Görümcemin bebeği

bak bak. onlarda kız çalışmazmış ama çalışan yengenin parasını yemek güzelmiş demek. ay okudukça sinir oluyorum

bak bak. onlarda kız çalışmazmış ama çalışan yengenin parasını yemek güzelmiş demek. ay okudukça sinir oluyorum
Kız çalışmaz evinde oturur ama abisinin eşinin emeğini gaspedebilir gerçi görümceye kayınpedere gelene kadar akşam olur konu sahibinin eşi asıl problem

Tamam bebek odasını kız tarafı alırda kız tarafının peki maddi durumu yetersiz ise ne olacak?
Kaldı ki konu sahibinin eşi kız tarafından ziyade asıl geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var, üstüne üstlük ayda 200tl ile.
Bence bu durumda yumuşamayın eşinize karşı pes edip tamam yardım ederiz demeyin. Görümcenizinde ailesi vardır herhalde, bu sizin gördüğünüz rutubeti, maddiyatsızlığı onlarda görüyordur.
Bu işin sonunda eşiniz muhtemelen bir kredi daha çekecek kardeşine yardım için ve sizin borcunuz katlanacak 1 2 sene daha görümcenizin bebeği için kendi bebeğinizi erteleyeceksiniz..

maddi şeylerden başka bunun bir de sorumluluğu var. Tut ki ekstra harcamanız oldu paranız bitti vs. o zaman da söz verip de yardım etmediğiniz halde huzursuz olacaksınız. Siz gezip eğlenseniz bile onların gözüne batacak.

Lüksümüzden ödün veremeyiz! Olur mu hiç öyle şey kp zaten 500 lira verıyormus her ay onunla bile gecınemıyorlar

tam uyuz oldugum insan tipleri. lüksümden vazgecmeyeyim nasil olsa abim, babam bana bakar - bu nasil bir zihniyettir anlamiyorum.
yoksa paran sigara icemezsin - bu kadar basit.

canim sana cok üzüldüm gercekten o kadar calis borc öde, esinde ailesine versin oh.
ayrilip kendi kirani kendin ödesen mis gibi yasarsin - bu resmen eziyet ya. insanin zoruna gidiyor.

Sinir oldum. O kocaya kapının onu koy, boşa gitsin defolsun diyesim geliyor yani. Sinir oldum yaa. Hepsini okuyamadim ama, faturalari senin üstüne yapması, işten çıktın diye sana küsüp kendi kardeşinin çalışmasını istememesi... onun kardeşi kadınsa sen de kadınsın... ne bu çifte standart! Bu kocanın sana ne faydası var? Parazit gibi resmen, seni sömürüyo... sünepe, soğan erkeği

aynı benim görümcem ile nişanlımın yıllar önceki halleri.nişanlımın üstüne üstüne gittim borca soktum sonra benim çalışmamın onun için lütuf olduğunu anladı.kız kardeşini çalıştırmazdı kız hala çalışmıyor ama neyse kızın üstüne üstüne gittim ben her istediğimi aynı anda alıyorum ama o alamıyor inadına üstüne gittim.onun işi benim çocuğuma bakmakmış gibi bir görev üstlenmişti kendi kendine.ben evde yokken benim evimde ne işin var ayrıca sen daha kendi çocuğuna bakamıyorsun geçen gün çocuğ habire düşürüyorsun diye annen kuran okutmuş dedim o görevinden de istifa etmiş oldu
acımayacaksın bunlara.
böyle rahatlarına düşkünler borca sokuyorum nişanlımı rahatlıyorum.ben enayimiyim sabah erkenden işe gidiyorum kalabalık otobüsü çekiyorum.ay bir de benimki diyorki elime çok para geçsin kız kardeşime yardım etcem ev aldılar borçtalar.oldu dedim sen bir benim evmi al fırsat kalırsa bakarsın onlara da dedim.tabiki önce evimiz dedi.şimdide inat ettim kendi maaşımla kredi çekip ev alayım borcumla alsın beni yoksa bu ev almayacak evlenince

