canım sen bu para konusunun hepsini al kendine kuruş vermeBen haklıymısım kım olsa uzulurmus klasık erkek bahanelerı 'haklısın ama bana engel olamazsın' tavrını sürdürmüyor bazı seylerın ınat edılerek koru koru gıtnesının huzur vermedıgı anlayacak
Taviz tavizi doguracak eminim bana göre lüks olan bebek bakımı zorunluluk halıne gelecek üstelik bu sıkıntıyı kendı evladım için degil eşimin yegeni için çekiçem kulaga cok sacma geliyorNe kadar kaldığı önemli değil kpinizün sizi arayıp konuşması hata... Yardım gönülden gelir ve gelir durumunun da müsait olması gerekir
Bence kendiniz konuşun kv veya kp ile durumunuzun onlara yardım etmeye müsait olmadığını belirtin kocanız ile kötü olmayın ama tavizde vermeyin
Gerekirse o küssün ama siz küsmeyin sadece yardım konusunda net cevaplar verin
Haklısınız sonuna kadar Haklısınız
Bizde aynı bu durumdayız ve artık bizim Görevimiz oldu. Sen yolun başındasın bence kesinlikle geri adım atmaTaviz tavizi doguracak eminim bana göre lüks olan bebek bakımı zorunluluk halıne gelecek üstelik bu sıkıntıyı kendı evladım için degil eşimin yegeni için çekiçem kulaga cok sacma geliyor
Biz birbirimizin gözünden bakamıyoruz olaylara ama eminim oda anlayacakbu konu benim sinirimi tepeme çıkarıyor dünden beri sanki haksızlık bana yapılmış gibi üzülüyorum özellikle eşin kendini savunmak için oırtaya attığı laflar daha beter sinirlendiriyor
tonla haksızlık, birey olamamış bir adamcık, kendinde ne hakkı görüyorsa gelinin parası üstünde söz sahibi bir kayınpeder, biz doğuralım elbet bakan bulunur diyen ayağını yorganına göre uzatmayan hiç bir lüksünden vazgeçmeyen bir görümce damat
ama her zaman ki eş suçlu ya baba bizim durumumuzu bilmiyor musun biz kendimize borcumuza yetemiyoruz bir şey alınacaksa durumumuza göre alırız ama her ay yardım falan yapamayız dese ne bu kadar laf söz olur ne de huzursuzluk çıkardı
ama adam ne yapacak tabi ki karısının parasıyla babasının emirlerini uygulayacak kahramanlık yapıcak
bu konuyu okudukça sinirleniyorum deminde görümcenin eşinin 1600 lira maaş aldığını bunca zaman kira ödemediklerini üstüne ayda 500 lira kayınpederden yardım aldıklarını okudum
asgari ücrete iki çocuk bakanlar var onlar nasıl yapıyor
üç sene kira ödememişler kalkıp bir dört ay kira ödediklerini düşünüp eve bir sistem yaptırsalardı kalkıp boyatsalardı bunca zaman rutubetli eve ama olur mu eve yemekler söylenecek ,hanımefendi sigara keyfinden vazgeçmeyecek
sonra apartman satılır nasıl olsa masraf yapmayalım kiraya çıkalım bebek geliyor
eee üç yıl o apartman satılmazsa üç yıl boyunca her ay sizden yardım mı alacaklar
eşinle de kavga edip etmeme konusunu düşünme bence canım adam kendi doğabilecek çocuğunu düşünmeyip kızkardeşinin bebeğine hazırlık yapıyor ailesi olarak seni görmüyor
eğer böyle devam ediyorsa babanın borçlarını ödemeye yanaşmayıp son raddine kadar senin maaşını kullanma peşindeyse evliliğini toptan gözden geçir bence
İyi geceler hanimlar gorumcemle aramiz kotuydu malesef bosanmamiz icin ellerinden geleni yaptilar ben aramiyordum bugun kendisi aradi esi isten cikmis 3 aydir maasini alamamis iceriye olan borcu vardi onu maasina sayip kapatmislar
Simdi esi yeni bir is bulmus ama durumlari kotuymus tupu yokmus yemek yapamiyor elektrigini kesmisler kredi kartlarini odeyememisler marketten hic birsey alamiyorum diye dert yandi, buyuk abisinin maddi durumu iyi onu arayip istemis cevap vermemis, o kadar uzuldum ki anlatamam kendi kardesim ac olsa parasiz olsa ne yaparim ederim borc harc yardimim dokunur diye is yerinden avans istedim ayin 5.de maas yatacagi icin avans vermediler malesef
Esimin abisini aradim durumu anlattim ayin 5.de yardim edicem dedim. Abisi babasinin ona her ay 800 lira verdigini ihtiyaci olsa onun arayip isteyecegini soyledi sok oldum seni aramis abi ilgilenmemissin dedigimde oyle birsey olmadigini soyledi maddi olarak herhangi bir sey yapma onlarin evi kendisinin ayrica fatura mutfak giderkerinin kaynanasinin karsiladigini soyledi. Ben inanmadim esime sordum oda abisinin dediklerini tekrarladi resmen. Elimde olmayan bir parayi verecektim bu yaptigini asla affetmiycem resmen beni salak yerine koydu
Merhaba kk hatunlari
Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor
canım kayınpeder demiş zaten :)
bende tam bunu diyecektim konu sahibi
kp neden yardım etmiyor
durum zor.. ne diyim bilemedim
Vay arkadaş bu tipler normalde birbirlerini yerler ailece,evlenince canım ailem,sırtımda taş taşır ben bakarım ajitasyonu yaparlar..Ne münasebet canım oldu olacak hepsini nüfusuna alsın...Kardeştir yardim edilir ama bir yere kadar...Size guvenipmi yapmışlar çocuğu....
