibi
Yok daha vermedik gri pasaportları o yüzden 2016 hazirana kadar geçerli.yalnız grı pasaport alırken baska pasaportunuz varsa gecerlılıgı olan sahsı pasaport gıbı onu emnıyet rehın alıyor, sahsı pasaportu almak ıcınde grıyı teslım etmek gerekıyor, o zaman da ıptal oluyor zaten grı pasaport...
Aradım tabii ama emniyet resmi dille görevlendirme olmadan kullanamazsınız çok ayıp diyor haliyle :)Emniyetin pasaport birimini arayıp sorsanız. Ben görevlendirme harici yurtdışına hiç çıkmadım o yüzden fikrim yok. Sanırım en iyi bilgiyi yine emniyet verecektir.
Demek ki kullanılıyorAradım tabii ama emniyet resmi dille görevlendirme olmadan kullanamazsınız çok ayıp diyor haliyle :)
Son ziyaretimden bu yana 6 aydan fazla zaman geçti, emniyete gitmem gerekiyor mu ki şu durumda pasaportum zaten hala geçerli?
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben daha önceki görevler için 6 ay-1 yıllık gri almıştım ama başka kurumdaki arkadaşıma 5 yıllık çıkarttılar (seyahatler çok olduğu için kurum tüm personeline böyle yapıyormuş) ve arkadaşım burada balayına falan gidiyorlar gri pasaportla deyince emniyete tekrar gidilmiyor sanmıştım. Bu durumda normal pasaportla vizesiz yerlere bakayım ben risk almayayım, tekrar teşekkür ederim.Dışişleri Bakanlığının websitesinde ülkelerin uyguladığı vize rejimine ilişkin bilgiler var. Bir ülkeye giriş yaparken taşınan pasaportun ne kadar daha geçerlilik taşıması gerektiğine ilişkin koşullar var.
Siz gri pasaportla yolculuk edecekseniz, zaten Emniyete gitmeniz lazım. Emniyet, bu giriş ve çıkışların kaydını tutuyor elbette. Hani yurtdışına çıkarken pasaportumuzu veriyoruz ya pasaport polisine, kişiye ilişkin kontrol/kayıtlar yapılıyor. Yani diyelim ki geçerlilik süresi gideceğiniz ülkenin vize rejimine uygun bir gri pasaport da olsa elinizde, Emniyete gidip standart prosedürü tekrarlamak zorundasınız. Yoksa habersiz bir şekilde süresi dolmamış ve dolmasına asgari 6 ay olan bir gri pasaportu kişisel amaçlar için kullanmış olmak sizi sıkıntıya sokar.
Bununla uğraşana kadar pasaport alın, kafanız rahat etsin.
İyi yolculuklar,
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben daha önceki görevler için 6 ay-1 yıllık gri almıştım ama başka kurumdaki arkadaşıma 5 yıllık çıkarttılar (seyahatler çok olduğu için kurum tüm personeline böyle yapıyormuş) ve arkadaşım burada balayına falan gidiyorlar gri pasaportla deyince emniyete tekrar gidilmiyor sanmıştım. Bu durumda normal pasaportla vizesiz yerlere bakayım ben risk almayayım, tekrar teşekkür ederim.
Peki merakımdan soruyorum, 5 yıllık gri pasaportu olup görev harici kullananlar emniyete gidip ne diyorlar, gezmeye gidiyoruz mu diyorlar? Ay vallahi böyle sorunca çok kanunsuz vatandaş hissettim kendimi
Sizin sorunuza yardımcı olamayacağım ama belki siz beni aydınlatabilirsiniz. Ben de 1 ay kadar sonra görevlendirmeyle 1 haftalık yurtdışına gideceğim, devlet memuruyum ancak henüz yeşil pasaporta sahip değilim, gri pasaport almam gerekecek, onu almaya giderken elimde geçerliliği dolmuş olan normal pasaportumu da götürmem gerekiyor mu acaba, bir de gri pasaport alınınca gidilecek ülkeden vize almak gerekmiyor mu bu konuda hiç bilgim yok yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Süresi dolsa da eski pasaportu istiyorlar sanırım gerçi benimki griydi kırmızı pasaportta nasıl olur bi arayıp sorun isterseniz.Sizin sorunuza yardımcı olamayacağım ama belki siz beni aydınlatabilirsiniz. Ben de 1 ay kadar sonra görevlendirmeyle 1 haftalık yurtdışına gideceğim, devlet memuruyum ancak henüz yeşil pasaporta sahip değilim, gri pasaport almam gerekecek, onu almaya giderken elimde geçerliliği dolmuş olan normal pasaportumu da götürmem gerekiyor mu acaba, bir de gri pasaport alınınca gidilecek ülkeden vize almak gerekmiyor mu bu konuda hiç bilgim yok yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Elinizdeki pasaportu götüreceksiniz, iptal edip (zımbalayacaklar) size verecekler. Bir insanda süresi bitmiş de olsa iki pasaport bulunamaz mantığıyla istiyorlar. Vize de almıyorsunuz. Emniyetin websitesinde gerekli tüm bilgiler var.
Süresi dolsa da eski pasaportu istiyorlar sanırım gerçi benimki griydi kırmızı pasaportta nasıl olur bi arayıp sorun isterseniz.
Vize almanıza gerek yok zaten vizeyle uğraşmamanız için gri pasaport veriyorlar size, yeşil pasaporun sürelisi gibi düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?