Grafik?

Yorgunbirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2024
73
20
3
Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Ben 4 yıllık grafik sanatlar okudum açıktan. Bölümümde staj yoktu. Geçen sene mezun oldum. Programları intwrnwtten eğitim setleri ile öğrendim, öğreniyprum. Ancak öğrenmenin sonu yok.

Konu şu; sektöre atılmayı yapamıyprum. Benden daha az bilgiyle işi yürüten insanlar var görüyorum. Ama ben şunu da bunu da öğreneyim diyorum ve ilanlara bakıp başvurmuyorum bile. Bakıp çıkıyprum. Önerisi olan var mı? Grafik tasarım çok geniş yelpazesi olan bir bölüm ve ne tarafa yönelmeliyim bilemiyorum.

Kendinize uygun gördüğünüz ilanlara başvurmakla başlayın işe. Teorik bilgi çoğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Uygulamaya geçmeniz gerekiyor. Ya da 3-5 ay maaştan feragat edip stajyer konumunda çalışmaya başlayın. Çoğu yer işe girince belirli bir süre var olan işi yeni gelen personele gösteriyor.

Staj için yazdığım olmuştu dönmediler, bir yerle görüştüm olır gibiydi o da olmadı. Uygun görsüğüme başvurmak istiyorum ama sonra ya kendim bildiğimi sanmışsam diyprum. Bi tanıdık ablanın yanında az bi süre kaldım. Orda da öğrendim gibi ama verimli tam olmadı.
Son cümlenizdeki gibi olmszsa işte ona takıkıyprym.

Korkmayın muhakkak gösteriyorlar üst düzey bir pozisyona başvurmadıysanız.

Cv için mi diyorsunuz yüz yüze görüşmeler için mi?
Her ikisi de cv bir şekilde baktım. Ya yaptığım şeyleri ilk beğenip sonrada olmadı diyorum, kendimden pro bişeyler bekliyprum. Cv az geliyor, yüzyüze staj konuşmasında bile demem gerekenleri unutmuştum. Çıkıncs hatırladım.

Cv’ye olmayan bir şeyi eklemeyin tabi ki ve dolu gözüksün diye akla gelen her şeyi yazmamak gerek. Almış olduğunuz sertifika varsa onları muhakkak ekleyin, bildiğiniz programlarıda tabii ki. Gönüllü yaptığın çalışmalar varsa bunlarıda ekleyebilirsiniz. Ve mutlaka linkedin kullanın ama aktif bir biçimde. Orda çok güzel iş imkanları var bağlantılar kurun. Yüz yüze görüşmelerde sakin kalmaya çalışın ve heyecanınızı belli etmemeye. İlk girişte kendinizi tanıtmanızı isteyeceklerdir orası için kendinizle ufak bir konuşma çalışabilirsiniz. Geri kalan kısım akıcı bir şekilde gelecektir

Ay inşallah dediğiniz gibi olur. Heyecanımı belli etmemiştim ama işverenle ad soyad bile konuşmadan diğer şeyleri konuşup kalkmıştım linkedin e de bakayım o zaman. Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Ay inşallah dediğiniz gibi olur. Heyecanımı belli etmemiştim ama işverenle ad soyad bile konuşmadan diğer şeyleri konuşup kalkmıştım linkedin e de bakayım o zaman. Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Rica ederim. Linkedin çok önemli hemen üyelik oluşturun. Sizinle aynı meslekte olanlara bağlantı isteği gönderin

Bölümünüz teorik bilgiden çok pratikte kendinizi geliştirebileceğiniz bir şey. Öncelikle ilanlara başvurarak başlayın. Pratik yapa yapa kendinizi geliştireceksiniz

Bölümünüz teorik bilgiden çok pratikte kendinizi geliştirebileceğiniz bir şey. Öncelikle ilanlara başvurarak başlayın. Pratik yapa yapa kendinizi geliştireceksiniz
Öyle tabi ama çok geniş bi bölüm. Foto dükkanındaki düzenleyen kişide grafikerim diyor, film dizilerdeki video kurgucusıda grafikerim diyor. Nereye yöneleceğimi de bilemiyorum. Sosyal medya grafikleri basit mesela. Ama kıyafet sektöründeki grafik işi dr sağlam getirili.

İyi bir şirkete giriş yapmaya çalışın bence. Hafta sonu tatili olup yan hakları tatmin edici olan. Sonra gerisi gelir. Kendinize de sosyal medya açın. Kendinizi orada ön plana çıkarın değişik tasarımlar üretin paylaşın takipçi arttıkça iş görüşmelerinde hesabınızı gösterirsiniz tasarımlarınızı da sizi ön plana çıkartır

Evet bunu yapmaya yeni başladım. Takipçisinde de değilim açıkçası sosyal mrdyayı da sevmem. Sırf bu iş için açtım paylaşım yapıcam derken bile bunalıyorum. Biraz hemen olsun bitsin olarak bakıyorum ondan oluyor. :/

Sosyal medya emek işi olsun bitsinler olmaz ki… sabır göstermeniz gerekiyor

Sosyal medya emek işi olsun bitsinler olmaz ki… sabır göstermeniz gerekiyor
Haklısınız, şimdi portfolyo için örnek çalışmalar yapmaya çalışıyorum. Bütün azmim gitti sanki yapıcam diyip oturuyorum, başlıyprum. Sonra bi bakmışım başka bişey yapıyprum. En azından bi portfolyo oluşturma kısmına kadar sabır gösterme kararı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…