bundan 1 ay önce yaz tatili için eşimin memleketine gittik 1 buçuk yıllık evliyiz senede 1 kez gideriz zaten evlendiğimizden buyanada 2. gidişimizdi görümcemle aram biraz mesafelidir ama asla onu kıracak hiçbirşey yapmam saygıda kusur etmem sadece daha yeni evli olduğumuz için birbirimizi yeni tanıdığımız için fazla muhabbet etmeyiz bi 16 yaşında kızı var birde 5 yaşında oğlu oğlu acayip yaramaz tepemize çıkar çok şımarık öle böle değil hatta ordayken yazın pikneğe gittik görümcem su dolduruyordu çeşmeden görümcemin kızı kayınvalideme bana su vercekti çocuk bi fırladı yerinden ben verecem diye bardağı annesinin elinden kaptı suyu içti sonra ablası bizede su ver dedi al dedi bardağın içine tükürdü okadar fırlama bi çocuk asla tahammül edilemez benim topuklu ayakkabımın topuğunu filan kırdı ama ona rağmen asla görümceme bi saygısızlık yapmadım duymamazlıktan görmemezlikten geldim çünkü çocuk herkese karşı aynı kayınvalideminde gözlüğünü kırdı ablasını ısırdı çok yaramaz ama zeki bi çocuk bişey söle asla unutmaz eşim bazen telefonda ona oyuncak alacağını söler hemen gidince onu gündeme getirir kreşte yaşananları anlatır hiçbişeyi unutmaz hiperaktif ve zeki bi çocuk ayküsü yüksek :) görümcem biraz tuhaftır büyük eltimi pek sever eltim 4 senelik evli benden 2 yaş büyük evlilik süreside benden daha uzun görümcem ona toz kondurmaz onlar daha önce kaynaşmışlar belkide ondan o devlette sınıf öğretmeni bende özelde anaokulunda çalışıyorum atamam yapılmadı 16 yaşındaki kızıda öğretmen olmak istiyor bana soru soruyor bazen sınavlarla ilgili görümcem hemen büyük eltimlere telefon ediyodur ona soralım o daha iyi bilir diyo böle tuhaf bi ayrımcılık var yani eşimle paylaştım bunu kıskanç oldum huysuz oldum en sonunda eşim patladı o devlet memuru onu daha bilgili büyük görüyodur sen alt tarafı özelde çalışıyorsun dedi çok üzüldüm ağladım yinede ses çıkarmadım evliliğimiz süresince sadece 2 kez gittik ve 2şer hafta kaldık bikezde onlar bize geldi toplam 1ay olmaz yani geçirdiğimiz zaman inanın ağzımı açıp hiçbirşey demem o ne derse tamam derim gidince mutlaka onunla birlikte mutfağa girerim 16 yaşındaki kızı oturur hiç yerinden kalkmaz elinde kumanda müzik dinler biz sofra kurar toplarız ne isterse yaparım o sölemede mutfağı toplarım ama o hep büyük eltimden bahseder kayınvalidem yeni bi çamaşır makinası almış biraz karışık enson modellerinden otamatik programlı filan hemen görümcem atlıyo eltimin ismini sölüyo o olsaydı bu programı çözerdi filan eltim biz ordayken basit bi çoban salata yapmış görümcem kayınvalideme ooo bi salata yaptı görsen parmalarını yersin der filan daha buna benzer birsürü şey beni övmez hiç yaptıklrımı filan görmez ama ikimizinde birbirine saygısızlığı yok en güzel şekilde ağırlar ama bikeresinde laf soktu tamda kızım sana diyorum gelinim sen işit misali eltimde vardı eltimin eşi kendi eşi benim eşim kalabalıktık yani kızına dediki eltime bakarak bu zamanda sırtını devlete dayayacaksın yoksa koca bile bulamazsın evde kalırsın kimse seni adam yerine koymaz işin yoksa bi hiçsin kocasıda ordan aa olurmu oda sırtını devlette çalışan birine dayar (bu arada benim eşimde devlet memuru askeri personel)bu dünyada enayi ço dedi eltim hemen atladı ben asla birinin sırtından geçinemem devlet memuru olmasaydım evlenmezdim kimseye bağlı yaşayamam dedi ben sustum konuşsam kavga çıkar eşimin gözüne baktım sadece bu konuyu kapatın yaa dedi öle geçti gitti biz daha yeni evli olduğumuz için eşimle çoğu kez tartışırız evliliğe ayak uydurma aşamasındayız.neyse çok uzattım gelelim olaya ogün kayınvalidemler evde yoktu eşimle biz evde bavul hazırlıyorduk yaz tatilimiz bitmiş memleketten eve dönecektik eşimle gene tartışıyorduk bilet saati yüzünden o dalgınlıkla ben kayıvalidemin balkonunun anahtarını buzdolabının üzerine koymuşum eşiminde çamaşırları balkonda takılıydı neyse biz hem gerginiz hemde o sinirle anahtar