Sorun aslinda tek bir suçlu secmeye calismk bence.bence devlet kadar isletme de isveren de suclu yeterli onlemler alinmadgi gerekli yasalar cikarilmadgi icin..suc belki de biraz bizde.bu kacinci maden felaketi.iki gun uzulduk sonra da unuttuk...dusmedik bu isin pesine..tek bir gunah kecisi secmek adil bir yaklasim degil.
Isletmeci zaten suclu ona edilen kufrun haddi hesabi yok ancak erdoganin tepki toplama sebebi de cok acik.. biraz empatik olsaydi biraz acimizi paylassaydi biz de biraz umutla dolsaydik devletimiz elinden geleni yapiyor onlarin da kalbi bizle atiyor diyerekten birlik olabilseydik.. o zaman su kritik zamanda tebrik ederdim erdogani siyasi gorusumle uyusmasa dahi cunku zaman birlik olma zamani..
Ama adam noktanokta geldi noktanokta gidecek
İş verenin direk suçlu olduğunu yazan nadir insanlardansın just sabahtan beri. Genelde direk hükümet suçlu deniyor. Ben tamamen ortadayım bu konuda ama. Önce iş veren. Önce vicdan. Önce yemek kazandıran insanların�
Kardeşim Allah aşkına sen hep yaz,lütfen yaz.Allah senin gibi insanları çoğaltsın.
Yazılanları okuyunca şaşırdım.
Burda işveren suçsuz diyen bir kişi oldu mu?
Neye dayanılarak işveren değil hükümet suçlanıyor deniliyor.
Bu adama söylenilecek tek bir iyi söz yok ki.
İşverenin cebini daha fazla doldurabilmek için 5.000 insanın hayatını görmezden geldiği ortada.
Buna neden izin verildi tartışılıyor genelde,çünkü o işverenin sorumluluğunu yerine getirmek veya getirmemek onun vicdanına kalmış,ve evet vicdansızmış.
Devlet neden var?
İnsanlar hayatını bir kişinin vicdanına bıraksın diye mi?
Her vicdansız 5.000 çalışanının hayatını riske atarsa yaşanmaz değil mi bu ülkede?
Devletin görevi insanların hayatını garantiye almak,önlemini almak ve buna rağmen suç işleyenleri cezalandırmak değil midir?
Dün gazetelerde gözaltına alınacakların listesi diye başlık vardı,ama hepsi oldü deniyordu.
Bu işveren hala neden gözaltına alınmadı mesela.
Çok doğru bir noktaya değindin parkon.
Gözaltına alınmadıkları gibi birde çıkıp demeçler veriyorlar.
Göz altına alınmamaları ayrı, kaç gün geçti kaç gündür sorumluların yakalanması için ne yapıldı? ayrı.
Yazacak, söylenecek çok şey var aslında. Okudukça, düşündükçe çıldırıyorum.
Kader,mukadderat dendi ya pelin,daha ne desinler.
Yazılanları okuyunca şaşırdım.
Burda işveren suçsuz diyen bir kişi oldu mu?
Neye dayanılarak işveren değil hükümet suçlanıyor deniliyor.
Bu adama söylenilecek tek bir iyi söz yok ki.
İşverenin cebini daha fazla doldurabilmek için 5.000 insanın hayatını görmezden geldiği ortada.
Buna neden izin verildi tartışılıyor genelde,çünkü o işverenin sorumluluğunu yerine getirmek veya getirmemek onun vicdanına kalmış,ve evet vicdansızmış.
Devlet neden var?
İnsanlar hayatını bir kişinin vicdanına bıraksın diye mi?
Her vicdansız 5.000 çalışanının hayatını riske atarsa yaşanmaz değil mi bu ülkede?
Devletin görevi insanların hayatını garantiye almak,önlemini almak ve buna rağmen suç işleyenleri cezalandırmak değil midir?
Dün gazetelerde gözaltına alınacakların listesi diye başlık vardı,ama hepsi oldü deniyordu.
Bu işveren hala neden gözaltına alınmadı mesela.
ben bugün açtırdım daha . sınavım vardı üyeliğimi kapattırmıştım. devam et iftiralarına . orda da yazılarıma bak görürsün
Seninle uğraşmaycağım Pembe.Üyeliğini kapatma sebebini Mune ilk gün söyledi.
Dışarıdan da pekala takip ediliyor site.Maden kazası ihmallerine tek kelime etmeden burada esip gürledin.
