Görümcemin bebeği

canım sen bu para konusunun hepsini al kendine kuruş verme
evin elektriğini falanda üstünden çıkar
lütfen senin prarn benm paran diyen adamdan paranı sakın
herşey orat de olmassa elektiriğin yarısını herşeyin yarısını o ödesin
kendin al kendin ye mesala

bu konu benim sinirimi tepeme çıkarıyor dünden beri sanki haksızlık bana yapılmış gibi üzülüyorum özellikle eşin kendini savunmak için oırtaya attığı laflar daha beter sinirlendiriyor
tonla haksızlık, birey olamamış bir adamcık, kendinde ne hakkı görüyorsa gelinin parası üstünde söz sahibi bir kayınpeder, biz doğuralım elbet bakan bulunur diyen ayağını yorganına göre uzatmayan hiç bir lüksünden vazgeçmeyen bir görümce damat

ama her zaman ki eş suçlu ya baba bizim durumumuzu bilmiyor musun biz kendimize borcumuza yetemiyoruz bir şey alınacaksa durumumuza göre alırız ama her ay yardım falan yapamayız dese ne bu kadar laf söz olur ne de huzursuzluk çıkardı
ama adam ne yapacak tabi ki karısının parasıyla babasının emirlerini uygulayacak kahramanlık yapıcak
bu konuyu okudukça sinirleniyorum deminde görümcenin eşinin 1600 lira maaş aldığını bunca zaman kira ödemediklerini üstüne ayda 500 lira kayınpederden yardım aldıklarını okudum
asgari ücrete iki çocuk bakanlar var onlar nasıl yapıyor
üç sene kira ödememişler kalkıp bir dört ay kira ödediklerini düşünüp eve bir sistem yaptırsalardı kalkıp boyatsalardı bunca zaman rutubetli eve ama olur mu eve yemekler söylenecek ,hanımefendi sigara keyfinden vazgeçmeyecek
sonra apartman satılır nasıl olsa masraf yapmayalım kiraya çıkalım bebek geliyor
eee üç yıl o apartman satılmazsa üç yıl boyunca her ay sizden yardım mı alacaklar

eşinle de kavga edip etmeme konusunu düşünme bence canım adam kendi doğabilecek çocuğunu düşünmeyip kızkardeşinin bebeğine hazırlık yapıyor ailesi olarak seni görmüyor
eğer böyle devam ediyorsa babanın borçlarını ödemeye yanaşmayıp son raddine kadar senin maaşını kullanma peşindeyse evliliğini toptan gözden geçir bence

Taviz tavizi doguracak eminim bana göre lüks olan bebek bakımı zorunluluk halıne gelecek üstelik bu sıkıntıyı kendı evladım için degil eşimin yegeni için çekiçem kulaga cok sacma geliyor

Taviz tavizi doguracak eminim bana göre lüks olan bebek bakımı zorunluluk halıne gelecek üstelik bu sıkıntıyı kendı evladım için degil eşimin yegeni için çekiçem kulaga cok sacma geliyor
Bizde aynı bu durumdayız ve artık bizim Görevimiz oldu. Sen yolun başındasın bence kesinlikle geri adım atma

Biz birbirimizin gözünden bakamıyoruz olaylara ama eminim oda anlayacak

Bu iki mesajınız eski konılarınıza ait.
Eşiniz ya ailesine karşı tutumu çok yumuşak ya sizi kullanmayı çok seviyor ya da görümceniz doğuştan kurnaz.
Olay bebeği filan değil, kadın resmen karşısındakini sömürmek için doğmuş.

bu konuyu sabahtan beri takip ediyorum. yorum yazmadım çünkü yazıcaklarımın çoğunu zaten yazdı arkadaşlar...

sadece şunu söyleyim kendinizi bu kadar kullandırtmayın sizinde kardeşlerinizin yardıma ihtiyacı olduğunda eşiniz ve siz yetişebilecekmisiniz bu kadar koşacak mı eşiniz?

siz oraya eşinizle birlik için evlendiniz kullanılmak için değil

tamam yardıma ihtiyaçları olur sizde bir kaç kez yardım edersiniz insanlığınızı yaparsanız ama bu insanlık değil insanlık dışı bir şey...

sizin düşündüğünüz kadar görümcenin eşide düşünsün çaresine baksın...

bunuda eşinize açık açık söyleyin ki bu koca sizde oldukça daha çok ezilirsiniz eşinizle bu konu devam ederse boşanmaya kadar giderim den...

sizin alnızın terini bir başkası havada kapsın diye çalışmıyorsunuz...

aynen katılıyorum.

