Görümcemin bebeği

oh ne ala ya. biz bilmiyomuyuz sanki har vurup harman savurmayı? cidden sizemi güvenmişler? hadi çocuk kazara oldu diyelim, ne münasebet başında kocası varken, eli ayağı tutuyoken kocanız yardım edicek. hayır kardeştir elbet atılmaz kenara ama herşeyi sizin üstlenmeniz çok saçma.ne bilim mesela doğum hediyesi arabasını alabilirsiniz yada durumunuz varsa karyolasını ne bilim bu tarz bişi alınırda yuh artık ya. aynı durumda ben olsam işten çıkarım en azından madem başka bi aileye bakma gücümüz var, ozaman çalışmama gerek yok diye. 200 lira kalıyormuş bu size bile yetmez ki başkasına yardım edesiniz. ay çok sinirlendim. çünkü bende düğün borçları için çalışıyorum aynı durumda olsam napardım bilemedim.

insanlar baskalarina güvenipte yasamayi ne iyi biliyorlar... bu kisilerin enayileri de calisan bayanlar oluyor. kiziyorum gercekten calis calis erkegin ailesini besle. oldu canim.

cocuk sahibi olmak senin de en dogal hakkin, esine söyle bezleri kendi cocugu icin stoklasin.

böyle kocalara calisan kadin yaranmiyor. bekar kalsaymis daha fazla kazanip kardesine baksaymis madem.

valla hiç oyle yememezlik gezmemezlik yapamam. zaten eşim ailesine yardım ediyor, ben yemeyim bizim kadar bile ihtiyacı olmayan ailesi yesin.
yardım illa ki edilir, aile sonucta ama once can sonra canan demişler!
Yapamıyorum hem zamanım hem enerjım kalmıyor

Aile bütçesini nasıl planlıyorsunuz? Paralar ortak birleştirilip borçlara mı yatırılıyor, yoksa herkes bazı sorumluluklar üstlenip onu mu ödüyor? Eşinizin kardeşi için arttırmaya çalıştığı para miktarı ne kadar ve bunu nereden kısarak arttırmayı planlıyormuş bunları söyledi mi size?

işten çıkacağınızı söyleyin. bakalım ne yapacak. size mi güvendiler çocuk yaparken. görümcenizde bi zahmet çalışsın yada kocası ek iş yapsın size ne???

Kp derım her ay 500 lira verıyormus evlendıgınden bugune kadar yanı 2 yıldır. Bunu saklıyorlardı gecen kaynım agzından kacırdıgında ogrendık. Düğünü tamamen biz yaptık karsılıgında cesıtlı bankalara 60 binlira kadar borclandık sımdı o borclardan 25 bin gibi bir rakam kaldı düğünde gelen tüm takıları bozdurup kredılere bolustırduk kısacası alyansım dısında altınım yok. Görümcem kv alt katında oturuyor tapu ortak oldugu için evi satamazlar ancak kentsel donusumle sattıklarında olur. Esımın 9 kardesı var 3 kardes calısıyor sadece onlarada kp bolusturuyor dogum masrafı, her ay kira, heray bebek bakım masrafı küçük kaynım dogum sponsoru olmus. Bize ve büyügunede kalan seçenekler bunlar seç begen al.
Görümcemin kp gecen yıl vefaat ettı kv ve 2 kaynı var biri evli biri bekar onlardan yardım istemezler

kusura bakmayın ama güldüm ben ... bu ne anacım böyle kızı gelin etmişler ama resmen iç güveysi almışlar damadı .... kimse kimseye güvenerek evlenmiyor ... damat şanslı maşallah kafasına bişey takmıyordur .... karısının kardeşleri var nasılsa bakıyor onlara... kirayı bile kafaya takmayacak ne güzel ...ikinciyi de arayı açmadan yapar bunlar bak gör canım ... işi bırak sende çalışma... kardeşine bakan adam karısınada bakmak zorunda , sıkıştığınız yerde kayınlar yardım eder...

