Lekeler, Çiller Görünüm için sağlıklı bir ten.

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.572
87.438
40
Sorunum cildimle alakalı..Yoğun olarak kıl problemi olan biriyim ama bu durumu kendi çözümlerimle aşabiliyorum, haftada bir ağda+epilasyon ..15 günü geçirmemeye bakıyorum geçirdiğim takdirde kabus başlıyor benim için! saatler süren bir kıl tüy operasyonundan çıldırarak ve hatta ağlayarak bitime vardığım günleri biliyorum.

cildimde nasıl bir problem var bilmiyorum ama fazla yumuşak..Sıkılaşmak için sporun dahi yetersiz kalacağı fikri uyanıyor ..3 aylık bfit deneyimime binaen yapıyorum bu yorumu.

ve baştan ayaga geniş gözenekleri olan bir cilde sahip oluşum aynalara küsmeme vesile ..Kızlar nasıl başediyorsunuz böyle bir durumla bana yardım edin ? Bakımlı olmak için elimden geleni yapan bir bayanım zira olmuyor olmuyor olmuyor ! Usandım sanırım bu durumdan..

Bacaklarda ve kalçalarda dahi gözle görülebilecek kadar gözenekleri olan ve içleri siyah gibi duran bu şeylerle baş edemiyorum ben !

Kilo kaybımdan ötürü yüzümün derisi yumuşaklığın sınırlarını zorlamakda..ve tabiki burun üzeri olan gözeneklerim iyice beni yormakta !

Kadınlığımı eleştirip duruyorum sürekli ne biçim bir yaratıksın dediğim dahi oluyor aynalarda kendime :KK9: Ama bu psikolojik bir sorun değil gerekli özeni gösterip karşılığını alamamanın fevriliği..

Bana muhteşem bir cilt için bütün olasıkları sıralayın bıkmadan usanmadan ..Haydi pamuk eler klavyeye hanımlar :KK14:

bazılarımız genleri hücreleri bakımından şanslıdır... bazılarımızda şanssız. bazen ne yaparsak olmaz üzerinde durmayın.

cildiye uzmanına gittiniz mi?

buhar banyosu peeling tanik ve su bazlı nemlendirici kullanıyorum. cildi de adet döneminden kalan sivilcelerin izleri var şimdilik tek şikayetim bu.

Bana muhtemelen hormon testi yaptır diyenler olacak diye düşündüm şuan ve hemen konunun ardına peşin peşin yazayım istedim, yaptırdım ve sorun yok :)) Normalmişim ! Tabi bu tıp diline göre bana verilen sonuç ama ben ise hala problemli olduğumda diretmekteyim..3 sefer yaptırdım ve normal oluşuma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
:KK51:

Dünya kadar para döküp kremleri kendime sıvamak işi bana hiç inandırıcı gelmiyor, derdime derman yok gibi :) Ya da varda ben mi bilmiyorum ? Şu alternatip tıppa giren maskelerin karışımlarını kullanıpta muhteşem derecede sonuç alanlar var mı aceeeep aramızda :KK34:

Anlaşılan cildiniz yağlı.Dolayısıyla da gözenekler genişlemeye müsait,ve içine de kolaylıkla kirler dolar siyah noktalar oluşturur.
Benzer durumu ben de yaşadım. Öncelikle yüz bölgenizde ağda yaptıktan sonra gözenekler açılıyor,zamanla genişleme oluşuyor. Epilasyondan sonra ne sürüyorsunuz?

Ben tüylerden epilasyonla kurtuldum,ama ortalam 2 yılınızı buna vermeniz gerekiyor,kolay bitmiyor.Yüz bölgesi için özellikle önemli bu. Siz yüzünüze ağda uyguladıkça biraz daha genişleteceksiniz gözenekleri.Buna çözümün ardından iyi bir dermatologda veya cilt uzmanında gözenek sıkılaştırma tedavisi görebilirsiniz,bazen lazerle bazen çeşitli peeling yöntemleriyle bunu yapıyorlar.

