Kontakt Lens Gozlerim artik lens kabul etmiyor

..MELEK..

O artik 3. sinifta =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
638
2
Selam arkadaslar,
Ben 3 yildir lens kullaniyorum, numarali lens, doktor kontrolunde. 3 yil dedim ama neredeyse 1 yildir gozluge merak saldim, lens takasim gelmiyor her zaman. Cogunlukla gozlukleyim, ama arada sirada disari cikarken lens takmak istiyorum. Lensleri takinca batiyor bir muddet, tamam bu normal olabilir. Ama lensler artik bas agrisi yapiyor, ve sanki birisi gozlerimi koklerinden menteselerle sIkIyor. Bu durum lensleri cikarana kadar devam ediyor, ancak gozluk takinca kurtuluyorum. Boyle birsey yasayan var mi? Doktoruma sorcam yine ben ama, siz hic boyle birseyle karsilastiniz mi merak ediyorum.

Merhaba Melek, ben 2001 yılından beri lens kullanıyorum.Birincisi az da olsa gözüm ilerledi. Eskiden sabah kalkınca ilk iş lens takardım, gece yatana kadar çıkarmazdım.Sonra gözlük aldım evde kullanmak için, dr tavsiye etmişti, şimdi eve gelince ilk iş lenslerimi çıkarmak oluyor. Bir de her gözün lens kullanma ömrü olduğu söylenir, kiminde daha kısa kiminde daha uzun ama gün gelir ki gözler gözliüğe mahkum olur :KK43:( ben de gözlükten nefret ediyorum, ameliyatı da göze alamadım.Yaptıran tanıdıklarım çok memnun kaldılar ama benim ailemde bir sürü dr var, amcam filan kesinlikle yaptırma dedi, 10-20 sene sonra ne çıkacağı belli olmayabilir dediler ben de çekindim.Ailem de tereddütlü yaklaştı.Bir de göz doktorlarının hepsi gözlük kullanıyor, birgün sordum bana ameliyat ol diyorlardı siz neden olmuyorsunuz diye, çok nadir de olsa risk var, ben doktorum hayatımı böyle kazanıyorum o riski göze alamam cevabını vermişti.Senin durumunu duymadım ama bence en kısa zamanda doktora görün.Bu arada ne marka lens kullanıyorsun? Bazen markası da yapıyor,mesela air optix miydi bir lens vardı benim gözüm de ona alışamamıştı.

abimde cok istemişti lens takmayı bilirisniz erkekler nedense gözlütakmayı sevmiyor
ondada bu belirtiler oldu gözleri kıpkırmızı oluyordu sanki sampuandan yanmıs gibi oluyordu
vede lensleri gözünde hissettiğini söylüyordu lens kbl etmedi
olabiliyor böyle durumlar bence sende lens takma gözlerini yıpratma allah korusun kötü şeyler olmasın..

Tesekkur ediyorum ikinize de :)
Akitra, senin dedigini daha cok batma olayi, bana o kadar cok batmiyor, gozlerimde kizarma filan yok, gayet normal gorunuyor,. Ama bas agrisi yapiyor.
Bianka, Acuvue kullaniyorum, yabanci ulkedeyim, buranin yaygin markasi. Doktorlar oneriyorlar markadan yana memnunum. Gozlerim ilk 2 sene kadar cok guzel kabul ettiler lensi, ama artik niye bas agrisi yapiyor anlamis degilim. Doktora gorunecegim. Belki goz tansiyonu ile ilgili birsey olabilir.

evet en iyisi bi doktora görün için rahat etsin
bende de arada bi oluyordu bu bas agrısı sanki gözlerim yere düşecekmiş gibi hissediyordum
sonra nasıl olduysa kendiliğinden gecti..

Canım bence gözlerin lens takmaktan dolayı kurumuş olabilirler. Bir doktora git hemen anlıyorlar zaten kuruluk varsa. Kuruluktansa suni gözyaşı damlası verir doktor ama bir süre kesinlikle lensten uzak dur. Bende de eskiden çok kuruluk vardı taktığımda lensi gözümde hissediyordum resmen batıyordu yakıyordu çıkarınca da gözümü kurumuş hissediyordum. Gözyaşı damlaları iyi geldi daha iyi şimdi gözlerim. Bir de lenslerin tarihini de geçirmemeye özen göster canım :)

X