İftira ha.Tamam.
Konuyla hiç alakası yok ama bu topikte adım geçmiş üstelik 30pembe yorum yapmadı diye suçlanmış, hemen açıklık getireyim.
30pembe 16 Nisan 2014'te bana mesaj atarak, sınavları olduğunu onlara yoğunlaşmak istediğini söyleyip üyeliğini iptal ettirdi, üyeliğinin yeniden aktif olması için dün gece mail yollamış, yöneticilerimizde üyeliğini tekrar aktif etmiş.
O yüzden bugüne kadar açılan konu ve yorumlardan haberdar olmaması, yorum yapmaması doğaldır. Yorum yapmadı ithamında bulunmayın lütfen.
Evet ben üyelik iptali yapan kişilerin hangi sebeple iptal yaptırdığını ilk gün yazdım, sizler şu şu üyeler neden gitti dediğiniz için.
acaba neden önceki hükümetler yapmadı bunu da düşün. aynı ülke aynı yer. 3 işçi öldü açılış hülog ne demektir. allah rahmet etsin işçilerimize. kaza heran her yerde olabiliyor. işe de gitmeyelim aman kaza olur diye ne dersin yan gel yat.
tabiki hizmettir bu.
Diğer hükümetler derken lütfen bana daha önceki iktidar partilerinin hangileri olduğunu söyler misiniz ? Koalisyonlar lütfen bahsetmeyin. Biri A dese diğeri hayır B der. Hepsi kendi ideolojileri için uğraşır. Ama AKP hükümeti için bu geçerli değildi. Tek söz sahibiydi çünkü iktidardı. Ayrıca koalisyon hükümetlerinin hizmette bulunmamasını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sakın. Ama AKP iktidarının da tek başına iktidar olma avantajını kullanması zaten olması gereken birşeydi lutüf değildi. Ama her konuda insanlar muhtaç bırakıldığı için olması gerekenlere bile uzaylı görmüş masum köylü gibi hayretle bakıyorlar. Ayrıca bu ülke ilk uçağını AKP hükümetinden görmedi. Tarihi yanlış hatırlıyuor olabilirim ama ilk uçak fabrikası 1936 yılında kurulmuştu. O zamanların şartlarını düşününce böyle bir girişimin olması ne kadar büyük bir gelişme iken yıl olmuş 2014 uçağa, demiryoluna, tünele, köprüye sevinir olduk. Bizi bu duruma getirenler utansın.
hayır niye utanılsın allahım ya yapılacakların başlanğıcı olsun neden utanalım millet olarak gurur duyarız. inşallah daha iyilerini de yapılır. bi kerede tamam kötü adam ama yapıyor deyin ya çalışıyor deyin. hep karalıyorsunuz. geçen gün bi tiyatrocu hükümet ekonomiyi iyi yönetti dedim dedi vatan haini ilan edildim dedi. bu mudur sizin zihniyetiniz.
hayır niye utanılsın allahım ya yapılacakların başlanğıcı olsun neden utanalım millet olarak gurur duyarız. inşallah daha iyilerini de yapılır. bi kerede tamam kötü adam ama yapıyor deyin ya çalışıyor deyin. hep karalıyorsunuz. geçen gün bi tiyatrocu hükümet ekonomiyi iyi yönetti dedim dedi vatan haini ilan edildim dedi. bu mudur sizin zihniyetiniz.
birilerine haddini bildirmek oluyor bu . iftira ise terbiyesizlik olur ne olabilir başka. çamur at izi kalsın . ben sana soruyorum vanla ne ilgisi var konuşmadın. ben sana burda iftira atsam yapmadığın halde yaptın desem bana ne dersin. dinler misin beni. sanmıyorum . soruyorum tekrar hak sahibi olmayan evlerin hesabını neden soruyor. bunu düşün istersen. senin benim vergimle bedava ev. oh kebap. bana demokrasiden bahsetme yine. bu sorumun cevabını ver
ALLAH GÖSTERMESİN ama; yarın öbür gün kiradaki eviniz çöküp, bi'tek çöpünüz bile kalmadığında devletten iyi kötü bir ev dilenirseniz benim vergimin zerresini kullanmayın lütfen siz.
Zihniyetinizi görünce hayretler içinde kaldım bi'de oh kebap falan demişsinizDış ülkelere yardım edelim denildi mi koşarız kendi insanımıza geldi mi vergim de, vergim!