Gözde sulanma ve çapaklanma :(

wrose

MURAT & DEFNE
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
1.618
0
kızımın sol gözünde çapaklanma ve sulanma var dr sordum göz doktoruna götürmem gerekiyormuş ben daha çok ufak diye henüz götürmedim mafoldumben kaynatılmış ılıtılmış suyla temizledim anne sütüyle temizliyorum ama yok daha geçmedi , mecburen haftaya göz dr randevu alıp götürmeyi düşünüyorum, kızlar aynı sorunu yaşayan oldu mu aranızda? ne yaptınız ? göz yaşı kanalları tıkalı olabilir diye olabiliyormuş :KK43:( doğduğunda yoktu 1 hafta sonra olmaya başladı :KK43:( oğlumda da böyle bi sorun olmuştu damla ile 1 haftada geçmişti, kızımda 2 hafta oldu hala geçmedi mafoldumben

bizdede var sağ gzünde. yarın doktora götürücez herhalde. sarı iinimsi ltihapta var çünkü. göz kanalıyla alakalı olabilirmiş

ya bizimde dünden beri var. birgün önce ben yüzüne birde gözlerini kaynatilmis su ile sildim öbür gün birden sari bir akinti basladi. Bugün doktoru yok baska doktora ulasmaya calisiyorum sormak icin. Masaj zaten yapiyorum. Bide dogdu hafta göz damla kullandik 3 gün boyunca.

geçmiş olsun öncelikle kaynamış ılımış suyla temizlemek faydalı olabilir ancak anne sütü filan değdirmeyin gözüne çok sakıncalı olabilir..

evet bazı durumlarda işe yarayabilir ama bazı durumlardada çok ters etki eder..

doktorunuza göstermeden kalkışmayın bence böyle şeylere daha çok minik..

süt yakabilir gözünü..

kızlar korkmayın benim kızım erken dogdugu icin her ay goz muayenesine goturuyorum capaklanma biz de de var ama sorun degil dikkat etmeniz gereken suyu kaynatıp sogumasını yani ılımasını beklemek bi de bi gozunu sildiginiz gazlı bezle digerini silmeyin

wrose'cum göz için kaynamış ılımış su değil de, hastanede "distile su" ve gazlı bez ile içten dışa bir kez silip bezi atmamızı söylemişlerdi. bir de burun köküne ve göz altına hafifçe masaj yapmak gerekiyormuş.

benim bebistede var 4aylık oldu daha geçmedi. Doktora gittik göz kanal tıkanıklığı var dedi göz damlası verdi ve hergün 3 kere masaj yapacaz.

bizde oğlumda aynı sorunu yaşıyoruz,dün doktora gittik,göz doktoruna yönlendirdi.Göz doktoru da gözde damar tıkalı oldğunu söyledi masaj ve özel bir damla yaptırdık onu kullanıyoruz asitli solüsyonlada hergün 3 temizliyoruz.Bu durumda olan bebeklerin yüzde doksanında damar açılıyormuş ama eğer açılmazsa 1 yaşında küçük bir operasyonla açıyorlarmış.Bir doktora gitmenizde fayda var,sonradan canınız sıkılmasın.

Bizde de var ayn sorun,başını üşütmüşsündür dediler.:bbo:
sütümü ufak bi pamuğa sıkıp siliyorum,ilk günki gibi deil geçiyo sanırım..

teşekkürler arkadaşlar paylaşımınız için a.s.
daha çok minik dr götürmeyi o yüzden hiç istemiyorum mafoldumben gözlemlicm devam ediyorsa haftaya götürceğim bakalım
çocuk dr bize anne sütüyle deneyin demişti o yüzden hem kaynatılmış ılıtılmış su ile ve anne sütüylede siliyorum içten dışa doğru distile su hiç söylemediler onu bi sorayım ben, masajada başladım inşş işe yarar :Saruboceq:

benim bebişimde de oldu.süt damlattık çok daha fena oldu.sarı iltihaplı akıntıya dönüştü.doktora götürdük.dr süt damlatmamın sebep olabileceğini söyledi.antibiyotikli damla verdi, bir de eczaneden aldığımız steril gazlı bez ve nacl solüsyonuyla sürekli temizledim.4-5 gün sonra geçti.Temizliğine diikat et ve doktora götür.geçmiş olsun

kizlar benim kizimda bugun 8.gununde ve bugun sag gozunde capaklanma basladi ...:KK43:ilik suylA bi sileyim insaallah gecer....

biz gittik dün doktora. sezaryanl olan bebeklerde göz kanalları hemen açılmybilirmiş. göz damlası verdi. günde 3 kez 10 ar defa masaj yapıcaz bir de...

kızlarrr annem çay ile sil demişti dün sabah sildim ilk ve çok çok farketttiii,bilmiorum sebebi çaymıdır.isterseniz bi araştırıp deneyin..

valla dora doğduğunun sabahı günğ annem eve gelince çayla sildi mas hiçbi problem yok gözlerimizde deneyin bi istersenizzz

X