Vücudunuz için bol bol kese yapın vücut peelingi ve sıkılaştırıcıları kullanın(vücut gözenekleri için).Mümkünse 15 günde bir hamam/sauna yaptırın.Genel sıkılaşma için ise yiyip içtiklerinize dikkat ederek spor yapın,ama uzman birinin denetimi altında.Çünkü teknikler farklı.Özellikle de pilatesin bu işe yaradığını duydum.

yüz bölgesi çok hassas olduğu için kıllarlada uğraştığın için gözeneklerde genşleme oluyor. ama epilasyonla ağdayı aynı anda nasıl yapıyosun anlamadım ben açıkçası. birini yapsan öbürünü yapamazsın. yüzünün yumuşaklığını ben ağdaya bağladım bide zayıfsan ciltte zamanla sarkmalar oluşur ki ağdanın cildi sarkıttığını biliyoruz bence vazgeç. epilasyon yada iğneli denemeni tavsiye ederim. gerçekten fayda görenler var.
benimde yüzümde kıllanma var ve senelerdir uğraşıyorum. cildim artk en ufak uygulamada tepki vermeye başladı ama yapıcak bişey yok. uğraşıcaz başka çaresi yok gibi geliyo bana artık. bende senin gibi ümitsiz vakayım yani :KK9:

bence hemen bir hekime görün çünkü haftada bir epilasyon bana fazla geldi açıkcası .önce cildiyeye git o seni yönlendirir zaten .sonra iyi bir nemllendirici al cildine sürekli temiz tut .cilt tipine göre maske yap ,bol su iç bide bence cildini beslemiyorsun ,sebze ağırlıklı beslen tüy sorunun için lazere gidebilirsin okadar büytücek sorun değil bunlar hepsi çözülebilcek sorunlar neden bu kadar taktın anlamadım .

Belle canım hekime gittiğimi üstte belirttim zaten bir sorunum olmadığını genetik olduğuna dair bir bilgiyle ayrıldım odasından..3 defa tekrarladım bu durumu üçüde aynı sonuç

Nemlendirici kremler, peeling, banyo esnasında kese, yüz maskeleri hatta ve hatta her sabah yüzümü sodayla yıkamama ragmen istediğim verimi alamamakdan şikayetçiyim ve sence bu sorunu takmamak gibi bir lüksüm olabilir mi ? önerdiğin lazer epilasyon durumu için güzelik merkezlerindeki sunulan paketlere asla ama asla itimadım yok ve bunun için uzman bir hekime gitsem epeyi tuzlu bir fiyat çıkıyor ortaya ve seans ücretleri dudağımı uçuklatacak şekilde ...bana en az 5000 lira gibi paradan bahsediliyor şikayetçi oldugum bölgelerim için !! söyler misin nasıl takıntı haline gelmesin bu mesele :)

Mousse senin soruna da şöyle cevap vereyim ağda ile aldığım yerlerin üzerinden daha sonra epilasyon aletiyle geçiyorum malum kalan artık tüylerin temizlenmesi şart.

Rohy aksine inanır mısın kuru bir cilde sahibim öyle ki pul pul dökülüyor kremsiz halimi düşünemiyorum

Ben de bu konudan muzaribim
buğday tenliyim ama heryerimde tüyler var yüzümde
güz çevrem mosmor
yüzüm aynı renk değil heryeri farklı bi ton
dr a gittim yapısı böyle dedi başından savdı
sivilceler..ah..şu an mercimek kadar hattadaha şiş 4-5 sivilcem var acayip kaşınıp acıyor

Korkmakalbim kardeşimin cildinde renk tonu problemi vardı bu renk tonu için kozmetikçilerde satılan düzenlenleyicilerle çözümü buldu...avonun vardı kullanabilirsin.

