Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

Tabi ki iki taraf da suçlu, ben kendime adıma en azından hem hükümete hem de işletme sahibine kızabiliyorum.

AKP'den önce ülkede yol yoktu çok şükür artık var.
Köprüde yoktu zaten yüzerek geçiyorduk çok şükür artık o da olacak.
Yollar, köprüler, metrolar tabikide güzel şeyler emeği geçenlere teşekkürler.
Ama eski hükümetler ne yaptı demek ne kadar doğru bir davranış? bence değil.
Kaldıki gelişmişlik seviyeleri ülkelerin yoluyla,köprüleriyle ölçülmüyor.

İş verenin direk suçlu olduğunu yazan nadir insanlardansın just sabahtan beri. Genelde direk hükümet suçlu deniyor. Ben tamamen ortadayım bu konuda ama. Önce iş veren. Önce vicdan. Önce yemek kazandıran insanların…

Erdoganin antipatik tavir ve aciklamalarina kadar aklima gelmemisti acikcasi siyasi boyutu dusunmek az once bir konuda da yazdim olayin siyasi boyutu daha sonraki asamada tartisilmali diye dusunuyorum esas amac isci kazalarini en aza indirgeyecek onlemler almak su asamada birlik olmak

Kardeşim Allah aşkına sen hep yaz,lütfen yaz.Allah senin gibi insanları çoğaltsın.

Teşekkür ederm senin gibi guzel gorenleri de allah cogaltsin.boyle zamanlarda sagduyulu olmaliyz gün birbirmizi yeme günü degil insanlarn acilarina yasina ortak olamiyorsak nerde kaldi ki insanligimiz...

Yazılanları okuyunca şaşırdım.
Burda işveren suçsuz diyen bir kişi oldu mu?
Neye dayanılarak işveren değil hükümet suçlanıyor deniliyor.
Bu adama söylenilecek tek bir iyi söz yok ki.
İşverenin cebini daha fazla doldurabilmek için 5.000 insanın hayatını görmezden geldiği ortada.
Buna neden izin verildi tartışılıyor genelde,çünkü o işverenin sorumluluğunu yerine getirmek veya getirmemek onun vicdanına kalmış,ve evet vicdansızmış.
Devlet neden var?
İnsanlar hayatını bir kişinin vicdanına bıraksın diye mi?
Her vicdansız 5.000 çalışanının hayatını riske atarsa yaşanmaz değil mi bu ülkede?
Devletin görevi insanların hayatını garantiye almak,önlemini almak ve buna rağmen suç işleyenleri cezalandırmak değil midir?
Dün gazetelerde gözaltına alınacakların listesi diye başlık vardı,ama hepsi oldü deniyordu.
Bu işveren hala neden gözaltına alınmadı mesela.

TÜRKİYE Maden Mühendisleri Odası Başkanlığı (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında soruşturma açtıklarını açıkladı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Soma'da meydana gelen maden faciasında, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın doğrudan sorumlu bir düzeyde bulunması gerekçesiyle yapılan olağanüstü toplantıda, soruşturma açılarak disiplin işlemi ile ilgili sürecin başlatıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:"13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma İlçesi Eynez mevkiindeki Karanlıkdere kapalı ocak kömür işletmesinde meydana gelen ve 300'ün üzerinde maden emekçisinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili olarak; rödövans karşılığında ocağın işletilmesi işini üstlenen Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Odamız 311 no.lu üyesi Alp Gürkan hakkında olayla ilgili doğrudan sorumlu bir düzeyde bulunması gerekçesiyle Oda Yönetim Kurulu'nun 16.05.2014 tarihli olağanüstü toplantısında, soruşturma açılarak disiplin işlemleri ile ilgili sürecin başlatılmasına karar verilmiştir" denildi.

Gürkan bugünkü konuşmasında "Ben şu anda 76 yaşında olan bir jeoloji mühendisiyim. 1984 senesinden itibaren Soma bölgesindeki küçük bir maden işletmesini alarak madenciliğe devam etme kararı aldım. Yaklaşık 30 sene zarfında küçük bir işletmeden 6 bin kişi civarında çalışanı olan büyük bir işletmeler grubuna dönüştük. Madencilik hayatımda öncelikle önem verdiğim tek şey. Elde ettiğim gelirlerin tümünde işlettiğim madenlerin geliştirilmesinde, arkadaşlarımın hayat standartlarının yükseltilmesinde, her türlü kaza riskinin maksimuma indermek için harcadım. Hayatımın en büyük ızdırabını yaşıyorum" demişti.
Milliyet.

Çok doğru bir noktaya değindin parkon.
Gözaltına alınmadıkları gibi birde çıkıp demeçler veriyorlar.
Göz altına alınmamaları ayrı, kaç gün geçti kaç gündür sorumluların yakalanması için ne yapıldı? ayrı.
Yazacak, söylenecek çok şey var aslında. Okudukça, düşündükçe çıldırıyorum.

