Mutfak Dekorasyonu Granit tezgahın rengi koyulaştıkça fiyat artar mı?

kuzucux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
8
0
36
İstanbul
Kızlar mutfak yaptırıyoruz ama işinin ehli bir ustamız var nerdeyse herşeye para biçiyor raylı kiler için 200 tl istedi okeyledik.. Dün de elinde bir granit örneğiyle gelmiş ama rengini hiç beğenmedik,isteğimiz biraz daha koyu renk misal siyah, neymiş rengi koyulaşınca fiyat artıyormuş? Doğrumu bu..?

Mutfak yaptırmakta çok zormuş dün kataloga baktık ama istediğimiz gibi bir mutfak bulmak çok zor tam bulduk sığar mı sığmaz mı korkusu yüzünden vazgeçişler siz nasıl bir mutfak önerirsiniz olmazsa olmazınız neler? Renk seçimi olarak abonoz seçiyoruz ama yakışır mı tam da emin olamıyoruz :(

abanoz rengi düşünüyorsanız siyah bir tezgah hiç olmaz bence tabi seçim sizin ama krem tonlarında bir tezzgah daha iyi gider diye düşünüyorum
granitlerin fiyatı da renk ve desene göre değişiyor açık renkte de pahalı modeller olabiliyor

Kızlar mutfak yaptırıyoruz ama işinin ehli bir ustamız var nerdeyse herşeye para biçiyor raylı kiler için 200 tl istedi okeyledik.. Dün de elinde bir granit örneğiyle gelmiş ama rengini hiç beğenmedik,isteğimiz biraz daha koyu renk misal siyah, neymiş rengi koyulaşınca fiyat artıyormuş? Doğrumu bu..?

Mutfak yaptırmakta çok zormuş dün kataloga baktık ama istediğimiz gibi bir mutfak bulmak çok zor tam bulduk sığar mı sığmaz mı korkusu yüzünden vazgeçişler siz nasıl bir mutfak önerirsiniz olmazsa olmazınız neler? Renk seçimi olarak abonoz seçiyoruz ama yakışır mı tam da emin olamıyoruz :(

merhaba bizde ev yaptırıyoruz mutfak tezgahı granit siyah icinde simler ve minik kırık ayna parcacıklar var 4m2 1100-1200 arasında tuttu sanırım.gercekten siyah bktıklarımız hep pahalıydı

abanoz rengi düşünüyorsanız siyah bir tezgah hiç olmaz bence tabi seçim sizin ama krem tonlarında bir tezzgah daha iyi gider diye düşünüyorum
granitlerin fiyatı da renk ve desene göre değişiyor açık renkte de pahalı modeller olabiliyor

merhaba bizde ev yaptırıyoruz mutfak tezgahı granit siyah icinde simler ve minik kırık ayna parcacıklar var 4m2 1100-1200 arasında tuttu sanırım.gercekten siyah bktıklarımız hep pahalıydı

Teşekkürler cevap için..:) Daha dolap renginde kararsısız kırmızı dolaplarda da gözümüz var ama duyumlarımıza göre modası geçermiş , bir süre sonra sıkılırmışız, vs vs gibi bir çok olumsuz yönlerini dinledik ama gözden kaçmıyan birde şu var ki kırmızı bir mutfak görüldüğünde de herkez hayran hayran oraya bakıyor.. Abonoz güzel ama nedendir bilmem yatak odasına veya banyoya daha uygun bir renk gibime geliyor ama bu senenin mutfak konusunda moda renklerinden biri olmuş bizim mutfakta nasıl durur bilemiyorum sağdan soldan aldığımız duyumlara göre güzel durur diyorlar.