Valla konu sahibi, ben olsam burnundan getirirdim eşimin. Gerekirse çek maaşını hiçbirşey yatırma, eşin kendi maaşıyla halletsin hepsini. Hayat müşterek derse de, müşterekse iki kişilik, abin abinin hanımı bebeği evlerinin kirası girmiyor buna. Eh madem yeni bebeğin masraflarını alacak gücümüz var, benim maaşımada ihtiyacın yok herhalde dersin. Erkeklerin burnu sürtmedikçe zora girmedikçe çare bulamıyorlar. Biz aman kocamız üzülmesin, maddi olarak kendini kötü hissetmesin diye destek olalım, herşeyin indirimlisine bakalım dışarıda çok para vereceğimize borçlar bitene kadar evde pişirip yiyelim, tv izleyim dedikçe masraf çıkıyor... Madem çocuk yapacaklardı önceden düşünüp birikim yapsalardı ya da ellerindekilerle yetinsinler.

Bu devirde insanlar çalışan gelin alalım da sömürelim derdindeler.

E kayınpederiniz yardım etsin koskoca baba yani o da edemiyorsa görümcenizin eşinin ailesi yardım etsin sizin zaten durumunuz orada desem ki durumunuz iyi o zaman kardeşi olarak etsin eşiniz

Her ay 500 tl verıyormus ayrıca hergun sıgarasını tavugunu alır goturur

KP nin yaptığı yanlış zaten durumu sende biliyorsun gonlunden koparsa yaparsın. Tamam haklısın da senin de kardeşin olabilirdi yinede ufak tefek şeyler al hem hayira girersin ama her ay alma alıştırma. KP inlede eşin yokken konuş anlat durumu biliyorsada bidaha öğrensin

kusura bakmayın ama güldüm ben ... bu ne anacım böyle kızı gelin etmişler ama resmen iç güveysi almışlar damadı .... kimse kimseye güvenerek evlenmiyor ... damat şanslı maşallah kafasına bişey takmıyordur .... karısının kardeşleri var nasılsa bakıyor onlara... kirayı bile kafaya takmayacak ne güzel ...ikinciyi de arayı açmadan yapar bunlar bak gör canım ... işi bırak sende çalışma... kardeşine bakan adam karısınada bakmak zorunda , sıkıştığınız yerde kayınlar yardım eder...
Ben işi bıraktım 1 ay iiş aradım diye benimle kavga edıp küüsüp ayrı yatan bır esım var

Damat beyin ailesi niye yardim etmiyormus?
Gorumcenizin babasi ne gune duruyor..
Size varana kadar yardim etmesi gereken baska kisiler var..
Gorumceniz kv sinin yanina tasinabilir madem oyle..

Kocaniz hala odunluk yapiyorsa cikin isten..
Sizin eve de kardesine de o baksin madem okadar parasi var..

Bir seferlik iki seferlik yardim edilir sevaptir eyvallah lafi bile yapilmaz..
Hatta oyle ki her sekilde odasini donatirim o bebegin minnak minnak esyalarla.
Ama aylar boyunca butun masrafi sizin ustlenmeniz o cocugun butun gelirini giderini sizin karsilamaniz uygun degil bana gore..

Hic olmadi gorumce is bulsun o calissin..
Onlar icin okul okumadiniz heralde.

Çokta acımasız yorumlar yapılmış. Size güvenerek mi yaptılar, yok nüfusunuza alın bari filan. Farkında değilsiniz sanırım dayısı bu insan doğacak bebeğin. Uzun süre o şartlara tabi olabilirler ama yaşları da geçiyor çocuk sahibi olmak istemiş olabilirler. Dayısı zaten birşeyler alacak neden beşşik zıbın bez almasın ki her ay almasına gerek yok ama yardımını yapar. Onlarda bir düzene girerler hem annesi de yapacaktır elbet hiç yapmayacak değil. O zaman anneyle aynı evde otursunlar diyen olmuş ev ev üstüne olur mu hiç bebekle birlikte. Geçici süre zora düşmüş olabilirler. Nasıl rahat etsin ağabeyi kardeşi o durumdayken.

ben sizi cok ilginc buluyorum simdiye kadar olumlu bir yorumunuza rastlamadim.bir de sanki konulari tam anlamiyormussunuz gibi yaziyorsunuz.yorumlarinizda nerdeyse tüm konu sahipleri haksiz.ya da benim denk geldiklerimde öyle.

bu konuda da konu sahibinin iki konusunun da birbiriyle celismemesine ragmen siz kendinizce arada tutarsizlik oldugunu yazmissiniz.

bir arkadasin belirttigi gibi de neden anne baba olacaklar cocuklarinin gelecegini düsünmüyor da dayi, amca , teyze vs düsünmek zorunda anlamis degilim.ben neden kendimi maddi olarak cocuk yapmaya müsait olmadigim icin bu istegimi ertelemek zorunda kalip da esimin kizkardesine yardim edeyim.siz olsaniz yapar miydiniz?

