• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözlerim

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Merhabalar

Oncelikle dedemin gozlerinin yillardir gormedigini soyleyeyim. Bugun ogrendigim ladariyla gos tansiyonu yuzundenmis.

Hayatimda en fazla 2 veya 3 kere birazdan anlatacagim sorunu yasadim. Gozlerimin onune beyaz bir seyler geliyor ve gormemi engelliyor. Ayni zamanda mide bulantisi da oluyor. Yani boyle tam olarak isik patlamasi/cakmasi degil baktigim yerin bir kismi gorunmez olmus gibi. Hani tansiyonu dusunce insanim gozleri kararir ya, onun karanlik olmayan versiyonu gibi. Cok sacma anlattim ama

Bu sabah otobus duragina giderken hicbir seyim yoktu, sonra bir baktim ki otobus yazilarini okuyamiyorum. Gozlerime yine o bahsettigim seyden oldu. Binince oturdum bir yere ve kisa sure icerisinde gecti. Ama tum gun neredeyse bas agrisi cektim. Daha once birkac kez oldugunda da (en fazla 2 kez falan olmustur) banyodan ciktigimda oluyordu, dinlenince geciyordu.

Dun yemek yemedim ve bugun de sabah pogaca yedim sadece ve sonrasinda bir kac abur cubur. Tansiyinum ya da sekerim dusmustur ondandir diyordum.

Aksam tekrar oldu, annemle bir magazada ayakkabi bakiyorduk ve ayni sey oldu. Oturdum biraz arabaya bindigimizde cogunlukla gecmisti.

Annem goz tansiyonu olabilir dedi. O ne demek dedim, dedenin kor olma sebebi dedi. Daha once oldufunda bas agrisi hatirlamiyorum ama bugun hem mide bulantisi hem bas agrisi cektim.

Demin arastirdim miyop hastalarinda (ben miyopum) ve ailesinde goz tansiyonu olanlarda (dedem) gorulme ihtimali cok yuksekmis. Pazartesi doktora gidicem ama yine de korkuyorum.

Buraya yazmak istedim:KK43:

Bu arada gozlerim isiga karsi cok hassas, mesela gunes falan hep basimi agritir hep renkli gozlu olmama baglamistim ama keske bie doktora gitseydim. Yasim 19 bu arada:KK42:

Evet doktora gitmelisiniz.

Genetik hikayeler onemlidir ama akliniza hemen goz tansiyonu gelmesin.

Bas agrisi ve mide bulantisi, ozellikle uzun sureli acliktan sonra migrende olur.

Soylediginiz goz problemi eslik ettiginde goz migreni de akla geliyor.

Goz migreni tanisi oldukca zor konur ve farkli hastaliklarla karistirilir.

Neyse ki goz tansiyonundan kaynaklanan bir sorun olup olmadigi kolayca anlasilabilir muayene sirasinda, en azindan onu elersiniz iciniz rahat eder.

Gecmis olsun...

Merhabalar

Oncelikle dedemin gozlerinin yillardir gormedigini soyleyeyim. Bugun ogrendigim ladariyla gos tansiyonu yuzundenmis.

Hayatimda en fazla 2 veya 3 kere birazdan anlatacagim sorunu yasadim. Gozlerimin onune beyaz bir seyler geliyor ve gormemi engelliyor. Ayni zamanda mide bulantisi da oluyor. Yani boyle tam olarak isik patlamasi/cakmasi degil baktigim yerin bir kismi gorunmez olmus gibi. Hani tansiyonu dusunce insanim gozleri kararir ya, onun karanlik olmayan versiyonu gibi. Cok sacma anlattim ama

Bu sabah otobus duragina giderken hicbir seyim yoktu, sonra bir baktim ki otobus yazilarini okuyamiyorum. Gozlerime yine o bahsettigim seyden oldu. Binince oturdum bir yere ve kisa sure icerisinde gecti. Ama tum gun neredeyse bas agrisi cektim. Daha once birkac kez oldugunda da (en fazla 2 kez falan olmustur) banyodan ciktigimda oluyordu, dinlenince geciyordu.

Dun yemek yemedim ve bugun de sabah pogaca yedim sadece ve sonrasinda bir kac abur cubur. Tansiyinum ya da sekerim dusmustur ondandir diyordum.