Cok güzel yazmışsın canim.Sanki beni anlatiyorsun.10 haftalik gebeyim ben 4. Haftadan beri kanamalarim var agrim mide bulantilarim var cok kötü geçiriyorum ama halen Allah büyük deyip işime gidip gelmeye devam ediyorum. Bir gunden bir gune evime disardan yemek söylemedim corba ekmekte olsa yeriz napalım ama kimseye guvenip yapmadik yani.dogum iznim bitince ise dönücem bebegime kayinvalidem bakacak ben istememmi 2cocugumla evimde oturayim.ne insanlar var durumu yok calismaya götü yok ama cocuk yapiyor 7 yıldır çalışıyorum kızımı kayinvalidem buyuttu bunada bakicak isterim evlatlarimda evimde olayim.Bizim gibiler afedersin eşek mi hem calisalim hem Kısalım hem yardim ohhh ne ala memleket.

Anlam veremıyorum zaten iki maas 3500 eve gırıyor ama borc oduyoruz gittigi yer bellı herseyı gectım biz neden dogacak cocugun bakımını ustlenmek zorundayız kı kendıne guvenmeyen korunmalı

ha ayrıca siz borçları ödemeye çalıırken onlar yardım ettimi size. hayır
Hayır tabıkı etmedıler zaren böyle bir talebim yada beklentim asla olmadı belli bir yaşa gelmiş iki yetişkin insan evlendiklerinde ailesine yuk olmamalı birlikte evlerını kurmalılar diye düşünüyorum. Aile olmak için birilerine yük olmak sıkıntıya sokmak yerıne evlenmemelerı daha dogru

yazıyı ilk okuduğumda yuh dedim..

iyice saçmalamışlar ama burda en büyük suçlu eşin. baba benim durumumda malum. ama yeğenime elbette ufak birşeyler yaparım yalnız bana güvenerek yaşamasınlar derdim.

gelelim ikinci soruna. sen çalışan ayakları üzerinde duran ve gayet güzel düşünebilen biri olarak eşin sana:

faturalar senin üstüne olsun bir şey olunca sen uğraş dediğinde nasıl olur da kabul edersin??

faturayı üzerine almak sorun değil eşinin böyle saçmalaması çok kötü.

madem ailen destek ve bu kadar iyiler. kesinlikle bu adama ders vermek gerekli. öncelikle gidip elektrik, su , doğal gazı üzerimden düşürürdüm. sonrada eşyamı toplar giderdim.

eğer değer veriyorsa gitsin abonelikleri alıp özrünü dileyip getirsin seni.

yoksa böyle seni ev arkadaşı gibi görmesi çok çirkin. eşine çalışmazsan rezil olursun diyen adam ablasına çalışmazsan bebeğin rezil olur diyemiyorsa seni ailesi gibi görmüyor demektir. ailesi ablası falan sende ev arkadaşı konumundasın..

Allah yardımcın olsun durumun gercekten zor saglıkla al bebegını kucagına

kesinlikle çok haklısın canım en nefret ettiğim şey emrivaki zaten yapacağım varsa da emrivakiden sonra yapmam kp çok düşünüyosa kendi yardım etsin. siz zaten içinizden geleni yapardınız bunu bi göreve dönüştürüp düşünmek sinir bozucu. kardeşlerinin durumu kötüyse korunsaymış girip bi işe çalışsaydı o zaman! millet bellemiş zaten siz çift maaşsınız olayını herkes bi beklenti içinde ben ne koşulda nasıl çalışıyorum kimsenin umrunda değil. çalışıyosam size mi çalışıyorum!
ayrıca eşin maddi konuyu bahane edip çocuk olayını ertelemiş hepsi çok ayıp ya sen de ben içimden geleni yaparım beni zorlarsan çalışmam kredileri düşünmekten bebek aklına bile gelmez de. ya işte çalışan kadın olmak güzel de öyle hayallerdeki gibi olmuyor! herkes etinden sütünden faydalanmaya çalışıyo.
sen de ailene para gönder canım o zaman babam sıkışıkmış ben babama göndericem haberin olsun falan de

Buda bana yanlıs gelıyor sureklı borca sok cok dogru degıl kendını bılen ınsan zaten yapması gerekenı bılır vıcdan ve mantık arasında guzel bır degerlendırme yapar esımde suan vıcdanı ıle mantıgı arasında sıkısmıs durumda
Bir de sana tavsıyem daha nişanlı iken bu kadar aile işlerinde tavır sergileyip nispet yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…