Valla çocuğum yok ama o zıbınıydı beziydi lafları hiç de öyle hafife alınacak bir şey değil çok iyi biliyorum.

Durumu müsait olan tabi ki kardeşine yardım etmeli. Ama yardım bile hakedene yapılır. Evde boş boş oturup kekleri, börekleri, kebapları götürüp de sızlanana değil.

Konu sahibi kesinlikle haklısın. Ben senin yerinde olsam çocuk düşünmeye başlarım. Baksana eşin dünden razıymış bebek masrafı karşılamaya.
Ayrıca bir kazağı bile kendine çok görme. İleride pişman olursun.

Valla konu sahibi, ben olsam burnundan getirirdim eşimin. Gerekirse çek maaşını hiçbirşey yatırma, eşin kendi maaşıyla halletsin hepsini. Hayat müşterek derse de, müşterekse iki kişilik, abin abinin hanımı bebeği evlerinin kirası girmiyor buna. Eh madem yeni bebeğin masraflarını alacak gücümüz var, benim maaşımada ihtiyacın yok herhalde dersin. Erkeklerin burnu sürtmedikçe zora girmedikçe çare bulamıyorlar. Biz aman kocamız üzülmesin, maddi olarak kendini kötü hissetmesin diye destek olalım, herşeyin indirimlisine bakalım dışarıda çok para vereceğimize borçlar bitene kadar evde pişirip yiyelim, tv izleyim dedikçe masraf çıkıyor... Madem çocuk yapacaklardı önceden düşünüp birikim yapsalardı ya da ellerindekilerle yetinsinler.

Bu devirde insanlar çalışan gelin alalım da sömürelim derdindeler.
İşten çıktım diye eşim 1 ay benimle benimle konuşmadı ayrı yattı kavga etti elektrik faturasını odemeyıp kesilmesine neden oldu cep telefonum kapandı babamla kardesım odedı ben kendim için çalışıyorum zaten bir nevi

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Bence haklısın neden haklı olduğuna gelince de kendin çocuk yapmiyorsun borcun var diye başkasının çocuğuna bakıyorsun...
madem öyle kendi çocuğunu yap istende ayrıl bakalım esin o zaman kendi çocuğuna baksın

İşten çıktım diye eşim 1 ay benimle benimle konuşmadı ayrı yattı kavga etti elektrik faturasını odemeyıp kesilmesine neden oldu cep telefonum kapandı babamla kardesım odedı ben kendim için çalışıyorum zaten bir nevi

:KK57::KK57::KK57:

Eşinize inanamıyorum.

Bu kadar sıkışıklığın içinde başkalarına neyle yardım edecekmiş?
İşten çıkmış olabilirsiniz, bir erkek olarak ödeyemediği faturaların sinirini sizinle yatak ayırarak çıkartıyor ve babanızın ödemesine müsade ediyor.

Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcınız olsun, aslında hiç böyle bi yorum yapmak istemem ama henüz yeni evlisiniz
yaşınızda 30muş, maddi durumunuz iyi olsa bile bu adamdan çocuk sahibi olmayı biraz erteleyin
Bi bakın duruma ama şu yukarıda yazdığınız tarzda bi eşle ömür geçer mi bilemedim
offff çok zor ....
Çalışmadığınız için size küsen bir eşin, cebinde parası yokken kardeşine yardım etmek istemesi nedense garip gelmedi bana...

:KK57::KK57::KK57:

Eşinize inanamıyorum.

Bu kadar sıkışıklığın içinde başkalarına neyle yardım edecekmiş?
İşten çıkmış olabilirsiniz, bir erkek olarak ödeyemediği faturaların sinirini sizinle yatak ayırarak çıkartıyor ve babanızın ödemesine müsade ediyor.

Allah yardımcınız olsun.

Faturayi odeyemediginden değil. Calismadigi için ceza olsun diye. Yildirip calistirmak için yapmis. Ben öyle anladim:KK43: siz olumlu bakmissiniz fazla:)

X