Durumları kötü olabilir tamam ama sizinde durumunuz harika degil..ne diye siz ustlenecekmıssınız kı size mı guvenıp yapmıslar cocugu kp ayrı esınız ayrı tuhaf yanı ustelık 200 tl kalıyor diyorsunuz..oda her ay kalmaz buyuk ıhtımal paraya ıhtıyacınız mutlaka olacaktır..ben olsam işten cıkardım ustunede cocuk

Evet eski konularında daha neler var ama eşim üzülüyor diye ben hepsine sünger çektim. Arada anlattım eşimin ailesi beni istemedi diye onun için yapılan cahillikler dedim benimde oldu cahilliklerim ama geride kaldı daha temkinliyim.
Bir anne dogmamıs cocugu için ah alacagını sanmıyorum en azından kendı adıma Allahtan korkarım diyorum

Aksam tekrar konusucam bugun biraz daha sakin neden boyle yaptıgını ögrenıcem sadece benı dınleyıp hayır yapıcam derse degısen bırsey olmayacak onun aılesıne para harcamak yerıne kendı aılene harcarım

Ne insanlar var şu hayatta. Afedersinizde poposuna güvenmeyen neden çocuk yapar ki? Hem sizin rızanız olmadan sizin paranızdan yardım yapılması ne kadar etik? Bir de kuzum siz kendinize hiç değer vermiyor musunuz? Siz çalışmıyorsunuz diye size surat yapan adamla hayatınızı devam ettirmeye çalışıyorsunuz. İlginç vallaha. Demekki çalıştığınız eve para getirdiğiniz ölçüde değerlisiniz. İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum sizin adınıza çok üzüldüm. Ben şu an bekarım sırf çalışan bayan istiyor diye gelen görücüleri sormadan def ediyorum.

Cocuk yapmak sorun degıl kı Allah berdıkten sonra olur ama mesele ona guvende olabılecegı bır hayat sunmak

Eşinizin kardeşine ve yeğenine yardım etmek istemesi çok normal.
Sonuçta onlar kardeşler, et tırnaktan kopmaz.
O orada zorluk çekerken, abisi rahat uyuyamaz..

Kimse kimseye güvenerek çocuk yapmaz.

Sizinde durumunuz ortadayken nasıl olur bilmem ama herkes birbirine destek olmalı..

Eşinizin ailesinin yardım edebilecek kapasitesi yok mu?

ama elmayra, senin babani torunu dize getirmis.
konu sahibini evlerine sokmayan gorumcenin cocugundan bahsediyoruz.
kendisi hamile kalmak istiyor maddiyattan esi izin vermiyor.

Ayrica bu bir kac bez olayi deyil ki,
her ay beklenen maddi yardim.

tartışılamayan - karısına ailesinden(anne/baba/kardeş vs.) az değer veren insanla evlenilmez. bekar arkadaşlar varsa bu ikisine dikkat etsin. böyle bir adam bulursanız hele arada aşk da varsa o zaman sizi kimse tutamaz.

Fıkrınıze katılıyorum hatta boylelerını bomba ımha ekıbıne vermek lazım

Gayet normal evet her insan evladı anne babasına kardeslerıne yada cevresıne yardımcı olmak ister bende istiyorum
Ama! Ben kiradayım, onların kendı evı ve evı rutubetlı tadılat yerıne kırada baska eve cıkmak ıstıyor ve kırayı odeyemeyecek. Babasından her ay para alıyor bununlada gecınemıyor ve calısmak gıbı bır gayesı yok sımdı sen bu sartlar altında bebege bakamayacagını bıle bıle aylarca doktor doktor dolasıp hamıle kalırmısın?

Bebek Allah´tan gelen bir şey. Allah bir lütuf ile görümcenize bir bebek vermiş.
Şartlar zor tabi ki. İnsanlar neler yaşıyorlar.

Ev rutubetli diyorsunuz, o bebek o evde ne kadar sağlıklı yaşar?
Belki görümcenizin sorumsuzluğu var ortada ama şu saatten sonra çözüm üretilmeli.
Siz destek olamak istemeye bilirsiniz, bu da çok normal.
Beraberce konuşulması gerekiyor, görümcenizinde ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.
Eşinizi küstürmeden konuşmalısınız, kardeşine desteği belki maddi olarak sağlayamabilir ama manevi olarak kesinlikle destek olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…