Görülmemiş vahşet! Kafalarına balyozla vurarak...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Vietnam'da çekilen vahşet dolu görüntülere dünyadan tepki yağdı. Korkunç görüntülerde Avustralya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanlar kafalarına balyozla vurularak öldürülüyor.
Sitene Ekle

Vietnam'da çekilen Avustralya'dan ithal edilen büyükbaş hayvanların kafalarına balyozla vurularak öldürüldüğü görüntüler büyük yankı uyandırdı. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine üç mezbahanın ihracat izni askıya alındı. Görüntülerde bir inek kafasına peş peşe aldığı balyoz darbeleriyle yere yığılıyor ve ölüyor. Videonun ilerleyen bölümlerinde benzer şekilde bir boğa daha katlediliyor.
http://www.milliyet.com.tr/gorulmemis-vahset-kafalarina-dunya-2264577/

Ayy içim çok acıdı. Aynısını bunlara yapmalı. Bu ne kalpsizlik çok kötüyümm şu an.

Yukarıda ki belgeseli mutlaka izleyin.
O zaman hayvansal gıda sektörünün vahşetine tanık olacaksınız.

Yukarıda ki belgeseli mutlaka izleyin.
O zaman hayvansal gıda sektörünün vahşetine tanık olacaksınız.
Kesinlikle eti çok severim ama çok azalttım.
Yumurtayi sütü de bildiğim yerlerden almaya çalışıyorum.
Tavuk çiftlikleri rezalet.
Haram olduğunu düşünüyorum böyle eziyet edilen hayvanların etinin, sütünün yenmesinin

Gözyaşlarımı tutamıyorum videoyu izlemedim bile bu nasıl bir vahşet aklım almıyor
Edecek beddua bile bulamıyorum Allah beter etsin hepsini!!!

Danmarka'daki yunus katliamından sonra (ki yunusları öldürme sebepleri yemek filan da değil, bir çeşit kutlama(!)) bunlara ne denebilir ki? Her yerde var her yerde...

Canlı canlı kıyma makinasına atılanlar mı, gagaları kesilen tavuklar mı, memelerinden kan gelene kadar sağılanlar mı, kanüllü inekler mi...

Hangi birini anlatmak lazım, hangi birini gözlere sokmak lazım?
Bundan farkı nedir diğerlerinin? Ayağa kalksa ne dünya? Yine unutur ve oturur nasılsa.

Eger eti tadi icin yiyorsan, ayni hissi yaratan yiyecekler mevcut, hic denemedim ama pahali olduklarini biliyorum.
Bunun disinda, Vegan olmak Tc standartlarinda bir aile icin cok zor. Tek kisi, asgari ucretle bile vegan bir hayat surebilir fakat birden fazla insan icin pek mumkun degil. Bu nedenle, Vejetaryen olmayi deneyebilirsin. Et yemeden, yani hayvanlarin olmesine sebep vermeden, diger hayvansal gidalari tuketebilirsin. Peynir vb'nin alternatifini bulmak seni zorlayacaktir lakin etin yoklugunda ihtiyac duyacagin bir yiyecek olmadigindan, saglikli bir hayat surebilirsin.

Aslinda eziyet kismi, bir ust asama. Ancak citanin en altinda bulunan bogazlanma, girtlagin kesilmesi sonucu olme durumu da kabul edilebilir bir olay degil zannimca. Yani eger haram diye bir sey varsa, eziyete mahal vermeden, olumunden onunu kesiyor olmali.
Bir dine inaniyor olsaydim, her seyden ustun gordugum Tanri'nin, bir baska canlinin hayatina son vermeme izin vermeyecek kadar mukemmel, kutsal ve kadim oldugunu dusunurdum.

Hangi yiyecekler onlar aynı tat hissini veren ?

Hangi yiyecekler onlar aynı tat hissini veren ?
Daha cok sos seklinde, soya'dan cok cesit et tadi veren sos uretiliyormus.
Bir ara, bununla ilgili makale de okumustum, et'den vaz gecemeyen vejetaryenlere yol gostermek amaciyla yazilmis.
Ilgili yazilar buldugumda sana mutlaka gonderirim.
Ama ben yemedigim ve gormeye bile dayanamadigim icin, ne kadar gercegi yansittiklarini deneyimleyemedim.

bulup gonderirsen çok iyi olur bahar

Helal kesim isteyince horozlananlar izlesin benceee
Bunlari yapanlari Allah kahretsin.Hayatim hayvanlarin icinde gecti icim parcalandi bu ne yahuu
Boyle haberleri paylasnayalim arkadaslar bilincimizin icine ediliyor
Gece ruyalarima giriyor ya

çocukluğumda bir video izlemiştim inekleri ayaklarından ters bir şekilde asıp direk kalplerini çıkarıp öldürüyorlardı sebebi ise kan vücuda dağılmadan kalpten akıp gittiği için et daha lezzetli oluyormuş.. Hala unutamam o görüntüyü sırf et daha lezzetli olsun diye bir canlıya eziyet çektirmek !! Bencilce ve barbarca.

İşte bu yüzden et tüketimini azaltmaliyiz. Fast food firmalarından özellikle alış veriş yapmamaliyiz.
Bildiğimiz yerlerden etleri almaliyiz. Ciddi oranda arttı bu et tüketimi. Haliyle hayvanlar çok kötü şartlarda yetistirilip çok barbarca kesiliyor. Yumurta bana çok masum gelirdi.
Civcivleri ayikliyorlar erkek olanları canlı canli ogutucuye atıyorlar tavuk olacakların gagalarini bıçakla kesiyorlar canlı canlı sonra kafes koyuyorlar 2 yıl hiç hareket etmeden o kafeste yumurtluyorlar sonra kesime gidiyorlar. Rezillik bu.

Zaten çok et tüketen bir aile değiliz . Kurban eti haricinde ayda 1 defa ya alırız ya almayız onu da et balık kurumundan alır eşim pek sevmiyoruz et yemeyi. Civcivlerin cinsiyetini belirleyen bir meslek grubuda var üstelik maasida yüksek diye biliyorum . Keske hepimiz bilinçli olsak ama kurban bayramında bile resmen hayvana işkence ile kesim yapanlar varken zor..

Dertlerimiz, verdiğimiz önem çok ayrı.
Bu yüzden ben sizi, muhtemelen sizde beni anlayamıyorsunuz.
Yukarıda ki yorumlar benim gözümde, gerçek bir hayvansevere ait sayılamayacak derecede katı ve soğuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…