Grafik ve fotoğrafçılık okuyabilir miyim

birsorumvarrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
6
0
27
Grafik okuyan veya grafiker olan arkadaşlar lütfen bana yardım edebilir misiniz ben grafik okumak çok istiyorum ama çizimime pek güvenmiyorum aslında kuzenlerim falan çok beğeniyo sizce okumalımıyım bu bölümü başarılı olabilir miyim ? :) grafiker olursam daha çok bilgisayar üzerinden mi iş yapıcam yoksa çizimim gerekçek mi

okuyabilirsin ilgi alanınsa tabi. çalıştığın sektöre göre değişir sanırım çizim olayı. benim arkadaşımda mezun pierre cardin de şuanda. üstelik aöf bitirdi

Eniştem çokuluslu bir kuruluşta yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Cidden iyi bir geliri, serbest çalışma saatleri, sık sık yurtdışına iş gezileri var. Bu sene puanım tutan bölğmleri ona gösterdiğimde 2 yıllık grafik tasarım için bayağı heyecanlandı. Bunu iyi yapabilirsen hepimizden iyi konumda olursun , grafik tasarımcı bulmak çok zor filan dedi. Ben çizimle hiç alakam olmadığından, ikinciye bölğm değiştireceğim için fazla maceraperest davranamayacağımdan pek dikkate almadım ama ilgi alanınsa işini iyi yapan biri için geçerli bir meslek olabilir gibi.

Şimdiki aklım olsa mutlaka görsellikle alakali bir iş kolu secerdim. Grafikerlik mimarlik vs.

Nelerden zevk aldığına, severek yapacağına ve yeteneğin olup olmadığına bak öyle karar ver.

zevk almıyorsan tavsiye etmem. ama çizimi ilerletebilirsin ilerleyen zamanlarda.

Ben lisede o bölümü okudum . universitede fotografciliga yoneldim simdi bireysel tasarim yapiyorum ve fotograf cekimleri yapiyorum.
İlk sene zaten alan derslerim olmuyor ortak dersler oluyor. İkinci senende elle cizim yapiyorsun ama inan cok kolay. Ucuncu senende bilgisayar uzerinden yapmaya basliyorsun. 4. Senende 3 gun staj iki gun okul oluyor.
Sana tavsiyem son 2 sene cizim kursuna gidip kendini gelistirip guzel bi guzel sanatlar fakultesi kazanman. Zaten okulda ilgi alanina gore yonelim yaparsin. Mesela ben hep animasyon ve fotograf ikilisine yoneldim.. Ayrica bolumde kendini gelistirmen cok onemli. Surekli arastir oku dene.. Cunku disardan program ogrenip kendini grafiker ilan eden birsuru insan var. İs alani olarak onun cok acik olur ozel sektorde..bi firmada calisirken bireysel iş alabilirsin extra olarak.. Aklima gelenler bunlar baska sorun varsa sorabilirsin yardimci olurum canim.

Ben de liseyi grafik tasarım okudum, üniversitede iç mimarlıkla devam ediyorum. Ben lisede alan seçimi yaparken çok korkmuştum çizimden ama çizim yaptıkça güzelleşen bir şeymiş onu anladım. Görsel zekanda aynı şekilde bir şeyler tasarladıkça gelişir diye düşünüyorum.

Ben fotografcilik okudum Universitede. Simdi Gazetecilik'te 4 yilliga tamamliyorum. Cok mutluyum. Memurluk yapiyorum ek olarak hem hobi hem is fotografcilik yapiyorum.

Grafik tasarim dehset guzel bir bolum. Eger yapabilirim dersen kacirma yaz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…