gorumcemin düğününe gitmeli miyim

Siz nişanlınızın yanında olmalısınız bence..Nişanlınız da yarın öbürgün sizi yalnız bıraktığıdna çok haklı olacak. Nasıl hissedersiniz öyle düşünün.

Gidin ve nişanlınızın yanında olun. . Onun için değil nişanlınız için süslenin püslenin öyle gidin

Meydanı bos bırakma :) ben olsam sıkır sıkır suslenır puslenır gıderdım :) ayrıca takı vs takma derım

Kizlar Herkese merhaba.Önceki konumda nisanlimin ailesinden ve gorumcemden bahsetmistim.Üstüne ailemden biri evlerine gitti.Nisandan beri ilk kez oluyor boyle bir ziyaret kv ve gorumcem acmislar agizlarini giden kisi neye ugradigini sasirmis.eve döndüğünde gorumcemin cok kiskanc ve simarik olduğunu söyledi. Ben uzun zamandir evlerine gitmiyorum.Gorumcemin abisine bile saygisi yok ki bana olsun.Arkamdan surekli beni cekistirip duruyormus nisanlima.Nisanlimin ailesi bana hicbir taki takmadi, gorumcemin nisaninda gözüme soka soka damada ve kizlarina takilarini taktilar.Bana gelince paralari yokmus.Böyle yapmaları cok agirima gitti.Nisan subattaydi o zamandan beri gorusmuyoruz gorumcemle.Nisanlimin da kardesiyle arasi yok.Ama gorumcem cok huysuz oldugu icin kendini soğutuyor. Hicbir sekilde ben doldurmuyorum nisanlimi.Kardeslerin arasina girmek istemem.Nisanlim kardeşinin düğününe mecburen gidecegini, hic istemedigini ve israrla birlikte gitmemizi istiyor. Ben de orada bulunmak istemiyorum.Ne yapmaliyim sizce
Bu kadar olaydan sonra eşin hala gitmek istiyo ya pes. Kardeş zor gününde yanında olandır. Lay lay lom konuşuyosa gıcık gıcık davranıyosa eşin düğüne asla gitmemeli. Benim eşimin kardeşide benim arkamdan beni çekiştirmiş eşimde kardeşinin düğününe gitmedi. Allah bizleri gerçekleri gördüğü halde hala ailesini savunan erkeklerden korusun

bazı yorumlarına katılıyorum düğüne nişanlınla gidin sülen püslen.. görümcenin yaninda kuaförde kıçında bile hiç de olma derim. takı da takma senin düğünde takacaklarmi bakim?? eger ki eşin gitmek istemiyorsa zorlanmana hiç gerek yok bence .

Nişanlınızın koluna girin salına salına da gidin. Üstelik hiçte özenmeyin normal günlük bir elbisenizi giyin, Saçınıza da bir föne yeterli olur bence :) hem gelecek lafları önlersiniz hem de nişanlınızı tek bırakmamış olursunuz.
Evet aynen dediginiz gibi gidecegim düğüne, gorumcemi kendi dugunumde hic gormek istemiyorum ama ne yapayim, mecbur katlanacagim yapmacik hareketlerine sahte gulumsemesine.ama cok sevimsiz:110:
gitmelisin. ve pistten hiç inmemelisin. nişanlınla beraber atın göbecikleri :) bırak o sorun yapsın :d
Yok canim ya ben dansetmem kendi dugunumde belki, hic yapmmadigim birsey bugune kadar.:KK12:

Canimm lutfen nisanlinin elinden tut ve git o dugune
Nisanlini, kvni gormezden gel, sanki komsu dugunune gitmis gibi dans et, oyna, eglen nisanlinla
hic onlarla muhattap olma, inadina cok guzel ol ve git lutfen

Gidecegim canim ama dans edemem.

