Gorumce ve kardeşle barisma derdi

Sadekahvem91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
932
Puanlar
123
Merhaba arkadaslar . biraz uzun olacak anlayabilmeniz icin bazi durumlarda detaya girdim. Smdiden tesekur ederim okudugunz icin

Gecen sene mart ayinda gorumcem ile esim arasinda bi tartisma gecti. Konu suydu ; eşimle bir yerden donuyorduk arabayla yolda snap attim muzigi cekip.
Arac biraz hizli gidiyordu . neyse gorumcem videoyu izleyip kynvldeme izletmis. Kvde cok snirlenmis hizli gidiyorlar niye bu satte falan saat ise aksam 10.herneyse kv bni ariyor azar cekiyor neden bu kdr hizli gidiyorsnz gelrsem orya gosterrim size hizi ( ve guluyor).

Bn bozuluyorum. Anne cokda hizli degildik aslnda falan diye neyse iyi aksamlar deniyor kapatiliyor telefonlar. Esime iletiyorum durumu (telde soyle o kocana hizli gitmeyi gosterrmona diyip guluyor) esim ise ablasini arayip neden anneme izletiyorsn. Biliyorsun bu tur durumlardan hoslanmyr diyip kavga ediyor.

Kv bni ariyor ne soylendi de bunlar birbirine dustu diyor. Ben hicbir seklde doldurmadgmi esimn kendi siniri oldgnu soyluyorm (dustgum durumdan igrenerek kendimi savunmya calsyrm).

Bu olaydan 3 ay snra ise benm esim kizkardesimle küsüyor. Sebep şu ; esim kardesime saka yapiyor ortamda daym ise kardesime gercekten boyle mi durum diyip kiziyor.( Saka siyasi icerikli oldgndan yazamiyorum. ) kardesim( 21 yas) aglayip odaya kapanyr.
Esim ise sakama küsenle isim olmaz diyip Kusuyor.

Bugune kdr turlu ugraslarima ragmen ne esimle kardesimi nede kendi kardesini baristiramadim. (Bu arada gorumcem bnmlede konusmadi o olaydn snra)
Dusuk yasadim gecmis olsn demeyen gormcem Hamile kaldimda tebrik de etmedi. (Ben ona anneler gununde mesaj atmistim cvp vermedi). Bu durumlara bozldmu esime anlattm tepskiz kaldi.
Ha bu arada kardesimle esimi baristirmya calstgmda esime sunudedim " ablanin turlu hareketleri oldu canimi sikan senin hatirina hepsne goz yumdm sen uzulme die. Esimde bana goz yummasaydin dedi.

Smdi kynvldem oglunu ikna etmis bayramda ablanla baris die. O da kabul etmis. Buraya kdr bi diyecegm yok.
(Bu arada bnm annem esimle kardesmle barismasi icin knstgnda esim kbl etmedi)
Nasil dvranmaliyim?
Ne yapmaliyim? Kusluklernde ben suclandim. Esimi doldurdugumu ima ettiler.
Smdi barismalarina tabiki sozum yok .
Nasil bi yol izlemelym ihale bana kalmasin.
Kardesmle ayni ortamda krdesm selam vermesine ragmen selamini almaz.
Zoruma gidiyor bu durum. Onca seye sessiz kaldm.
Belki byrmda gormcemle byramlasmak zOrnda kalcm ortamn huzuru kacmasn diye. Ama ayni huzuru nie kendi ailemde saglyamiyorum.

Tecrubeleriniz dogrltnda ban akil verin. Kafanza takilan seyler varsa sorun detaya girerim.

Asiri uzun olmasin die ozEt gecmye calstm yinede uzUn oldu.
Hakkinizi helal edin objektif yorumlarinizi bklyrm. Tesekkur ederm ve yazim hatalarim icinde ozr dilerim.

Eşiniz haklı göz yummasaydınız.
Bebeğinizi kaybettiğinizde acımı paylaşmayan, bebeğim olunca bir hayırlı olsun demeye tenezzül etmeyen görümceyle görüşmezdim. Mecbur kalırsanız uzaktan iyi bayramlar diyin geçin.

