Görümcemden Nefret Ediyorum Nefret......

ön koltuğa oturmak için nişanlı olmaya gerek yok,anneniz gereksiz gaza getirmiş, ben görümcem olunca sen otur öne diye zorluyorum, gerçi rahatsız değilmişsiniz konunuzun sonunda yazmışsınız. eşya falan alma konusunda siz ve nişanlınız kesin ve net konuşun hatta nişanlınızın demesi lazım

ön koltuk sürücünün hatununa aittir.kimse oturamaz mahrem.herkes haddini yerini bilecek.aracın sahibinin eşine saygı duyacak.ben çok bilirm saygıdan ön koltuğa yer veripte yol boyu kendini adam sanıp konuşanı.ön koltuğa oturunca buraların ağası benim moduna giriyor millet.gerek yok kimseye fazla değere.

bu ön koltuk statü mü artırıyor ki? misal k.validemle nişanlım beni eve veya iş yerine almaya gelirler. doğal olarak gelirken k.validem ön koltuktadır. ben aşağı inene kadar arkaya geçmiş olur. bir keresinde onlar gelmeden aşağı inmiştim, dedim lütfen rahatınızı bozmayın. o da çiftler ayrılmaz, sen geç nişanlının yanına yakışığı budur dedi.

yine bir keresinde anneannesi vardı arabada, öne oturmuş. ben de geçtim arkaya oturdum. yolda bana izahat veriyor ihtiyarcık. kızım benim dizlerim kıvrılmıyor, o yüzden arkaya oturamıyorum. dedim ne önemi var, sonuçta ön koltuk da arka koltuk da aynı yere gidiyor

diğer konularda sen ne kadar müsaade edersen, o kadar karışır. soğuk ama nazik bir şekilde ihtiyaç duyduğumuzda fikrinizi elbette sorarız, sorulmadığında lütfen müdahil olmayın diyebilirsin. he bundan sorun çıkacakmış, çıkarsa çıksın. ak koyun kara koyun baştan belli olsun. beni hiç edip, evime karışmaya kalkana haddini bildiririm. bazı insanlar durması gereken yeri bilmezler, akıllı olup sınırları çizmek bize düşer.

o bizim, sen dış kapının mandalısın tavrı bu! hiiiiç gelemem! ego yarışına girmiş, izin verme.

Bir eşya beğendiğinde de ki ay yok köylü işi. Ay yok çok çirkin çingene işi de. Ay yok yaşlı kadın işi de. Sonra deki abla zevklerimiz uyuşmuyor ben gönlüme göre seçeyim ben yaşacayacağım bu evde. İlerde bir daha alma şansım olmayacak de.

Ve nişanlına deki baş başa çıkalım alışverişe hem özel konuşmak istediğim şeyler var de. Yalandan uydur bir mazaret, çok stresliyim geriliyorum her akşam düşünüyorum hazırlıklar bitecek gibi değil de.

At o görümceni başından! Sonra baş edemezsin bu kadınla. Düğün günü de gelinlik giyer gelir demedi deme...

Zaten şehir dışındaymış araba olayı çözülür de eşyaya mümkünse evlenecek çift harici kimse karışmasın yıl olmuş 2015 kendileri evlenirken istediklerini yaptıramayanlar yeni evleneceklere ızdırap olmasınlar bir zahmet.

Kesinlikle annesi oturmalidir bu bu kadar nettir. O arabaya annesi ve ben biniyorsak asla one oturmam annesine yer veririm. One oturunca daha cok degerli olunmuyo ne bu on koltuk meraki yahu.

kesinlikle katılmıyorum. aksine annelerin bunu gurur meselesi haline getirip arkada oturunca bozulmalarına çok şaşırıyorum. her şeyin bir yakışığı var. gelin teklif etse bile kvalidenin arkada oturmak istemesi gerekir.

yapılanları neden dınleyelım
ayrılın gıtsın madem
demekkı nısanlınızda arayı tutacak kadar becerıklı degıl

ben kardeşimin sevgilisiyle gezerken bile ön koltuğa oturmadım Halbuki benim hakkımdı

