Oncelikle sen birine cevapverdiginde veya bir sey yaptiginda etrafindaki insanlar sana nasil bakiyor diye gozlem yapma.
Bir nevi kendini onaylattirma cabasi bu.
ozguvenin asiri dusuk, bunun sebebi de ailede yetistirilme tarzin olabilir.
Senin sorunun sadece yengen degil yani.
Lutfen bır an once ozguvenini gelistirmek icin bir seyler arastir. Gerekirse psikologa git.
Kendi kendini yiyip bitirme, kimsenin ve abinin de seni onaylamasina ihtiyacin yok.
Wuuu fena gorumcek seniSakın ha abini sahipsiz hissettirme, hatta abine yaptıklarını anlat. Biz sustuk sustuk boşandığında patladık abime. Allah'ından buldu, bizden bulmadı gerçi. Şu an bir yenge adayım var, kızcağızın suçu yok ama yine de önlemimizi aldık biz. Eeee sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.
Wuuu fena gorumcek seni
Illine bisey demedim canim haletmis o.Çok iyi davrandım, abime ihanet etti. Demekki görümceklik yapmak lazımmış
Herkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.
Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.
Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.
Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.
Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.
Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedimHerkese iyi günler. Yardımlarınızı ümit ederek konuya geçiyorum.
Konu başlığında da belirttiğim gibi ben 3 aylık bir görümceyim. Abimle eşinin evlilik süreçlerinde sorunlar oldu. Nişan attılar, sonra bir anda beklenmedik şekilde evlendiler. Aileler anlaşamadı. Abimin ailesini, yani bizi beğenmediler aslında.
Neyse ben asıl sorunuma geçiyorum. Abimin eşi beni küçük görüyor. Öyle hissetmiyorum gerçekten küçük görüyor. Bunu bana kendisi söyledi. O zaman düğün haftalarıydı. Bana durduk yere o kadar çok şey söyledi ki. Bunları burada anlatmaya çekiniyorum. Ama söylediği şeyler benim benliğimi o kadar sarstı ki... Sessiz kaldım. Ben bütün gün intihar etmeyi düşündüm. Çünkü o sözleri benim varlığımı, kişiliğimi sorgulatan sözlerdi. Ben bütün gün ağladım ama bir yandan da insanlara belli etmemeye çalışarak. Bana söylediği o hakaretleri, belki kendince iyiliğim için söylediğini düşünse de, beni sarsan o sözleri hakaret olarak görüyorum ben. Neyse ben araları bozulmasın diye kimseye anlatmadım.
Şimdi ben size şunu sormak istiyorum. Kendisi evimize geliyor. Yani mecburen gelecek. Ben onu her gördüğümde o düşünceleri aklıma geliyor. Aynı yaştayız bu arada. Benden büyük olsa belki bu kadar sarsılmazdım. Eve geldiği zaman ben onla iyi geçinmeye çalışıyorum. Kendisi evimizin düzeni, temizliği ile ilgili eleştirilerde bulunuyor. Tabiri caizse bana temizlik yapmayı öğretiyor. Bu da benim zoruma gidiyor. Abim bile evimizin düzenini eleştiriyor, annemi, beni beğenmiyor. Bana bazen kötü kötü bakıyor. Ben patlayacak gibi oluyorum, bağıra bağıra ağlayasım geliyor.2 gün kalıp gidecekler ama ben içimden bir an önce gitsinler diye dua ediyorum. Allahım beni fitne çıkarmaktan koru, bana yardım et diye. Çünkü ben sessiz biriyim ama ona cavap versem altta kalacak biri değil, kavga olacak diye huzurları bozulacak diiye korkuyorum.
Geceleri yastığa basşımı koyduğumda o sözler yüzünden ağlıyorum. Zoruma gidiyor aşağılamak. Sizce susmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım. İçimde tutmak çok ağır geliyor.
