Göz Çevresi Bakımı Göz kapaklarıma neler oluyor?

sebonal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
36
2
arkadaşlar uzun bir süre boyunca(1 sene )depresyondan dolayı aşırı uyudum.deli gibi uyku düzensizliğim vardı.geceleri hiç uyumazdım.Her geçen gün göz kapaklarım düşmeye başladı.hani göz kapağımızın üstündeki deri vardır ya o düşmeye başladı işte.artık far likit sürdüğümde yarısı görünüyor ((Eski haline nasıl döndürebilirm.lütfen bilen ve başına gelen varsa yardım etsin.cerrahi işlem diyor nette.ama 24 yaşındayım daha.cerrahi işleme gerek yok diye düşündüm şimdiden.yaşlanmaktan solayı değil ki sonuçta.lütfen yardımmm.ne sürebilirim gözlerime krem olarak yada bitki ne varsa...

yok canım ne cerrahi işlemi!!!

ben de major depresyon geçirmiştim..

aynen dediğin gibi kaşımın altı göz kapağımı kapatıyordu neredeyse...

uykum düzene girince kendiliğinden geçti zamanla..

üstelik ben 30'umun üstündeydim o zaman.. yani bende bile kendi kendine toparlandıysa sende de toparlanır merak etme..

Yaşasıııın:))) Seninkide 1 sene kadar devam etti mi? çünkü benimki 1 senedir öyle.1 senedir iğrenç bir göz kapağım var.uyku düzeni şart diyodun yani.

Son düzenleme:
Peki saat kaçta uyumalıyım kaçta kalkmalıyım.kaç saatlşik uyku eski halime ger dönmemi sağlar ki acaba?uyku düzenim hala berbat((

Peki saat kaçta uyumalıyım kaçta kalkmalıyım.kaç saatlşik uyku eski halime ger dönmemi sağlar ki acaba?uyku düzenim hala berbat((

bence herkesin ihtiyacı olan uyku saati farklı...

ama en az 7-8 saat uyumalısın.. 9 saati de geçirmemelisin..

zamanla düzelecek emin ol...

senin yaşın genç diye sadece göz kapaklarında olmuş.. benim resmen yüz şeklim değişmişti:)))

çok şükür şimdi iyiyim..yüzüm bile düzeldi

Ya Allah razı olsun senden.içime su serptin:))şeyi merak ettim ama;mesela gece 4 te bile uyusam 8 saat sonra uyansan gözlerim için iyi mi kötümü olur bilemedim.yani 8 saat kadar uyumak önemliyse(ki bende öyle biliyorum?uyuma saati önemli mi??çünkü hayatta erken uyuyamam ben.

Gece 4 te uyuman demek gece uykusundan mahrum olman demektır.
Ayrıca gunduz uykusu ınsanın yuzunde sislik yapıyor, vucudumuzun gece uykusuna ıhtıyacı var bende aynı senın gıbı gece 3 yada 4 de uyurdum yuzum degıstı gunduz uykudan uyandıgımda kendıme gelene kadar aksam oluyordu.En guzelı duzenlı uyuman ben en gec 1 de uyumaya calısıyorum sabahda oglumun okulu oldugu ıcın zaten 7 de uyanmak zorundayım,bır hafta kendını zorlarsan duzene gırersın goz kapaklarından bu kadar sıkayetcıysen bunu yapman gerekır.
Duzenlı uyku sart vucut gece dınlenıyor,uykunu duzene koyarsan kısa surede sorunun kalmaz.

her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak önemli... Vücudun kendini yenileme saatleri 23 ile 3 saatleri arası diye biliyorum ben yani en verimli uyku bu saatler arası...
Uyandığında gözlerine buz tutabilirsin, göz kapaklarını dirileştirir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…