Mesele ön koltuk meselesi değil diyorsunuz ya, doğru! Siz nişanlı genç kız sendromundasınız! nişanlınızın ailesine karşı önyargılısınız, annenizin gazına gelmişsiniz. sizi almaya gelirken nişanlınız arabayı kullanacak, abla da arkada oturacak değil. Sizden büyükse inmesi gereksiz. Hatta küçükse de gereksiz. Nihayetinde sizden önce binmiş. Evlendikten sonra, siz evden birlikte çıkacağınız için siz öne oturursunuz mesele hallolur :)
alış veriş konusuna gelince, illa sizinle geliyorsa, onu kırmadan onun beğendiklerine evet fena değil deyip geçiştirip, nişanlınıza "ben bunu beğendim, şöyle kullanışlı olur, şuraya şöyle yakışır, böyle şık durur" diyerek ikna edersiniz. Eğer çok karışıyorsa, uygun bir dille, "bizimle bu heyecanı yaşadığınız için sizi anlıyorum ama ben bunu daha çok beğendim, bu olursa daha çok içime sinecek" diyebilirsiniz. Ha baktınız iş iyice çirkinleşiyor, nişanlınıza alış verişlere yalnız çıkmak istediğinizi, kafanızın karıştığını filan söyleyebilirsiniz.
Evlendikten sonra da hemen aile olunmuyor, dolayısıyla nişanlınızı zor durumda bırakmayın. Erkekler düzdür, yapacağınız her yorum " ailemi sevmiyor benimsemiyor" algısına sebep olur. ailesiyle sizin aranızda bocalamasına sebep olmayın. Sakin ve olgun olursanız, daha etkili olursunuz. Nihayetinde ev eşyası, değişmez şeyler değil, çok beğenerek aldığım şeylere şimdi bunu ben mi beğendim deyip şaşırıyorum.

Nişanlın nerde bunlar olurken? Kaba olacak afedersin ama bir çüş diyemiyor mu ablasına?

konu sahibesi Allah yardımcın olsun canım kıskançlık için fesatlık için diyorum umarım düzelir düzelmezsede uygun bi dille hem nişanlınla oda yetmezse hem görümcenle konuşursun.
önkoltuk mevzuna dönmüş bu ama bende tutamadım kendimi bu konuda yazcam kusura bakma :)
biz eşimin annesiyle tanıştığımzdan beri bizde itiş akkış yaşarız o hep bin kızım die arkaya geçer görümceme gelince oda o anki psikolojisine bağlı abla kardeş nasıl kavga ederse tatlı kavgalar edioz sen geçicen ben geçicem die ama genelde arkaya oturur öne oturursada benim ailem bunu görse hatta daha doğrusu ben otursam ailem onun arkaya oturduğunu görse bana kızarlar ne öne kuruluon die ( onlar haklı die demiorum eşimde bende böyle ufak şeyleri takıntı yapmayız ) şimdi bu eskiler için eski topraklar yada büyükler için saygı meseeliyse aileme tamam derim haklısınz bida yapmam derim onların yanında arkaya otururm ne kendimi sıkarım ne ailemi üzerim. burda annenizin biraz fevri davranıp sizi gaza getirdiğini düşünüorum. oda güya sizi el üstünde tutmaya çalıştığı için öyle yapıodur onada kızın demiorum ama orta yolu bulun nolacak ( baştada bilerttiğim gibi diğer başka bisürü şey var demişiniz onları inşallah halledersiniz.)

bu arada eşimde gıcıklığına anahtarı bana verir herseferinde kendide arkaya geçer anne yada abla siz geçin ben arkadan sizi izliycem die güle oynaya gideriz.

Ciddi misiniz? Mahrem falan ne alaka? Oturan da kiz kardes sonucta.
Ön koltuk neymis be diyesim geldi. Araba ayni araba halbuki.

Bazilariniz oyle bir yazmis ki sanki arabanin on koltugu altin kaplama. Yok arkaya beni oturturken sen kimsin ki demek istiyo falan. Savasa gider gibisiniz valla kanser olur insan boyle azcik rahat hanimlar.

