- 8 Haziran 2024
- 73
- 20
- 3
- Konu Sahibi Yorgunbirisi
-
Staj için yazdığım olmuştu dönmediler, bir yerle görüştüm olır gibiydi o da olmadı. Uygun görsüğüme başvurmak istiyorum ama sonra ya kendim bildiğimi sanmışsam diyprum. Bi tanıdık ablanın yanında az bi süre kaldım. Orda da öğrendim gibi ama verimli tam olmadı.Kendinize uygun gördüğünüz ilanlara başvurmakla başlayın işe. Teorik bilgi çoğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Uygulamaya geçmeniz gerekiyor. Ya da 3-5 ay maaştan feragat edip stajyer konumunda çalışmaya başlayın. Çoğu yer işe girince belirli bir süre var olan işi yeni gelen personele gösteriyor.
Korkmayın muhakkak gösteriyorlar üst düzey bir pozisyona başvurmadıysanız.Staj için yazdığım olmuştu dönmediler, bir yerle görüştüm olır gibiydi o da olmadı. Uygun görsüğüme başvurmak istiyorum ama sonra ya kendim bildiğimi sanmışsam diyprum. Bi tanıdık ablanın yanında az bi süre kaldım. Orda da öğrendim gibi ama verimli tam olmadı.
Son cümlenizdeki gibi olmszsa işte ona takıkıyprym.
Yeter ki deneyimim olsun sonra yavaşça yükselirim diyorum. Peki homeoficce yada free plarak nasıl atılabilirim, sizde mi bu bölümlerden misiniz?Korkmayın muhakkak gösteriyorlar üst düzey bir pozisyona başvurmadıysanız.
Ben dış ticaret departmanındayım. Ama ilk çalışma deneyiminizin ofis ortamında olmasını tavsiye ederimYeter ki deneyimim olsun sonra yavaşça yükselirim diyorum. Peki homeoficce yada free plarak nasıl atılabilirim, sizde mi bu bölümlerden misiniz?
Anladım. Deneyimsiz halimle görüşmeler için öneriniz var mı herkes biiey diyor, biliyormuş gibi yap diyende var, olduğu gibi ysz diyen deBen dış ticaret departmanındayım. Ama ilk çalışma deneyiminizin ofis ortamında olmasını tavsiye ederim
Cv için mi diyorsunuz yüz yüze görüşmeler için mi?Anladım. Deneyimsiz halimle görüşmeler için öneriniz var mı herkes biiey diyor, biliyormuş gibi yap diyende var, olduğu gibi ysz diyen de
Her ikisi de cv bir şekilde baktım. Ya yaptığım şeyleri ilk beğenip sonrada olmadı diyorum, kendimden pro bişeyler bekliyprum. Cv az geliyor, yüzyüze staj konuşmasında bile demem gerekenleri unutmuştum. Çıkıncs hatırladım.Cv için mi diyorsunuz yüz yüze görüşmeler için mi?
Cv’ye olmayan bir şeyi eklemeyin tabi ki ve dolu gözüksün diye akla gelen her şeyi yazmamak gerek. Almış olduğunuz sertifika varsa onları muhakkak ekleyin, bildiğiniz programlarıda tabii ki. Gönüllü yaptığın çalışmalar varsa bunlarıda ekleyebilirsiniz. Ve mutlaka linkedin kullanın ama aktif bir biçimde. Orda çok güzel iş imkanları var bağlantılar kurun. Yüz yüze görüşmelerde sakin kalmaya çalışın ve heyecanınızı belli etmemeye. İlk girişte kendinizi tanıtmanızı isteyeceklerdir orası için kendinizle ufak bir konuşma çalışabilirsiniz. Geri kalan kısım akıcı bir şekilde gelecektirHer ikisi de cv bir şekilde baktım. Ya yaptığım şeyleri ilk beğenip sonrada olmadı diyorum, kendimden pro bişeyler bekliyprum. Cv az geliyor, yüzyüze staj konuşmasında bile demem gerekenleri unutmuştum. Çıkıncs hatırladım.
