4 kez burun ameliyatı oldum. İlk revizyonuma kadar gözlerimde hiçbir problem yoktu, iriydiler ve güzel bakışlarım vardı. İlk revizyonu olduktan sonra ne olduysa küçüldüler ve sonradan farkına vardım ki bir tuhaf bakmaya başlamıştım. Fakat benim dikkatim hep burnumdaydı. 3. revizyonu olduktan sonra gözlerim iyice küçüldü ve göz yuvarlağım giderek yukarıya çekmeye başladı. Benim gözlerim de bozuktur. Bu ameliyat olma süresince kendini gösterdi. Bir gözüm 4,00 diğer gözüm 4,50 ve astigmatim da var.
Bu durumun göz kapağı düşmesiyle bir ilgisinin olacağını düşünüp bir cerraha göründüm ve bende "myastanie gravis" rahatsızlığı olabileceğini söyledi. Bu ameliyatlarda narkoz alımıyla da tetiklenebilecek bir tür göz ve göz kapağı kaslarının zaaf gösterme rahatsızlığıymış. Bunun olup olmadığını öğrenmem için nörologa görünmemi istedi. Nörologa göründüm, bende bu rahatsızlığın olmadığını öğrendim. En yakın zamanda daha fazla ihmal etmeden bir göz doktoruna görünmeyi düşünüyorum.
Göz yuvarlağımı orta hatta taşımak için renkli lens kullanıyorum şimdilik. Eski güzel bakışlarımdan eser kalmadığını gördükçe, çok üzülüyorum.
Bir türlü güzelleşememiş burnuma mı yanayım gözlerime mi bilemedim.
Gözlerinde böyle bir sorun yaşayan var mı? Bu sadece benim başıma gelmiş gibi hissediyorum.
(Gözlerimdeki sorunu daha iyi anlatabilmek açısından görsel ekledim. Soldaki normal bir göz, benim gözlerim sağdaki gibi.)