Görümcemin bebeği

İyiki görümcem yok birde onunla uğraşırdım eş seçimini iyi yapamadı diye akılsız davranmanın bedelini başkasına ödetmesi hoş değil tabi

Gorumcenin eşinin ailesi yokmu? Kayınpederinin kendi durumu yokmu? Bu ne saçma bir düşünce ya kendi kızlarının masrafını geline ödetmek. Bunu senden beklemeleri çok ama çok saçma. Yani bu zİhniyette insanlarsa işin çok zor, benim eşim 50 tl bişey alacağı zaman bile sorar, bu resmen insan kullanma.diğer zAmanlarda ilişkileriniz nasıldı? Daha yeni gerçi,senin ailen ne diyor,haberleri varmı?

Görümcenizin eşi 1600 tl maaş alıyormuş. Kira dertleri yok düğünlerini kendileri yapmamış üstüne kp her ay 500 tl veriyormuş zaten sigarası mutfak masrafını da kp yapıyor. Nasıl geçinemiyorlar anlamadım kp verdiğini kiraya versinler.madem bebeğini bu kadar düşünen bir anne baba bu zamana kadar bir birikim yapsalarmış.böyle pişkin olmak mı gerekiyor acaba

tamamen saçmalık böyle bir istegi kabul etmek, yorumlarınızı hepsini okudum,
adam hem 1.600 maasalıyor, hem 500 kayınpederinizden alıyor etti 2.100tl kira vermeden bu parayla gecınmek resmen lüx yani bu devırde asgari ucretle gecınenler var, kırada olup, çocuk sahıbı olanlar,,

ev rutubet olabilir ama çok aile var rutubetli evde yasayan, ama rutubette cözümlenebilir en azından bebegın kalacagı oda rutubete karsı boyanabılır rutubet için boya,köpük vs var,,

siz zaten 11 aylık evlisiniz esşiniz şimdiden böyle sizi köle gibi kullanmaya çalışır ve sizde boyun eğerseniz bu evlilik uzun sürmez, zaten buda sizin hayrınıza olur,,

o bebeğin masraflarını karşılamayı kesinlikle kabul etmemelisiniz, beşikti, bezdi, kıyafetti bunlar mecbur bırakılamaz almanız için,
bebeğin masrafı hiç bitmez,
illa beşik istiyorlarsa görumcenizi arayıp yada gidip, bizden beşik almamızı istiyorsunuz ama bizede borclardan ancak ayda 200tl kalıyor bu yuzden 2.el bi beşik alabiliriz dersiniz, kabul etmezse sen bılırsın elimizden bu gelir dersın, kabul ederse butcenize uygun 2.el bir beşik alabilirsiniz madem durumları kötu ozaman illa sıfır olsun diyemezler,
belki kesenize göre 1-2 parca gıyım vs alırsınız ama fazla alırsanz beklentileri yükselecektir,,
bez olayına kesınlıkle gırmeyin gercekten masraflı,

eşinizi sanırım çok sevıyorsunuz ve oda bunun farkında ve bu yuzden size küsme gıbı davranışlarda bulunuyor, kaale almayın, aslında siz ona küsün ve kesinlikle böyle bir yardımın devamlı olmayacagını net bir sekılde söyleyin,

ayrıca kesinlikle çocuk yapmayın, eşinizin size olan tavrı çok sinir bozucu, kimse kimseye bakmak zorunda değil, kendinizi kullandırmayın ilerde çok çok pişman olursunuz,,
aslında yazılacakçok sey var ama eşiniz inadından vazgecerse ikiniz içinde hayırlı olur,

ayrıca tabiki bebek gunahsız masum bır can dunyaya gelecek yabancı bıle olsa ınsan yardımcı olmak ister ama bir bebegın tüm masraflarınında size yuklenmesi kabul edılemez, heleki sizin durumunuz uygun degilken,

Reactions: anu
Her şey aynı olsa fakat yardım isteyen sizin kardeşiniz olsaydı aynı cevabı verecekseniz haklısınız.
Eğer ki; kendi kardeşiniz ve onun çocuğuna bu konumda yardım etmeyi kabul ederseniz, o zaman eşinize haksızlık yapmış olursunuz.
İki taraflı da üzücü bir durum bu.
Allah yardımcınız olsun.

Bebek Padişah'ı bile dize getirir derler ama sizde ise yaramamış.

Ortada küçücuk bir bebek var. Elbette size sormadan Yaptılar o çocuğu ama Dünya'ya geleceği gercegini ne değiştirebilir ki? Bi paket bez alsanız ya da Uç beş Parça Kıyafet zengin olmazsınız.