Aksam tekrar oldu, annemle bir magazada ayakkabi bakiyorduk ve ayni sey oldu. Oturdum biraz arabaya bindigimizde cogunlukla gecmisti.

Annem goz tansiyonu olabilir dedi. O ne demek dedim, dedenin kor olma sebebi dedi. Daha once oldufunda bas agrisi hatirlamiyorum ama bugun hem mide bulantisi hem bas agrisi cektim.

Demin arastirdim miyop hastalarinda (ben miyopum) ve ailesinde goz tansiyonu olanlarda (dedem) gorulme ihtimali cok yuksekmis. Pazartesi doktora gidicem ama yine de korkuyorum.

Bu arada gozlerim isiga karsi cok hassas, mesela gunes falan hep basimi agritir hep renkli gozlu olmama baglamistim ama keske bie doktora gitseydim. Yasim 19 bu arada:KK42:
Kaç derece miyopsun gözlük yada lens kullanmıyor musun,bende miyop+astigmat var gözlük kullanıyorum derecemin yükseldiğini anlayabiliyorum,eğer derecem yükselmişse gözlük kullandığım halde bulanık ve puslu görme problemim oluyor ve yazıları okuyamıyorum,sizinde göz dereceniz yükselmiş olabilir hemen göz tansiyonu diye düşünmeyin.:D:D

Sen doktora görün, göz tansiyonu olan herkes kör olmuyor korkutma kendini.
Iyilesme ihtimali var mi yani? o_O
tesekkur ederim. Internette cok sinsi bir hastalik son asamada kendini belli eder ameliyat gerektirir falan yaziyordu korktum. Bir de annem dan diye soyleyince

Kaç derece miyopsun gözlük yada lens kullanmıyor musun,bende miyop+astigmat var gözlük kullanıyorum derecemin yükseldiğini anlayabiliyorum,eğer derecem yükselmişse gözlük kullandığım halde bulanık ve puslu görme problemim oluyor ve yazıları okuyamıyorum,sizinde göz dereceniz yükselmiş olabilir hemen göz tansiyonu diye düşünmeyin.:D:D
6ya yakin miyopum lens kullaniyorum. Su anki lenslerim kucuk bumara ama goz numaram artik ilerlemiyor durdu dedi doktor. Gerci yine ilerlemis olma ihtimali var surekli bilgisayarlayim cunku bolumum geregi. Tesekkur ederim yorumunuz icin insallah onemli bir sey yoktur

Evet doktora gitmelisiniz.

Genetik hikayeler onemlidir ama akliniza hemen goz tansiyonu gelmesin.

Bas agrisi ve mide bulantisi, ozellikle uzun sureli acliktan sonra migrende olur.

Soylediginiz goz problemi eslik ettiginde goz migreni de akla geliyor.

Goz migreni tanisi oldukca zor konur ve farkli hastaliklarla karistirilir.

Neyse ki goz tansiyonu teshisi kolayca konabiliyor en azindan onu elersiniz muayene sonunda.

Gecmis olsun...

Aa bunu duydugum iyi oldu. Migrenden supheleniyordum cunku basim da cok agrir. Asiri siddetli bir agri olmaz cogu zaman ama ozellikle isik falan cok rahatsiz eder beni. Aclikla migrenin baglantisini bilmiyordum bunu da doktora sormayi dusunuyorum gidince. Tesekkurler

arkasından baş ağrısı oluyor mu? büyük ihtimalle auralı migren başlangıcı diyecek doktor.. geçmiş olsun..

ben 2009 dan beri onunla boğuşuyorum.. ne zaman aç kalsam, kahve ve çikolatayı fazla kaçırsam, üzülsem, kızsam gelir kendisi :) önce odaklanma zorluğu, sonra gözde oluşan kör nokta, arkasından gelen zikzaklar ve görememe sorunu oluyor.. daha sonra şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı ve en sonunda muhtelif yerlerden birinin uyuşması (burun, dudak, el, kol, bacak v.s.) ve düzelme aşaması ile son bulur..

doktoruna git, göz muayenesi ve tomografiden sonra teşhis koyuyor.. ben hamileyken başladı bu rahatsızlık ama şimdi ayda 1 kere ya olur, ya olmaz.. dikkat ediyorum kendime :) korkma bildiğimiz migren zımbırtısının biraz daha değişiği, hepsi bu :)

ha tabi ilacı da var, yazmayı unutmuşum..