Demek ki renk koyulaştıkça granit pahallanıyor ilk duyduğumda çok saçma gelmişti ama mecbur vericeğiz artık birde çin malı granit var onu nasıl ayırt ettiniz arkadaşlar..:)

Son düzenleme:

Canım bizde yaptırmaya karar vermiştik mutfağı başta ben çok önemli bir şey öğrendim bu koşuşturmaca arasında asla tek kişinin sözüyle hareket etme git başka bir ustayla konuş bakalım o ne diyor bazen bazı şeyleri okeyliyoruz diye ne kadar koparsak kardır mantığı ile yaklaşabiliyor ustalar. Misal bize hiç bir usta fayans üzeri kaplanır demedi kırmaya yönelttiler bizi birde dolabın değişmesi gerekli çünkü deforme olur dediler. Yani bence mutlaka başka biri ile daha görüş derim ben.İnş hayalindeki mutfağa kavuşursun canım:38:

Sahte olanlarda var renk akıyormuş genelde siyah yaptıranlar memnun kalmıyor sular kireçli iz oluyor diye iyi düşün

Canım bizde yaptırmaya karar vermiştik mutfağı başta ben çok önemli bir şey öğrendim bu koşuşturmaca arasında asla tek kişinin sözüyle hareket etme git başka bir ustayla konuş bakalım o ne diyor bazen bazı şeyleri okeyliyoruz diye ne kadar koparsak kardır mantığı ile yaklaşabiliyor ustalar. Misal bize hiç bir usta fayans üzeri kaplanır demedi kırmaya yönelttiler bizi birde dolabın değişmesi gerekli çünkü deforme olur dediler. Yani bence mutlaka başka biri ile daha görüş derim ben.İnş hayalindeki mutfağa kavuşursun canım:38:

Şimdiye kadar eve 4 ayrı usta getirdik hepsi değişik değişik fikirler söylüyorlar hiçbirinden emin olamıyorsun, tanıdık bir usta getirdik tüm evi yaptırmak için onunla anlaştık, yukarda Allah var adam işini iyi yapıyor.. Öyle bir kaç kişiyle girmedi yavaş yavaş tek başına yapıyor hergün bir yer yaptığı için ne yaptığını ve nasıl yaptığını görüyoruz ama getirdiği marangozu pek tanımıyoruz usta güveniyor ama inşallah onlarda da usta da olduğumuz kadar şanslı oluruz.. Sorma herşeye ayrı para biçiyorlar, mutfak dolabında küçük ince yağdanlık istedim küçücük çekmece için bir sürü fiyat söyledi banyoda açıkta kalan 60 metre için ince dolap istedik 500 tl çıkardı pazarlık etmek zorunda kaldık..

Sahte olanlarda var renk akıyormuş genelde siyah yaptıranlar memnun kalmıyor sular kireçli iz oluyor diye iyi düşün

Evet siyah granit su lekesi bırakıyormuş bunun adına ayrı düşüneceğim bugün çok araştırdım vazgeçebilirim :) Şu sahte olanlar içinde önceden anlamak için bir yöntem olsa keşke..

Şimdiye kadar eve 4 ayrı usta getirdik hepsi değişik değişik fikirler söylüyorlar hiçbirinden emin olamıyorsun, tanıdık bir usta getirdik tüm evi yaptırmak için onunla anlaştık, yukarda Allah var adam işini iyi yapıyor.. Öyle bir kaç kişiyle girmedi yavaş yavaş tek başına yapıyor hergün bir yer yaptığı için ne yaptığını ve nasıl yaptığını görüyoruz ama getirdiği marangozu pek tanımıyoruz usta güveniyor ama inşallah onlarda da usta da olduğumuz kadar şanslı oluruz.. Sorma herşeye ayrı para biçiyorlar, mutfak dolabında küçük ince yağdanlık istedim küçücük çekmece için bir sürü fiyat söyledi banyoda açıkta kalan 60 metre için ince dolap istedik 500 tl çıkardı pazarlık etmek zorunda kaldık..

Bilmezmiyim usta görünce tırsıyorum artık:18: İnş bir an önce içine sinen bir eve sahip olursun canım...Ahh Ahh evlenmek ne kadar zormuş...:123:

Son düzenleme:
star galaxy granitlerin en pahalısıdır gerçekten renk koyulaştıkça fiyatta artar ben tezgahımı çimstone yaptırdım ve çok araştırmıştım star galaxynin metretülü 300liraydı eger bu parayı vermeyi göze alıyosanız çimstone yaptırın derim açık renkleri 300 den başlıyoo hem grantten daha kaliteli ve dayanıklı.......

Marangozunuzdan mutfağını temel şekilde fiyatlandırmasını isteyin.
Yani,malzeme,mutfak kapakları,işçilik sadece bunlara maliyet çıkarsın.
Yağdanlık çekmecesi,tencere çekmecesi vs. ne varsa bu fiyatın dışında tutmasını isteyin.

