Bebeklikten bu yana miyop olan ve uzun zaman devlet hastanesinde yüksek çıkmış glokomuna ve yapılmış olan görme alanı testi sonucunda, görme sinirlerinde kayıp olduğunu gör göre müdahale etmemiş devlet hastanelerinden sonra Kartal Göz hastanesinde testlerim yapıldı ve tedavime başlandı. Glokom sebebiyle hayatım boyunca tansiyon için damla kullanmaya, damlanın yan etkisi olan göz kuruluğu içinde göz yaşı damlası kullanmaya mecburum. Damla sayesinde düşen tansiyon, görme sinirlerinin ölmesine engel olamadı, olamıyor.. Çevremin ısrar ve önerileriyle kontrollerimin biri için Dünya Göz hastanesine gittim. Glokom "uzmanı" doktora randevu almıştım, tansiyon ölçümünden sonra muayeneye girdim.
Dr: Sorununuz ne?
Ben: Glokom
Dr: Göz tansiyonunuz çok iyi çıkmış, glokomunuz yok
Ben: Tansiyon için ilaç kullanıyorum
Bu arada eski belgelerimi karıştırmaktadır güyaa...
Dr: Glokom her hastaya zarar vermez, ilacı bırakabilirsiniz
Ben: Görme kaybım var ve göz sinirlerim ölmeye devam ediyor
Dr: Bunu siz farkedemezsiniz ki (sırıtarak)
Ben: Dosyada bulunan CD'leri kontrol eder OCT, görme alanı ve pakimetri sonuçlarıma bakarsanız, sinirlerin zayıflamaya ve ölmeye devam ettiğini göreceksiniz (sırıtarak)
Tüm bu testleri duyunca bir anda gözlerinde uçuşan paraları görürüm, zira tüm bu testler baya tutmaktadır.
Eşimin elini tutar, "bırak ya, Kartal Göz'e de aynı parayı veriyorum nasıl olsa, ben bir daha buraya gelmem"der, homurdana homurdana çıkarız.
Kısacası doktorundan, sekreterine, gözlerini ve ağızlarını para bürümüş bu denli gereksiz bir yere bir daha asla gitmem, gidecek olanlarıda hala uyarırım. Kartal Göz'e devam anlayacağınız..