Görümcemin davranışları

Thi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
12
14
30
Òncelikle merhaba yeniyim ben;
Simdi sizden fikir almak icin yazıyorumm..
Benim 2 tane görümcem var esmeyip gürleyen biciminden(yani her seyi yaparim ederim deyip icraat olmayanindan.) Özellikle büyuk olan 4 senelik evliyim her bayramda yaz temizliginde ne zaman büyük temizlik yapsam bikac gün önceden bende gelcem yardima der ama ogün muhakkak ya isi olur yada hasta olur gelmez bilerekmi böyle oluyor yoksa gelmek istemediginden mi anlam veremiyorum hani ben zorla bana yardima gel demiyorum hem söyleyip hemde surekli bahaneyle gelmemesi dikkatimi cekti hayır bende ona güvenip işerimi ona göre yapıyorum gelmiyceksen heveslendirme dimi ama..

Herkes kendi isini yapsin. O sana gelirse senin de ona gitmen gerekecek. Sonra kisir dongu. 3+1 kendi evini temizleyecekken 2 tane 3+1 ev temizlemen gerekecek. İs paylasimi zaten adil olmaz genelde. Dert etmeyin bence dertsiz basiniza dert aramayin

Ya bu insanlar neden birbirinin evini temizlemeye gidiyorlar? Şu büyük temizlikte nedir hem? Her hafta evimi süpürür, silerim.. Hamilelikten önce haftada üç kez yapıyordum bunu.. Ayda bir kere de mutfak dolabı, gardırop, avizeler dahil silerim.. Ki haftalık toz almada, mutlaka mutfak ve gardıropun raflarını eşyaları indirmeden silerim.. Hamileyim daha 2 hafta önce tüm evi tek başıma elden geçirdim yine de kimseyi beklemedim gelsin yapsın diye.. Ki bana da gelir yaparız diyenler oldu.. Ne alaka benşm evimi temizlesinler ki yani..

Ay zaten gelmesin ne alaka, herkes kendi pisliğini temizler. Siz yetemiyorsanız kocişiniz yardım edecek kardeşi değil. Gelecek olsa bile kabul etmeyin.

Bayram önü insanların extra işleri çıkabiliyor gayet normal. Belki de incelik olsun diye söylüyordur siz de kabul edince geri adım atamıyordur. Mesele edilecek bir durum yok bence.

Bir hastalık yada zorunlu bir durum yoksa Görümce neden sizin evi temizlesin ki ?

Asla müsade etmem, kendi evimi kendim temizlerim, yapamıyorsam büyük temizliğe bir kadın tutarım.

Kendi ablama bile temizlik yaptırmam ki görümcem kalsın.

Belki sizden “teşekkürler düşünmen yeter, hiç gerek yok ben kendim yaparım” cümlesini bekliyordur ?

Gelmek zorunda değil beklenti içine girme.
Diğer yandan öyle davranması da çok Saçma .
Bir daha yaparsan gecen sene de gelmiştin zaten de

baskasinin yaptigi temizlikten ne anliyorsunuz? benim icin rahat etmez tekrar temizlerim sanirim. bu büyük temizlik ne ya? dolablari söküp vidalari tek tek yikiyonuz mu? gerekirse üc gün sürsün ama kendin yap

Kvalidenin evimi?
Senin evinmi?
Senin evine gelmesi ne alaka anlayamadm?
Herkes.kendi isini yapsin
Sen ona yardima gidiyomusn?

Bir hastalık olur güç durum olur "benden talep ederse" tamam yardım ederim de zor ya ben annemin temizliğine yardım etmeye gittim zorla holü silebildim seninde evin işin var kızım kendi işini yap dedi abimle temizlik yaptılar anneme yapmayacaksam kime yaparım ki...

Cevaplarınız icin teşekkürler sehir dısında oturuyordum ve riskli gebeligim vardı memlekete tasınacagımzda kadın tutalm dedim esime ama ablaları ne gerek var birimiz yeni evi temizleriz öbürümzde oraya gelir esyalarını toplarız dedi ama icraat göstermediler dogum yaptim ikizlerim 3 aylıktı bayram temizligi yapcaktım biz gelir 1 günde hallederiz dediler yine bahane buldular geliriz demeseler birini tutardım bende o yüzden sordum simdi 1 er yasındalar ikiside kolik hala geliriz dediler ama gelmiyeceklerini anladigim icin kadin tuttum bende sadece davranıs bicimini anlam varememistim ama bi arkadasimizin dedigi gibi galiba zerya271210 teşekkürler hic gerek yok ben kendim yaparım dememi bekliyorlar

Bu arada ben beklenti icine girmiyorum hani ben gelin yapın yada yapalım demiyorum onlar 1 hafta önceden başlıyorlar su gün gelelim bugün gelelim diye o gün olunca ya bahaneleri oluyor yada sabah 7 de arayıp bende uyuyo olup acmayınca tekrar dönunce temizlige gelcektim ama acmadın bende böyle yapmaya basladım diyorlar.. 12 de falan da degil 1 1bucuk saat sonra donuyorum malumm bebisler gece uyumadigi icin sabaha karsi uyuyorlar ve uyanmasinlar diye telin sesi kısik oluyor.. yoksa zaten gelelim dediginde bende istemem düsuk tehlikeme ragmen ev taşıdım kimse bana mısin demedi dogumuma 1 hafta kalada gorumcem tasındı bende onun bana davrandıgı gibi davranip yardima gitmedigim icin harp cıkmistı ve evet cocuklar olmadan önce her türlü islerinde yardimlarina kosardum.. bebeklerimin huysuzlugundan dolayı ben temizlik bile düsunmemistim detayli ama büyük görümcem durdurmadi hergün aradi temizlik yap başla söyle böyle diye ben perisan oldum orası ayrı

simdiye kadar benim gorumcelerim hiccc boyle bi talepte bulunmadi.bulunsalar da asla asla kabul etmem.hamileyken bile istemedim gelip yapmalarini.bi kere gelseler 10 defa minnetini ederler.kimseden zorda kalmadikca yardim istemedim.herkese gereginden fazla yardim ettim ama kimseden istemem.bence sizde bi daha soylerse gerek yok ben tek basima halledebilirim diyin.esinizin yaninda soyluyodur sirf iyi gorunmek icin

Buyuk ihtimalle kaynananin evi yoksa senin eve niye gelsin veya kendi evin olsa senin boyle beklentin olmasida sacma bence... Gorumcen ayarci ayarini verir sadece..

simdiye kadar benim gorumcelerim hiccc boyle bi talepte bulunmadi.bulunsalar da asla asla kabul etmem.hamileyken bile istemedim gelip yapmalarini.bi kere gelseler 10 defa minnetini ederler.kimseden zorda kalmadikca yardim istemedim.herkese gereginden fazla yardim ettim ama kimseden istemem.bence sizde bi daha soylerse gerek yok ben tek basima halledebilirim diyin.esinizin yaninda soyluyodur sirf iyi gorunmek icin

X