Cilt Bakımı Ürünleri gözenek sıkılaştırıcı tonik tavsiyesi lütfen yardım edin:(

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

HuzunApla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
528
7
saatlerdir forumda bilgisayar başında çözüm arıyorum. ağlamak üzereyim yardım edin nolur mafoldumben
gözeneklerim çok açık. cilt bakımına gidiyorum ayda bir. arada kil maskesi vb. maskeler yapıyorum. derinlemesine temizleyici yüz yıkama jeli(neutrogena) ile yıkıyorum. bakıyorum küçülüyor siyah noktalarım ama birkaç saat sonra yine doluyor. yıkadıktan sonra sıkılaştırıcı tonik tarzı bi ürüne ihtiyacım var.
enn fazla 40 tl verebilirim onda da bi ay sersefil yaşarım. yine de razıyım yeterki biraz düzelsin.senağlama

La Roche Posay Effaclar tonik
Loreal Pure Zone tonik
Garnier Saf ve Temiz tonik
pahalıdan ucuza sıraladım. başka önerileri de bekliyorum. La roche için çok iyi yorumlar okudum ama kimse toniği hakkında bir şey yazmamış. bunu kullanan var mı?

büyük şehirlerde yaşayıpta gözenekleri dolmayanımız yoktur heralde havası temiz bi yere taşın doğal ürünler ye denize gir güneşlen gerisi boş ben bi servet harcadım çözüm sıfır

büyük şehirde yaşamayı bırak, şehri kirleten organize sanayii bölgelerinde, toz pislik içinde nefes bile alınamayan ortamlarda çalışmak zorundayım. emekli olamadan kanser olup gebericem. kadehimi tüm kimya mühendisi adayları için kaldırıyorum :içelim:

vichy nin normaderm serisinin yüz temizleme losyonu/tonigi gözenekleri sikilastiriyormus ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Mrb cnm cilt ürünlerinde her zmn tamamen dermatolojik ürüner seçmelisin kozmetik değil.Bnm arkadaşım estetisyen ve klinik tarzında uzman bir cilt doktorunun sahibi olduğu bi yerde çalışıyor.Ve arkadaşım cilt konusunda çok titizdir ve çokta bakımlıdır.Bende dikkatliyimdir bu konuda ve onunla da sık sık konuşuruz.Vichyyi geç bence Normaderm serisi almıştım yıllar önce ve memnun kalmamaştım hatta arkadaşımın patronu doktorda Vichy için geçici çözüm ki ilerde daha fazla tahribatla geri döner demişti.Loreali de ele kozmetik.Tavsiye ettiğin ürünler arasında kesinlikle La roche derim.Bende La rochen Toleriana serisinin nemlendiricisini ve temizleme ürününü kullanıyorum ve çok memnunum.İkisini de 40ar tlye aldım.Cilt ürünlerinde paraya kıy bence ki bu aldığın ürünler zaten uzun süre götürüyor seni.Jeli mercimek büyüklüğünde kullanıyosun zaten.Bunların yanında Uruage,Md Formalition,Awen ve DDF i öneririm.Hepsi tamamen dermatolojik ve çok kaliteli ürünlerdir.Kendine aşırı derecede problem ediyosan bu konuyu ki anladığım kdr öyle kesinlikle DDFi al derim.Birz pahalıdır ama süper bir üründür araştırabilirsin.Onu alamazsan da La roche ya da Awen derim.Bu arada arkadaşım bana sıkılaştırıcı ürünler için kullanmaya gerek olmadığını maden sodasını buzluğa atıp duştan sonra cildine masaj yaparak uygulandığı zaman sıkılaştırıcı etki yaptığını söyledi.Bir de ıhlamuru demle demini yine masaj yaparak uygula.Hem sıkılaştırıcı hemde cildine canlılık veriyor.

evet gidip 37 tl te la roche aldım 3 gündür kullanıyorum pek bi etkisini görmedim ama birkaç haftaya bir etkisi olur umarım. maden suyunu da denedim pek bi etkisi olmadı ama haftada birkaç kez sürüyorum yine de mineralce zengin olduğu için. ıhlamuru deniycem. ddf i de araştırıcam teşekkürler.

