Görümcelerim....

Sanırım artık duzelmeyiz degil mi? İnanın ayni evde yabancı gibi olabiliyoruz çok güzel .. Bu çözüm mu?

İnsanlar nerden neyi dusunuyolar işte illa kusur olacak ya. Aslında öyle yorum yapanların çoğu evlenmemiş gorumce gormemis ve hepsi birer gorumce :) beni haklı bulanlarda evli olanlar sanırım :)
Ah canım bnim aynen bizim halimiz den ancak bizim gibi gelinler anlar her kafadan ayrı bi laf çıkıyor zor gerçekten

Sanırım artık duzelmeyiz degil mi? İnanın ayni evde yabancı gibi olabiliyoruz çok güzel .. Bu çözüm mu?

Ama bakın siz başlatmışsınız başta herşey güzeldi demişsiniz yani sizin yaptığınız olmamış
Bir defa aynı evde değil farklı şehirlerde bile olsanız bu davranışı yapmayın
Bir diğer konu mümkün mertebe sıcak olumlu davranın gerekirse yeni bir başlangıç için hatanızı anladığınızı ve tekrar yapmayacağınızı belirten bir konuşma yapın "Arap eli öpünce dudak kararmaz "derdi babaannem yani o evin içinde hoş bir şey mi siz başka yerde onlar başka yerde
Bir de şunu idrak edin siz yokken onlar vardı onlar kardeş et tırnaktan ayrılmaz yani onlar kardeşi ama siz evlisiniz yeriniz farklı onlar sizin rakibiniz değil olamazlar
Bahsettiğim konuşmayı direk onlarla yapmam derseniz kayınvalidenize söyleyin "annecim ben üzülüyorum artık iyi olalım "deyin bu adımınıza rağmen devam ederlerse de kendileri bilirler
Ben 13 yıllık evliyim eşime daha bir defa ailesi ile ilgili en ufak birşey söylemedim
Geçen bu kaynanamla küs olan kaynım diyor ki "annem sana başka benim karıma başka davranıyor"
Hayır öyle birşey yok bende kayınvalideme başka davranıyorum beni öz kızı gibi seviyor
Beni de kırdılar kırmadılar mı? Ama "ayağını ağır kulağını sağır et "derdi babaannem öyle yaptım
Şimdi bir tartışmamız olsa ve yüzde yüz ben haksız bile olsam beni tutarlar
Eşim hep der "senin ailen bunlar benim değil "diye
Kısacası alttan almakla tevazu göstermekle birşey kaybetmezsiniz bilmiyorum ben böyle gördüm böyle yaptım böyle kazandım
Siz bilirsiniz

Ama ben o mevzuyu eşime gidip söylemeden önce o kızın davranışı zaten değişmişti bana eşim de farketmiş bunu.. Bu arada yorumunuz için çok teşekkürler elimden geleni yapicam ama çok zor benim için.. Cunku ne olduysa bugün sabah bi uyandım gene konuşmuyorlar halbuki akşam birsy yoktu.. Onlar konuşmayınca bende böyle oluyorum.. Onlarda biliyor konuşsalar onlardan çok konuşuyorum ama sebepsiz surat asıyorlar gene .

Valla canim. O karsilikli diyacaginiz saygiya bagli. Ben nekadarda kizsam yengeme kalkipta elektrik carpsin demem. Yada kalbini kiracak rencide edecek birsey demem. Keza oda bana. Oda bana kizdigi seyi soyler ama kirmaz rencide etmez.

Siz bu seviyeyi yakalarsaniz eger anlasir gidersiniz. Sanirim sizin tamamen yasot olmaniz dahada bir sorun. Kiskanclikta giriyor olabilir araya. Ben yengemden 5 yas buyugum. Ama aramizda fark yok gibi davraniriz. Abla bile demez. Sorun etmem. Bende ona yenge demem zaten. Arkadaş gibiyiz.
Bence sayginizi olmali once birbirinize. Birbirinizi sevmiyor olabilirsiniz şart degil zatan. Cok cok saygida duymuyor olabilirsiniz ama biraz seviyeli olmaniz gerek birbirinize karsi.

Çok doğru soyluyosun teşekkür ederim gerçekten benim diğer evli gorumcem de benden 6 yaş büyük ve okadar iyi anlasyoruz ki. Bazı sorunları oda biliyor beni çok iyi anlıyor. Onlar seni evlenince anlayacak der bana. Eşime de demiş.. Artık oluruna birakicam hayırlısı olsun bakalım. Şimdilik konuşmuyoruz ama..

bence bütün sorun ayni evde olmalarindan kaynaklaniyor. her gün dib dibe zor

Esine artik birlik yasamak istemedigini anlasamadigini ve yipra digini soyle tasinin. Gerci bir alt kata gececeginizi yazmistin. Nezaman cikacaksiniz ama yinede birlik yemekte sana sıkıntı verecek. 2 ay yasadim o sıkıntıyı