Ne dediğinin bir önemi yok ki.Attığı tokadın şak diye sesi duyuluyor önemli olan bu."Niye kaçıyorsun canım ciğerim" de dese olay değişmeyecek.Şiddet var mı var.Nokta

Kader,mukadderat dendi ya pelin,daha ne desinler.

Kader,mukadderat dendi ya pelin,daha ne desinler.

Tabi canım Allahın işi, tek sorumlu kader.
Uyuya kalınca işe geç giden adam nasıl kurtulmuş. Onun ömrü bitmemiş çünkü.
Ne ala yaa herşeyi kadere bağla. Düşünme,okuma,üretme kadere bağla.

Kilit kisim burasi iste...
Erdogan hukumeti bu denetlemeyi yapmayip buna sebep olandir, nokta!!!
Siyaset ocu degil, yapin, siyaset yapmak insani kenara atip nutuk atmak degil, bunu bu zamana kadar boyle yapanlari baz alarak burda yanlisi dogruyu soyleyen insanlara siyaset yapmayi birak demeyin, aksine siyasetin merkezi insan, simdi asil insani konusmak lazim...
Asil simdi o meclisi, sectiklerimizi, yanlislari, birbirlerine cektikleri peskesleri, insanlari olume suruklemelerini konusmak lazim...
Isvereni kim suclamaz ki, bunu belirtmek dahi gereksiz...
Onlarin ihmalleri, kar arttirabilmek icin vazgectikleri can kurtaran yasam odalari, kacak isci calistirmalari, yapilan ayak ustu denetimler, bunlar zaten apacik...
Eee simdi bu ihmalleri kim engelleyecek, yasam odasini kim zorunlu kilacak, is yasasini kim duzenleyecek, kacak isci calistirmanin pesine kim dusup yaptirim uygulayacak, denetimlerin sinirlarini kim cizecek... Hukumet!!!
O zaman simdi bunu da konusmak lazim...
Simdi sus acini yasa, kaderde varmis de, aman siyaset yapmayalim ne gerek var de, siyah giyelim, aglayalim bitti gitti...
Yok iste oyle olmuyor, simdi konusacaksin asil, sicagi sicagina, burda, sokakta, sosyal medyada, her yerde, ne gelirse elinden...
Eee tamam dedik ki isveren suclu, ee adam elini kolunu sallaya sallaya basin toplantisi duzenliyor, hani tutuklama, hani yurtdisi yasagi, hani sorgu...
Gece yarilari insanlari evinden toplayan hukumet simdi nerde, adamlardan biri piskin piskin biz burda konusurken bizim arkadaslarimiz orda onlari cikariyor diyor, buna bile minnet edelim biz, onlari olume atin, sonra ikisinin elinden tutun biz de tesekkur edelim, vergilerle yardim yapin, biz de tesekkur edelim, millet icin aglayin bize iki damla yas dokmeyin, hepsi suklum puklum aglarken simdi hepsi piyasadan silinsin, uzerine dovun, sovun, bir de adam elini kolunu salllaya sallaya gezsin biz susalim aman siyaset yapmayalim, sarilip dusunmeden, sorgulamadan aglayalim...
Daha neler yazilir da uzar gider, iki isi ayni anda yapabiliriz emin olun, hem yanan cigerimiz icin aglayip hem de olanlari sorgulayip, pesine duzebiliriz, emin olun...

ben bugün açtırdım daha . sınavım vardı üyeliğimi kapattırmıştım. devam et iftiralarına . orda da yazılarıma bak görürsün

Seninle uğraşmaycağım Pembe.Üyeliğini kapatma sebebini Mune ilk gün söyledi.

Dışarıdan da pekala takip ediliyor site.Maden kazası ihmallerine tek kelime etmeden burada esip gürledin.

İftira ha.Tamam.

Konuyla hiç alakası yok ama bu topikte adım geçmiş üstelik 30pembe yorum yapmadı diye suçlanmış, hemen açıklık getireyim.
30pembe 16 Nisan 2014'te bana mesaj atarak, sınavları olduğunu onlara yoğunlaşmak istediğini söyleyip üyeliğini iptal ettirdi, üyeliğinin yeniden aktif olması için dün gece mail yollamış, yöneticilerimizde üyeliğini tekrar aktif etmiş.

O yüzden bugüne kadar açılan konu ve yorumlardan haberdar olmaması, yorum yapmaması doğaldır. Yorum yapmadı ithamında bulunmayın lütfen.

Evet ben üyelik iptali yapan kişilerin hangi sebeple iptal yaptırdığını ilk gün yazdım, sizler şu şu üyeler neden gitti dediğiniz için.

