• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görme engelli abimizi kırmadan onu nasıl uzaklaştırabilirim?

Yorumundaki ilk cümlen doğru mu sence? Durumuyla dalga geçmişsin. Yaptığın şeyi savunmak yerine düzenleyebilirsin mesajını.
Dogru degil, evet, dusuncesizlik. Savunmuyorum, anlayissizca oldugu dogru. Ama burada ego tatmini yapilacagi da dogru. Duzenlemeyi dusunmuyorum ama yazdigimin kirici oldugunu kabul edip engellilerden ozur diliyorum. Duyarlilik kasan insanlara degil ozrum.

Müşterilere laf atıyor derken kötü şeyler mi söylüyor ?

Örnek veriyorum mesela müşterilerimizden birisi Format için geldiğinde yahut fiyat sorduğunda lafa atılıyor...Hatta bir gün çok utandım ben müşterimiz cihazını teslim alırken kazıklamayın milleti dedi..
Hayır espri olduğunu herkes bilmeyebilir.

Örnek veriyorum mesela müşterilerimizden birisi Format için geldiğinde yahut fiyat sorduğunda lafa atılıyor...Hatta bir gün çok utandım ben müşterimiz cihazını teslim alırken kazıklamayın milleti dedi..
Hayır espri olduğunu herkes bilmeyebilir.

Anladım.
Neyse belli ki seviyorsunuz sohbetini falan ama aşırısından rahatsızsınız.
Ama engelli olduğu için duygularınızı saklamayın bence.''Acımak'' oluyor bu ve bence yanlış.Sonuçta onlar da insan.Hata yapıyorlarsa bilmeleri gerek.Kırıcı olmadan tatlı bir dille uyarabilirsiniz.

Anladım.
Neyse belli ki seviyorsunuz sohbetini falan ama aşırısından rahatsızsınız.
Ama engelli olduğu için duygularınızı saklamayın bence.''Acımak'' oluyor bu ve bence yanlış.Sonuçta onlar da insan.Hata yapıyorlarsa bilmeleri gerek.Kırıcı olmadan tatlı bir dille uyarabilirsiniz.

Aslına bakarsanız tam olarak öyle birşey çok haklısınız hatalar herkes için söylemek gerek.
İşte kendimden yaşça büyük olunca nasıl usulünce söylenir o kalıyor.

Örnek veriyorum mesela müşterilerimizden birisi Format için geldiğinde yahut fiyat sorduğunda lafa atılıyor...Hatta bir gün çok utandım ben müşterimiz cihazını teslim alırken kazıklamayın milleti dedi.. Hayır espri olduğunu herkes bilmeyebilir.

Ben olsam bu gibi bir şeyin ardından söylerdim heralde, "abi neden öyle dedin, espri olduğunu herkes anlamaz." diye, bunu söylemenin engeliyle alakası yok ki?

benim işyerimde de var görme engelli bir çalışanımız ve en ufak uyarmamızda hemen alınıyor küsüyor ama ne yapayım uyarmam gerek, örnek vereyim koltukta eşyam vardı ve görmedi üstüne oturdu bişey demedim , yine bir gün gelen konukla konuşurken odama geldi kadın da sessiz oturuyordu , oturucak sandım , abi bi hanım oturuyor koltukta haberin olsun dedim, atarlandı hemen uyarmana gerek yok oturacak değilim diye, güzelce açıklama yaptım geçen de böyle böyle oldu ondan dedim diye ama yok kırıldı ve gitti, siz de abi işim var kusura bakma deyin açıklama yapın, güzelce anlaşıyla karşılaması gerek.

"Abi kusura bakma, isler var, pek ilgilenemiyorum seninle" filan de sen de. O zaman ya anlar ve daha az mesgul eder sizi, ya da musteri varken bari isinize mani olmaz.
Engelin bununla bir ilgisi yok. Kim olsa ayni seyi tavsiye ederdim. Hergun saatlerce muhabbetiniz olacak kadar yakinsaniz, bazi uyarilari da yapabilin artik. Bunda yanlis bir sey yok. Herkesin isi gucu var.

Geldiginde ses cikarmayin yok sansin. Saka bir yana, kirmadan cikaramazsiniz, adam muhabbete geliyor cunku. Muhabbet bozulursa bikar ancak.

Allahım ne güldüm ne güldüm ! insanlar neler yaşıyor iç dünyalarında biliyomusunuz siz?? Benim babamda yarı görme engelli, gözleri tam kapalı olmamasına rağmen ne zorluklar yaşadığını çok iyi biliyorum. Ve bu konuda aşırı hassasım. Heleki tamamen göremeyn bir insan için ne iğrenç ne bayağı bir cümledir o.
Çok sinir bozucusunuz sizi allaha havale ediyorum

O abinin çevresi de olsa da yanıma geldiğinde o abiyi uzaklaştırmak istemezdim,işlerimi yetiştiremeyecek bile olsam...

Geldiginde ses cikarmayin yok sansin. Saka bir yana, kirmadan cikaramazsiniz, adam muhabbete geliyor cunku. Muhabbet bozulursa bikar ancak.

Görme engeli olan bir akrabanız yok sanırım.Olsaydı onun konuşmaya nasıl ihtiyacı olduğunu anlardınız.Karanlık dünyasını bir sesle nasıl aydınlattığını...

Benim de çok çok yakın bir akrabam görme engelli ve 23 yaşından beri.Her aradığında gözlerim dolu dolu olur.Hep düşünürüm 30 senedir karanlıkta nasıl yaşadı diye.İçim burkulur.Allah insanlara biraz merhamet versin diyorum başka ne diyebilirim ki.

her gun 4-5 saat olaya gercekci bakmak gerekirse tabiki insanı isinden eder birde cok fazla muhabbet edip gelen musterilerede laf atıyorsa dediginiz gibi herkes saka olarak algılamayabilir..tek care geldiginde cok fazla muhabbet etmeyin belki daha az gelmeye baslar gelme de diyemezsiniz direkt zaten

Zor bi durum, yorumsuzum bu konuda , karşınızdaki de normal bir insan değil çünkü, bilemedim ne yazim :KK64:

Bir de şöyle bakın o zaman engelli diye farklı oluyor elbette ama benimde başıma geldi..engelli değil sadece emekli idi
Bu durum gerçekten rahatsızlık verici bir durum oluyor bi süre sonra, evet ilk başlarda çay kahve sohbet ediyorsunuz ama her gün her gün çok zor..on on beş dakika uğrasa gitse tamam da 4 saat 5 saat ne demek
Benim de küçük bir butiğim vardı evlenmeden evvel bir amcamız her gün gelirdi aile dostu çokta severim ama hergün saatlerce ne konuşacaksınız,ayrıca her gününüz bir olmuyor ki bir gün iyisinizdir diğer gün canınız bişeye sıkılmıştır konuşmak istemezsiniz,müşteri gelir gider yalnız kalmak isterseniz ama mümkün değil,ee sonra kendinize göre çayınız kahveniz yemeğiniz olur paylaşmak elbette güzel ama esnaf günlük kazandığının yarısını gelene gidene çay kahveye veriyor yazık üzülüyorum cidden tozpembe olmuyor malesef herşey
Kalp kırmadan çok zor ben hiç bişey söyleyememiştim malesef,Allah kolaylık versin.

bence siz değil ama tıpkı bu amca gibi sizin müşteriniz veya size öyle oturmaya gelen, ortak bir tanıdık, bu kişiye "biz de bugün çok oturduk, çocukların işlerine mani olduk, çok sık gelmemek gerek ..." gibisinden laflar etsin.. bence anlar o zaman.

Back
X