Kontakt Lens Görme bozukluğunu tedavi eden "uyku lensi"

kitie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
1.653
2
Gece yatarken takılıp, uyanınca çıkarılan lensler miyoplu gözleri tedavi ediyor. Özellikle uzağı göremeyenler için tasarlanan lensler, gün boyu net görüş sağlıyor. Gözlük ya da kontakt lens kullanımının zorlukları da ortadan kalkıyor. "Ameliyettan korkuyorum, lensleri kullanamıyorum, gözlük rahatsız ediyor." gibi şikayetler, göz bozukluğu olan kişilerde sıklıkla duyuluyor. Türkiye'de kısa bir geçmişi olan uyku lensleri, göze zararı olmayan alternatif bir tedavi sunuyor. Bu lenslerin kullanımı sıradan bir kontakt lensteki gibi değil. Göz hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Ömer Seymenoğlu, uyku lensinin görme bozukluğuna neden olan dik korneaya uykuda göz kapağının da tesiriyle bası yaparak düzleştirdiğini ve o şekilde miyopu düzelttiğini belirtti. 7 yaşından büyük herkes bu lensleri kullanabilir. Özellikle de kuru ve tozlu ortamlarda çalışanlar ile sporcular için ideal. Seymenoğlu, miyoplarda genelde 4-5 numaraya kadar, astigmatlarda da 1,5 numaraya kadar lensin kullanılabildiğini, yakın için ve hipermetrop için olan şekillerinin henüz deneme safhasında olduğunu söyledi. Fiyatı 1000 ile 1500 dolar olan lensler, düzenli kullanılmazsa göz eski haline dönüyor.

nette böyle bir yazı buldum kızlar. göz bozukluğunu tedavi ettiği söyleniyor. fiyatı bir ameliyat parası olsa da ameliyatta oluşması muhtemel riskler bunda yok. açıkçası ameliyatı sırf bu riskler yüzünden olmak istemiyorum. ışıkları dağınık görme olayı falan. şu an zaten lens kullanıyorum. fiyatı biraz daha uygun olsa hiç düşünmeden alacağım. sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? kullanan, kullanmayı düşünen, doktoruna danışan varsa paylaşırsanız sevinirim.

benimde aklimda bunlari almak var.
Hollandada fiyatlari cok daha ucuz.
Bir kac ay belki yil sonra Turkiyedede fiyatlari bu kadar ucuk olmaz.

evet gerçekten fiyat uçuk :KK43: muayene için gittiğimde doktora sormayı düşünüyorum. gerçekten tedavi ediyorsa güzel bir şey.

gerçekten ilginç. kesinlikle sonuç veriyorsa almayı düşünebilirim bakalım Türkiye'de de akım başlasın kullananlar bi çıksın yorumları görüp öyle alalım :KK61:

Ayy acaba keratokonusta da kullanılır mı ki bu lens.? ama daha çok yeni, ilerleyen zamanlarda nasıl bir etkisi olur? nasırlaşma yapar mı bu lensler? üfff Allah'ım verdiğin sağlığı sıhhati geri alma kimseden...:KK59:

X