ben de doğl ürün taraftarıyım eczneden aldığımız ürünler geçici süre yarar sağlıo çünkü

doğal diye nitelendirmediğiniz pek çok üründeki aktif maddelerin zaten doğal hammaddelerden elde edildiğini dolayısıyla ''doğal'' olduğunu unutmayın. örneğin yuttuğunuz bir hap sadece bir madde içeriyor ve bu madde de bir bitkiden elde ediliyor olabilir. doğal olsun diye o otu yemeye kalksak belki de bi hap etkisi göstermesi için 10 kilo yememiz lazım ki içinde zararlı maddeler de olabiliyor çoğu zaman.
bir bitkinin yağını suyunu sürmektense eczaneden aldığım güvenilir bir markanın ürününü sürmeyi her zaman tercih ederim. hele de bitkisel hammaddeler kullanan bir markaysa oh ne güzel!
hormondan patlıcan kadar olmuş salatalıkları suratıma süreceğime gider eczaneden aldığım kremi sürerim. ya da aktarda satılan ne şekilde kurutulduğu öğütüldüğü belli olmayan otları içeceğime hap içerim.
bu konuda anlatılacak çok şey var ama hem bu başlık yeri değil hem de kk'nın ''doğal''cı kadınları saldırıya geçecek tırsıyorum.eyvahedigeldismile

bir aydan fazla zaman geçti. la roche posay effaclar toniği aksatmamaya çalışarak sabah akşam yüzümü yıkadıktan sonra kullandım. bir zararı olmadı ama hiçbir etkisi de olmadı. 10-15 tl ye loreal-neutrogena falan alsaydım üzülmezdim de 38 tl ye dermokozmetik bir ürün alıp hiç fayda görememek beni üzdü. o parayla güzel şeyler yapılırdı...

La roche posay ürünleri güzeldir ama toniği için pek olumlu sonuçlar alınamamış genelde. Yani etkisiz bir ürün olduğunu duymuştum.
Cilt bakımı esnasında yapılan yanlışlıklar gözeneklerin genişlemesine neden oluyor maalesef. Cildi temizleyeceğiz derken daha fazla zarar verebiliyorlar. Ben burun üzeri için çilek yağı sürüyorum. Çilek yağının da sıkılaştırıcı özelliği var. Ayrıca diğer arkadaşların söylediği gibi maden suyu kullanabilirsin.

maden suyunu denedim de pek bi etkisi olmadı bende.
aktardan alınan yağ vb. şeyler konusunda tereddütlerim var. bir bitkiden istenilen yağı safa yakın elde etmek, doğru yöntemi seçmek zaten çok kolay bir iş değil. küçük firmalar üretiyor bunları emin olmadan yüzüme kullanmak istemiyorum.
ama size tavsiyem genel olarak aktardan yağ alırken kutusunu okuyun. soğuk pres mi diye sorun. bir de bazen başka yağlar katıyorlar. mesela geçenlerde sırtımdaki sivilceler için bi sabun alayım dedim. zeytinyağlı bilmemne sabunu yazıyor ama içindekilere baktığımda palm yağı olduğunu farkettim. yani aslında içinde azıcık zeytinyağı olan palm yağı sabunu satıyorlar. insanlar anlamasın diye bunları ingilizce yazıyorlar hatta bitkilerin latince adlarını kullanıyorlar. tabi her marka böyledir demiyorum.

çok mu teknik bir yorum oldu. kafa şişirdim gene:tomato:

ben de istiyorum sıkılaştırıcı yaa.. yokmu iyi bişi.. of.

maden suyunu denedim de pek bi etkisi olmadı bende.
aktardan alınan yağ vb. şeyler konusunda tereddütlerim var. bir bitkiden istenilen yağı safa yakın elde etmek, doğru yöntemi seçmek zaten çok kolay bir iş değil. küçük firmalar üretiyor bunları emin olmadan yüzüme kullanmak istemiyorum.
ama size tavsiyem genel olarak aktardan yağ alırken kutusunu okuyun. soğuk pres mi diye sorun. bir de bazen başka yağlar katıyorlar. mesela geçenlerde sırtımdaki sivilceler için bi sabun alayım dedim. zeytinyağlı bilmemne sabunu yazıyor ama içindekilere baktığımda palm yağı olduğunu farkettim. yani aslında içinde azıcık zeytinyağı olan palm yağı sabunu satıyorlar. insanlar anlamasın diye bunları ingilizce yazıyorlar hatta bitkilerin latince adlarını kullanıyorlar. tabi her marka böyledir demiyorum.

