• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz-miyop hakkında sorum var

Kami_off

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
3
0
1
39
:110:Merhaba arkadaşlar.Önce anlatayım,bi sene önce oğluma gözlük taktık,-1,75 miyop,uzagı göremiyor.
Bu sene şubatta 2.25 oldu,bugun de doktora gittim ki bi gözü -2,75 o biri - 3.00 .Çok şüpheye düştüm.Ümraniye göze Ahmet beye ilk defa gittim.Acaba yanlış bakmış olabilirmi diye.Yani 0.75 derece 6 ayda çoğalır mı.ayrıca yakını çook dibine soksa okuyamıyor,bu da heralde yakını göre bildiğinden kaynaklı değil mi?olabilir mi?Bu arada,çekmeköydeyim bildiğiniz iyi bir göz doktoru varsa tavsiye edermisiniz?

:110:Merhaba arkadaşlar.Önce anlatayım,bi sene önce oğluma gözlük taktık,-1,75 miyop,uzagı göremiyor.
Bu sene şubatta 2.25 oldu,bugun de doktora gittim ki bi gözü -2,75 o biri - 3.00 .Çok şüpheye düştüm.Ümraniye göze Ahmet beye ilk defa gittim.Acaba yanlış bakmış olabilirmi diye.Yani 0.75 derece 6 ayda çoğalır mı.ayrıca yakını çook dibine soksa okuyamıyor,bu da heralde yakını göre bildiğinden kaynaklı değil mi?olabilir mi?Bu arada,çekmeköydeyim bildiğiniz iyi bir göz doktoru varsa tavsiye edermisiniz?

çok normal. zaten gözlüğe ilk başladığında gerçek değerler verilmez çünkü birden gözlüğe geçen bir insan gözlük numaraları yüksekse hele de alışmakta çok zorluk çeker başı ağrır mide bulantısı baş dönmesi vs. yaşayabilir. yani bilgisayarda çıkan değer hiç bir zaman verilmez 6 ayda bir rutin kontroller olur ve aşamalı olarak arttırılır. çok yakını görmemesi de astigmattan olabilir belki. fazla doktor değiştirip kafa karıştırmamakta fayda var çünkü hepsinin tedavi yöntemi ama doğru ama yanlış farklı oluyor.

Back