• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Grafik ve Fotoğraf mı?Düz lise mi?

dermanabla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
137
10
118
30
Diğer
Bu yıl sbsden 397 puan aldım.Benim bu puanı almama sebep olan matematikti.7 doğru 7 yanlış yerine 8 doğru 6 yanlış yapsaydım anadolu lisesindeydim.Boş kalmasın diye alta meslek doldurmuştum.Grafik ve fotoğrafa dereceyle yerleştirdi.Benden sonra girenle aramda neredeyse 30 puan fark var.Yetenek ve mülakatada girdim ondanda geçtim.Şu anda grafik ve fotoğraf lisesinde okuyorum.Henüz lise 1.sınıfım.Ben radyo tv sinema okumak istiyorum.En çok istediğim iş bu.2.isteğim ise gazetecilik.Antalyada iletişim lisesi olmadığı için gidemiyorum.Katsayı farkı kalktığı için kayıt oldum.Birde kameramanlık yapabilirsin fotoğrafı seçersin yine reklam şirketinde kanallarda çalışırsın dediler.Sizce ne yapmalyım?Okul 1.liğine oynayıp elimde mesleğim olsun diyerek dershaneyle 4 yıllığa mı hazırlanmalıyım?Yoksa düz lise mi?Bu arada çizimlede aram iyi değil ama yetenek sınavını geçtim.Ayrıca babam hem dershaneye hemde çizim kurslarına yollayacağım diyor.Birde şu var.Maddi durum babam çalışmazsa çıkmaza girecek.Emekli ve hala çalışıyor.2 sene sonrada işi bırakacak.Emekli maaşı ve çok az da yan gelir.Yani şehir dışına gidersem onlarda zorlanıcak bende.Evin en küçüğüyüm.Abim üniversite sonda.Ama elbette abimde evlenecek.Bize bir faydası olacağını zannetmiyorum.Ayrıca iyi bir iş bulabilmek içinde radyo tv sinema mezununun istanbulda okuyup iş bulması lazım.Bir emekli maaşı yetmez istanbuldaki öğrenciye.Görüşlerinizi bekliyorum

cnm gitmek istiosan git

zaten yatılı kalıcaksan kırtasiye malzemelerini okul alıcak.

ben meslek lisesinde bu bölümü okuom istediğinde yardım edebilirim

radyo tv veya gazetecilik okumak istiyosan düz liseye de gidebilirsin.düz liseye giden başaramayacak diye bişey yok yani :)seninle yaşıtız biz bende bu sene tercihlerde meslek lisesini yazmıştım onlardan birini kazandım ama katsayı kalksa bile meslek lisesini okumamanı tavsiye ederim.ben şimdi istte düz lisede okuyorum gerçi bizimki anadolu lisesi ayarında bi yer.sizin ordaki liseler nasıldır bilemem ama düz liseyi adı düz olduğu için seçmemezlik etme bence.

Back