GÖRÜCÜ USULU EVLİLİK

Oncelikle durumunuz bana yabanci gelmedi, ben de bu durumlari birkac kez yasadim. Gorucu usulune ben de ilk zamanlar cok karsi cikiyordum fakat sonra dusununce bir insanla oturup konusmak, ortak yonler var mi yok mu diye muhabbet etmek fikri cok zor gelmedi. Sonucta sokakta da olsa, arkadas ortaminda da olsa birisiyle tanissan o kisiyi taniman gerekiyor, konusmaniz gerekiyor. Gorucu kelimesi cok itici geliyor ki bana hala itici gelir fakat sukur bana hicbir zaman emri vaki yapilmadi. Ne annem ne babam illa birisiyle gorusmem icin, evlenmem baski yapmadi 29larimda oldugum halde. Ha ailede hep vardir patavatsiz bir hala, teyze, yenge tabiki. Fakat en bastan cizgimi cok belli ettigim icin artik kimse bana 'ee ne zaman evleneceksin' gibi bir laf sarfedemiyor. Bazilarinda da bilerek evlenmiyorsun gibi intiba olusuyor. Oysa ben senin tersine evlenmek isteyen birisiyim ama o insan da karsina cikmayinca olmuyor iste. Konuyu cok dagittim bu arada. Evet ben de gorucu usulu hep bir aracinin soyle birisi var, birgun gorusmek ister misin seklinde olmustur. Cogunlugu bir gorusmeyle sinirli kaldi. Senin gibi eve gelip yan odaya gecip konusma durumu asla olmadi. Bunu ben asla kabullenemezdim, ailemde karsi cikardi zaten. Sorun birinin benimle konusacak olmasi degil de, sorun bana emri vaki yapilmasi olurdu bu durumda ki sen de bu durumdan hoslanmamissin zaten.

Her insanda farkli olsa bile gorucu usulu normal bisy bence.
Oturup konusuyosun. Ne var bunda?
Zaten ertesi gun evlenin demiyorlarki.
Taniyin birbirinizi ve zamanla gidsati degerlendirin. Yok olmadi dersen herkes kendi yoluna.

İlk görüşme olduğu için utanmış sıkılmış nasıl davranacağını bilememiş olabilir.
Muhtemelen evde ayrı bir oda da kısa bir süre görüştünüz. Diğer o da da aileler vardı.
Böyle mi oldu? Eğer öyleyse ilk cümlem geçerli olabilir. Acele karar verme.
Her anne kızı evlensin mutlu huzurlu bir yuvası olsun ister. Sadece efendi diye bir adamla evlenilmez.
İlk intibanın mühim olduğunu düşünüyorum.
Tek düzgün yorum gerçekten konu sahibi adına tesekkür ederim. Herkes yazının içindenn birley seçip yüzüne vurmaya çalısıyor. Dısarda tanıdığı biriyede ne kadar güvenebilir dimi ? Şuan tanıstıgı kişiylede bi ilişki evresi olucaktır, tanımaya çalısacaktır. Bence akısına bırak eğer istekliyse olur zaten. Hakkında hayırlısı

ben tanıştırıldım bekarken birileriyle hatta son tanıştırıldığım çocuk iyi bir insandı ama işte o görücü usulü lafı gibince araya hevesim kaçmıştı.severek olması biraz daha albeni sağlıyor sadece aslında. kimse mükemmel değil.böyle işlerde senin karşı tarafa çok beğeni sahibi olman lazım ki hedefine varsın.karşındaki insan ilk görüşte yada belli zaman zarfında onu sağlayamıyorsa kopuyor gidiyor.ğazıyla kuş tutsa farketmez.görücü usulü adamlar bir sıfır yenik başlıyor bu beğendirme durumlarına.ortalama 3-5 ayda belli oluyor öyle bastıran akraba ve paravatsız teyzelere gıcık oluyorum zaten sanki kendi koynuna alcak adamı.kimisine göre de son çıkış gibi.ben mutluyum severek evlendiğim için.aslına bakarsan bizimkide şartı görücü usulü gibi oldu 3 ay içinde belki şuanki eşimle bir iki sene çıksam,zilyon tane sorunum olurdu ayrılırdım.böyle olması daha iyi kimsenin gazına gelme ve tanıştırıldığın kişiden de çok beklenti içine girme.ben severek evlendim çünkü düşündüm hadi görücü usulü evlendik diyelim.sonra evlenince biri çıkarsa karşıma nolacak aşık filan olursam ona evlilik dallasa döner.ama severek evlenenler de bile bu olmasına karşın en azından sevip evlendiğin için sevdiğin kişiye karşı beslediğin duygular bitmiş olsa bile onların bir kutsalı var.böyle hiç bir şey hissetmeden evlenirsen neyin kutsalı olacak ki erkekler için basit belki kadınlar onlar kadar düz düşünmüyor.

benımde babam sureklı evlen diye baskı yapıyordu. artık nasıl sinirlendiysem karışmayın bana yaşım 27 hayatımla ılgılı kararları ben gayet ıyı bılıyorum dıye bagırdımm bir güzel simdi evlılık lafı yok evde.

