evet gurbiscim erkekler direk ellerini uzatiyolar ama bunun gosgursuzluk oldugnun farkinda degiller ne yaziközellikle dikkat ettiklerim var elbette
sık sık iş yemeğine çıkıyor olmama rağmen kuralları okuyunca "ne çok hata yapiyormuşum" dedim ve utandım doğrusu
sanırım en çok bu hususta yanlışlıklar yapılıyor.
cogu insan tam tersi oldugunu düşünüyor bundan eminim
sağolasın tulişim oldukça faydalı bilgiler Şeniz
tulişcim sağol verdiğin bilgiler için,hepsini tek tek okudum ama çoğunu zaten biliyordum.
Yalnız ben görgü kuralı olarak sunulan kuralların çoğunu saçma buluyorum,ve bilsem de uygulamıyorum,uygulamaya da niyetim yok.Görgü etrafındaki insanları rahatsız etmemek,saygılı ve kibar olmak olmalı.Yaşı küçük olanı büyüğe takdim etmek mesela,bu olması gereken bişey,kısa süreliğine masadan ayrılırken peçeteyi sandalyeye bırakmak da mesela bir işaret,faydalı bir davranış.
Ama çorbaya ekmek doğramamak falan,bunda bir mana göremiyorum,hele çorbanın dibinde kalanı bırakmak en sinir olduğum şey,bir yudum ekmek bulamayan insanlar varken sırf görgülü olmak adına bile bile tabakta yemek mi bırakılır.İnadıma içerim ben o çorbayı.
İnsan nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı,sınır ise başkalarını rahatsız etmemek olmalı,gerisi fasa fiso,şımarıklık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?