Gözenekler

debida_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
7
0
Aslında cildim ile ilgili pek fazla bi sorunum yok. 17 yaşındayım makyajı çok seven biriyim. Ama cildime de gereken özeni göstermeye çalışıyorum Clean&Clear'in makyaj temizleyicisini , Peeling özellikli jelini ve nemlendiricisini kullanıyorum. Siyah noktalarla başım fena dertte ama sadece iki kaşımın arasında ve bolca barınıyolar. Pek hoş bi görüntü değil. Alnımda felaket sivilce oluşuyo dönem dönem biraz oynuyorum sıkıntılı anlarımda. Hiç birisi sorun değilde alnımdaki gözeniklerim çok ama çok genişledi. Yapabileceğim çözüm önerileriniz var mı ? Kafayı yemek üzereyim yardım edin lütfen. benneyaptımki

Son düzenleme:
Cildine uygun temizlik ürünleri için dermokozmetik kullan. La roche posay, Avene veya Bioderma gibi. Makyaj miktarını azaltmaya çalış. Fondöten kullanımı cildin nefes almasını engelliyor, bu da ciltte problemler oluşmasına neden oluyor. Renkli nemlendiricileri, güneş koruyucuları deneyebilirsin. Alnındaki sivilcelerin nedeni perçemler olabilir.

aslında fazla perçem kullanmıyorum kaldırmaya basladım siyah noktalar için bant kullandım ama gözenekleri dahada genişletti yeterli temizliği uyguluyorum fondoten değilde pudra kullanmaya calısıyorum ve kısa süre durmasına özen gösteriyorum ama pek bi faydası olmuyo tonik vb ürünlerle ihtiyacımı karsılayabılırmıyım yoksa doktora gitmem gerekiyomu

Pudra fondötenden daha zararlı, gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor. Bantlardan sonra alkolsüz bir tonik veya yalnızca gözenekler için üretilmiş ürünlerden, mesela Bioderma pore refiner gibi kullanabilirsin. Bu ürün aynı zamanda nemlendirici yerine de geçiyor. M. Asam markasının pore minimizer adında bir ürünü var. Eczanelerden sorup tester isteyebilirsin. Bir de haftada bir peeling ardından maske siyah nokta sorununu da azaltacaktır. Bantları 15 günde birden fazla kullanma. Sorunların devam ederse bir dermatologa gitmende fayda var.

Son düzenleme:
ben fondoten pudradan daha zararlı diye biliyorum yıllarca kullandım neyıme guvendıysem 2 aydırr kestım artık hiç sürmüyorum pudraa yetıyor..yuze surecegın makyaj urunlerıne özen göstermen gerek tabi ardın da guzelce onları arındırman.. neyse gözenekler ıcın maske veya peelıng sonrası tonik sart aslın da tonık gunluk temızlık ıcın de sart =)) benım de yanak kısmım da minik gözenek tarzı oluyor yaa onlardan var az az salisik asit ve laktik asid cok övuyorlar 3 gun once aldım tonıgıme kattım umarım faydalı olur daa paylasırımm sızlerlee

bence kullandığın makyaj ürünlerine cildinin alerjisi olabilir. en kaliteli ürün bile cilde zararı var bu tartışılmaz ve yaşın makyaj için çok erken.yani ergenlik döneminden çıkmış değilsin gelişimin devam ediyo böyle bi süreçte cildin makyaja alışırsa bir ömür yapmak zorunda kalırsın ve sağlıksız bir cildin olur. ilk iş makyajı bırakmak yada azaltmak.sonra ise bir cilt doktoruna görünmelisin. onun önereceği bir çözüm olur mutlaka. ben 24 yaşındayım ve şimdiye kadar sadece düğünlerde falan fondoten sürdüm yüzüme. ve cilt problemm yok. sadece beyaz yağ bezeleri vardı üzümde hormonlarla ilgili bir rahatsızlıktan dolayı.onları da doktorum lazrle yaktı. şimdi gayet iyi :)

karbonatı suyla boza kıvamına getir yüzüne sür..kuruyana kadar beklet..ılık suyla yıka...hafif bi nemlendirici sür sonra..gözenekler sıkılaşıyo,siyah noktalar yok oluyo zamanla...ilk denemde bile farkediceksin güzelliği...bunu bi dene mutlaka...haftada 3 gün falan yap..sonra gel teşekkür et:)

karbonatı suyla boza kıvamına getir yüzüne sür..kuruyana kadar beklet..ılık suyla yıka...hafif bi nemlendirici sür sonra..gözenekler sıkılaşıyo,siyah noktalar yok oluyo zamanla...ilk denemde bile farkediceksin güzelliği...bunu bi dene mutlaka...haftada 3 gün falan yap..sonra gel teşekkür et:)

Diş minesinde çiziklere neden olan karbonatı yüzünüze sürerseniz ne olur biraz düşünün bence. Kısa dönemde işe yarar gibi gördüğünüz bu yöntemler uzun vadede çok sakıncalı ve geri dönüşü olmayan zararlara neden olabilir.

ben de 17 yaşındayım bu siteden görüp gümüş suyu aldım benim de yüzümde siyah noktalar vardı ben de çıkınca yüzümle oynuyorum noluyo daha da kötü oluyodu üstelik bu siyah noktalar da sürekli yenileniyodu şimdi daha 10 gün civarı olmasına rağmen gümüş suyu kullanalı artık siyah noktalarımın yenilenmediğini gözeneklerimin dolmadığını hissediyorum tafsiye ederim umarım hep birlikte kurtuluruz

canım ben avonunu siyah nokta temizleyicisiyle sıkılaştırıcı toniğinden kullanıyorum. siyah nokta oluşmasını önlüyo hem decildim yumuşacık oluyo.onu tavsiye ederim.zemuszemus

arkadaşlar bazı ciltler doğuştan problemlidir, aynı benim gibi ergenlik dönminde çok fazla sivilce sorunum oldu çok da fazla ürün kullandım hiç birisi de beşn para etmedi.