Laubali olmaktan kastınız ne bilmiyorum ama aranız iyiyken mesafe koymanız,saygı bekliyorum,ben sizin yengenizim moduna geçmeniz olmamış. Sanki köprüyü geçene kadar ayıya dayı der gibi,onları idare etmişsinizde evlenince gerçek tavrınızı göstermişsiniz gibi olmuş biraz ki muhtemelen görümcelerinizde böyle düşünüyor.
Eşinize her duyduğunuzu söylemeniz,eşinizinde onlara söylemesi size olan güvenlerini sarsmış doğal olarak.
Dolayısıyla yanınızda artık birşey konuşmamalılar haklı olarak zira hemen abilerine söyleme potansiyeliniz yüksek.
Halbuki bak sigara içmeye gitti dediklerinde duymamazlıktan gelseydiniz yada yoo sigara içmiyor deseydiniz sorun olmazdı. Ne kadar tartışsalarda onlar kardeş ve aynı evde yaşıyorsunuz,dolayısıyla o an tartışıp,sonra unutup eskisi gibi olurlar ama arada laf taşıyan kötü gelin siz olursunuz halihazırda olduğu gibi.
Demişsiniz ki yüzüme gülüp arkamdan konuşuyorlar,sizde aynısını yapmışsınız kendiniz iki kelam etmeyip eşinize söyleyip onun söylemesini sağladığınız için.
Ha görümcelerinizin yaptığı doğru mu asla değil ama bu duruma birazda siz getirmişsiniz.
Mümkünse ayrı eve çıkın.
Sizin ilişkiniz kolay kolay düzelecek gibi değil zira hala karşınıza alıp konuşup sorunlari çözmeye yönelmek yerine,eşime mi söylesem,laf mı soksam diye düşünüyorsunuz.
Hakkınızda hayırlısı ne diyeyim.

Esine artik birlik yasamak istemedigini anlasamadigini ve yipra digini soyle tasinin. Gerci bir alt kata gececeginizi yazmistin. Nezaman cikacaksiniz ama yinede birlik yemekte sana sıkıntı verecek. 2 ay yasadim o sıkıntıyı
Alt kata bu ayın içinde ineceğiz . hani en azından bi laf mı dediler inerim evime. Ve zamanla yavas yavaş da kendi evime cekilirim diye düşünüyorum ne biliyim başka çare yokki.

Öncelikle teşekkür ederimm. Şöyle soyleyim aslında gidip eşime soylemem bi nevi benim gicikligina yaptığım bir şeydi çünkü bana karşı çok değişmişti ve katlanamiyordum abuk sabuk hareketlerine. Laubali derken mesela salak aptal gibi konuşmalarına karşılık surat astım. Saygı derken sadece seviyeli olmalarını istemiştim yoksa bende 2 yengemlede arkadaş gibiyim ama salak aptal o sizin gelininiz benim hicbiseyim gibisinden konusmalar yapmadım, ki durup dururken.

Ama saygı hakedilir,saygı bekliyorum deyince gösterilmez üzgünüm. Siz kendinizi büyük görüp,yengeyim deyip görümcelerinize gıcıklığına birşeyler yaparsanız,üzgünüm ama abi korkusuna dahi olsa saygı göstermezler.(empati kurarak yaptım bu yorumu) Halbuki aranız iyiyken,"canım kelimelerimize dikkat edelim,alınıyorum,ben sizi çok severim biliyorsunuz ama salak,aptal vs hoş olmuyor"diyerek kendiniz halletseydiniz şu an bambaşka bir konumda/durumda olabilirdiniz onlarin gözünde eminim. Sizin yeni tanıştığınız ilk kez gördüğünüz insanlar değillermiş ki samimiymişsiniz,gayette konuşarak,araya abilerini sokmadan halletmeliydiniz.
Aynı evde yaşayacaksınız,oturup,konuşup güzellikle kendiniz çözün yanlış anlaşılmalarınızı,kırgınlıklarınızı,yoksa zehir olmaya devam edecek günleriniz net.

Maalesef onuda söyledim şaka yapmak farklı ama bu şekilde olunca hakaret olarak alıyorum dedim guzellikle tamam dediler ve bana seni çok hassas yetiştirmisler dedikleri halde devam ettiler..

Herk
herkesin aile yapısı karakteri farklıdır.. siz aldığınız domatesler çürük çıktı diye insanlara domatesi kotuluyemezsin . Bende eşimin ailesiyle 6 ay ayrı katlarda ama herseyii bir yaşadık . Elbette sorunlar oldu ama alenen değil.. Buna rağmen hala onları severim ve o zaman evlendiğime asla pişman olmadım. . Bu arada dışardan suan banada çok kötü dayanılmaz gibi geliyor ama o zaman öyle gelmiyordu yani dışardan daha korkunç geliyo bu arda özel hayat diye birşey kalmıyor o ayrı

Verdiğin domates örneği de yanlış,aile yapısı düşüncen de.
Evet herkesin aile yapısı farklıdır ama aynı çatının içinde kendi öz annenle kardeşinle bile bazen çatışırken hiç bilmediğin bir aileyle daha zor.Hem de evliyken.Bu işin sevip sevmemeyle alakası yok.
Medeni kanunun evlilik müessesesinin oluşmuna ters.İnsanlar genç yaşlarda tolere edip toyluğun veridği heyecanla kabul ediyorlar ama zaman geçtikçe işin içine girince durum değişiyor.Evliliğin temel taşı çok önemli.
Düşünsene o insanların da bir düzeni,senin de bir düzenin var.o insanlarında bir evresi misafrileri,senin debr çevren misafir edip edemeyeceğin dönemler var.
Bir erkek ve bir kadın ailelerden bağımsız yaşamalı.Kendi maddi olanakları olmadan evlenmemeli.Ya da sırf maddi kaygılar yüzünden birlikte oturmayı istememeli.Manevi gidenler maddi gidenlerden daha büyük oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…