Gözlerin bozukmuş,kontrole gidiyorsundur.Normalde rutin kontrolde göz tansiyonuna da bakılıyor.
Göz tansiyonu,bildiğim kadarıyla "zamanla" göz sinirlerini harap ediyor.Yani dedenin görme kaybı o yüzden olabilir ama sen genç olduğun için henüz bir belirti olmayacağını düşünüyorum.Şu an için korkmana gerek yok ama bu şikayetin için mutlaka doktora gitmeni öneririm.

Mutlaka iyi bir doktorun gozetimine girin. Ailesel faktorler varsa dikkat etmelisiniz.

ben 2009 dan beri onunla boğuşuyorum.. ne zaman aç kalsam, kahve ve çikolatayı fazla kaçırsam, üzülsem, kızsam gelir kendisi :) önce odaklanma zorluğu, sonra gözde oluşan kör nokta, arkasından gelen zikzaklar ve görememe sorunu oluyor.. daha sonra şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı ve en sonunda muhtelif yerlerden birinin uyuşması (burun, dudak, el, kol, bacak v.s.) ve düzelme aşaması ile son bulur..

doktoruna git, göz muayenesi ve tomografiden sonra teşhis koyuyor.. ben hamileyken başladı bu rahatsızlık ama şimdi ayda 1 kere ya olur, ya olmaz.. dikkat ediyorum kendime :) korkma bildiğimiz migren zımbırtısının biraz daha değişiği, hepsi bu :)

ha tabi ilacı da var, yazmayı unutmuşum..

Zikzak nasil bisey anlamadim ama internetre arattigimda benim yasadiklarimi tarif etmisler. Zikzak derken farkli yerlerde olusan gorme bozukluklari falan sanirim. Umarim goz tansiyonu degildir. Bugun bir de biraz cikolata yemistim sanirim aksamkine de o sebep oldu.

Cok tesekkur ederim yazdiklarimiz icin, icim rahatladi :) umarim kotu bir sey yoktur. Keske final haftamda olmasaydi :(

Gözlerin bozukmuş,kontrole gidiyorsundur.Normalde rutin kontrolde göz tansiyonuna da bakılıyor.
Göz tansiyonu,bildiğim kadarıyla "zamanla" göz sinirlerini harap ediyor.Yani dedenin görme kaybı o yüzden olabilir ama sen genç olduğun için henüz bir belirti olmayacağını düşünüyorum.Şu an için korkmana gerek yok ama bu şikayetin için mutlaka doktora gitmeni öneririm.
Evet kontrollere gidiyorum duzenli olmasa da. Bir aletle gozumun icine bakiyorlar uzakta bir simge var genelde yesil bahceli bir ev netlesiyor gittikce goruntu, bahsettiginiz o sanirim?

Doktora gidecegim zaten ama gidene kadar kendi kendimi yemeyeyim bilenler bana yol gostersin diye konu actim :)

Zikzak nasil bisey anlamadim ama internetre arattigimda benim yasadiklarimi tarif etmisler. Zikzak derken farkli yerlerde olusan gorme bozukluklari falan sanirim. Umarim goz tansiyonu degildir. Bugun bir de biraz cikolata yemistim sanirim aksamkine de o sebep oldu.

Cok tesekkur ederim yazdiklarimiz icin, icim rahatladi :) umarim kotu bir sey yoktur. Keske final haftamda olmasaydi :KK43:

zikzak derken gözünün önünde kayıp giden mini mini renkli çizgiler oluşur, yani bende öyle oluyor :27:

yok merak etme çok sıkıntı vermez sana, ilacını alıp normal hayatına devam edebiliyorsun. zaten bir süre sonra geliş zamanını kestirip ağrı kesici ile hafifletebilirsin :) çok geçmiş olsun doktordan gelince sonucu yaz bize :)

Beslenmene bağlı olabileceğini düşünüyorum.
Kendini internetten okuyup okuyup sıkma canım.

