Granüloza hücreli tümör

uygarhan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2024
9
0
33
Herkese merhaba. 3 gün önce laparoskopi ile sol yumurtalığım alındı. Sol yumurtalığımda hızlı patoloji ile granüloza hücreli tümör olduğu söylendi. Biyopsi için yeni parçalar alındı. Doktorum agresif bir tömür değil dedi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Devamında süreç nasıl ilerleyecek merak ediyorum. Doktorum karamsar konuşmadı ama insan düşünmekten alamıyor kendini.

Bugün laparoskopi sonrası 10.gün kontrolüm vardı. Ben durumumla ilgili çok fazla arayışa girdim ama benzer bir durumla karşılaşan birine rastlayamadım. O nedenle şimdi sürecimi detaylı anlatmak istiyorum belki bir gün ihtiyacı olan birisi faydalanabilir. Tabi öncelikle duam Rabbim kimseye yaşatmasın. Oğlum 2 yaşını doldurduğunda son düzenli adetimi oldum. Sonrasında 3 ay boyunca adet olamadım. Emzirdiğim için çok üstünde durmamıştım. 3 ayın sonunda doktora gittim ve karından muayene etti. Emzirmeyi sonlandır sorun görünmüyor dedi. Tamam dedim sonlandırdım ve gerçekten birkaç gün içinde adet olabildim. Sonrasında yine 2 ay olamadım. Birkaç gün süren bi lekelenme geldi bitti. Tekrar gittim doktora doğum kontrol hapı verdi ama ben bir sorun söylemediği için onu kullanmadım. Birkaç ay sonra yine aynı şey. Bu kez farklı bir doktora gittim o da aynı şeyi söyledi. Derken doktor doktor gezdim. Bir problem görülemeyince doğal yöntemlere başvurdum. Soğan kürü yaptım, hayıt macunu kullandım ama fayda görmedim. Bu kez 6 ay boyunca olamadım. Başka bir doktora gittim. Sol yumurtalığımda katı yapılı dermoid kiste benzeyen bir kitle gördü. Hemen ilaçlı Mr istedi tümör markerları istedi. Tümör markerlar temiz çıktı ama Mr belirsiz açıklamasız kalmıştı. Duphaston verdi ve adetli geld dedi. Adet olmadan önce büyük parçalar döktüm. Doktorum buna hiçbir açıklama yapmadı. Adetli gittim kist atılmış basit kanamalı bir kistmiş dedi. Bu kez duphastonu 3 ay düzenli kullandım. Ama sonrasında yine 4 ay olamadım. Bu kez de başka bir doktora gittim. Bu doktorum da aynı şekilde sol yumurtalığımda katı yapılı bir kitle gördü. Aynı şekilde 3 cm. Aynı tetkikleri istedi ve beni jinekolojik onkoloji uzmanına yönlendirdi. Yüzde bir bile olsa şüphede bırakamam seni dedi ve sürecim başladı. Tümör markerlar yine temizdi ama Mr sonucumda orads 5 yazılıydı. En kötü ihtimal yani. Doktorum direkt sol yumurtalığı almalıyız dedi. Farklı jinekolojik onkoloji uzmanlarıyla görüştüm cevap değişmedi. Zaman kaybetmemem söylendi. Laparoskopi ile sol yumurtalığım alındı. Kitle granüloza hücreli bir tümörmüş diğer adı unutulan bir tümörmüş. 1.evreymiş. Karın iç zarından ve lenflerden biyopsi alındı ameliyat esnasında çok şükür yayılma yokmuş. Kemoya gerek yok dedi doktorum. 3 ayda bir düzenli takibim yapılacak ve genetiği araştırılacak nüks için. Granüloza hücreli tümör çok nadir rastlanırmış. Bir onkoloğun paylaşımında şöyle diyordu. Bir doktor meslek hayatı boyunca bir ya da iki kez karşılaşır ve doktora ders çalıştırır. Rabbim beterinden korusun ve hiç kimseye yaşatmasın inşallah.

Sizlere tavsiyem vajinal muayene yapılmıyorsa o doktora çok güvenmeyin. Onkoloğum sadece karından bakıp beni gönderen doktorlara çok şaşırdı.

Adet olamamak dışında da hiçbir şikayetim yoktu. Ne ağrı ne sancı. Bu boyutta bir sonuç aklımın ucundan geçmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…