ıstemıyorsan ıstemıyorum de bir ömür gecırecek sensın aynı yataga gırecek olan sensın. kim ne baskısı yaparsa kım ne derse desin bence bir bayan önce ayaklarının üzerinde durmalı az yada cok maddı gücü olmalı sonrası evlılık gelır zaten. insan ne kadar zorlarsa zorlasın alnında yazan oluyor.

görücü usülü diye eve gelen insanla arkadaşların tanışman için getirdiği insan arasında bir fark yok..ilk zamanlar benide irrite ederdi bu görücü muhabbeti..nitekim eşimle arkadaşım vasıtasıyla tanıştım kıssadan hisse görücü usülü evlendim çok sevdim eğer beni kandırmıyorsa çok ta seviliyorum :)))))

yani korkma arkadaşım evde beş dakikalık görüşme senin gözlerini tabiki parlatmaz orda ikinizde kasılmışsınızdır bir kez de dışarıda görüş onun o olduğu anı gör belki de ısınacaksındır..veyahut temelli keseceksindir görüşmeyi...bu işler nasip işi.

mesajlasın, konuşun ,dışarı çıkın ,gezin görücü üsülünün bile şekli şemalı değişti artık :) bugün tanışıp yarın evlenecek değilsiniz ya
araya fazla ailelerinizi sokmamaya çalışınki üstünüzde baskı hissetmeden birbirinizi rahatça tanıyabilin
aileniz zaten sizin evlenmenizi istiyor fazla tutucu olsalar bile dışarda görüşmenize bu durumda kolay kolay hayır diyemezler
ama siz daha evliliği düşünmüyorsanız kararlı olun kimse için evlenilmez allah korusun yarın birgün mutsuz olduğunuzda yanınızda olacaklar mı
hayat sizin hayatınız yönetmeni de siz olun :)

görücü usulü için önceki yorumlarda normal tanışmalardan çok da farkı yok denmiş. aslında temel olarak buna katılıyorum. ancak şöyle bir durum var. konu sahibi arkadaşın da içinde bulunduğu durum gibi bu tip evlilikler bir an önce evlilik olsun diye, aile baskısıyla ya da kadının acelesiyle çiftler birbirini doğru dürüst tanıyamadan kısa bir süre içerisinde yapılıyor.

iki insanın birbirini tanıması, hele hele evlilik gibi hayatın gidişatını etkileyecek gibi bir şey söz konusuysa çok daha büyük önem kazanıyor. bu yüzden öyle 3-5 ay içinde yapılan görücü usulü evlilikler (güzel örnekler olsa da) bana göre hatalı yapılmış evliliklerdir ve zaman içinde kötüleşmeye normal bir evlilikten daha meyillidir.

oldu bittiye getirilmeden yapılan görücü usulü evliliklerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum kısacası. daha doğrusu bu çağda "bir an önce evlenmem/evlenmen lazım" zihniyetinin olmaması lazım.

Oncelikle durumunuz bana yabanci gelmedi, ben de bu durumlari birkac kez yasadim. Gorucu usulune ben de ilk zamanlar cok karsi cikiyordum fakat sonra dusununce bir insanla oturup konusmak, ortak yonler var mi yok mu diye muhabbet etmek fikri cok zor gelmedi. Sonucta sokakta da olsa, arkadas ortaminda da olsa birisiyle tanissan o kisiyi taniman gerekiyor, konusmaniz gerekiyor. Gorucu kelimesi cok itici geliyor ki bana hala itici gelir fakat sukur bana hicbir zaman emri vaki yapilmadi. Ne annem ne babam illa birisiyle gorusmem icin, evlenmem baski yapmadi 29larimda oldugum halde. Ha ailede hep vardir patavatsiz bir hala, teyze, yenge tabiki. Fakat en bastan cizgimi cok belli ettigim icin artik kimse bana 'ee ne zaman evleneceksin' gibi bir laf sarfedemiyor. Bazilarinda da bilerek evlenmiyorsun gibi intiba olusuyor. Oysa ben senin tersine evlenmek isteyen birisiyim ama o insan da karsina cikmayinca olmuyor iste. Konuyu cok dagittim bu arada. Evet ben de gorucu usulu hep bir aracinin soyle birisi var, birgun gorusmek ister misin seklinde olmustur. Cogunlugu bir gorusmeyle sinirli kaldi. Senin gibi eve gelip yan odaya gecip konusma durumu asla olmadi. Bunu ben asla kabullenemezdim, ailemde karsi cikardi zaten. Sorun birinin benimle konusacak olmasi degil de, sorun bana emri vaki yapilmasi olurdu bu durumda ki sen de bu durumdan hoslanmamissin zaten.