Müdürüm yorum yapmadı derken,maden faciasına sebep olan şeyleri tartıştığımız konuya tek kelime yazmaması sebebiyle söyledim.Gelir gelmez de o konuya değil,hükümet destekçiliğine başlayınca böyle bir günde nasıl bir tepki verebilirdim şahsım adıma ?

Neyse,uzatmamak en iyisi.

Diğer hükümetler derken lütfen bana daha önceki iktidar partilerinin hangileri olduğunu söyler misiniz ? Koalisyonlar lütfen bahsetmeyin. Biri A dese diğeri hayır B der. Hepsi kendi ideolojileri için uğraşır. Ama AKP hükümeti için bu geçerli değildi. Tek söz sahibiydi çünkü iktidardı. Ayrıca koalisyon hükümetlerinin hizmette bulunmamasını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sakın. Ama AKP iktidarının da tek başına iktidar olma avantajını kullanması zaten olması gereken birşeydi lutüf değildi. Ama her konuda insanlar muhtaç bırakıldığı için olması gerekenlere bile uzaylı görmüş masum köylü gibi hayretle bakıyorlar. Ayrıca bu ülke ilk uçağını AKP hükümetinden görmedi. Tarihi yanlış hatırlıyuor olabilirim ama ilk uçak fabrikası 1936 yılında kurulmuştu. O zamanların şartlarını düşününce böyle bir girişimin olması ne kadar büyük bir gelişme iken yıl olmuş 2014 uçağa, demiryoluna, tünele, köprüye sevinir olduk. Bizi bu duruma getirenler utansın.

hayır niye utanılsın allahım ya yapılacakların başlanğıcı olsun neden utanalım millet olarak gurur duyarız. inşallah daha iyilerini de yapılır. bi kerede tamam kötü adam ama yapıyor deyin ya çalışıyor deyin. hep karalıyorsunuz. geçen gün bi tiyatrocu hükümet ekonomiyi iyi yönetti dedim dedi vatan haini ilan edildim dedi. bu mudur sizin zihniyetiniz.

İyimisiniz siz yaa ? Size 1930'dan bahsediyorum ben. O dönemden bu zamana geldiğimiz noktaya bakın. İlk uçak için seviniyor olduk. Kardeşim ilk uçak kaç senesinde yapılmış. Yıl 2014 bizim bu noktada mı olmamız gerekirdi ? Hayır !!! Neden bu yüzden utanmayalım. Ne güzel mi diyelim. Başbakan 2014 Türkiye'sini 1800 yıllarının İngilteresi ile kıyaslıyor sevineyim mi buna? Bir metrobüs yapıldı diye dualar mı edeyim şimdi. Neden bukadar zaman yapılmadı da ben bu yapılan şeylere minnet duymak zorunda bırakıldım ? Bunun utancını duyarım tabiki. Siz duymazsınız ama ben duyarım. Konu kapanmıştır....

Kötü adam ama yapıyor, mu diyelim?

Ülkenin bütün değerlerini satarak "ekonomik refahı" ölü dedem bile sağlardı.

Senin madende çalışan ustabaşın ayda 1700 lira alıyormuş, gördük işte! O da 30 gün çalışırsa.

Hükümet refah sağlamış. Gördük kime nasıl sağladığını! Rıza Sarraflarla, sıfırlayamadığı milyon dolarlarla!

Eti bile ithal ediyor bu ülke!

Ekonomide iyi şeyler yapmışmış, her şeyi satıp savarak, dünyanın en geri zekalı insanı bile o refahı sağlardı!

Ama elbette refah anlayışınız , hiç bir özelliği olmayan çığırtkanların gazeteci olup 100.000 dolarlar kazanması ise, acayip refahtayız.

İmamlar maden işçisinden çok kazanıyor tabii. Onlar refaha erdi mesela. Haklısınız.

ALLAH GÖSTERMESİN ama; yarın öbür gün kiradaki eviniz çöküp, bi'tek çöpünüz bile kalmadığında devletten iyi kötü bir ev dilenirseniz benim vergimin zerresini kullanmayın lütfen siz.
Zihniyetinizi görünce hayretler içinde kaldım bi'de oh kebap falan demişsiniz
Dış ülkelere yardım edelim denildi mi koşarız kendi insanımıza geldi mi vergim de, vergim!

istanbuldaki depremde kirada olanlara ev mi verildi hoş hiç ev falan verilmedi yada ben duymadım o zaman .ya bilip bilmeden yazıyorsun . devlet kira parası vereyim diyor kabul etmiyorlar . kiradaki ev benim evim değil. nitekim vanda sigortalı olmayan ev sahiplerine bile ev verildi. sigorta şartı vardı biliyorsunuz. yine verildi. ama kiracıya verilmiyor . toplaşın alın diyorum böyle diyenlere .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…