Kadın ne yapar bilemiyorm ama sen sakın bidaha Karışma bir akıl falan da verme. Ben böyle birine acıyıp onun için çıkar yol aradım geceler boyu düşündüm. En son ailesine benim bir sorunum yok çikom üstüme geliyor demiş. Sanki her görüşmede beni odaya çağırıp anlatıp ağlayan o değilmiş gibiArkadaşlar görümce m 15 yıllık evli iki çocuk annesi. 17 yasında evlenmiş anne babada baskıcı olunca. Ama evliliği istediği gibi gitmemiş enişte hiç bir yere çıkartmamış, perdeyi açtırmamış, bir mahalle ötedeki annesinin evine bile yalnız yollamamış. İki uç yildir yalniz dışarı çarşıya filan çıkabiliyorum diyor. Eşim küçükmüş olayları pek hatırlamıyor ama intihar bile etmiş görümcem. Ben tanıdığımda sürekli şikayetçi, birilerine küsen, karamsar biriydi bana itici geliyordu, düğünümde bile eşime küsüp el gibi oturmuştu. Şimdi tanıdıkça çok üzülüyorum onun için. Akıl istediğim konu,çalışmak istiyor görümcem halk eğitimde meslek edindirme kursuna gitmek istiyor, enişte izin vermiyor ama. Kardeşleri huzursuzluk çıkmasın diye karışmıyor, kpedere dese o da geri kafalı. Ben bi kere söyledim enişte çok sinirlendi. Ne yapsın bu kadın??
Kadın ne yapar bilemiyorm ama sen sakın bidaha Karışma bir akıl falan da verme. Ben böyle birine acıyıp onun için çıkar yol aradım geceler boyu düşündüm. En son ailesine benim bir sorunum yok çikom üstüme geliyor demiş. Sanki her görüşmede beni odaya çağırıp anlatıp ağlayan o değilmiş gibi
Sen hiçbirşey yapamazsın. Yıllarca böyle yetişmiş yetişmiş diyorum çünkü koca elinde büyümüş çocuk yaşta evlendirilip. Ailenin tavrı da belli. Sen üzme kendini. Bak bebişinde var. Malesef böyle adamlar aileler eline düşen ve arkasında ailesi olmayan kadınların hazin sonu bu. Durduk yere kötü olursunuz. Kendini savunmak için kaçış yolu bulamayınca ilk sizin adınızı verir. Çünkü direnecek şekilde bir alt yapısı yok.Bu da var tabi ama çok üzülüyorum çaresiz haline
evden yapılabilecek bir iş bulamaz mı? mesela restoranlara sarma sarmak, parça başı triko yapmak vs. eşine çaktırmadan evden yapabileceği bir iş olsa bir süre para biriktirir ve özgüven kazanır.
Arkadaşlar görümce m 15 yıllık evli iki çocuk annesi. 17 yasında evlenmiş anne babada baskıcı olunca. Ama evliliği istediği gibi gitmemiş enişte hiç bir yere çıkartmamış, perdeyi açtırmamış, bir mahalle ötedeki annesinin evine bile yalnız yollamamış. İki uç yildir yalniz dışarı çarşıya filan çıkabiliyorum diyor. Eşim küçükmüş olayları pek hatırlamıyor ama intihar bile etmiş görümcem. Ben tanıdığımda sürekli şikayetçi, birilerine küsen, karamsar biriydi bana itici geliyordu, düğünümde bile eşime küsüp el gibi oturmuştu. Şimdi tanıdıkça çok üzülüyorum onun için. Akıl istediğim konu,çalışmak istiyor görümcem halk eğitimde meslek edindirme kursuna gitmek istiyor, enişte izin vermiyor ama. Kardeşleri huzursuzluk çıkmasın diye karışmıyor, kpedere dese o da geri kafalı. Ben bi kere söyledim enişte çok sinirlendi. Ne yapsın bu kadın??