Kesinlikle eti çok severim ama çok azalttım.
Yukarıda ki belgeseli mutlaka izleyin.
O zaman hayvansal gıda sektörünün vahşetine tanık olacaksınız.
Kesinlikle eti çok severim ama çok azalttım.
Yumurtayi sütü de bildiğim yerlerden almaya çalışıyorum.
Tavuk çiftlikleri rezalet.
Haram olduğunu düşünüyorum böyle eziyet edilen hayvanların etinin, sütünün yenmesinin
Hangi yiyecekler onlar aynı tat hissini veren ?Eger eti tadi icin yiyorsan, ayni hissi yaratan yiyecekler mevcut, hic denemedim ama pahali olduklarini biliyorum.
Bunun disinda, Vegan olmak Tc standartlarinda bir aile icin cok zor. Tek kisi, asgari ucretle bile vegan bir hayat surebilir fakat birden fazla insan icin pek mumkun degil. Bu nedenle, Vejetaryen olmayi deneyebilirsin. Et yemeden, yani hayvanlarin olmesine sebep vermeden, diger hayvansal gidalari tuketebilirsin. Peynir vb'nin alternatifini bulmak seni zorlayacaktir lakin etin yoklugunda ihtiyac duyacagin bir yiyecek olmadigindan, saglikli bir hayat surebilirsin.
Aslinda eziyet kismi, bir ust asama. Ancak citanin en altinda bulunan bogazlanma, girtlagin kesilmesi sonucu olme durumu da kabul edilebilir bir olay degil zannimca. Yani eger haram diye bir sey varsa, eziyete mahal vermeden, olumunden onunu kesiyor olmali.
Bir dine inaniyor olsaydim, her seyden ustun gordugum Tanri'nin, bir baska canlinin hayatina son vermeme izin vermeyecek kadar mukemmel, kutsal ve kadim oldugunu dusunurdum.
Daha cok sos seklinde, soya'dan cok cesit et tadi veren sos uretiliyormus.Hangi yiyecekler onlar aynı tat hissini veren ?
bulup gonderirsen çok iyi olur baharDaha cok sos seklinde, soya'dan cok cesit et tadi veren sos uretiliyormus.
Bir ara, bununla ilgili makale de okumustum, et'den vaz gecemeyen vejetaryenlere yol gostermek amaciyla yazilmis.
Ilgili yazilar buldugumda sana mutlaka gonderirim.
Ama ben yemedigim ve gormeye bile dayanamadigim icin, ne kadar gercegi yansittiklarini deneyimleyemedim.
İşte bu yüzden et tüketimini azaltmaliyiz. Fast food firmalarından özellikle alış veriş yapmamaliyiz.çocukluğumda bir video izlemiştim inekleri ayaklarından ters bir şekilde asıp direk kalplerini çıkarıp öldürüyorlardı sebebi ise kan vücuda dağılmadan kalpten akıp gittiği için et daha lezzetli oluyormuş.. Hala unutamam o görüntüyü sırf et daha lezzetli olsun diye bir canlıya eziyet çektirmek !! Bencilce ve barbarca.
Zaten çok et tüketen bir aile değiliz . Kurban eti haricinde ayda 1 defa ya alırız ya almayız onu da et balık kurumundan alır eşim pek sevmiyoruz et yemeyi. Civcivlerin cinsiyetini belirleyen bir meslek grubuda var üstelik maasida yüksek diye biliyorum . Keske hepimiz bilinçli olsak ama kurban bayramında bile resmen hayvana işkence ile kesim yapanlar varken zor..İşte bu yüzden et tüketimini azaltmaliyiz. Fast food firmalarından özellikle alış veriş yapmamaliyiz.
Bildiğimiz yerlerden etleri almaliyiz. Ciddi oranda arttı bu et tüketimi. Haliyle hayvanlar çok kötü şartlarda yetistirilip çok barbarca kesiliyor. Yumurta bana çok masum gelirdi.
Civcivleri ayikliyorlar erkek olanları canlı canli ogutucuye atıyorlar tavuk olacakların gagalarini bıçakla kesiyorlar canlı canlı sonra kafes koyuyorlar 2 yıl hiç hareket etmeden o kafeste yumurtluyorlar sonra kesime gidiyorlar. Rezillik bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?