Göz kapaklarım şişkin tiroidle bağlantısı varmı?

cillop79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
8
0
arkadaslar merhaba 52 yasındayım...gecen ay rahatsızlanınca doktora gittim kan tahlıllerım sonucunda Tsh : 0.01 Ft3 : 16.79 Ft4: 4.41 yanı tsh dusuk ve t3 t4 degerlerım yuksek cıktı...hipertiroidi teshısı kondu bu sure ıcınde goz kapaklarım sankı kaynar su dokulmus gıbı şişmeye basladı.. ılac kullanamaya basladım sabah 2 ogle 2 aksam 2 fakat goz kapaklarımdakı sıslık cok kotu durumda tiroid bu sekılde goz kapagı sısmesı yapabılırmı ? doktorum alakası yok dıyor baska bır hastalıktan olabılır dıyor..buttondan ultrason cektırdım temız cıktı..ıdrar tahlılımde protein normal cıktı albumın ve dıger degerlerım normal fakat goz kapaklarım adete kaynar su dokulmus gıbı sıs bunun sebebını bır turlu bulamadım..sebebı ne olabılır acaba iroidden olabılırmı ...yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde göz kapaklarım çoğunlukla şişer hatta şişlikten kapatmakta zorlanırım troidim de yok ,ama bu şişme neden kaynaklanıyor bende bulamadım bir türlü . :KK43:

tahlıller ve taetler yaptırdınız mı?benim şişme durumum normal degıl ama dısarıdan bakıldıgı zaman hemen bellı oluyor...sankı gozlerıme kaynar su dokulmus gıbı şişme oluyo su kabarcıkları gıbı...goz doktoruna dahı gıttım ama hıcbırısı sebebını bılemedı...sizin nasıl oluyor gozlerınız?

merhaba goz kapaklari ust kisimlari sis degilmi sanki sabah oturup aksama kadar surekli aglamis gibi
bendede hiper triot vardi ben cuma ameliyat oldum ilaclarim azaldi sislikte azalmaya basladi rahatsizligimi ogrenipilacabasladigimin ikinci gunu sismeler basladi
doktoruma sordugumda sebebini kullandigim ilaclardan dolayi goz kapaklarimin odem toplamasi yaptigini soyledi yani kullandigimiz ilac sebebolabiliyor zaten bir sure sonra tum vucudta gozle gorulur odemtoplama da olabiliyor zaman zaman
cok gecmisolsun
selamlar

sadece göz kapaklarımın ust kısmı degıl alt kısmıda şiş durumda...propcil adlı ılacmı kullanıyodunuz?ben bu ılacı kullandıktan sonra gozlerım daha fena sısme yaptı...sankı su toplamıs gıbı ve kızarık goz kapaklarım...sızınde bu sekılde mı oldu ...ayrıca amelıyatlık bı durum olmadıgını soyledı doktorum..siz niye amelıyat oldunuz?

benim hizli calisan troitlerim vardi
ben ilaca baslayinca sismeler basladi ben yurtdisinda yasiyorum ilacim stromazol du sanirim icerik etki olarak ayni ilac troitleri frenlemek amacliydi 6 hafta sonrada extra ilacla hem calisip hemdurdurma sekline girdiler ilaclari biraktigim an hersey eskisine dondu benim bogazimdaki cok fazla buyuktu ve nefes darligi asiri yorgunluk yapiyordu depresyonu yazmiycam genelde her triothastasi birsekilde oluyor maalesef
bende ameliyati sectim ve cuma ameliyat oldum cok memnunum
iyikiolmusumsuan kendimi daha iyi hissediyorum
sizede acilsifalar
selamlar

Merhaba, benim de gözlerim guatrdan dolayı şişti. hastalığım 4 ay önce başladı. hiperguatrdan dolayı göz kürem öne doğru şişti ve daha sonra guatrım hipoya döndüğünde ise göz kapaklarım ve kaşımın altındaki kısım şişmeye başladı. bunun doğrudan guatr ile alakası var. hatta göz oftimolojisi diye geçiyor. göz etrafında yağlar birikmesinden dolayı gözler şiş gözküyor. böyle bir probleminiz varsa tekrar bir hormon testinden sonra göz doktoruna gözükmenizi öneririm.

sizin hastalığınız nasıl oldu bıraz anlatırmısınız..suan gozlerınızın durumu nasıl?tsh t3 ve t4 degerlerınız nasıl cıkmıstı?

mrb benimde hipertiroid yüzünden gözlerimin üst kısmı şişti az uyuduğum zamanlarda alt kısmı da şişiyor hastalıktan önce de gözlerim şişerdi ama propycil kullanmaya başladıktan sonra hızla arttı şişlikler güneşli havalarda dışarı çıkamıyorum gözlerim çok fena yanıyor ve sulanıyor ama doktorum ameliyatlık durumum olmadığını söyledi tiroidin en önemli habercisi gözler bu yüzden asla ihmal etmeyin derim mutlaka tahlillerinizi yaptırın

merhaba bana graves hastalıgı teshısı kondu...aynı durum bendede var tsh degerlerıme devamlı baktırıyorum...kortizonlu ılac tavsıye ettıler bılemıyorum ne yapacagımı kararsız kaldım dogrusu...size ne onerıyolar

bende hipertroid hastasıydım.ve gözlerim dışarı doğru çıktı.Biraz büyük badem göz yani.çok fazla değil ama eski halimi bilenler farkı görüyorlar.ameliyat olmam gerekti 2 kere hemde.troid bezinin tamamı alındı.şimdi hipotroid durumundayım.ve ömür boyunca ilaç kullanacağım.Daha kötü şeylerde olabilirdi buna da şükür ama bu halimi sevmiyorum.doktorum bunun düzelmeyeceğini söyledi.Bununla ilgili bilgisi yada tecrübesi olanlar yazabilir mi?

bende graves hastasıyım 1 senedir tedavi oluyorum ama gözlerimde hiç gerileme olmadı son zamanlarda ağrılarım arttı ameliyat olmam gerekiyor tiroidlerim tamamen alınacak ama karaciğer değerlerim çok yüksek o yüzden olamıyorum gözlerim çok şiş olduğu için atom tedavisi yapamıyorlar doktorum ameliyat sonrası gözlerimde gerileme olmayacağını sadece ilerlemenin duracağını söyledi şimdiden kabullendim artık eski halime dönemeyeceğimi şu an sadece bekliyorum inş hepimiz en kısa zamanda iyileşiriz

X