arıyoruz oanda görümcem geldi ne yaptınız hazırlandınızmı diye eşimin siniri hala geçmemişti nasıl hazırlanalım çamaşırlar balkonda dedi neyse görümce hemen arama çalışmalarına başladı bi saat öle aradık sonra görümcemin eşide geldi neyaptınız diye buzdolabından su içerken tesadüfen görmüş eşim artık nasıl sinirlendiyse onların yanında bana bağırdı bunadınmı sen nasıl hatırlamazsın koyduğun yeri bi saattir arattırıyosun mahsusmu yapıyosun filan hemen görümcem atladı olurmu öle şey neyapsın kız bavul hazırlarken telaştan nereye koyduğunu unutmuş uzatma olur öle şeyler filan sonra görümcem kızı eşi filan birlikte bavulları toparladık görümcem akşam yola çıkmadan önce bana gelin size balık ziyafeti yapıcam dedi gayet neşeli bi şekilde yanımızdan ayrıldı onlar gidince eşimle gene kavga ettik bana onların yanında öle davranma filan bayağa gerildik yani tatil dönüşü stres sonra akşam oldu görüceme gittik son bi akşam yemeği ve vedalaşacaktık görümcemin 5 yaşındaki küçük oğlu kapıyı açtı ayyy genemi siz geldiniz dedi bizde çocuk diye şakaya verdik niye başka birinimi bekliyordun dedik sonra ben gene görümcemle mutfağa girdim hem sofra kurduk hem güzel güzel sohbet ettik tabi kızı yine elini hiçbişeye vurmadı yemeğimizi yedik tam çay içiyorduk görümcem görümcemin kızı oğlu yiğeni kocası eşim ve ben birden görümcemin 5 yaşındaki oğlu kanepenin üzerine çıktı avazı geldiği kadar benim ismimi bağırdı herkes ona baktı bana hep ismimle hitap eder ama eltime yenge der eltimin küçük 2 yaşında bi kızı var belki onu sevdiği için yada bilmiyorum annesi öle hitap ediyordur neyse ben baktım ne oldu tatlım dedim sen bilmiyosun annem sana sen yokken mikrop dedi mikrop ben donakaldım ne dedin dedim tekrar bağırarak mikrop dedi yaa anlamıyormusun dedi o çocuğun yalan söleme ihtimali sıfır kesinlikle uydurmaz çok zeki ve fırlama çocuktur olduğu gibi yansıtır olayları tabi görümcem duymamazlıktan geldi araya laf karıştırdı gözlerim dolu dolu eşime baktım eşimde tık yok oda duymamazlıktan geliyodu ben böle salak gibi oldum orda kendimi çok garip hisettim oysaki kendi ailem olsaydı annem bana hiç laf söyletmezdi çok kötü oldum tarifi okadar zorki hiçbişey diyemedim sonra vedalaştık çıktık yola benim surat asık eşim soruyo sonunda patladım neden öle söledi ben ona ne yaptım dedim 15 saat gözyaşı döktüm sonunda eşim dayanamadı ablasını aradı ablası tabi asla öle bişey sölemedim öle düşünüyosada yinede özür dilerim dedi yemin etti küçücük çocuğun lafıyla yola düşmüş birde sana benimi arattırıyo ben okadar hürmet ettim ağırladım şu yaptığına bak dedi üste çıktı ve bize küstü ben haklıyken haksız duruma düştüm eğer öle sölemeseydi çocuk avazı çıktığı kadar bağırdı onu uyarırdı kızardı duymamazlıktan geldi hatta bi iki defa sevmediği insanlara ben kendi ağzından bu kelimeyi kullandığını duydum eminim kullandı ama eşim onu affetmekle kalmayıp ona ayıp ettiğini bile düşündü ve ben bu bayram gününde boşanmaya karar verdim çünkü çekilir gibi değil bayram sabahından bu saate kadar sen ablamı niye aramadım bayramını kutlamadın abimi abimin eşini niye aramadın hepsi senden büyük bilmem ne bende konuşmak istemedim oda inat etti benim ailemle konuşmadı anlayacağınız bayram zehir oldu şimdide kurban bayramına taktı ablamlara gidecez diyor işi inata bindirdi çözemezsem artık bitecek buiş eltimde bi tuhaftır bu arada evlendik daha hiç kapımı açmadı bikez olsun telde benimle konuşmadı ben iki kez gittim yanına pek takmıyo öle hatta bikeresinde görümcem filan hep bi aradayken eşine kızmış yemek masasına gelmedi bütün sülaleyi masada bekletti herkes sinir oldu ama bişey diyemedi yinede o çok iyi anlamıyorum insanlara hep bölesi yarıyo ben onlarla nasıl baş edecem bana bi akıl verin nelolur bütün içimi buraya döktüm sabırla okuyan arkadaşlara teşekürler şimdiden.... eşimle şimdi küsüz ya ablam ya evliliğimiz oldu olay gelişmeleri gene yazıcam hoşçakalın....