gözümü karartıp çamaşır mk.na kireç çözücü koydum...

emel825

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
436
Puanlar
323
gözümü karartıp çamaşır mk.na kireç çözücü koydum
her sene her sene bıktım artık servis çağırmaktan şimdiye çağırdığım servis paralarıyla yeni son model bi çamaşır mk.sı alırdım kalgon kullanıyorum ama makinam gürültyülü şekilde çalışıyodu
artık o kadar oldu ki makinem çalışırken sallanmaktan 1 metre yerinden ilerlemiş. yeter artık dedim gidip yeni mk. alcam bir arkadaşımdan duymuştum arad 1 makineye kireç çözücü koyuyormuş bende bi deneyeyim dedim zaten makine bozuldu bozulacak bozulursa almak için bahanem olur :) neyse makinemi deterjan alırken bir çay bardağı kireç çözücü döküp boş çalıştırdım
sonuç mükemmel makine sessizce ilk aldığım günkü gibi çalışıyor bu arada makinem 7 yıllık...

eğer az çamaşır koyup her Allahın günü çalışıyorsa
makine ne yapsın
bence siz makinenenizi hor kullanmışsınız
calgon pek ala işe yarıyor
bizim makine fii tarihinden kalma üstelik
bugünlere geldiyse calgon sayesinde =)

bende denemek istiyorum kireç çözücüyü
hangi marka ürünü denediniz ?
kaç derece sıcaklığa ayarladınız ?

Son düzenleme:
işe yarıyor olabilir ama na verilen paraya acıyorum şahsen...makinede kullanmaya başladığın zamankinden bugüne kadar hesaplayın bakalım ödediğiniz parayı . o parayla son model bi makine alırdınız. hem hangisine para harcıycamı şaşırdım beyazlar içindeterjan + soda /ç.suyu+ç.beyazlatıcı,renkliler için ayrı deterjan +renk koruyucu+koyu renkliler için ayrı sıvı deterjan+yumuşatıcı bide makine için kireçten koruyucu eklersen üstüne...düşünün suya akıttığımız parayı bende artık protesto ediyorum ek deterjanlar kısmını almıyorum sadece renkliler ve beyaz deterjanı alıyorum o kadar akşamdan ıslattım mı tüm lekeler çıkıyor zaten
gelelim sorunuza eger makinenizin ayrı durlama tuşu varsa durulamada ayarlayıp yarım çay bardağı poçöz koydum boş çalıştırdım o kadar ama yapanlar 6 ayda bir yeniliyormuş bu işlemi

biz bu kadar deterjan kullanmıyoruz
bir tanede deterjan var. alınırsa çamaşır beyazlatıcı , çamaşır suyu zaten temizlikte kullanıldığı için her daim alınır , yumuşatıcıyı da ben aldırırsam alırlar.
bazılarına bakıyorum çamaşırların hepsi siyah
ne enterasındır ki siyah giyinen bir aile değiliz.
renkliler , beyazlar ve yünlüler , nevresimler hepsini aynı deterjanla yıkanırız.

ayrı durulama tuşu hangisi bilmiyorum . bizim eski olduğu için
ama son durulama yerine ayarlayabilirim..
önce porçöz almam lazım.
fiyatı ne kadar ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…