Benim de görümcemle aram açık, yakında düğünü var.. Ben tabii ki gidicem çatır çatır gönek atıp evime gelicem o yokmuş gibi davranacağım, keyfime bakacağım.. Gitmezsen seni kınarlar, o yüzden en iyi yöntem bu, şahsen. :KK49:
evet bence de en iyi yöntem bu.gidelim ve onlara kendimizi gösterelim canim.:KK50:

Ben bu akrabalar arasındaki kıskançlık krizini hiç anlamıyorum benimde çevremde beni çekmeyen insanlar var neden böyle bencil ve hayatı çekilmez hale getirip bize zehir ediyorlar aslında şeytan bazen diyor çirkefleş elinden geleni ardına koyma sonra diyor basit insanlarla uğraşma bende etrafımda böyle insanları temizleye temizleye kimse kalmadı ama olsun onlarla olup hayatım zehir olacağına kimsenin olmaması daha iyi
Evet bu tarz insanlari ben de hic anlamiyorum ve yaygin bir hastalikmiscasina cogaliyorlar gun gectikce.evet en iyisi hayatindan uzak tutmak haklisin canim.
Madem nisanlin ona karsi senin yaninda olmuş sen de onun yaninda ol ve dugune git. Ama el gibi git el gibi gel hicbirseye karisma bence.
Karismayacagim gelen misafirlerle ilgilenmeyecegim iyilik yaptikca hep kötülük buluyorum cunku.
Bir sürü insanın olduğu bir davette,nişanlı kızdan dahi çok iddialıysan ve diğerleri daha sadeyse,demek ki senin giyim seçiminde bir abartı var derim ben.Sen dikkat çekici giyinmeyi seversin,başka insan daha sade.Hayata bu şekilde bakma.Mütevazi olmayı bil.Bir insanın suratının düşüp düşmemesi sadece senle alakalı bir durum olmayabilir.Kimin ne yaşadığını neye kızdığını bilemeyiz."görümcemden daha güzel olmuştum" sana göre öyle.Veya diyelim ki öyle.Çok mu önem arz ediyor.İstersen dünya güzeli ol,nişanında,dikkat çeken,ilgi odağı olan tek insan nişanlanan kızdır.Millet onun için ordadır.
Sade bir kiyafet giydim, sacim ve makyajim sadeydi makyajimi sirf bu yuzden kendim yaptim, gelen yorumlara dayanarak buni söyledim. Benim onun önüne gecmek gibi bir derdim olmadi hicbir zaman yaris icersine girmedim.cok guzel olmak istedim. evet nisanlim gozlerini bendedn alamasin diye oyle de oldu zaten.Millet onun icin oradaydi evet ve ben bana hicbirsey yapmayan kv damadina saat kizina taki nisanlimin eline tutusturduklari takiyi takarlerken son derece sakindim.Herkes yaptigini bulacak cunku.beni hic tanimiyorsunuz yaptiginiz elestiriye hic anlam veremedim dogrusu.Ama bu da bir bakis acisi, yorum icin teşekkürler.
Siz nişanlınızın yanında olmalısınız bence..Nişanlınız da yarın öbürgün sizi yalnız bıraktığıdna çok haklı olacak. Nasıl hissedersiniz öyle düşünün.
Evet yaninda olacagim.
Gidin ve nişanlınızın yanında olun. . Onun için değil nişanlınız için süslenin püslenin öyle gidin
Evet yine sade bir sekilde gorumcem gibi abartiya kacmadan gidecegim ve sadece nisanlimin yaninda olacagim.
Meydanı bos bırakma :) ben olsam sıkır sıkır suslenır puslenır gıderdım :) ayrıca takı vs takma derım
Taki takmayacagim tabii ki.
Bu kadar olaydan sonra eşin hala gitmek istiyo ya pes. Kardeş zor gününde yanında olandır. Lay lay lom konuşuyosa gıcık gıcık davranıyosa eşin düğüne asla gitmemeli. Benim eşimin kardeşide benim arkamdan beni çekiştirmiş eşimde kardeşinin düğününe gitmedi. Allah bizleri gerçekleri gördüğü halde hala ailesini savunan erkeklerden korusun
O da kardesine karsi son vazifesini yapacak, evlendikten sonra hicbir sekilde gorusmeyecegiz bunu nisanlim da istiyor.
bazı yorumlarına katılıyorum düğüne nişanlınla gidin sülen püslen.. görümcenin yaninda kuaförde kıçında bile hiç de olma derim. takı da takma senin düğünde takacaklarmi bakim?? eger ki eşin gitmek istemiyorsa zorlanmana hiç gerek yok bence .
onunla ayni kuaföre gitmem biz nisanlimla yine arkadan geliriz.düğüne nisanda oldugu gibi canim:KK51:

