Gördüğüm rüya ve yetersizlik hissi

morningmoon

🌜✨
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
3.232
6.842
36
Merhaba herkese. Şu an saat 4:30 ve ben gördüğüm rüyanın etkisiyle uyuyamıyorum.
Belki bu konuyu açmam ama bir yere bir şeyler yazıp rahatlamak istiyorum şu an.

Öncelikle 2 çocuk annesiyim ve onları elimden geldiğince mutlu bir yuvada büyütmeye çalışıyorum.
Ben çok mutlu bir evde büyümedim. Yani annem babam beni çok sevdi aslında hala da sever. Ama ben zamanında o kadar kavgaya ve şiddete şahit oldum, annemden de o kadar şiddet gördüm ki, hep çocuklarımla farklı iletişimim olsun istedim.
Onlarla etkinlikler yapıyoruz, kitap okuyoruz, oyun oynuyoruz, hava musaitse hemen dışarı çıkıyoruz, eşimle hiç bağrışmıyoruz kötü bir şekilde kavga etmiyoruz, ufak tefek tartışma dışında hiç bir kavgaya şahit olmadılar.

Fakat bazen, özellikle regl olmadan hemen önce, inanılmaz hırçın oluyorum. Kendimi yenemiyorum. Her şeye patlıyorum. Çocuklara sesimi yükselttiğimde inanılmaz canım yanıyor. Onları korkuttuğumu hissediyorum ve çok kötü oluyorum. Özür diliyorum öpüp kokluyorum ama sonra yine oluyor. Biz çocuklarla hep yüz yüzeyiz. Burada bırakacak bir yerim yok, kayınvalideme 2 kez bıraktım şimdiye kadar, biri hastalıktaydı. Yanımda güvende olduklarını hissediyorum.

Evet ben de insanım, bunlar normal değil mi? Ki hiç ama hiç bir zaman hakaret etmek ve ya onları aşağılayacak tek kelime kullanmadım. Ama yine de ufacık bir bağırma bile beni çok etkiliyor.

1 saat önce beni kaldıran ve uyutmayan rüyaya geleyim:
Rüya bir apartmanın önünde başlıyor. Birini aramışım ve o kişi, o adam, bana fal bakıyor. Ben aşağıdayım o yukarıdan bana bir şeyler söylüyor. Ben de yarıda kesmesini söylüyorum ve 20₺ yerine 10₺ veriyorum asansör ile gönderiyorum kendisine. Cüzdanımda da baya arıyorum 5₺ 20₺ 100₺ falan çıkıyor. Sonra bir sürü 10₺ buluyorum oradan veriyorum.

Her neyse sonra kayınvalidemlerin evindeyiz ama evin eşyaları farklı. Orası benim annemin eviymiş güya rüyada. Beni o falcı adam arıyor. Ben de bu yaptığınız ne kadar ayıp, size fal için numaramı bıraktım nasıl beni arasınız diye adamı fırçalayıp kapatıyorum. Kızımı annemin yanında bırakıp diğer odaya geçiyorum. Halı eski dokuma halılardan böyle kırmızılı bir şey ve 3 tane büyük leke var salçalı yağ lekesi gibi, lekeleri oğlum yemek yerken yapmış. (Bunları biraz da kendim için anlatıyorum sabaha unutmak istemiyorum.) Oğlumun tam kolundan tutup "ya oğlum napıyorsun sen" derken oğlumun acıyla kolu atmaya başlıyor. Yüzü morarıyor. Noluyor derken kolu ters dönmüş ve ben düzeltiyim derken tekrar ters tarafa çeviriyorum O an çok korkunçtu, tüm damarlarını gördüm çok kötü.. Ve sürekli şunu diyor.. "babam nerde anne babamı istiyorum". Kekeliyor gibi, aslında maalesef ölüyor gibi... çok üzgünüm. O kadar etkilendim ki kızlar şu an hala ağlıyorum. Ben bu damarları görünce Kelime-i Şehadet getiriyorum rüyamda. Bağırarak kalkmak istiyorum ama bağıramıyorum da. Sonra kalktım ve kahroldum.

Bana bilinç altım bunu yapıyor biliyorum. Bi kaç gündür çocuklar halıda yemeyin falan diye uyarıyorum çocukları. Kızıyorum onlara bazen.

Neden bu kadar etkileniyorum neden? Oysa onların çok mutlu olmasını istiyorum ben. Çok çaba sarfediyorum. Kendimi çok geliştirmeye çalışıyorum ki gerçekten geliştirdiğime inanıyorum. Yine de kendimi çok ağır eleştiriyorum hep. Yetersizlik hissi sanırım. Bu rüyada bunun bir göstergesi olmalı.

Çok uzun oldu. Böyle işte.. sıcağı sıcağına yazdığım için şu an çok duygusalım Anneler beni anlayacaktır sanırım. Kötü olmayan rüya tabirlerinizi de beklerim Gününüz güzel olsun.

Son düzenleme:
Çocuklarınıza kıyamıyorsunuz. Onlara kızdığınız zaman içiniz acıyor merhametinizden dolayı. İçinizde bir yerlerde kendinizi affedemiyorsunuz rüyalar gerçek hayatın aynası bence. Burada kendi içinizi görmüşsünüz. Onlara bağırmayın lütfen. Eğer elimde değil diyorsanız tedavi alın nice çocuk bu şekilde ziyan oluyor rüyanız beni de etkiledi Allah hayra çıkarsın diyelim. Hayırlı sabahlar

Gerçekten onları ziyan edecek şekilde bağırmıyorum. Mesela hayatımda onlara hakaret etmedim hiç hiç. En fazla yeter artık yapmayın diye bağırıyorum ya da elimdeki şeyi hızlıca bir yere bırakıyorum, ama korkuyorlar ve korktuklarında sarılıyorum hemen. Yine de çok etkileniyorum korktukları için.
Belki de tedavi almalıyım gerçekten. Teşekkürler yorumunuz için. Size de hayırlı sabahlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…