görücü usulune normal bakıyorum aslında olabilir çok iyi olan çiftler var. annemin baskısı beni sıkıyor. nasip diyor geçiyorum.işte karşına çıkan insan da evlilik düşündürmeli biraz işte bu adam la olur dersin sanırım.ama karşındaki kişi olsada olur olmasada derse olmaz bu iş gibi geliyor.

Tek düzgün yorum gerçekten konu sahibi adına tesekkür ederim. Herkes yazının içindenn birley seçip yüzüne vurmaya çalısıyor. Dısarda tanıdığı biriyede ne kadar güvenebilir dimi ? Şuan tanıstıgı kişiylede bi ilişki evresi olucaktır, tanımaya çalısacaktır. Bence akısına bırak eğer istekliyse olur zaten. Hakkında hayırlısı

teşekkür ederim inşallah hayırlısı olur ....

benımde babam sureklı evlen diye baskı yapıyordu. artık nasıl sinirlendiysem karışmayın bana yaşım 27 hayatımla ılgılı kararları ben gayet ıyı bılıyorum dıye bagırdımm bir güzel simdi evlılık lafı yok evde.

ıstemıyorsan ıstemıyorum de bir ömür gecırecek sensın aynı yataga gırecek olan sensın. kim ne baskısı yaparsa kım ne derse desin bence bir bayan önce ayaklarının üzerinde durmalı az yada cok maddı gücü olmalı sonrası evlılık gelır zaten. insan ne kadar zorlarsa zorlasın alnında yazan oluyor.

Annem yapıyor ,babam evlenmemi istiyor ama sıkıltı çıkarmıyor.anneme ne kadar bağırsam çağırsam da aynı değişme yok evlendirecek ille... hayırlısı olsun artık olmayacak gibi bu

görücü usülü diye eve gelen insanla arkadaşların tanışman için getirdiği insan arasında bir fark yok..ilk zamanlar benide irrite ederdi bu görücü muhabbeti..nitekim eşimle arkadaşım vasıtasıyla tanıştım kıssadan hisse görücü usülü evlendim çok sevdim eğer beni kandırmıyorsa çok ta seviliyorum :)))))

yani korkma arkadaşım evde beş dakikalık görüşme senin gözlerini tabiki parlatmaz orda ikinizde kasılmışsınızdır bir kez de dışarıda görüş onun o olduğu anı gör belki de ısınacaksındır..veyahut temelli keseceksindir görüşmeyi...bu işler nasip işi.

ALLAH mutlulugunuzu daim etsin.

mesajlasın, konuşun ,dışarı çıkın ,gezin görücü üsülünün bile şekli şemalı değişti artık :) bugün tanışıp yarın evlenecek değilsiniz ya
araya fazla ailelerinizi sokmamaya çalışınki üstünüzde baskı hissetmeden birbirinizi rahatça tanıyabilin
aileniz zaten sizin evlenmenizi istiyor fazla tutucu olsalar bile dışarda görüşmenize bu durumda kolay kolay hayır diyemezler
ama siz daha evliliği düşünmüyorsanız kararlı olun kimse için evlenilmez allah korusun yarın birgün mutsuz olduğunuzda yanınızda olacaklar mı
hayat sizin hayatınız yönetmeni de siz olun :)

kesinlikle olmayacaklar zaten laf arası kızım beğendiysen olsun zorla değil diyor. sonra benden bilme diyor. ben ağzımı açıyorum bu durumda tabi

görücü usulü için önceki yorumlarda normal tanışmalardan çok da farkı yok denmiş. aslında temel olarak buna katılıyorum. ancak şöyle bir durum var. konu sahibi arkadaşın da içinde bulunduğu durum gibi bu tip evlilikler bir an önce evlilik olsun diye, aile baskısıyla ya da kadının acelesiyle çiftler birbirini doğru dürüst tanıyamadan kısa bir süre içerisinde yapılıyor.

