• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözlüklü çocuk anneleri... Yardım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahsev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
A

ahsev

Ziyaretçi
oglum 3 yaşında.gözünde kayma oluyordu dr gözlük verdi. ilk baş çok üzüldüm ama şu an daha bilinçliyim.yalnız oğlum takmak istemiyor.siz nasıl alıştırdınız.uzun süre mi kullandı.bide şunu merak ediyorum.gözlük taktığı için hareketlerini sınırlamak zorunda kalacak ve dolayısıyla sosyal gelişimi olumsuz etkilenir mi .şimdidn teşekkürler...

Merhaba,
geçmiş olsun,üzülmeyin Allah dermansız dert vermesin,göz kayması tedavisi olan bir rahatsızlık,benimde 13 yaşındaki kızımda var göz kayması,15 aylıktan beri gözlük kullanıyor,çocuklar hareketli olduğu için gözlük ve cam seçiminiz ona göre olmalı,yumuşak,eğilip bükülmelerde hemen deforme olup kırılmayan çerçeveler, kırılmayan, hafif camlar oğlunuzun gözlüğe alışmasını daha kolay hale getirecektir,özellikle kırılmaz camları tavsiye ediyorumki,oğlunuz koşup oynadığında koşma gözlüğün kırılır vs. gibi endişeleriniz olmasın ve bu endişelerinizden dolayı oğlunuzda huzursuz olmasın,eğer huzursuz olursa gözlüğe alışması daha da zorlaşır.

İnanın siz çocuğunuzu gözlük kullanıyor diye kısıtlamazsanız o da sosyal gelişiminde olumsuz etkilenmez,sadece çocuğunuza şunu anlatın,onun gözleri geçici bir süre rahatsız ve bir süre gözlük kullanması gerekiyor,gözlüğünü sürekli kullanırsa gözleri iyileşecek,hatta ona gözlük takan kişileri gösterin ve ne kadar yakıştığını söyleyin,oğlunuzun gözlüğü gözündeyken ayna karşısına geçin ve bu haliyle çok yakışıklı olduğunu söyleyin,bu tür yaklaşımlar çocukları rahatlatıyor ve gözlüklerini çabuk benimsiyorlar.

Yalnız çocuklar gözlük kullanan arkadaşlarına karşı acımasız oluyorlar,lakap takabiliyorlar,bu gibi olayları yaşayacaksınız,o yüzden şimdiden hazırlıklı olun ve çocuğunuzu bu gibi olaylara hazırlayın,gözlük takmanın kötü olmadığını,gözlüğün ona çok yakıştığını bilmesi takılacak lakaplara göğüs germesine faydalı olacaktır.

Çocuğunuzun doktorunu sevmesi ve ona güvenmesi de çok önemli,birde doktorunuz teşhis sırasında size göz kayması haricinde ne dedi,örneğin gözlerde görme kaybı var mı?
Eğer görme kaybı yoksa işiniz daha kolay,ayrıca hergün göz egzersizi önerdi mi?
Benim kızımın her iki gözü de kayıyor,uzun süre hergün bir gözü kapıyor diğerini açık bırakıyorduk göz kaslarını çalıştırıyorduk,düşünün 15 aylıktı ve daha sağını solunu bilmezken doktora götürüp önce bilgisayarlı ölçüm yapılıyordu sonrasında görme kaybı var mı diye doktor panosundaki harflerin yönünü eliyle gösteriyordu,10 yaşına kadar 3 numara gözlük taktı,şimdilerde 2,50 numara gözlük kullanıyor,20 yaşında lazer olacak ve gözleri eskisine göre çok daha iyi durumda.

Tekrar geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim...

Back