Biz ailemle cok kötü seyler yaşadık. Babam eşimden nefret ediyordu. Hatta onun çocuğu vs diye hamileyken sempati bile duymadı. Dogum Yaptım, annemin yanına taşındık. Ev almak için de arabamızı sattık. Bu sene de inanılmaz kis ve soğuk. Babam torununa öyle bağlandı ki. Bize araba Aldı. Günahını bile vermeyen adami 5 aylık çocuk dize getirdi yani :)

gerci böyle bir yorum yapmışsınız bir konuya, yani sizde ne yapacagınızı biliyorsunuzdur,,
başka biri böyle bir konu açsa vereceğiniz cevap belliki boşan kelimesi içerirdi,

genel olarak konulara yaptığınız yorumlara baktımda, hakkınızda hayırlısı olsun,

ama kayınpederinin isteği ya çocugun tüm masraflarını karsılamaları yada kira yardımı, yani arada bir destek değil, ayrıca aile kirada degil ve 2.100tl gelirı var, ama konu sahibi taksıtlerını odeyınce aylık 200tl kalıyormuş ellerıne,

Görümcenizin kocasının bu durumdan haberi var mı ? Onunla konuşmayı deneyin. Karakterli biriyse bu durum gücüne gider bence ve gücüne gitcek şekilde konuşun yani. Bu devirde kim kime bakıyor ya..

Aile kirada degil de kiraya çıkacaklarmis ev rutibetliymis. Dürüst olmakta fayda var bizim su kadar kaliyo elimize ufak tefek seyler yaparız gibi. Inanin bana Rabbim mükafatını verecektir

Aile kirada degil de kiraya çıkacaklarmis ev rutibetliymis. Dürüst olmakta fayda var bizim su kadar kaliyo elimize ufak tefek seyler yaparız gibi. Inanin bana Rabbim mükafatını verecektir

600-900 arası kira verseler kalan ile gayet iyi geçinilebilir canım, malesef bu paradan az gelırle 2 çocuklu yasayan aileler var,acı ama gercek, ama konu sahibinin zaten gönlünden geçseydi yardımda bulunmak hiç buraya yazacagını sanmıyorum, gerçi yardım zorla yaptırılmaz, Allah doğacak bebege hayırlı ve anneli,babalı bir gelecek nasip etsin,,

diğer yorumları okumadım. ama hayır ben olsam etmezdim. nedenmi,durumum iyi olsa edeyim,ama ben zor durumdayken kıt kanaat geçinip borç öderken her ay bellirli bir parayı vermezdim. bebeği düşünen o koşullarda yapmayacak. yapıyoersa gitsin annesinin evine orada baksın.

sonuna kadar katılıoyorum. evet. ağabey olarak ihtiyaç olan hediye olarak alınır ama her ay yardım olmamalı

ha ayrıca siz borçları ödemeye çalıırken onlar yardım ettimi size. hayır

görümcenizin çocuğuna o kadar masrafı yapacağınıza çocuk doğurun kendi çocuğunuza yaparsınız o masrafı daha iyi. sizin kardeşiniz aynı durumda olsaydı yardım isteseniz eşiniz yardım eder miydi?
Sabah sabah ilk bu konuyu okudum sinir oldum gene.

bir bebek masrafı üstlenilecekse öncelik benim olurdu ben borçlar bitsin diye bebek düşüncesini erteliyorum. Rızkı veren Allah şüphesiz ki ama aklıda veren o.
yok yerden göğe haklısınız. siz çalışacaksınız o parayla bebeğe bakılacak. yok öyle şey.

Suc kimde biliyormusun,halden anlamayan,yol yordam bilmeyen,aileye saygi duymayan o anlayissiz kayinpederinde.sonrada babasindan ödü kopan,artik kendinin de bir aile kurdugunu unutan kocanda.kayinpederin resmen emrediyor.ya evin masrafini,ya bebegin masrafini...kocanda kuzu kuzu yola geliyor.kendi yapsinsana,bilmiyormu sizin durumunuzu kendi odesin iste..yok ama cift maas olunca millet saniyor ki bir elleri yagda bir elleri balda..sen gorumcenin cocugu icin mi calisiyorsun kendine bir kazak bile alamamisken..ben senin yerinde olsam isten cikardim..kocan tek maasla,evine mi bakacak,yegenini mi donatacak kendi karar versin.

Benim agirima giden, konu sahibi kendisi bebek dusunemiyorken (maddi sebeplerden) gorumcene yardim et denmesi... Madem oyle kendisi bebek dusunurdu konu sahibinin, ki borc oduyorlarmis. Borclari bitince de bebek icin belki biraz daha calisip para biriktirmek ister.

Kp'nin böyle bir şey istemesi de saçmalık. Madem o kadar düşünüyor kendisi yapsın çocuğa masrafları. Evet yardım edersiniz zor anlarında destek olursunuz ama gerçekten çok şaşırdım şu an :/ Görümceniz yada eşi ne diyor bu duruma? Demiyorlar mı sizin durumunuz da ortada filan diye? Görümcenizin eşinin ailesi ne yapıyor bu durumda?

suç eşinde. seni çalıştırıp kızkardeşine baktıracak. çok cin çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…