ailelerin arasinda bi gorusmezlik var mi? davetli mi ailen?
Merhaba, ben efsuni06 efsuni06 nın ablasıyım. Bizim annemiz vefat etti babamızında bazı sağlık problemleri var. Bu yüzden aile olarak elimizden geldiğince kardeşime destek olmaya çalışsakta yeteri kadar yanında olamıyoruz. Nişanlısının ailesi de özellikle kv kardeşimi ezmeye çalııyor. Ayıp. Geçen ay ilk defa evlerine gittim. Beni bulmuşken içlerini döktüler. Şimdi ben kardeşimi koruyucu tavır sergilemeye çalışıyorum ancak öyle bir noktaya geliyorki ben bir noktadan sonra bazı şeyleri yutmazsam bu ilişki biter. Kardesim 8seneden fazladır bekliyor zaten. Seviyor bizde evleneceği kişiyi beğeniyoruz karakter olarak ancak ailesi böyle işte. Bunlarla nasıl ömür geçer bilmem ama işte insan sevince katlanıyor işte

Bu kadar sorunlu olduğunuz aileyle evleneceksiniz farkında mısınız ? Eşiniz kardeşine karşı nasıl böyle aklım almadı .
Hadi şimdi böyle diyor , evlendikten sonra da aynı olacağına emin misiniz ?

Bu kadar sorunlu olduğunuz aileyle evleneceksiniz farkında mısınız ? Eşiniz kardeşine karşı nasıl böyle aklım almadı .
Hadi şimdi böyle diyor , evlendikten sonra da aynı olacağına emin misiniz ?
Kizkardesini tanisaydiniz, bugüne kadar iyi dayanmış derdiniz.evet eminim, zaten cok uzun süreceğini düşünmüyorum onun evliliğinin.Aile cok sorunlu evet ama nisanlimi seviyorum.Allah herkese hayirlisini versin.Benim sinavim da bu sekide sanirim.

Kizkardesini tanisaydiniz, bugüne kadar iyi dayanmış derdiniz.evet eminim, zaten cok uzun süreceğini düşünmüyorum onun evliliğinin.Aile cok sorunlu evet ama nisanlimi seviyorum.Allah herkese hayirlisini versin.Benim sinavim da bu sekide sanirim.

Herkes sevgiyle yola çıkıyor efsuni. Bu bir kriter olmalı sadece. Aileyle evleneceksiniz bunu unutmayın. Eğer bu şekilde sorunlar yaşıyorsanız evlenince de yaşamanız kaçınılmaz.
Bu bir imtihan değil tercih. Dikkatli seçim yapın derim. Hayat çok kısa ve " bu da benim imtihanım" diyerek ateşe atılmayacak kadar kıymetli.
Kızkardeşe de Allah akıl fikir versin ve mutlu olsun inşaallah. O mutlu olursa ve evliliği guzel giderse değişebilir.