Ama ihmal de etme elbette.
Renkli gözlerin daha hassas olduğunu duymuştum ben.
Kardeşimin gözleri de renklidir, normalde çok güzel görür.
En uzaktan minicik yazıları okur ama çabuk mikrop kapar, sulanır, kızarır, akar.

Ailede o rahatsızlığın olması daha çok üzerinde durmanı gerektiriyor elbette.
Canını sıkma ama dr a gitmeyi de ihmal etme..

Evet kontrollere gidiyorum duzenli olmasa da. Bir aletle gozumun icine bakiyorlar uzakta bir simge var genelde yesil bahceli bir ev netlesiyor gittikce goruntu, bahsettiginiz o sanirim?

Doktora gidecegim zaten ama gidene kadar kendi kendimi yemeyeyim bilenler bana yol gostersin diye konu actim :)

Evet muayene öncesi yapılıyor hatta gözüne birşey üflüyor :)

Merhabalar

Anlattığınız hikaye retina yırtılmasına çok benziyor. Ama o da defalarca olmaz diye biliyorum. Acilen bir göz doktoruna gitmelisiniz bence.

zikzak derken gözünün önünde kayıp giden mini mini renkli çizgiler oluşur, yani bende öyle oluyor :KK53:

yok merak etme çok sıkıntı vermez sana, ilacını alıp normal hayatına devam edebiliyorsun. zaten bir süre sonra geliş zamanını kestirip ağrı kesici ile hafifletebilirsin :) çok geçmiş olsun doktordan gelince sonucu yaz bize :)

Yazarim insallah :) Demin anneme soyledim. Kontrollerde goz tansiyinuna da bakiliyor olsaydi cikardi dedi. Ayrica o goz migreni ya da aurali migren denilen sey annemde de varmis. Hatta kardesimde de varmis. Muhtemelen odur dedi. Anlattiklarimiz uyustu heoimkzde ayni sey varmis megersem

Beslenmene bağlı olabileceğini düşünüyorum.
Kendini internetten okuyup okuyup sıkma canım.

Ama ihmal de etme elbette.
Renkli gözlerin daha hassas olduğunu duymuştum ben.
Kardeşimin gözleri de renklidir, normalde çok güzel görür.
En uzaktan minicik yazıları okur ama çabuk mikrop kapar, sulanır, kızarır, akar.

Ailede o rahatsızlığın olması daha çok üzerinde durmanı gerektiriyor elbette.
Canını sıkma ama dr a gitmeyi de ihmal etme..
tesekkur ederim :) internetten okuyunca moralim bozuluyor evet ama boylece kendimi acil olduguna inandirip doktora gitme hizim yukseliyor. Bakmasam amam nolcak ya bosver derim doktora falan gorunmem mesela. Zaten yazan cogu sey dofru olmuyor :)

Zaten pzts. gidicem insallah. Ben normalde miyopum zaten, keske guzel gorebilsem :)

Evet muayene öncesi yapılıyor hatta gözüne birşey üflüyor :)
ay evet hatirladim. Korkuyorum her seferinde ondan :)

Anlattığınız hikaye retina yırtılmasına çok benziyor. Ama o da defalarca olmaz diye biliyorum. Acilen bir göz doktoruna gitmelisiniz bence.
allah korusun ya cok ciddi bir sey gibi duruyor o da o_O

Soyle bi durum var..kendi durumumdan bahsedeyim..benzer bir şeyi ben de yasiyorum zaman zaman..beyaz noktalar degil ama..yani ben de tam anlatamiyorum ama toprak rengi..tek gozumde oluyor..mesela baktigim nesnenin solu komple yok oluyor..silik yani...karanlik degil siyah degil..toprak rengi silik..hemen bir panik oluyor tabi..akabinde mide bulantısı baş ağrısı...vay ne oluyor deyip sağlık ocagina gidene kadar geciyor..ataklar 20-30 dakka arasinda değişiyor..ben 30 yasindayim..30 yıllık omrumde 5-6 kere ancak yasamisimdir bunu..biraz arastirdim ..aurali migren diye bir migren var..benim belirtilerim buna cok benziyor..beyaz nokta ucusmasi da yasadim ama bu biraz daha agir..gözün ardındaki sinirlerin sıkısmasiyla baglanti kurmuşlar..bu sebeple doktora gitmedim..ama sık yasiyorsan mutlaka git...

Back
X