• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görme engelli abimizi kırmadan onu nasıl uzaklaştırabilirim?

Bende insanları kırmak istemiyorum ama şöylede bir durum var yukarıda ki arkadaş belirtmiş hergünümüz sohbet muhabbet kaldıracak gibi olmuyor.
Sabah 9'dan Gece 11'e kadar çalışıyorum.Bazı anlar oluyor ki kimsenin sesini soluğunu duymak istemiyorum.Bu tempo içerisinde sohbet etmeye zamanım gerçekten olmuyor..Tabi ki kişisel olarak saygı duymak gerekir fakat biraz anlayışlıda olunabilir diye düşünüyorum.Çünkü bu abi engelli olmadan öncede böyleymiş esnaf arkadaşlarda öyle söylüyor.Alışmış yani.Ve inanın 3 kişi çalışıyoruz..Abi sürekli çay kurabiye istiyor kaç kerede öğle yemeğini yedik birlikte.Bizde kendi yerimizde yapmıyoruz cafeden söylüyoruz yan tarafımızda.Nişanlım birşey demesede diğer ortak burun kıvırıyor..Bende mahcup duruma düşüyorum..
Karar verdim çocuğu ile görüşeceğim geldiğinde uygun bir dille anlatacağım..Çünkü o getirip götürüyor.Ona bu aralar çok yoğun olacağımızı abiyle çok ilgilenemeyeceğimizi burada sıkıntıya düşebileceği için getirmemesi gerektiğini söyleyeceğim.
Aklımada baska birşey gelmiyor.

hem görme engelli biri ile dalga geçip ayrıca iki de bir kör kör yazmış hem de linç etmekten bahsetmiş.ne yaman çelişki değil mi?

konu sahibi,aslında haklısınız çünkü orası bir iş yeri ve hem sizin hem müşterilerin dikkatini dağıtması hoş bir durum değil.ama kırmadan dökmeden nasıl söylenir ki? alınabilir çok üzülebilir.bilemiyorum.

Bizimde var öyle bir amcamız engelli değil ama yaşlı her gün geliyor eczaneye ama ben gelme diyemem.
İnsanların kalbini kırmaktan her zaman korkarım.
Ne zaman kalp kırsam hep başıma bir şey geldi.
Engelli ise hiç diyemem.

Ben işimi yapıyorum amca konuşuyor.
Hatta dede diyim 78 yaşında.
Bana hiiiç zararı yok.
Benimde işim yoğun hele reçete aylık reçete kontrol ettiğim zamanlar.
Bilemiyorum hiç bir öneride bulunamam bu konuda.
Kelime dağarcığımda o durumda bir insanı "uzaklaştırmayı" sağlaacak bir cümle yok. Kuramadım

hem görme engelli biri ile dalga geçip ayrıca iki de bir kör kör yazmış hem de linç etmekten bahsetmiş.ne yaman çelişki değil mi?

konu sahibi,aslında haklısınız çünkü orası bir iş yeri ve hem sizin hem müşterilerin dikkatini dağıtması hoş bir durum değil.ama kırmadan dökmeden nasıl söylenir ki? alınabilir çok üzülebilir.bilemiyorum.

O insanlar daha hassas oluyor birde çünkü hep dışlanıyorlar

Bende insanları kırmak istemiyorum ama şöylede bir durum var yukarıda ki arkadaş belirtmiş hergünümüz sohbet muhabbet kaldıracak gibi olmuyor.
Sabah 9'dan Gece 11'e kadar çalışıyorum.Bazı anlar oluyor ki kimsenin sesini soluğunu duymak istemiyorum.Bu tempo içerisinde sohbet etmeye zamanım gerçekten olmuyor..Tabi ki kişisel olarak saygı duymak gerekir fakat biraz anlayışlıda olunabilir diye düşünüyorum.Çünkü bu abi engelli olmadan öncede böyleymiş esnaf arkadaşlarda öyle söylüyor.Alışmış yani.Ve inanın 3 kişi çalışıyoruz..Abi sürekli çay kurabiye istiyor kaç kerede öğle yemeğini yedik birlikte.Bizde kendi yerimizde yapmıyoruz cafeden söylüyoruz yan tarafımızda.Nişanlım birşey demesede diğer ortak burun kıvırıyor..Bende mahcup duruma düşüyorum..
Karar verdim çocuğu ile görüşeceğim geldiğinde uygun bir dille anlatacağım..Çünkü o getirip götürüyor.Ona bu aralar çok yoğun olacağımızı abiyle çok ilgilenemeyeceğimizi burada sıkıntıya düşebileceği için getirmemesi gerektiğini söyleyeceğim.
Aklımada baska birşey gelmiyor.
Konuyu gorme engelli diye belirterek acmaniza gerek yoktu.
Ister gorme engelli olsun ister koturum olsun insanlari bu kadar uzun sure mesgul eden kisi uyarilmalidir.
Zihinsel engelli degil sonucta, engelli olarak bakmayin olaya.
Gorme engeli olmayan birine nasil uyarida bulunacaktiysaniz bu beye de bulunabilirsiniz.