Merhaba, ben efsuni06 efsuni06 nın ablasıyım. Bizim annemiz vefat etti babamızında bazı sağlık problemleri var. Bu yüzden aile olarak elimizden geldiğince kardeşime destek olmaya çalışsakta yeteri kadar yanında olamıyoruz. Nişanlısının ailesi de özellikle kv kardeşimi ezmeye çalııyor. Ayıp. Geçen ay ilk defa evlerine gittim. Beni bulmuşken içlerini döktüler. Şimdi ben kardeşimi koruyucu tavır sergilemeye çalışıyorum ancak öyle bir noktaya geliyorki ben bir noktadan sonra bazı şeyleri yutmazsam bu ilişki biter. Kardesim 8seneden fazladır bekliyor zaten. Seviyor bizde evleneceği kişiyi beğeniyoruz karakter olarak ancak ailesi böyle işte. Bunlarla nasıl ömür geçer bilmem ama işte insan sevince katlanıyor işte
son yazdigin cumle sadece filmlerdr oluyor.. evet, insan sevince fedakarlik yapiyor ama evlilik katlanmak mi? bi kere evlilikte yalnizca iki insan degil, aileler evleniyor.. simdiden bunca problem varsa, bu insanlarla nasil gececek bi omur? insanlar hic dglse nişan doneminde biraz şirin gorunmeye calisir, bunlar simdiden kendilerini gostermisler.. evlendikten sonra degismeyecek; daha bi yapacaklar yapacaklarini.. nisanlisinin da en nihayetinde ailesi, silemez atamaz.. ve armut dibine duser genelde, o nedenle bu is bana sicak gelmedi..

Herkes sevgiyle yola çıkıyor efsuni. Bu bir kriter olmalı sadece. Aileyle evleneceksiniz bunu unutmayın. Eğer bu şekilde sorunlar yaşıyorsanız evlenince de yaşamanız kaçınılmaz.
Bu bir imtihan değil tercih. Dikkatli seçim yapın derim. Hayat çok kısa ve " bu da benim imtihanım" diyerek ateşe atılmayacak kadar kıymetli.
Kızkardeşe de Allah akıl fikir versin ve mutlu olsun inşaallah. O mutlu olursa ve evliliği guzel giderse değişebilir.
eski gorumcemin evliligi cok iyiydi 1Sen'cim.. ama kadin kardeslerinin mutlu olmamasi icin elinden geleni yapiyordu.. insanlar degismiyor, ben buna inaniyorum..
bir de konu sahibi, her sey ayan beyan ortadayken, ve nisanlilik bi tanima sureciyken, arti herkes kendini gostermisken bile bile atese yuruyor, katlanirim diyor (sanki evlilik katlanmak demek), bir de fedakar kadin rolunde 'bu da benim imtihanim' diyor.. Allah bize gosteriyor gercekleri, biz yanlista israr ediyoruz..

son yazdigin cumle sadece filmlerdr oluyor.. evet, insan sevince fedakarlik yapiyor ama evlilik katlanmak mi? bi kere evlilikte yalnizca iki insan degil, aileler evleniyor.. simdiden bunca problem varsa, bu insanlarla nasil gececek bi omur? insanlar hic dglse nişan doneminde biraz şirin gorunmeye calisir, bunlar simdiden kendilerini gostermisler.. evlendikten sonra degismeyecek; daha bi yapacaklar yapacaklarini.. nisanlisinin da en nihayetinde ailesi, silemez atamaz.. ve armut dibine duser genelde, o nedenle bu is bana sicak gelmedi..
akıl vermek kolay olu

oyle mi? ne icin acmistiniz bu konuyu pardon? isinize gelmeyen yorumlari duyunca terslemek icin mi? gercekler bu, uzgunum..
not: akil vermek kolay degil, yaklasik 9 ay once bosandim.
Boşanmak üzücü inşallah bundan sonra mutlu olursunuz. Ben yorumunuzdan ne yapmamı beklediğşnizi anlayamadım. Bu evlilik fikri size sıcak gelmedi. Peki 8yıllık birliktelik kolay mı. Ben burada kardeşimin kararına saygı duymayı yeğledim yanlış yaptığımı da düşünmüyorum.

