bak bak. onlarda kız çalışmazmış ama çalışan yengenin parasını yemek güzelmiş demek. ay okudukça sinir oluyorumBaya baya işi inada bindirdi faturayı kirayı ödese kartlar ve kredi ödenmiyor onları ödese kira faturalar kalıyor 1 ay idare edemedi çok şükür evime yakın iş buldum en azından yol parası vermiyorum onuda versem hiç para kalmayacak. Görümceme ve eşinede kızıyorum adam pişmiş kelle gibi sırıtıyor bezler 36 lira nasıl alacaksınız dedigimde artık kp nasıl bir güvence verdiyse rahatları yerınde. Onlarda kızkar calısmazmıs sanki ben erkegim sabredıyorum kalp kırmıyım diyorum ama olmuyor
Kız çalışmaz evinde oturur ama abisinin eşinin emeğini gaspedebilir gerçi görümceye kayınpedere gelene kadar akşam olur konu sahibinin eşi asıl problembak bak. onlarda kız çalışmazmış ama çalışan yengenin parasını yemek güzelmiş demek. ay okudukça sinir oluyorum
bu kocayı çokmu aradınız sizFaturaların hepsı benım adıma evı tutarken esım senın ustune olsun ödemezsen sen gidersin güme demişti yani ödenmezse borclu benım
Merhaba hanımlar
Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Kızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
Lüksümüzden ödün veremeyiz! Olur mu hiç öyle şey kp zaten 500 lira verıyormus her ay onunla bile gecınemıyorlar
Haklısın da diğer tarafta da bir bebek var yaw. Zaten rutubetli diyorsun muhtemelen bir sürü sağlık sorunu olacak bebeğin. Yazık bir bezden bir zıbından bişey olmaz. Bebek odasını kız tarafı alır bazı yörelerin adetlerine göre. Acaba eşin bu yüzden mi böyle düşünüyor?[/canım öyle şey olurmu zaten kendileri geçinemiyo birde onamı bakacaklar ayrıca kız tarafı alırsa kp alır onlar değil durumları iyi olsa amenna tabiki bebek önemli ama herşeyde ortada yani
Parasız pulsuz olup da hamile kalan o bebeğin masrafları için çalışmayı da bilmeli. Bebeğe annesi veya kv bakmaz mı?
Hamile olup da çalışan binlerce kadın var. Görümcen utanmayacak mı eli ayağı tutarken başkasından yardım almaya?
Anlam veremıyorum zaten iki maas 3500 eve gırıyor ama borc oduyoruz gittigi yer bellı herseyı gectım biz neden dogacak cocugun bakımını ustlenmek zorundayız kı kendıne guvenmeyen korunmalı600-900 arası kira verseler kalan ile gayet iyi geçinilebilir canım, malesef bu paradan az gelırle 2 çocuklu yasayan aileler var,acı ama gercek, ama konu sahibinin zaten gönlünden geçseydi yardımda bulunmak hiç buraya yazacagını sanmıyorum, gerçi yardım zorla yaptırılmaz, Allah doğacak bebege hayırlı ve anneli,babalı bir gelecek nasip etsin,,
Hayır tabıkı etmedıler zaren böyle bir talebim yada beklentim asla olmadı belli bir yaşa gelmiş iki yetişkin insan evlendiklerinde ailesine yuk olmamalı birlikte evlerını kurmalılar diye düşünüyorum. Aile olmak için birilerine yük olmak sıkıntıya sokmak yerıne evlenmemelerı daha dogruha ayrıca siz borçları ödemeye çalıırken onlar yardım ettimi size. hayır
Allah yardımcın olsun durumun gercekten zor saglıkla al bebegını kucagınaCok güzel yazmışsın canim.Sanki beni anlatiyorsun.10 haftalik gebeyim ben 4. Haftadan beri kanamalarim var agrim mide bulantilarim var cok kötü geçiriyorum ama halen Allah büyük deyip işime gidip gelmeye devam ediyorum. Bir gunden bir gune evime disardan yemek söylemedim corba ekmekte olsa yeriz napalım ama kimseye guvenip yapmadik yani.dogum iznim bitince ise dönücem bebegime kayinvalidem bakacak ben istememmi 2cocugumla evimde oturayim.ne insanlar var durumu yok calismaya götü yok ama cocuk yapiyor 7 yıldır çalışıyorum kızımı kayinvalidem buyuttu bunada bakicak isterim evlatlarimda evimde olayim.Bizim gibiler afedersin eşek mi hem calisalim hem Kısalım hem yardim ohhh ne ala memleket.
kesinlikle çok haklısın canım en nefret ettiğim şey emrivaki zaten yapacağım varsa da emrivakiden sonra yapmam kp çok düşünüyosa kendi yardım etsin. siz zaten içinizden geleni yapardınız bunu bi göreve dönüştürüp düşünmek sinir bozucu. kardeşlerinin durumu kötüyse korunsaymış girip bi işe çalışsaydı o zaman! millet bellemiş zaten siz çift maaşsınız olayını herkes bi beklenti içinde ben ne koşulda nasıl çalışıyorum kimsenin umrunda değil. çalışıyosam size mi çalışıyorum!Merhaba hanımlar
Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Buda bana yanlıs gelıyor sureklı borca sok cok dogru degıl kendını bılen ınsan zaten yapması gerekenı bılır vıcdan ve mantık arasında guzel bır degerlendırme yapar esımde suan vıcdanı ıle mantıgı arasında sıkısmıs durumdaaynı benim görümcem ile nişanlımın yıllar önceki halleri.nişanlımın üstüne üstüne gittim borca soktum sonra benim çalışmamın onun için lütuf olduğunu anladı.kız kardeşini çalıştırmazdı kız hala çalışmıyor ama neyse kızın üstüne üstüne gittim ben her istediğimi aynı anda alıyorum ama o alamıyor inadına üstüne gittim.onun işi benim çocuğuma bakmakmış gibi bir görev üstlenmişti kendi kendine.ben evde yokken benim evimde ne işin var ayrıca sen daha kendi çocuğuna bakamıyorsun geçen gün çocuğ habire düşürüyorsun diye annen kuran okutmuş dedim o görevinden de istifa etmiş oldu
acımayacaksın bunlara.
böyle rahatlarına düşkünler borca sokuyorum nişanlımı rahatlıyorum.ben enayimiyim sabah erkenden işe gidiyorum kalabalık otobüsü çekiyorum.ay bir de benimki diyorki elime çok para geçsin kız kardeşime yardım etcem ev aldılar borçtalar.oldu dedim sen bir benim evmi al fırsat kalırsa bakarsın onlara da dedim.tabiki önce evimiz dedi.şimdide inat ettim kendi maaşımla kredi çekip ev alayım borcumla alsın beni yoksa bu ev almayacak evlenince