Tesekkur ederim. Haklsnz.
Ailenin huzuru kacmasin die sivrilik ypmak istemedm.

Tesekkur ederim. Haklsnz.
Ailenin huzuru kacmasin die sivrilik ypmak istemedm.
Eşinizin kardeşinize küsme ve konuşmama hakkı varsa sizin de var. Bişey derse de sen göz yumma demiştin seni dinliyorum işte dersiniz.

Eşiniz istemeden kırdığı birisinden özür dilemek yerine o kişiyle küsüyor zaten isteyerek kırsa özür dilemez zira bilerek isteyerek ve memnuniyetle yapılmış birşeyi niye özrünü dilesin insan.

Görümceniz kötü niyetle göstermemiştir o videoyu. Eşiniz niye çatıyor kardeşine.
Böyle bir durumda ne yapılır bilemiyorum. Fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler. Yok mu aklı başında bir aile büyüğü (aklı büyük) barıştırsın herkesi. Eşiniz bu anlattıklarınızda hatalı taraf ama bunu göremeyecek kadar kibirli ya da kabul edemeyecek kadar mantıksız hareket ediyor olabilir.
Siz görümcenize normal davranın. Size ters davranacaksa iletişime geçmenize gerek yok merhaba iyi bayramlar yeterli.

21st Kynvaldem beni arayip bana cikistigi icn "abla buna sen sebep oldn nie izletyosn " manasinda kvga etmis.
tesekur ederim onerilernz icin.

Esim ise sakama küsenle isim olmaz diyip Kusuyor.

Bu çok saçma geldi bana. Kimi insan şakadan hoşlanmaz eşiniz yapmasaymış. Orada kardeşinizin gönlünü almaya kalkacağına küsmeye bahanesi olmuş resmen. Kusura bakmayın sinir oldum eşinize.

Görümcenizle de muhattap olmayın ne acınıza gelmiş ne sevincinize, Merhaba! Merhaba! Kâfi.

Tesekkur ederim. Katiliyorum her sozunuze. Beni dusunduren sey ortami gerecek bi dvransta bulunursam herkes hakli ben suclu duruma duserim.hamileyim bunlarim ustesnden gelmege ugrasmak istemyrm

Eşiniz ablası yerine annesini arasaymis keşke o zaman böyle bir sorun olmazdı ki yine de arayıp ablasına bağıracak birşey yok benim annemde kv de gorse söylenir hızlı gitmeyin diye ...
Kardesinixle eşinizin arasını bozan da dayiniz.Bi hisimla ortalığı dağıtmış yani .Kardesinizde o kadar ağlayıp kapıları kilitleyecegine keşke dayiniza şaka olduğunu açıklamaya çalışsaydı o zaman esinizde onu kollardi diye düşünüyorum .
Tabi tepki çok katı yani 21 yaşında genç bir kiza bu kadar düşmanlık yaşatacak birseyde yok ...
O zaman esinize kardeşimle de barışın bende senin ablamla barusacagim kusluge gerek olacak birşey yok filan diye konuşmaya çalışın

Tesekkur ederim. Katiliyorum her sozunuze. Beni dusunduren sey ortami gerecek bi dvransta bulunursam herkes hakli ben suclu duruma duserim.hamileyim bunlarim ustesnden gelmege ugrasmak istemyrm
Haklısınız endişenizde ama aşırı düşünmeyin. Mesafenizi koruyun. Değmez kendinizi üzdüğünüze.

Kardesm soyledi orda saka diye ama dayim biraz uzerine gitti. Dayiligin verdigi rahatlikla.
O son yazdgnizi yapmayi dysundm de osler daha kotu ye gider die korkyrm. Madem oyle ozaman otur bn giderim diyip bu sefer annemlere de gelmzse. Is icinden ckilmaz bi hal alir.