sora17 yaşlarıın sonunda fazla kilolarımı vereyim diye sıkı bi diyete girdim kendimce. ne yağlı ne tuzluı ne şekerli hepsini kestim. sora fark ettim ki yüzüm düzelmeye sivilcelerim gitmeye başladı üstelik yenileri de çıkmamaya başladı.

anladım ki benim sivilce sorunum cilt yapımdan çok beslenmemle alakalı. siz benim gibi sıkı diyet yapmayın tabi ben o zaman neyin ne olduğunu bilmediğim için yağı tuzu şekeri kestim ama iyi bişey değil bünye için neyse söylemek istediğim bu değil. sadede geleyim.

insan kendini ve bünyesini tanıdıkça neyin yararlı neyin zararlı olduğunu anlıyo zamanla. o yıllardan beri diyeti bıraktıktan sonra bile çok fazla yağlı tuzlu hele hele çikolatta cips yanında bile geçmiyorum ama şu an cilt sorunum yok gibi ama 27 yaşındayım bu gün bile çekirdek yesem yada tatlıyı bi raz fazla kaçırsam akşma kalmıyo 1- tane çıkıveriyo hmen.

kısacaası cildinizi temiz tuttuğunu halde her türlü şeyi denediniz halde sivilce sorununuz devam ediyosa sorun beslenme şekjlinizde daha doğrusu karaciğerinizde onu çok yorduğunuz anlamına geliyo. hemen beslenme alışkanlığınızı değiştirin abur cubur yemeyin kızartma yemeyincips miş çikolataymış kuru yemişmiş uzak durun... ben 10 snedir aynı şeyi yapıyorum çok şükür memnunum halimden.

arkadaşlar bazı ciltler doğuştan problemlidir, aynı benim gibi ergenlik dönminde çok fazla sivilce sorunum oldu çok da fazla ürün kullandım hiç birisi de beşn para etmedi.

sora17 yaşlarıın sonunda fazla kilolarımı vereyim diye sıkı bi diyete girdim kendimce. ne yağlı ne tuzluı ne şekerli hepsini kestim. sora fark ettim ki yüzüm düzelmeye sivilcelerim gitmeye başladı üstelik yenileri de çıkmamaya başladı.

anladım ki benim sivilce sorunum cilt yapımdan çok beslenmemle alakalı. siz benim gibi sıkı diyet yapmayın tabi ben o zaman neyin ne olduğunu bilmediğim için yağı tuzu şekeri kestim ama iyi bişey değil bünye için neyse söylemek istediğim bu değil. sadede geleyim.

insan kendini ve bünyesini tanıdıkça neyin yararlı neyin zararlı olduğunu anlıyo zamanla. o yıllardan beri diyeti bıraktıktan sonra bile çok fazla yağlı tuzlu hele hele çikolatta cips yanında bile geçmiyorum ama şu an cilt sorunum yok gibi ama 27 yaşındayım bu gün bile çekirdek yesem yada tatlıyı bi raz fazla kaçırsam akşma kalmıyo 1- tane çıkıveriyo hmen.

kısacaası cildinizi temiz tuttuğunu halde her türlü şeyi denediniz halde sivilce sorununuz devam ediyosa sorun beslenme şekjlinizde daha doğrusu karaciğerinizde onu çok yorduğunuz anlamına geliyo. hemen beslenme alışkanlığınızı değiştirin abur cubur yemeyin kızartma yemeyincips miş çikolataymış kuru yemişmiş uzak durun... ben 10 snedir aynı şeyi yapıyorum çok şükür memnunum halimden.

canım çok haklısın.. stres ve beslenmeden etkilenmediğini söylüyo uzmanlar .. ama bnde aynı sorunu yaşıyorum ne zmn çekirdek yesem sabahna sivilce görüürm..yaz tatilinde pırıl pırıl oldum çnkü hiiiç stresim yoktu!

etkileyen faktörlerden uzak durcaz gzellik uğruna kaydirigubbakcemile2 inanmak gerek önce. snra da zaten tertemiz yüzlere kavuşuyo insan. :eek:

canım çok haklısın.. stres ve beslenmeden etkilenmediğini söylüyo uzmanlar .. ama bnde aynı sorunu yaşıyorum ne zmn çekirdek yesem sabahna sivilce görüürm..yaz tatilinde pırıl pırıl oldum çnkü hiiiç stresim yoktu!

etkileyen faktörlerden uzak durcaz gzellik uğruna kaydirigubbakcemile2 inanmak gerek önce. snra da zaten tertemiz yüzlere kavuşuyo insan. :eek:

canım stress ve beslenmeden etkilenmediğini söyleyen uzman bu zamana kadar hiç duymadım. diyolarsa da halt etmişler diyelim biz onlara :) zira canlı kanıtları burada, hatta bbazı uzmanlar karaciğer problemi olan insanları ciltlerinden anlarlarmış. ya solgun yada akne sivilce vs. olurmuş.

ablacım daha 17 yaşındasın yanlıs anlama benı sakın ama senin pudrayla fondotenle ne işin var bu yaşta daha cıldın cok taze yazık degil mi cildine niye kozmetikle içinde kimyasal bi çok madde barındıran ürünlerle cildini bozuyorsun bana kalırsa bırak biraz cildin nefes alsın sadece temizleme ürünleri kullan yediklerine dikkat et gül suyu yada soda ile gece yatarken temizle cildini bak bişey kalıyormu..

X