Gelinnnn gelinnn!Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedim
Kendince iyi niyeti vardı belki de benim düzelmemei istediği için söyledi bunları diyerek unutmaya çalıştım. Ama benim içimde hep bir yara olan şeyler vardı. O dönemde zor bir zamandaydılar. Onun morali bozuktu. Mesela benim yüzüme bile bakmıyordu. Ben sessiz biriyim ve konu açmaya çalışıyordum ama bulamıyordum. Abimle tartıştılar. Benim yüzümden olduğunu düşündüm çünkü bana kötü kötü bakarken gördüm onu. Ertesi gün yalnız kaldık. Soğukluk vardı aramızda. Ben dedim ki ben senin moralini mi bozuyorum. Eğer sessiz olmam felan moralini bozuyorsa özür dilerim dedim. Ben öyle deyince bana döndü ve içindekileri döktü. Mesela dedikleri şöyle. Ben kaç yaşındaymışım yaşım gibi davranmıyormuşum. Küçük bir çocukla beni kıyaslıyor. O bile daha iyi konuşuyormuş benden. kendinin bir yakını var. onunla kıyasladı. o da daha iyiymiş. kendisi de sessizmiş ama kendi işlerini becerebiliyormuş. yani onu deyince çok şaşırdım. demek ki ben kendi işlerimi beceremiyorum. Abim beni öyle anlattıysa demek ki dedim. Bu çok ağrıma gitti. Sonra duruşum bile nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. O anda kambur duruyordum. Göstererek böyle dedi. Kendisini anlattı güçlü olduğunu vs. ben öyle değilmişim. Genç kız gibi giyinmiyormuşum. o öyle deyince ben genç kız gibi giyinmiyor muyum dedim kimsenin giyimi beni ilgilendirmez dedi. Bunlar aklıma gelenler. Daha annemle ilgili söylediklerine girmiyorum. Ben son sınıftayım. Bir de zoruna gitmesin ama bence formasyon al, hemşire olamazsın dedi. O kadar ağrıma gitti ki. Ben yavaşmışım vs. Ne olursam olayım. Ben o kadar emek vermişim son sınıfa gelmişim bana bunu söylemesini hazmedemiyorum. Sonra beni sevmek zorunda değilsin dedi. Ben de ben zorunda olduğum için değil olduğum gibi, içimden geldiği gibi davranıyorum dedim. Hemen ben de aynı şekilde dedi. Bunlar şimdi aklıma gelenler.
Evet bu söyledikleri bende var. Haklı öyle biriyim. Ama bana çok ağır gelen sözlerdi. Ben hep sessizdim, ama kimseden o kadar çok söz duymadım. Ben belki haksızım. Sessiz olanı kimse sevmez. Ama zoruma gidiyor işte. Benden büyük olsa bu kadar takmazdım. Ama aşağılandığımı hissediyorum. ve konuşma bittiğinde ben o kadar çok ağladım ki. Varlığım gereksiz, insanlar benden rahatsız oluyor diye. Hala ağlıyorum. Başkalarının belki de arkamdan söyldiklerini, ya da içlerinden düşündüklerini o yüzüme söyledi. Ama ben unutamıyorum. Nasıl davranmalıyım. Oun her gördüğümde bu sözleri aklıma geliyor. Ben bunları unuttum desem aradan zaman geçti. Eve geldiklerinde de bu tarz bir çok şey söylüyor. Nasıl davranmalıyım?
Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedim
Konu başlığından belli kendini çok önemli birisi gibi gördüğün. Görümce olmak sana hiç bir ayrıcalık vermez. Belliki görümceyim diye havalandın gelin tüm ev işlerini yapar dedin ama gelin dişli çıktı hakkını savundu senin hizmetini yapmadı zoruna gitti. Çok şey dedi diyosun ne dedi sana küfür mü etti namusuna dilmi uzattı. Belliki senin tavırlarından rahatsız oldu ve seni uyardı. Bu arada bir kız gelin geldiği aileyi sever ama erkek tarafı davranışlarıyla gelini kendilerinden soğuturlar bil istedim
Siz de haklısınız belki ama üslubunuzdaki şiddete anlam veremedim.
şimdi bu verdiğin cevaba bakıyorum . söylediklerini kabul ediyorsun yani? herkes haklı diye birşey yok ki.(yorumu yazan kişi için de demiyorum,daha genel konuşuyorum) neden cevap veremiyorsun?
senı sessız gordugunu acıkca dıle getirmiş olabilir ama bu ona boş konuşma hakkı vermezki... Eleştirmenin adabı vardır. Patavatsız ve futursuz bi şekilde acımasızca kıyaslayarak bunu kendınde hak görüyor olması!
Kardeşim sen kendıne haksızlık etme.. Benımde abim evli! Yıllardır burnumdan getirdi yengem.. Babamı kaybettık/annem hasta.. Sürekli tepemde abinize bişey yapmadınız/Sizin aileden hiçbişey görmedim/bize ne verdiniz/bişey isterim bu şu para...
Ben sessiz kaldım keza Sesimi yükseltmekten hoşlanmıyorum.İki kere uyardım.Birini abımın yanında babama yapmıs oldugu hakaret ıcın.. Diğerini çok haddini aştığında bizzat ben yaptım... Haddini aştığının farkına vardı.Sesini kesti!
Bu türlere sopa göstermezsen olmaz.. Aman kötü görümce olmayayım diye bosuna uğraşma.. Sen empati yapıp abini ve ilişkilerini düşünürken o sizi hiç düşünmüyor bu durumda..Birde buradan bak..