• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Grammer* ßöLümü:)

Molia

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
2.822
1.109
373
ßayanLar..... İngilizce geçmi$i kaßarık oLan ßiri oLarak, Gramer aLanında takıLdıgınız hususLarda yardımcı oLaßiLirim... yerimseniben

sorabilirsiniz canım, ben elimden geldiği kadar yardımcı olurum ingilizcem iyidir.. Konuyu gören diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır eminim. Yalnız ben bazen yazdığım konuları bulamıyorum bi daha :D özel mesaj da atabilirsiniz

arkadaşlar,

she and I went to the party.
she and me went to the party.

İkisini de duyuyorum, I yazı dilinde me konuşma dilinde diye duydum en son. Acaba ing. amer. ingilizceleri olarak mı farklı? kafamçokkarıştı

İng gramer çok mu zordur
Kursa gitmek istiyorum ama hoca gramer anlatmıyor az çok seviye var diye acaba grameri evde kalanını kursta yapabilir miyim yoksa kitapla zamanla grameride öğrenir miyim?

İng gramer çok mu zordur
Kursa gitmek istiyorum ama hoca gramer anlatmıyor az çok seviye var diye acaba grameri evde kalanını kursta yapabilir miyim yoksa kitapla zamanla grameride öğrenir miyim?

Tekrar merhaba:)
İngilizce grameri aslında diğer yabancı dillerle karşılaştığında çok basit oluyor. adamlar akıllı, bu kadar çok tutulan dil olmasında bunun da etkisi var belki de.

Eğer konuşma pratiğine, telaffuza ihtiyacın varsa, konuşma ağırlıklı kurslar ideal, grameri bir şekilde internet sitelerindeki forumlardan elindeki kitaplardan da öğrenebilirsin. yani kitaptan kendi kendine öğrenmek zor gelebilir, dil öğrenmeye alışkın biri değilsen, ama sen çalışıp sonra da forumlarda soru yönelttiğinde çok kişi yardımcı olacaktır.

Ama...! Eğer kulaktan dolma ingilizce öğrendiysen, yani telaffuz , dinleme ve konuşmadan çok dilbilgisi eksiğin varsa, fazla paralar ödemeden halk eğitim merkezlerindeki kurslardan bile yararlanbilirsin diye düşünüyorum.

Ayrıca konuşma ağırlıklı kurslarda farkına varmadan da, yani kurallara girmeden de doğru gramer kalıplarını kullanmaya başlıyorsun, aklına takılanları da araştırıp öğrenebilirsin.

Başarılar:34:

arkadaşlar passive konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba, örnek cümleler yapabilir miyiz biraz aktive-passive şeklinde yapsak?:61:

konu sahibi yok sanırım istersen ben yardımcı olabilirm. özellikle takıldığın bi yer var mı yoksa pratikleştirmek için mi istiyosun?
istersen ben aktif cümleler yazym sen pasif yap bunları, veya başka bi önerin varsa onu uygulayalım :)

çok teşekkürler! aslında passive konusunu hiç bilmiyorum desem. yani okuduğumda anlıyorum ama kendim kurmam gerektiğinde çok sınırlı kalıyor. mesela;

this book is written by.... dan yola çıkarak "it was said." "the books are taken by the students."
ya da almancadan yola çıkarak "this mail has been sent " vb demeye çalışıyorum ama çuvalladığımın farkında oluyorum :(

ingilizcede tense leri bilmiyor sadece derdimi anlatacak/tartışacak şekilde konuşabiliyorum. sanırım bu da passive gibi diğer konulara takılıyor. mesela bana en çok gerekebilecek ya da öyle değil de, benim kullandığım zamanlar "do/'m doing/ will do / did / biraz da have done gibi, böyle yazdım çünkü ben hangi tens ne onu bir türlü ezberleyemedim, çok karışık geliyor zaman isimleri, tabii bir gün öğrenmeyi umuyorum. :5: mesela bu tense lerde konuşurken passive 'i nasıl kullanabilirim?

I did my homework. - The homework was done. ( mı olur acaba?)
I do " " . - The homework is done. ?
I will do " " . - It will be done.
I'm doing " " . ????

Help meee :84:

had been/ have been/ was were/ am is are/ will be/ am*is*are going to be/ will have been/ will have been being/ must be / should be/ can be etc
bunlarda eksiğin varmıydı bilmyrm, yazıym ddm öyle ama çoğu zaten kullanılmaz
yaptıkların olmuş ama, i did my homework, the hw was done diye çevrilirse sorun yok da, bazen anlam eksik kalabilr, my homework was done demeyi tercih et bu yzdn
bide by/with var
olayı yapanı belirtiyosak by, kullanılan aleti belirtiyosak with
she was murdered by her husband with a gun

tense adı bilmemene takılma, anlam olrk o tenseleri biliosan sorun olmaz
i did my homework gecmiş zaman olduğuna göre, ''be'' fiillini de öyle cekicez ve ''was'' olucak mesela

had been/ have been/ was were/ am is are/ will be/ am*is*are going to be/ will have been/ will have been being/ must be / should be/ can be etc
bunlarda eksiğin varmıydı bilmyrm, yazıym ddm öyle ama çoğu zaten kullanılmaz
yaptıkların olmuş ama, i did my homework, the hw was done diye çevrilirse sorun yok da, bazen anlam eksik kalabilr, my homework was done demeyi tercih et bu yzdn
bide by/with var
olayı yapanı belirtiyosak by, kullanılan aleti belirtiyosak with
she was murdered by her husband with a gun

tense adı bilmemene takılma, anlam olrk o tenseleri biliosan sorun olmaz
i did my homework gecmiş zaman olduğuna göre, ''be'' fiillini de öyle cekicez ve ''was'' olucak mesela

çoook teşekkürler cemreeylül, o yazdıklarından bilmediklerim var ama anladığım kadarıyla mesela; "this homework must be done!" oluyor must ile kullanımı deği lmi?

ve "by" ı biliyordum ama "with" hiç aklıma gelmezdi, bunu unutmayacağım. :16: bir fırsat bulduğumda oturup biraz üzerinde durmam lazım biliyorum tembelim :17:

your hair is long so you should cut it
noone has seen peter since the day of the party
people ate most of the food at the party
martin always wears casual clothes
they haven't decided the exact time of the match yet

bunları çevir istersen canım burdan azck alıştrma ypmş olursn hm :)

size birşey soracaktım.
acaba ingilizce öğrenmenin kolay yolu fazla kelime öğrenmek mi yoksa önce grammer öğrenmek mi? anlayamadım gitti.ben şahsen 1 yıldır kelime ezberlemeye/öğrenmeye çalışıyoum.grammere bir türlü nerden başlayacağıma karar veremedim.Yardım lütfen :34:

Back