Çocuk Hastalıkları göz çapağı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

fzuzu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2007
21
0
86
41
Rize
arkadaşlar bebeiğim 2 aylık sağ gözünde aşırı çapaklanma oluyor kirpikleri birbirine yapışıyor sağ gözünü açmakta zorlanıyor.bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi teşekkürler.

canım benim kızımdada var.4,5 aylık oldu hala gecmedi.Dediğin gibi bazen sabah bi bakıyorum yapışmış.Gözyaşı kanalı tıkanıklığı dediler,damla kullanıyorum biraz geciyor bitince tekrar balıyor.Masaj önerdiler işe yaramadı.Aslında su göz masajını yapan biri tam tarif ederse çok mutlu olurum..işe yaradımı,nasıl yaptılar cok merak ediyorum...

bebeklerde genelde olan birşey bu benim oğlumdada var masaja 3-4 gün ara verince yeniden oluyor
burun köküne yapılan masajla geçiyor çapaklar kaynatılmış suyla ıslatılmış pamukla temizlenmeli ve masaj bebek yaşını doldurana kadar devam etmeli
masaj burun köküne (gözle burun arasına ) dairesel hareketler şeklinde çok bastırmadan günde enaz 15 defa yapılmalı

Benim bebeğimdede oldu ama Allaha şükür geçti. Doktor melhemle damla verdi masajda yaptım. Bir haftada sonuç verdi. Ama ondan önce başka doktorların verdiği ilaçları da kullandım bir ay geçmedi. Son doktorun verdikleri 1 haftada geçirdi.

merhaba tuyann kullandığın ilaçların isimlerini yazarmısın doktoruna bi danışırım kulan derse bende denerim.

bizimde oluyodu antibiyotikli damla tedavisiyle birlikte masajla geçti.burun kökünden başlayarak burun hattı boyunca aşağıya kadar hafifçe bastırarak düz çizgi şeklinde masaj yaptık (zaten masaj esnasında göz çukurunda biriken göz yaşı birden kayboluyor dogru yaptıgını burdan anlayabilirsin) birde son kontrolümüzde doktorla konuştugumuzda çocuklarda 5. 6. ayda burun büyümesiyle birlikte kanallarda genişleme oluyormuş kendi çocugumun olsa 1 yaşına kadar beklerdim sonda işlemi için dedi.tavsiyem ilaçla birlikte her fırsat bulduğunda masaj yap

Benim bebeğimde de 1 aylık olana kadar çapaklanma oluyordu. Hiç bir ilaç kullanmadan sütümü bebeğimin gözüne sıkıyorum hemen geçiyor. anne sütü her derde devadır. Bunu asla unutmayın. Burun tıkanıklığını bile açıyor. Kızlar ilaç kullanmadan önce bir sütünüzü sıkın. Bebekleriniz daha çok küçük.Sağlıklı günler dilerim.

benim bebeğimde de oldu çapaklanma dr.damla verdi masajla geçti
birde dr.umuz demlenmiş beklemiş çayla silmemizi önerdi oda ii geldi canım
anne sütü her derde deva falan değil aksine bakteri üretiyor bence yanlış gözüne kulağına damlatmak dr.lar uyaıyor ama yinede siz bilirsiniz

kulağına damlatmıyorum. Anne sütünün faydalı olduğunu sağlık bakanlığının doktorları, ayrıca sertifikalı emzirme danışmanları önerdi. Ben de gözü için denedim faydalı olmuştuCADIARZU

2 gün önce banyo yaptırdım ertesi gün uyandığımızda resmen kirpikleri yapış yapıştı açamıyodu
yarın sağlık ocağına aşıya gideceğiz soracağım bakalım.
şampuan kaçtığı içinde olabilir.
bebeğim 1,5 aylık daha önce hiç böyle bişiy yaşamadık

benim bebeğimde daha küçükken göz çapaklanması oluyordu.ilaç kullanmadan sadece anne sütü ile geçmişti.benim bile göz yorgunluğuna kaşıntıya falan iyi gelmişti.anne sütünde denildiği kadar bakteri oranı yüksek olsaydı iyi sonuç almamız mümkün olmazdı zannediyorum.ama daha bi ciddi sorun varsa tabiki doktor kontrolü altında ilaç kullanmakta fayda var diye düşünüyorum...

bebek değil ama benim de 3-4 yaşımdan beri bu sorunum vardır,her yıl düzenli dr a giderim ve kirpik diplerinde iltihaplanma var derler 3 damla bir kremle geçer,bi de sabah akşam bebe şampuanı ile mutlaka yıka derler,her kullandığımda geçerdi ama birkaç ay sonra tekrar başlardı,bugün sabah kalktığımda da bi baktım hafif bi çapaklanma olmuş gözlerimde...
yine dr yolları gözüktü bana....
bi de annem küçükken badem yağı sürerdi kirpiklerime,kirpiklerim gür ve uzundur sanırsam anneme dua etmeliyim bu konuda,badem yağı beslermiş kirpikleri...ve de yumuşatırdı diplerini rahatlardım
bende...

kızlar, benim bebeğim de 3 aylık ve gözündeki çapak hala geçmedi. doktorların kimisi masaj öneriyor kimisi de yapma diyor..anne sütüne gelince, anne sütü ile gözünü temizleyebilirsiniz. ama 3 dakikadan fazla anne sütü durmamalı. sonra anne sütünü de temizlemelisiniz, çünkü anne sütü çok besleyici olduğundan bakteriler için mükemmel ortam oluşturuyor.

Eczaneden "serum fizyolojik" alıp bu sorunu halledebilirsin. O hem burun hem göz için damla.

bence sadece temiz çayla ıslatılmış pamuk la temizleyip masaj yapın ben kaç dr a götürdüm hep damla verdiler hiç bir işe yaramadı yaşına gelince gerçekten birden bire iyileşti hiç olmamış gibi oldu korkmayın benim oğlum ağlar gibi hep yaş akıyordu sabah ben temizleyene kadar gözünü açamıyordu gereksiz ilaç kullanmayın gözyaşı kanalı tıkalıysa hiç bir ilaç fayda vermez sadece bebeğe eziyet oluyor ben çok pişmanım

evet anne sutunu bende duymustum ama denemedım benım bebegımde 4 aylık ılk ayında basladı cabaklanma ıkı gozundede vardı bır gozu ıyılsetı dıgerınde hala var ılacı bırakınca devam edıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…