iki insanın birbirini tanıması, hele hele evlilik gibi hayatın gidişatını etkileyecek gibi bir şey söz konusuysa çok daha büyük önem kazanıyor. bu yüzden öyle 3-5 ay içinde yapılan görücü usulü evlilikler (güzel örnekler olsa da) bana göre hatalı yapılmış evliliklerdir ve zaman içinde kötüleşmeye normal bir evlilikten daha meyillidir.

oldu bittiye getirilmeden yapılan görücü usulü evliliklerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum kısacası. daha doğrusu bu çağda "bir an önce evlenmem/evlenmen lazım" zihniyetinin olmaması lazım.

karşı tarafın tavrı o şekilde benim anladığım kadarıyla oldu bitti gibi olsun.ben görücü usulune karşı değilim oldu bitti ye karşıyım. evlilik için evlenilmez bana göre mutlu bi beraberlik için evlenilir.

Görücü usulüne meden bu kadar karşı çıkılmış anlamıyorum. Gayet normal bir şey. Evlilik kısmet işi. İki şekilde de çok kötü örnekler de olabilir, çok iyi örnekler de. Evlilik kısmet işi, biraz da sürpriz kutu. Ben eşimle severek evlendim, onun öncesinde 3 sene birbirimiz bekledik, pek çok engel aştık da evlendik ama evlenince çıkan adam yine de farklıydı. ve hayat şartları da bir sürü şey getiriyor. Önemli olan senin mutluluğunu hayatının önceliği yapabilecek ve sorumluluk paylaşacak bir karakteri olması.

Aileler vasıtasıyla tanışıldığında da sonradan sorun olacak pek çok durum önceden konuşuluyor, bazı kriterler oluyor. Bu kadar. Yeter ki zorlama ve aceleye getirme olmasın.

Bu çocuğa gelince belki aile ortamında, bir odada görüşmekten sıkılmış olabilir ama ben şans vermiyorum ona. Bir kızla tanışmaya gelmiş adam önce seni tanımak için istekli olduğunu gösterir. Senin ilgini çekmeye çalışır. Olsa da olur olmasa da, ya sen ya başkası tavrı çok itici. Başka biri olduğunda dışarı da pek çok defa görüşmek daha uygun. Bir odadan çıkıp son kararım demek zorunda değilsin. Görücüye usulünde de iki taraf olumlu bakıyorsa birbirini tanımak için süre verilir, beraber çıkılır aile olmadan dışarı.

Bu görücü usulü işi bana Esra Erol programlarının evde çekilen versiyonu gibi geliyor gerçekten.

Hele bi de "hadi siz bi çay için" diye arka odaya da gönderiyolarmış ya sizi oh, bi paravanınız eksik hakikaten.

Eş dediğin adam/kadın bu şekilde seçilmez arkadaşım. Arada duygusal bağ olmadan evlilik olmaz. O duygusal bağ sayesinde insanlar birbirlerinin en iğrenç, en kötü hallerine, huylarına tahammül gösteriyolar.

Yarın bu adama karşı hiçbi şey hissedemediğinizde, cinsel hayatınız b.ka sardığında anneniz mi gelip toplayacak ikinizin arasını yoksa o tanıdıklar mı?

Adam ben sana hiç aşık olmamıştım deyip sizi aldatsa ne yapacak bu evliliğe illa olsun da olsun diyenler?

Başkasının lafıyla, ki bu başkası ANNENİZ bile olabilir, bi insanla EV-LE-NİL-MEZ anlayacağınız.

güzelim sen bu çocuğu boşver. daha evlilikten beklentisini açıklayamıyor ne diye evlenmeye kalkıyor.
kızlar her erkek biraz öyledir yani nerde öyle romantik erkek cougunlugu evim olsun cocugum olsun yemek yiyim düzelinli bi hayatım olsun vs vs diye evlenir tabıkı seviyosun ama erkege soruldugunda evlilik beklentin mutfkata sneın le bulasık yıkamka yemek yapmak demez yani türkiyede yasıyoruz

Teşekkür ederim çok naziksiniz:KK36:

Gorucu de olsa eger erkek tarafi sizi begenmisse ilgisini belli etmesi lazimdi. Edemeyecek kadar cekingen de olabilir ama bunu bir sure birbirinizi tanimadan anlayamazsiniz. Sakin da sozden nisandan falan bahsetmiyorum. Onlardan geri donusu de zor oluyor cunku. Aileniz izin veriyorsa biraz beraber takilin bakalim hala ilgi gostermiyor mu...

X