Merhaba,
Bu konuda deneyimlerime dayanarak yardımcı olmak istedim :) zira uzun bir süre saçlarımı platin olarak kullandım ve bir süredir de gümüş/gri renkteler.
Öncelikle bu tonları elde etmek için saçın açılması gerekmektedir. Platin ve platine yakın tonlarda olması rengin tutması için gereklidir. Açıcı olarak loreal matrix ürünlerini tavsiye ederim.
Boya konusunda ise saç rengi beyaza çok yakın bir tonda değilse sakın manic panic kullanma, tutmuyor. onca parayı verdiğinle kalıyorsun. (gri için konuşuyorum)
Benim saçıma yine loreal matrix'in gümüş rengi uygulandı (maalesef numarasını hatırlamıyorum fakat internetten sipariş edebilirsin) yalnız dikkat, saçın yeterince açık değilse hafif dorelik olacaktır saçlarında, ya da fazla açıksa hafif yeşerme olabilir bu yüzden profosyonel birinin uygulamasını tavsiye ederim.
ayrıca ben saç diplerime küllü kumral uygulattırdım, yine loreal matrixin böylece gri/gümüş ombre tarzında bir saçım oldu.
hah, çok önemli bir nokta var, gri saçım muhafazası zordur, akar. bunun için haftada en az iki kere saçmlarını herhang bir silver şampuanla yıka, internet sitelerinden alabilirsin. saçların gümüş gibi parlar :)
kolay gelsin :)