Korkmakalbim kardeşimin cildinde renk tonu problemi vardı bu renk tonu için kozmetikçilerde satılan düzenlenleyicilerle çözümü buldu...avonun vardı kullanabilirsin.

ciddi misin?:KK52:

heyecan yaptım şimdi
:KK51:

ben dr a sordum pigmentlerden falan bahsettim anlamadı nedense bişiy yapmadı

hangi ürün olduğunu pm atar mısın bana cnm

Belle canım hekime gittiğimi üstte belirttim zaten bir sorunum olmadığını genetik olduğuna dair bir bilgiyle ayrıldım odasından..3 defa tekrarladım bu durumu üçüde aynı sonuç

Nemlendirici kremler, peeling, banyo esnasında kese, yüz maskeleri hatta ve hatta her sabah yüzümü sodayla yıkamama ragmen istediğim verimi alamamakdan şikayetçiyim ve sence bu sorunu takmamak gibi bir lüksüm olabilir mi ? önerdiğin lazer epilasyon durumu için güzelik merkezlerindeki sunulan paketlere asla ama asla itimadım yok ve bunun için uzman bir hekime gitsem epeyi tuzlu bir fiyat çıkıyor ortaya ve seans ücretleri dudağımı uçuklatacak şekilde ...bana en az 5000 lira gibi paradan bahsediliyor şikayetçi oldugum bölgelerim için !! söyler misin nasıl takıntı haline gelmesin bu mesele :)

Mousse senin soruna da şöyle cevap vereyim ağda ile aldığım yerlerin üzerinden daha sonra epilasyon aletiyle geçiyorum malum kalan artık tüylerin temizlenmesi şart.

Rohy aksine inanır mısın kuru bir cilde sahibim öyle ki pul pul dökülüyor kremsiz halimi düşünemiyorum

hmm epilasyon deyince ben lazer anladım canım pardon.. ben 3 sene lazer epilasyon yaptırdım geçmedi üstüne çektiğim acı cabası her seansta ağlayarak çıkıyodum en sonunda tak etti bıraktım arkasından sir yaptırdım 1 kere yüzün sarkar dediler korktum bıraktım ondan sonra iple kendim almaya başladım yüzüm sivilce tarlası oldu resmen yağ bezeleri kıl kökünün hemen yanındaymış bu yüzden olmuş onuda sonradan öğrendim. baktım iple baş edemiyorum epilasyon aletiyle almmaya başladım oda kıl dönmesi yaptı kendimden nefret etmiştim resmen. sonra internette ütüleme lazer diye bir uygulama duydum acısız olması ve kanser riski olmaması beni cezbetti bu hafta sonu 5. seansa gidicem. geçtimi diye sorarsan bana göre hayır etrafımdaki insanlara göre evet. ama ben kabul ettim bunlar bitmicek. en azından ütüleme lazer beni 2 ay rahat idare ediyo. yüzünü jiletle almak çok kötü hissettiriyo ama onada alışıyosun zamanla :KK9:
gördüğün üzere denemediğim yöntem kalmadı iğneli hariç :KK31:
onuda şimdi lazerde kılları biraz seyreltip öyle başlamayı düşünüyorum yoksa 3 günde anca iğneli yaparlar beni bende maddi açıdan çökerim :KK52:
seni en iyi anlayanlardan biri benim sanırım Allah yardımcımız olsun ne diyim. şu sıra yüzümdeki sivilce ve izlerden kurtulmaya çalışıyorum bakalım ne olucam :KK53:

nasıl yani? yüzünüzdeki tüyleri epilasyon aletiyle mi alıyorsunuz? :KK53:

eğer böyle birşey yapıyorsanız yüzünüzün mahvolur zaten. yüze lazer ve ağda bile önerilmiyor. ağda yüzdeki cilt yapısını bozar ve cilt erken bozulup yaşlanır, lazer ise yüzdeki ince tüyleri artırır kalınlaştırır. epilasyon aleti ise vücuttaki tüyleri bile çoğu kişide batık veya kıl dönmesi haline dönüştürürken ...bunu yüzde kullanmak...