Ay inşallah dediğiniz gibi olur. Heyecanımı belli etmemiştim ama işverenle ad soyad bile konuşmadan diğer şeyleri konuşup kalkmıştımCv’ye olmayan bir şeyi eklemeyin tabi ki ve dolu gözüksün diye akla gelen her şeyi yazmamak gerek. Almış olduğunuz sertifika varsa onları muhakkak ekleyin, bildiğiniz programlarıda tabii ki. Gönüllü yaptığın çalışmalar varsa bunlarıda ekleyebilirsiniz. Ve mutlaka linkedin kullanın ama aktif bir biçimde. Orda çok güzel iş imkanları var bağlantılar kurun. Yüz yüze görüşmelerde sakin kalmaya çalışın ve heyecanınızı belli etmemeye. İlk girişte kendinizi tanıtmanızı isteyeceklerdir orası için kendinizle ufak bir konuşma çalışabilirsiniz. Geri kalan kısım akıcı bir şekilde gelecektir
Rica ederim. Linkedin çok önemli hemen üyelik oluşturun. Sizinle aynı meslekte olanlara bağlantı isteği gönderinAy inşallah dediğiniz gibi olur. Heyecanımı belli etmemiştim ama işverenle ad soyad bile konuşmadan diğer şeyleri konuşup kalkmıştımlinkedin e de bakayım o zaman. Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Öyle tabi ama çok geniş bi bölüm. Foto dükkanındaki düzenleyen kişide grafikerim diyor, film dizilerdeki video kurgucusıda grafikerim diyor. Nereye yöneleceğimi de bilemiyorum. Sosyal medya grafikleri basit mesela. Ama kıyafet sektöründeki grafik işi dr sağlam getirili.Bölümünüz teorik bilgiden çok pratikte kendinizi geliştirebileceğiniz bir şey. Öncelikle ilanlara başvurarak başlayın. Pratik yapa yapa kendinizi geliştireceksiniz
İyi bir şirkete giriş yapmaya çalışın bence. Hafta sonu tatili olup yan hakları tatmin edici olan. Sonra gerisi gelir. Kendinize de sosyal medya açın. Kendinizi orada ön plana çıkarın değişik tasarımlar üretin paylaşın takipçi arttıkça iş görüşmelerinde hesabınızı gösterirsiniz tasarımlarınızı da sizi ön plana çıkartırÖyle tabi ama çok geniş bi bölüm. Foto dükkanındaki düzenleyen kişide grafikerim diyor, film dizilerdeki video kurgucusıda grafikerim diyor. Nereye yöneleceğimi de bilemiyorum. Sosyal medya grafikleri basit mesela. Ama kıyafet sektöründeki grafik işi dr sağlam getirili.
Evet bunu yapmaya yeni başladım. Takipçisinde de değilim açıkçası sosyal mrdyayı da sevmem. Sırf bu iş için açtım paylaşım yapıcam derken bile bunalıyorum. Biraz hemen olsun bitsin olarak bakıyorum ondan oluyor. :/İyi bir şirkete giriş yapmaya çalışın bence. Hafta sonu tatili olup yan hakları tatmin edici olan. Sonra gerisi gelir. Kendinize de sosyal medya açın. Kendinizi orada ön plana çıkarın değişik tasarımlar üretin paylaşın takipçi arttıkça iş görüşmelerinde hesabınızı gösterirsiniz tasarımlarınızı da sizi ön plana çıkartır
Sosyal medya emek işi olsun bitsinler olmaz ki… sabır göstermeniz gerekiyorEvet bunu yapmaya yeni başladım. Takipçisinde de değilim açıkçası sosyal mrdyayı da sevmem. Sırf bu iş için açtım paylaşım yapıcam derken bile bunalıyorum. Biraz hemen olsun bitsin olarak bakıyorum ondan oluyor. :/
Haklısınız, şimdi portfolyo için örnek çalışmalar yapmaya çalışıyorum. Bütün azmim gitti sanki yapıcam diyip oturuyorum, başlıyprum. Sonra bi bakmışım başka bişey yapıyprum. En azından bi portfolyo oluşturma kısmına kadar sabır gösterme kararı aldım.Sosyal medya emek işi olsun bitsinler olmaz ki… sabır göstermeniz gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?