Evet eski konularında daha neler var ama eşim üzülüyor diye ben hepsine sünger çektim. Arada anlattım eşimin ailesi beni istemedi diye onun için yapılan cahillikler dedim benimde oldu cahilliklerim ama geride kaldı daha temkinliyim.Bu iki mesajınız eski konılarınıza ait.
Eşiniz ya ailesine karşı tutumu çok yumuşak ya sizi kullanmayı çok seviyor ya da görümceniz doğuştan kurnaz.
Olay bebeği filan değil, kadın resmen karşısındakini sömürmek için doğmuş.
Aksam tekrar konusucam bugun biraz daha sakin neden boyle yaptıgını ögrenıcem sadece benı dınleyıp hayır yapıcam derse degısen bırsey olmayacak onun aılesıne para harcamak yerıne kendı aılene harcarımbu konuyu sabahtan beri takip ediyorum. yorum yazmadım çünkü yazıcaklarımın çoğunu zaten yazdı arkadaşlar...
sadece şunu söyleyim kendinizi bu kadar kullandırtmayın sizinde kardeşlerinizin yardıma ihtiyacı olduğunda eşiniz ve siz yetişebilecekmisiniz bu kadar koşacak mı eşiniz?
siz oraya eşinizle birlik için evlendiniz kullanılmak için değil
tamam yardıma ihtiyaçları olur sizde bir kaç kez yardım edersiniz insanlığınızı yaparsanız ama bu insanlık değil insanlık dışı bir şey...
sizin düşündüğünüz kadar görümcenin eşide düşünsün çaresine baksın...
bunuda eşinize açık açık söyleyin ki bu koca sizde oldukça daha çok ezilirsiniz eşinizle bu konu devam ederse boşanmaya kadar giderim den...
sizin alnızın terini bir başkası havada kapsın diye çalışmıyorsunuz...
Cocuk yapmak sorun degıl kı Allah berdıkten sonra olur ama mesele ona guvende olabılecegı bır hayat sunmakDurumları kötü olabilir tamam ama sizinde durumunuz harika degil..ne diye siz ustlenecekmıssınız kısize mı guvenıp yapmıslar cocugu kp ayrı esınız ayrı tuhaf yanı ustelık 200 tl kalıyor diyorsunuz..oda her ay kalmaz buyuk ıhtımal paraya ıhtıyacınız mutlaka olacaktır..ben olsam işten cıkardım ustunede cocuk
Bebek Padişah'ı bile dize getirir derler ama sizde ise yaramamış.
Ortada küçücuk bir bebek var. Elbette size sormadan Yaptılar o çocuğu ama Dünya'ya geleceği gercegini ne değiştirebilir ki? Bi paket bez alsanız ya da Uç beş Parça Kıyafet zengin olmazsınız.
Biz ailemle cok kötü seyler yaşadık. Babam eşimden nefret ediyordu. Hatta onun çocuğu vs diye hamileyken sempati bile duymadı. Dogum Yaptım, annemin yanına taşındık. Ev almak için de arabamızı sattık. Bu sene de inanılmaz kis ve soğuk. Babam torununa öyle bağlandı ki. Bize araba Aldı. Günahını bile vermeyen adami 5 aylık çocuk dize getirdi yani :)
Fıkrınıze katılıyorum hatta boylelerını bomba ımha ekıbıne vermek lazımtartışılamayan - karısına ailesinden(anne/baba/kardeş vs.) az değer veren insanla evlenilmez. bekar arkadaşlar varsa bu ikisine dikkat etsin. böyle bir adam bulursanız hele arada aşk da varsa o zaman sizi kimse tutamaz.
Gayet normal evet her insan evladı anne babasına kardeslerıne yada cevresıne yardımcı olmak ister bende istiyorumEşinizin kardeşine ve yeğenine yardım etmek istemesi çok normal.
Sonuçta onlar kardeşler, et tırnaktan kopmaz.
O orada zorluk çekerken, abisi rahat uyuyamaz..
Kimse kimseye güvenerek çocuk yapmaz.
Sizinde durumunuz ortadayken nasıl olur bilmem ama herkes birbirine destek olmalı..
Eşinizin ailesinin yardım edebilecek kapasitesi yok mu?
Gayet normal evet her insan evladı anne babasına kardeslerıne yada cevresıne yardımcı olmak ister bende istiyorum
Ama! Ben kiradayım, onların kendı evı ve evı rutubetlı tadılat yerıne kırada baska eve cıkmak ıstıyor ve kırayı odeyemeyecek. Babasından her ay para alıyor bununlada gecınemıyor ve calısmak gıbı bır gayesı yok sımdı sen bu sartlar altında bebege bakamayacagını bıle bıle aylarca doktor doktor dolasıp hamıle kalırmısın?