merhabalar,

öncelikle ne olursa olsun o ailesi silinmez, atılmaz diye düşünmüyorum..
ben kendi ailemde görmedim ama ne zaman nişanlandım, nişanlımın ailesini tanıdım
herkes kendi ailem gibi olmuyormuş gördüm...

mesela nişanlım amcasını, halasını görmüyor.. nişanımız da yoklardı, düğüne de çağırmayacaklar..
bu benim mantığımda çok saçma.. değil amcam , amcamın torunu çocuğu komşusu dünürü her türlü görüşüp biliriz.. ama nişanlımın halasına dair bir sevgisi yok.. amcasının çocuklarını görmeyeli seneler geçirmiş... halasının çocuklarıyla düşman olmuş durumdalar, ne tehditler ne tehditler !

eee şimdi bu adam tutup ileride çocuğuna halanızı seveceksiniz diyebilir mi ? kendi halasını görmemiş sevmemiş ki... nişanlım annesi ile halasını sevgi dolu görmemiş ki, benden tutup ablalarıyla mükemmel olmamı beklesin...

ve beklemiyor da... her fırsatta ablamlarla görüşmek zorunda değilsin, onların saçmalıklarının farkındayım, nefret ediyorum , insan değiller vs bir sürü söylenir..

ben buna çok şaşırsam da nişanlıma göre çok normal, doğal, hayatın içinden bir olay..
gördüğü bu çünkü, kardeş silinebilir.. kardeşin bir önemi yok ...

neyse demem o ki, bazı düşüncelerin aksini düşünüyorum.. abla silinmez abi silinmez diye bir şey yok..
ben kendi ailemde görmedim ve görmemiş olmaya devam etseydim muhtemelen bende öyle söylerdim.. aaaa aile silinmez, aaa aile başkadır derdim ama artık gördükçe şaşırmıyorum..
inanıyorum silen çok da rahat siler..

bizler kendimize eş seçme şansına sahibiz ancak görümce elti kayın valide kayın peder seçme şansımız olmuyor..
haliyle bizi de sadece kendi seçimlerimiz ilgilendirir diye düşünüyorum.. gerisi dış kapının dış mandalı, hiç bir öneme sahip değiller..

bir insanı önemsememek ciddiye almamak ucuz oyunlarına gelmemek lazım..
evet o düğüne gidin, ondan ne kadar nefret ederseniz edin ama o düğüne gidin..

yorumlarınızdan birinde, kendi düğününü unutur benimle kıskançlık için uğraşır demişsiniz, bırakın uğraşsın..
kendi salaklığı !
hangi aklı başında insan kendi düğününü kendine rezil eder? edecekse etsin o onun sorunu.. onun saçmalıklarından birisi olur.

gidin size yakışan nasıl bir duruş sergilemekse aynen o duruşu sergileyin, nişanlınızı asla yalnız bırakmayın..

başka bı durum olsa gıtme derdım ama böyle bır durumda gıtmezsen nişanlını cezalandırmıs onu orada yanlız bırakmış olursun bence gıtmelısın kalkıp oynama ama gıtmen gerekır

Boşanmak üzücü inşallah bundan sonra mutlu olursunuz. Ben yorumunuzdan ne yapmamı beklediğşnizi anlayamadım. Bu evlilik fikri size sıcak gelmedi. Peki 8yıllık birliktelik kolay mı. Ben burada kardeşimin kararına saygı duymayı yeğledim yanlış yaptığımı da düşünmüyorum.
benim yorumum kardesine yonelikti.. mdem danisyor bu ile hakkinda, benim ncizane gorusum budur, uygular veya uygulamaz, kendi hayati.. 8 yil filan onemli degil.. onemli olan evlendignde mutlu olabilmek.. nisanlilik da tanima surecidir.. goze batan seyler varsa acele edilmemeli, dusunulmeli.. inşaAllah hayirlisi olur..

X