Konuyu gorme engelli diye belirterek acmaniza gerek yoktu.
Ister gorme engelli olsun ister koturum olsun insanlari bu kadar uzun sure mesgul eden kisi uyarilmalidir.
Zihinsel engelli degil sonucta, engelli olarak bakmayin olaya.
Gorme engeli olmayan birine nasil uyarida bulunacaktiysaniz bu beye de bulunabilirsiniz.

Konuyu bu şekilde açmamın amacı sadece karşımdaki insanı kırmamak adınadır.Zihinsel engelli olmamasıda bu çabamın gerekçesidir.Çünkü bir insanın kırıldığını fark etmek istemem..O bunun farkında olacağı için zaten burada arkadaşlarımdan öneriler istedim.Yoksa bende bunu kolaylıkla dile getirebilirdim.

Benim bir sıkıntım var aslına bakarsanız sıkıntıdan öte mahcubiyetim.
Bir abimiz var görme engelli biz esnafız o da bu çevrede oturuyor.Çok şeker bir insan fakat çok konuşuyor ve hergün aralıksız 4-5 saat dükkana gelip oturuyor.Ha diyeceksiniz ki otursun ne zararı var..Elbette oturmasından şikayetçi değilim fakat.Hiç bir işimi yapamıyorum doğru düzgün kafam çok dağılıyor.Müşterilerimiz geldiğinde çok lafımızı kesiyor ve müşterilere laf atıyor.
Ve dükkanda 3 kişi çalışıyoruz.2 si servise gidiyor ben ilgilenmek durumunda kalıyorum..
Şimdi ben bu insanı kırmak istemiyorum kalk git denilmez..Biz dükkanda öğle yemeği yerdik artık çıkıyoruz çıkmasak akşama kadar oturacak..Hatta abi yeni gitti inanın 11'den beri dükkandaydı.O da lavabo için gitti WC bizde olmadığı için.
Bu şekilde iş yerinde sıkıntı yaşıyoruz ne yapabiliriz de kırmadan uzaklaştırabiliriz.Bunun kolay bir şekli yokmu ? :KK43:
bence bir dernek veya lokal gibi bir yere yönlendirseniz orda vakit geçirir, yada hobi yapılan yerler var oralara yönlendirseniz ama tabi çaktırmadan hadi birlikte gidelim ortam güzel falan filan diyerek, umarım saçmalamamışımdır

Konuşursan kırılır kim olsa böyle tepki verir. Mesela o konuşurken abi şu işimi yapayım geleyim deyin ve halledin işinizi hep kusura bakma abi ama yoğunuz sen çayını iç şunu da halledeyim gibi bişeyler daha söyle hergün..
Her geldiğinde sizin ilgilenemeyecek kadar meşgul ama onu kırmak istemeyecek kadar da düşündüğünüzü anlarsa belki daha az gelir

mahallenizde ya da akrabalarınızda öyle oturuuupp duran, evde canı sıkılan, emekli olur, yalnız olur, konuşmayı seven birileri olur bi tanıdığınız, tonton dedeniz falan var mı?
onu da çağırın bi kenara onlara ortam oluşturun akşama kadar sohbet etsin siz de arada çay ikram edin onlar sohbet etsin muhabbet etsinler :KK66:
bir taşla iki kuş iki sevap ;)

Kardeşleri oğulları vardır da onlarda çalışıyorlardır gündüz nasıl ilgilensinler muhabbet etsinler canı sıkılıyor demek ki hem servisr gittiklerinde de oturuyor diyorsun koca adamın seninle ne muhabbeti olur. Herhalde artık doktorluk da yapamıyordur yoğun çalışmaya alışkın olan biri için çok zordur idare etmeye çalışın yapacak pek bir şey yok

Back
X