Bi'de konu icin demiyorum bu sitede gordugum bi'durum var ki cogunuz kiz kardesi evlenince dis kapi mandali yapiyosuniz. Ben karisiyim deyip yuruyosunuz masallah. Halbuki siz hayatlarinizi sonradan birlestiriyosunuz ama onlar dogustan ayni hayata doguyolar. Bu sizi daha az degersiz yapmaz ama siz geldiniz diye kiz kardesler de el olmaz. Sidik yarisini kessek gelin gorumce kavgasi olmaz zaten. ( bu isler karsilikli tabii ama kadin olarak bi'seylere farkli anlamlar yukluyoruz bence)

bi tek bu değil herşey birkti sadece bu kısmı paylaşmak istedim keşke sadece bununla kalsa.. neler yapıyor bilseniz
restı cekeceksın guzelım..ya ben ya ablan dıyeceksın.boynu bukukler gıbı dert yanma ev senın koca senın..net ıstemıyorum dıyeceksın bıraz delılıge vur yaa yoksa dugun ertelensın de cekemem bu ne yaa de bitti gittii

ha birde eşya konusundada onu alaşağı etmek istiosanız mesela seçimlere nişanlınızla gidin akşamınada abla ya şu ikisinde kararsız kaldım die gerçekten kararsız kaldığınız bişeyi gösterin ikiside sevdiğniiz olsun birini ona seçtirin falan onun dışında karışırsa şımararak yok abla sevmiorm öyle ya şunu yapcam ben dersizinz

ay yok bademcim ya atsan atılmaz satsan satılmaz daha nişanlısıyla konuştumu onu bile bilimoruz belki çocuk rahatsızlığından haberdar bile değil öyle herşeyi devirip dökmekle olmuo en uzak akrabanız bile ömür boyu bi yerlerde karşınıza çıkıo ablasını napsın çocuk görüşmüycem senlemi desin bence en hoşu rol yapmak ortayı bulmak :)

restı cekeceks.ya ben ya ablan dıyeceksın.boynu bukukler gıbı dert yanma ev senın koca senın..net ıstemıyorum dıyeceksın bıraz delılıge vur yaa yoksa dugun ertelensın de cekemem bu ne yaa de bitti gittii
Ciddi misiniz yahu? Neden bu kadar hirs anlamiyorum. Yaşadıginiz aci durumlar olablir ancak konu sahibinin neler yaşadığı , sizden bağımsız. Ya ben ya ablan ne demek? Bi erkek boyle dese hemen anakuzusu dersiniz. Bana nisanlim oyle diyecekte bende hala nisanli kalicam onunla. Konu sahibi ayrica cok yuvarlak konusuyorsun. "Bu ne ki daha neler var" diyorsun. Anlat o zaman gorelim neler varmis. Anlattiklarin cok basit cozulecek sorunlar. "Abla ben bunu beğendim"der gecersin. Baktin o zaman hala diretiyor, benm beğendiklerim olacak diye olay cikariyor o halde hak veririm sana. Insanlarin fikir vermesi neden karismak olsun? Ayni fikri arkadasin ya da senin ablan verse "ay canim yardimci oluyor" dersin. Fikir vermekte sorun yok ama bunu asip mudahil oluyorsa, diretiyorsa ben o zaman karismak derim.

Ya ablan ya ben ne demek ya
Erkekler ailesinden kopsun istiyorsunuz da siz ailenizden kopar miydiniz?
Belki sizin gorumceniz gercekten kotu, ama esinizin verecegi karardir gorusup gorusmemek, ya o ya ben denir mi ya? Boyle bi cumle kurdugumu bile hayal edemiyorum.

sözüm ön koltuğa yer verilen kişinin girdiği ruh haline.olayı zafere dönüştürene.sidik yarışına girene.eşimin yanına benden başka kimsenin oturmasına müsaade etmiyorum artık.önde bıt bıt konuşanların sesi kesildi şimdi.arkada medenice gidiyorlar.
senin egon olmadığı için böle düşünebilrisn ama egosu olanada müsaade etmemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…