Kısasa kısas kendi kız kardeşiyle konuşup benim kardeşimin selamını dahi almayan kocaya ya güzel bir cinnet geçirirdim yada bende gider onun kız kardeşiyle konuşmazdım Yok öle yağma
Iste orads herseyi daha kotu eder mym die duusnyrm. Hamileym hassas bi donemdeym . hayatimi iyice mahfetmek istemyrm. Karsimda inat biri var ve ben o inatla ugrasacak guc bulanyrm suan kendmde.

Bu arada yarn gormcemle bayramlasmazsam esimin kardesmle kucuck barisma ihtimalini de ortadan kaldirmis olur mym ? Ilerde bunun dogumu kvr krdesm gelip gidicek. Ister istemez bu yapilanlar hatirlanacak sen ablamla knsmadn ozaman bnde krdesne dusmanliga devm diyip. Bu durum logusa halmle bni daha cok uzer. Cok ince dusunyrm belki bu kdr hassas olmamaliyimm. Bu huyumdn nefret edyrm.

Iste orads herseyi daha kotu eder mym die duusnyrm. Hamileym hassas bi donemdeym . hayatimi iyice mahfetmek istemyrm. Karsimda inat biri var ve ben o inatla ugrasacak guc bulanyrm suan kendmde.
Ş
kimseye bakmayın. İçinizden geldiği gibi davranın. Size kötü bir lafı hareketi olmadıysa zero beklentiyle görümcenizle iletişimi koparmayın. Beni arasın sorsun ya da yardımcı olsun diye zerre beklentiye girmeyin. Yapmak zorunda değil. Yaparsa iyi tabii ama içinden gelmiyorsa o enerjisini alıp uzak dursun.

Şimdi kaç yaşındasınız bilmiyorum ama, her Yaptığınız aktiviteyi sosyal medyada paylaşmayın. Kocişimle yemekte, Kocişimle evde sinemaya keyfi, burada yemek,burada oğluşumlar Vs... Uzar gider. Ha herşeyi sosyal medyada yayınlıyorsanız, birde herkeside ekliyorsanız, bu yorumları göze alacaksınız. Kaldıki hız insana birşey katmaz. Onu akşam görümceniz gördüğünde aradığında he he deyip geçseydin. Görümce kardeşini arayıp söylemek isteseydi direk ona söylerdi. Ortalığın kızışmasında Sosyal medyaya Sen koyduğun için haksızsın. 2. Siyaset herkesle konuşulmaz e sende eşinide kız kardeşinide tanıyan bağlaç niteliğinde kişiliksiz. Niye konunun önünü tıkayıp kapatmadın. Siyaset karı kocayı birbirine düşürür keza din konularda. Şimdi işin içinden çıkamazsın...

28 yasndaym. Oyle herseyi pylasan biri degilim calan muzigi bgendgm icin pylasmstm sosyal medyada sn paylasimim 3 ay oncedir. Ben yaptigimn ynlis oldgnu dusunmyrm soylenmemesi gereken seyi soyledgi icin onun hicmi sucu yok. Arabayi suren ben bile degilken laflara maruz kalan ben. Bunagerek yoktu.
Esimle krdesme gelnce daha once ayni sakayi yptgnda uyardim kardesmde dediki enste bunu bska yerde soyleme yanls anlayip ciddiye alirlar. Bnde uyardm. Ha o esnada masayi kuruyordum krdesmn cekip gitmesnden pesine gidip sorunca ogrendm gozum onunde gelismedi. Yoksa durumu toparlamaya calsrdim.

Tabiki görümcede de suç var. Ama şu sosyal medyada olumlu yada olumsuz birşeyler paylaşmayı bırakın. Kime niye paylaşırsınız amaç Ne. İnsanların beğenmesi yada sizin neler yaptığınızı görmesi mi. E beğenen olduğu gibi beğenmeyen de olacak bunuda göze al. Kaldıki siz özelinizi ortaya sererseniz millette gelir burnunu sokar. Eşine yada aılesine bayramda git. Bayramlaş küslük iyi değildir. Olayın dışında olduğumuz için daha objektif bakabiliyoruz. Bunlar gemileri yakmak için haklı sebebler değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…