Biz yeni bir eve geçiyoruz ve evi baştan aşağı yaptırıyoruz,bir marangozla anlaştık ve biz malzemeleri seçip,modelleri çizdik o fiyat verdi,verdiği fiyat içinde mutfakta kullanılan,yukarı çift kalkar mekanizmalardan tutun,yağdanlığa,giysi dolabındaki aşağı inen askılıktan tutun,banyodaki dolap içi anakastre sepetlerin fiyatlarını hariç tuttu çünkü kendisi marangoz,bu malzemelerin satıcısı değil.
Tüm dolaplar yapıldıktan sonra birlikte bu aparatları,malzemeleri satan yere gittik ve kulplardan,sepetlere tüm seçimleri yaptık,alışveriş yaptığımız yer marangozumuzun her zaman çalıştığı toptancı olduğu için haliyle bize etiket fiyatının altında bir toplam fiyat çıkardı.Ama biz daha önce zaten fiyatlar hakkında fikir sahibi olmuştuk ve bize alışverişimiz tahminimizden uygun geldi.

Ama dediğiniz gibi en basit ray sistemi bile çok mantıksızca pahalı,basit bir dolap içi çöp kovası bile.
Siz ihtiyaçlarınızı belirleyin ve eğer mümkünse bizim yaptığımız şekilde hareket edin bence.
Hem daha karlı bir alışveriş yaparsınız hem de seçimleri siz yaparsınız,çünkü gidince çeşit çeşit şey olduğunu göreceksiniz.
Belki marangozun koyduğu çekmecenin size göre gereksiz detayları var,hem daha ucuzu hem de daha işlevseli var.
Bunu gördükten sonra anlıyor insan :34:

Ben de tezgah konusunda uzun ve detaylı araştırmalarım sonucunda mutfak ve banyolara çimstone yaptırdım.
Maliyeti diğerlerine nazaran daha yüksek ama siz bilirsiniz.
Ben hem kullanışı hem görünüş ve sadeliği hem de sağlık açısından en uygun olanı aradım,seçimim bu oldu..

Not: İlk msj.ınızı tekrar okuyup ekleme yapmak istiyorum,raylı kiler sistemi 200TL. çok,kesinlikle benim dediğim şekilde hareket etmenizi öneriyorum.İstanbul'dasınız sanırım herşeyin en uygun fiyatlısına ve en güzeline ulaşabilirsiniz.(bunu söylüyorum çünkü diğer illeredeki bayilere bu tip malzemeler genelde İstanbul'dan dağıtılıyor,ilk çıkış noktasında herşey daha ucuz olmalı) Neden daha fazla para ödeyesiniz ki :34:

Kolay gelsin size de :34:

Son düzenleme:
canım merhaba,

biz de bu hafta mutfak yenileme işlemlerine start verdik.
sana tavsiyem,eğer çok kireçli bir suyunuz varsa -mesela ben Antalya'da oturuyorum ve buranın suyu müthiş kireçli- çok koyu renk tezgah tercih etmemen,yoksa temizlik sorunu yaşayabilirsin.Benim kuzenim mimar,o da bana aynı tavsiyede bulundu.
Star galaxy tezgahların en güzel özelliği ek yeri olmamasıymış ama granit kadar doğal mı bilmiyorum,ben de araştırmalara yeni başladım.

Kırmızı mutfak konusuna gelince...ben mutfakta kırmızı rengi çok seviyorum,çok havalı duruyor.Eğer sen de benim gibi kırmızıya cesaret edemeyeceksen ya da sıkılacağını düşünüyorsan aksesuarlarını kırmızı seçmeni tavsiye ederim :34: Mesela ben country-rustik tarzda beyaz bir mutfağa karar verdim ama perdelerim,kettle,kavanozlarım,mutfak-fırın önlük-eldivenlerim,masa örtüm,vs. kırmızı olacak. Bu tarz birşey de düşünebilirsin.