çok mu teknik bir yorum oldu. kafa şişirdim gene:tomato:
şişir hüzün bacı şişir, asıl böle bilgiye ihtiyacımız var. adama soğuk presmi diye sorsan "o ne ki" dicek sana ben sölim.. napcaz biz yaff

Tek ürünle sıkılaşma sağlamak imkansız. Bu düzenli olarak cilde bakmakla alakalı. Sebum salgısı gözenekleri açıyor. Düzenli bakımla bu salgıyı kontrol altına alıp bir nebze sıkılaşma sağlayabilirsiniz. Bakımdan kastım da günlük temizliğin yanında haftada bir cildinize uygun ürünlerle peeling + maske. ımkanı olanlar ayda bir işinin ehli kişilere bakım yaptırırsa şahane olur tabii. Benim de aktarda satılan yağlara inancım yok, aynı sebepten dolayı. Yüzüme asla sürmem.

1 seneden fazla Md Formulation ürünlerini kullanıyorum. ılk bittiğinde alamamıştım pahalı diye netrogena nemlendirici almıştım da berbat olmuştu yüzüm. Hem glikolik acid içeren yüz temizleme jelini, hem moisture defense anti aging losyonunu hemde vit-a plus night recovery losyonu kullanıyorum ben. Cildim sıkı, gözeneklerimde geniş değil. Siyah nokta bile yok. ılk kullandığımda bol bol kullanmışım çabucak bitmişti. Cidden gerektiği kadar kullanınca yaklaşık 1 sene gidiyor bu ürünler. Evet biraz pahalı malesef. Ama ben memnunum.

benim gittiğim aktarın sahibine sormuştum birkaç yağı o evet soğuk pres demişti. yani bu işi yapıyorlarsa biraz da ilgilenmeleri bilgi sahibi olmaları lazım. yoksa gitsin bakkal açsın di mialsanaalsanasmile

tek tük sivilcelerim olduğu için peeling yapmıyorum. ayda bir bakımda yapıyorlar sadece. maske olarak da dermokil in kil maskesini kullanıyorum.

biraz paraya kıydığımda iyi ürünler var biliyorum ama öğrencilik haliyle pek mümkün değil. eczanede taksit de yapmıyorlar.

bu arada la roche toniğe kızıp eski toniğimi piyasaya çıkardım. neutrogena deep clean astringent tonik. şeffaf şişede açık sarı renkte ambalaj. fiyatı da 15 tl civarı olmalı. yağsız, salisilik asit içeriyor. ve alkol tabi.
birkaç gün sabah akşam yüzümü yıkadıktan sonra kullandım. biraz sıkılaşma oldu cildimin yağını aldı. amaaa bunu okuyup gaza gelip direk almayın. sonra yüzüm mahvoldu diye bana küfretmeyin.

öncelikle cildiniz çok yağlı değilse bunu almayın. hele de aynı serinin yüz yıkama jeliyle yıkayıp bu tonikle sildiğinizde o vıcık vıcık yağlı burnunuzda yağdan eser kalmıyor. ama resmen ordan buharlaşanlar gözlerinizi yakıyor. ne koydunuz içine allahsızlar diyorum. yani bunu alıp bitene kadar sabah akşam kullanmak ne derece mantıklı bilemiyorum ama ben artık birkaç gün kullanıp bikaç gün ara vererek kullanmayı deniycem.

ergenlik dönemini geride bırakıp hala çok yağlı siyah noktalı cilde sahip olanlara önerebilirim. sadece burun ve alın bölgeniz için kullanabilirsiniz.

siyah noktalardan kurtulmak için tonik yetmez tabiki. yüzünüzü uygun bir temizleyiciyle aksatmadan temizlemek lazım. eğer fondöten falan kullanıyorsanız onu çok iyi çıkarmak lazım. ne bu tonikten ne de başka bir şeyden mucize beklemeyin. tamamen temizlense bile dikkat etmezseniz kısa sürede yine oluşurlar malesef:eek:lmaz:

not: estetisyen cilt doktoru neyim değilim. ben çektim siz çekmeyin diye naçizane yazdım bir şeyler.

alkol içeren yüz temizleme tonikleri zararlı olmaz mı? bir süre sonra yağ hücrelerini daha çok çalışmasına sebebiyet verdiğini okumuştum.