Goril Koko’dan insanlara mesaj var: “İnsanlar aptal, dünyayı kurtarın”
Dünyanın en ünlü primatlarından Goril Koko’nun bizlere bir mesajı var.
1971 yılında San Francisco Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen Koko, en yakın arkadaşı Francine “Penny” Patterson ile mükemmel bir iletişim geliştirmişti. İnsanlarla iletişimde Amerikan İşaret Dili’nin özel bir şeklini kullanan Koko, binden fazla işaret biliyor.
Koko, aşağıdaki videoda iklim değişikliği hakkında düşüncelerini dile getiriyor. Bitmek üzere olan Paris İklim Zirvesi’ne bir mesaj da kendisi gönderiyor.
Koko: A Talking Gorilla belgeselinden
Bir hayvanın kendi türünün ya da diğer hayvanların yararına iletişime geçmesi oldukça nadir rastlanılan bir durum, ancak Koko bunun yaşayan bir kanıtı. Sevgili dostumuz Koko, mesajında kullandığı cümlelerde dünyadaki tek türün insan olmadığını bizlere bir kez daha hatırlatıyor.
Oldukça sağlıklı bir iletişim kurduğu görülen Koko’nun mesajı ise şöyle: “Ben Koko. Ben çiçeğim, ben doğayım. İnsanları seviyorum, dünyayı seviyorum, ancak insanlar salak, salak! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz. Çok çabuk olmalıyız, doğa sizi görüyor. Teşekkürler”
Canım benim ne kadar güzel bir varlık,hayvanların hepsi temiz kalpli,insanlara hiç benzemiyorlar,insanlar doğaya zarar vermekten başka bir şeye yaramıyor
ah kokocum.. insanların doğadan aldıkları okadar çok ki.. Doğada gün gelecek hepsini insanlıktan geri alacak.. Dünya ağaçsız,çiçeksiz olunca anlayacaklar. ozon tabakasız kullanılmaz hala gelince anlayacaklar
Kokoyla eski tanımışlığımız var ama ozaman bakıcısı daha gençti şimdi epey yaşlı o vakit lisedeydim hayran kalmıştım , yıllar geçtikçe iyice akıllanmış bazıları aptallaşırken
Benim bildiğim kadarıyla bunların en zekisi en fazla 3 yaşında bir çocuğun zekasına sahip olabiliyormuş.
Ancak hareketlerini falan gözlemlediğin zaman taş devrindeki insan modeli gibi.
Allah ne kadar değişik canlılar yaratmış. Çok şeker.
Koko sendeki zeka bazılarında da olsaydı şimdi dünya bu halde olmazdı zaten, hep dediğim gibi Dünya'ya zarar veren tek canlı türü insan ve bizi silkeleyip kendimize getirmeye çalışan Koko ve Koko gibilerine hayvan diyoruz, ne garip