Dilerim içine sinen,keyifli bir mutfağın olur.
Kolay gelsin

merhaba
granitte renk koyulaştıkça fiyat artar , usta doğru söylemiş.. siyah olanları en pahalı olanları..fakat kullanımı arkadaşların söylediği gibi zor..su lekesi , kireç lekesi..ama çok şık duruyor ..
eğer mutfağınız küçükse açık tonlar düşünün derim..
granit olarak en çok kullanılanlar rosa grubu..bir de bianco sardo
(hem fiyatı orta karar,hem temizliği kolay, leke göstermiyor pek, hem de bir çok renge uyum sağlıyor-tabii tercih meselesi-)
burdan bakabilirsiniz

Hepinize tek tek cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar malum evde ki tadilat işleri beni buradanda alıkoydu..

Bugün bir ayrı sorunumuz daha çıktı ev boş olduğu için adam mazemeleri getiriyor bırakıyor işini yapıp gidiyor akşamları karşılaşamaz olduk ustayla.. Başta asma wc de vitra olarak anlaşmıştık güral marka asma wc getirmiş koymuş ama daha takmamış annem kapağında japoon yazıyor dedi sizce bu wc iyi mi değil mi ? Merakla cevaplarınızı bekliyorum şimdi öbür eve gidip asma wc gerçekten güral mı getirmiş diye bakıcağım? :(

Hepinize tek tek cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar malum evde ki tadilat işleri beni buradanda alıkoydu..

Bugün bir ayrı sorunumuz daha çıktı ev boş olduğu için adam mazemeleri getiriyor bırakıyor işini yapıp gidiyor akşamları karşılaşamaz olduk ustayla.. Başta asma wc de vitra olarak anlaşmıştık güral marka asma wc getirmiş koymuş ama daha takmamış annem kapağında japoon yazıyor dedi sizce bu wc iyi mi değil mi ? Merakla cevaplarınızı bekliyorum şimdi öbür eve gidip asma wc gerçekten güral mı getirmiş diye bakıcağım? :(

Neden wc klozeti siz seçmiyorsunuz?
Seçimi keşke ona bırakmasaydınız.Piyasada o kadar çok marka,çeşit,fiyat aralığı var ki.Bir de vitra demek herşey demek değil,vitra olsun,güncel olsun,asma kolzet de olsun diyorsanız siz bakmalısınız.Çünkü bu kombinasyonlar bir araya gelince fiyatlar hayli yükseliyor,sizin almanızla ustanızın alması bir olmaz :34:

Bu arada klozetin üstüne uyumlu başka marka kapak taktırmıştır büyük ihtimal.Şu an klozezet kapakları o modele özel yapılmış oluyor aynı marka tarafından..

Son düzenleme:
Teşekkürler cevap için..:) Daha dolap renginde kararsısız kırmızı dolaplarda da gözümüz var ama duyumlarımıza göre modası geçermiş , bir süre sonra sıkılırmışız, vs vs gibi bir çok olumsuz yönlerini dinledik ama gözden kaçmıyan birde şu var ki kırmızı bir mutfak görüldüğünde de herkez hayran hayran oraya bakıyor.. Abonoz güzel ama nedendir bilmem yatak odasına veya banyoya daha uygun bir renk gibime geliyor ama bu senenin mutfak konusunda moda renklerinden biri olmuş bizim mutfakta nasıl durur bilemiyorum sağdan soldan aldığımız duyumlara göre güzel durur diyorlar.

Demek ki renk koyulaştıkça granit pahallanıyor ilk duyduğumda çok saçma gelmişti ama mecbur vericeğiz artık birde çin malı granit var onu nasıl ayırt ettiniz arkadaşlar..:)

banada kırmızı sıkıcı ve yorucu geldiği için vazgeçtim.. hemde her renk ile kombin olabilcek bi renk olsun istedim.bu h.sonu btcek kısmetse eklerım bende bgn tezgah takılıyor:)

kızlar merhaba,

biz de bir mutfakçı ile görüştük,3D çizimlerini bekliyoruz,sanırım yarın çizimler gösterilecek ve bir fiyat verilecek..
ama ben başka bir mutfakçıdan da fiyat almak istiyorum,bir de yapılan işi/çizimi karşılaştırmak istiyorum, acaba aranızda Antalya'da iyi bir mutfak ustası tanıyan var mı?

şimdiden teşekkürler,

Back
X