Son düzenleme:
hmm epilasyon deyince ben lazer anladım canım pardon.. ben 3 sene lazer epilasyon yaptırdım geçmedi üstüne çektiğim acı cabası her seansta ağlayarak çıkıyodum en sonunda tak etti bıraktım arkasından sir yaptırdım 1 kere yüzün sarkar dediler korktum bıraktım ondan sonra iple kendim almaya başladım yüzüm sivilce tarlası oldu resmen yağ bezeleri kıl kökünün hemen yanındaymış bu yüzden olmuş onuda sonradan öğrendim. baktım iple baş edemiyorum epilasyon aletiyle almmaya başladım oda kıl dönmesi yaptı kendimden nefret etmiştim resmen. sonra internette ütüleme lazer diye bir uygulama duydum acısız olması ve kanser riski olmaması beni cezbetti bu hafta sonu 5. seansa gidicem. geçtimi diye sorarsan bana göre hayır etrafımdaki insanlara göre evet. ama ben kabul ettim bunlar bitmicek. en azından ütüleme lazer beni 2 ay rahat idare ediyo. yüzünü jiletle almak çok kötü hissettiriyo ama onada alışıyosun zamanla :KK9:
gördüğün üzere denemediğim yöntem kalmadı iğneli hariç :KK31:
onuda şimdi lazerde kılları biraz seyreltip öyle başlamayı düşünüyorum yoksa 3 günde anca iğneli yaparlar beni bende maddi açıdan çökerim :KK52:
seni en iyi anlayanlardan biri benim sanırım Allah yardımcımız olsun ne diyim. şu sıra yüzümdeki sivilce ve izlerden kurtulmaya çalışıyorum bakalım ne olucam :KK53:

en sağlam ve kalıcı yöntem hariç tüm yöntemleri denemişsiniz sanırım.

iğneli kesin ve tüylerden kalıcı kurtulmanın tek yöntemidir. iyi bilen bir kişi ile biraz zahmetli, acılı ve maddi olarak ağır gelecek olsa da uzun vadede işe yarayacak bir yöntemdir.

bence lazeri bırakın ve en yakın zamanda iğneliye başlayın. yüzünüzü daha fazla ışınlara ve bu yöntemlere maruz bırakmayın.

cildiniz kuruysa buğday yağını sürüp masaj yapın ve bir saat bekletin

ardından zeytinyağlı sabunla liflenin ve Türk kahvesi-limon karışımından peeling yapın

her gün bu peelingi yapın ama

maya-süt karışımından problemli bölgeye maske yapın bu gözenekleri sıkılaştırır

yumurta akında doğal plesenta var yine bunu da sürün cildinize

tüy problemi içinde dolunayda ağda yapıp çiş sürün. ben bi ara denemiştm tüylerim baya azaldı:KK1:

cildiniz kuruysa buğday yağını sürüp masaj yapın ve bir saat bekletin

ardından zeytinyağlı sabunla liflenin ve Türk kahvesi-limon karışımından peeling yapın

her gün bu peelingi yapın ama

maya-süt karışımından problemli bölgeye maske yapın bu gözenekleri sıkılaştırır

yumurta akında doğal plesenta var yine bunu da sürün cildinize

tüy problemi içinde dolunayda ağda yapıp çiş sürün. ben bi ara denemiştm tüylerim baya azaldı:KK1:

kendi çişinimi sürdün canım :KK1: dolunayı nasıl takip edicez :KK31:

nasıl yani? yüzünüzdeki tüyleri epilasyon aletiyle mi alıyorsunuz? :KK53:

eğer böyle birşey yapıyorsanız yüzünüzün mahvolur zaten. yüze lazer ve ağda bile önerilmiyor. ağda yüzdeki cilt yapısını bozar ve cilt erken bozulup yaşlanır, lazer ise yüzdeki ince tüyleri artırır kalınlaştırır. epilasyon aleti ise vücuttaki tüyleri bile çoğu kişide batık veya kıl dönmesi haline dönüştürürken ...bunu yüzde kullanmak...

Güldürdün beni :) hayır canım yüzümü hiç almadım ben almayı da düşünmüyorum yüzümde öyle aman aman kılar çıkmıyor benim o dediğim bacaklarım, bikini bölgem ve koltuk altlarım için geçeliydi :)

X